kaef2 írta: ↑2024.09.04., szer. 09:51
kaef2 írta: ↑2024.09.04., szer. 09:25
Azt hiszem Bese Attila az egyetlen, aki a drótot is, meg a szigetelést is saját maga gyártja és szereli a kész kábelt.
30 évvel ezelőtt még az akkor Drótgyárban gyártatta, de egy jó ideje már saját maga csinálja.
A szigetelést is.
Már jó régen a pesti műhelyében gyártott egy manufaktórához képest elég nagy tételben IC, hangszóró és tápkábeleket.
Anno elég sok neves gyártó madzagját teszteltük le Nála, és vicces volt látni a földig hulló állakat...
Mire a saját rendszeremet is az Ő drótjaival kötöttem volna össze, leállt a gyártásával.
A kis alaksori műhelyét egy brutális felhőszakadás elárasztotta, rengeteg eszköz, szerszám, termék - alsó polcon álló erősítők, lemezjátszók, álló hangfalak - semmisült meg.
Otthagyta azt a helyet, ma egy hegyvidéki budai családi ház alsó szintjén tevékenykedik, kisebb, szűkösebb helyen.
Nem tudom, belevág - e újra a kábel - mizériába, Ö sem lesz már fiatalabb...
Az ő termékpalettájának - kábelek, erősítők, hangfalak, kiegészítők - a technikai hátterét egy mindent átfogó filozófiára fűzte fel, többször elmagyarázta már nekem, hogy miben különbözik az mindenki másétól. / Nem tudom elmondani./
A kábeleinek talán legfontosabb része a szigetelése. / Dielektrum./
Sokáig kísérletezett a fekete anyaggal, amit ecseteléssel hord fel a vezetőre.
Azt mondja, ez minden másnál jobb, mint ami fellelhető erre a célra.
A drótjai nagyon merevek, útálják a sok hajlítgatást - megreped és lepattoghat a felhordott szigetelés - de q. jók. / Dinamikus, tiszta, nagyon "élő" valós hang./
Érdekes módon ez sem " jön be " mindenkinek.
Végül is egy IC - a 9 eres Back Line - és egy hálózati kábelem lett Tőle, az előbbi kirobbanthatatlan része a rendszeremnek.