Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 735

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Alex_Aston írta:
2024.09.07., szomb. 09:02
venomer írta:
2024.09.07., szomb. 08:29
scaurus írta:
2024.09.06., pén. 23:52
3 Body Problem 1. évad
Végére értem.
A Netflix tolmácsolásában iparos csak, a kínai más. Világot nem vált, de a finomabb rezdülései, nagyon jó dinamika a két főszereplő között megvannak, sci-fi döbbentéseket, értelmesebb fajta misztikusságot egyértelműen jobban hozza, más. Jobban érezték a készítők miről is van szó. Ha van életed, úgy 1 hónapos program lesz. Kár, hogy már kipipáltad a flixes verzióval a testeket.
A kínai verzió melyik?
Kerestem, de csak előkészítés alatt lévőt találtam.

https://m.imdb.com/title/tt4547948/?ref_=nm_ov_bio_lk
A 30 részes. A megfelelő helyen megtalálod, streamingen nincs, szinkron nincs. Én most fogom másodjára megnézni. A trélere alapján a Netflixesbe bele sem nézek.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

venomer írta:
2024.09.07., szomb. 08:29
scaurus írta:
3 Body Problem 1. évad
Végére értem.
A Netflix tolmácsolásában iparos csak, a kínai más. Világot nem vált, de a finomabb rezdülései, nagyon jó dinamika a két főszereplő között megvannak, sci-fi döbbentéseket, értelmesebb fajta misztikusságot egyértelműen jobban hozza, más. Jobban érezték a készítők miről is van szó. Ha van életed, úgy 1 hónapos program lesz. Kár, hogy már kipipáltad a flixes verzióval a testeket.
A kínai verzió melyik?
Kerestem, de csak előkészítés alatt lévőt találtam.

https://m.imdb.com/title/tt4547948/?ref_=nm_ov_bio_lk
Csak a Marantz! :-D

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

scaurus írta:
3 Body Problem 1. évad
Végére értem.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

A tökéletes pár - a pár húzónév mellett és ellenére van egy nem elhanyagolható Candice Renoir-beütése és sterilsége, amely tulajdonságok engem személy szerint taszítottak. Az elemei, tulajdonságai kiadnak egy egyensúlyt amitől még épp nem kapcsolod ki, de nem is szórakozol jól. Nem értettem minden fordulatot. Gyakori az is, hogy minimálisan említett és szerepeltetett karakterre hivatkozva sütnek el ha csattanót nem is, de a csattanóhoz elvezető út fontos állomását kellene megérteni így, hát nem megy. Az adaptáció gyengesége. A leírásnak is van szerepe, az alapozza meg az ütős, jó dramaturgiában tocsogó cselekmény checkpointjait, tetszik tudni? Annyiszor tapasztalom.

Nicolante Kidman tekintetéről, szeméről ejtsünk még szót, mert hát az megváltozott. Erősen. A neki jobb szeme még tartalmazza a régi tüzet, a bal már teljesen más. Ennyi mintából és távolról nehéz megítélni, hogy inkább a természetes öregedéséhez van ennek köze vagy a plasztikai sebész ügyetlen keze nyomát láthatjuk, groteszkbe hajlik. Ez is tetszik a közönségnek vagy egyre inkább a nevéből él? Nem a legerősebb szerepe és alakítása, kapunk valami kis Nicole feelinget, de kell mellé a múltidézés nézői részről.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

3 Body Problem 1. évad

Végére értem.
A véleményem nem sokat változott az első 2 rész megtekintése óta.

Vitathatatlanul látványos.
A cselekmény is megáll a lábán.

Ugyanakkor fenntartom, hogy semmi egyedi, jellegzetes vagy emlékezetes nincs benne, sem egy jelenet, sem egy karakter, sem színészi játék vagy akár zene.
Egy jellegtelen, szürke iparosmunka.

Én a trilógiából eddig csak az 1. kötet olvastam (nem motivált, hogy azonnal folytassam), de az alapján az 1. évadról ugyanakkor elmondható, ami a legtöbb adaptációról nem: jobban sikerült, mint az irodalmi alapanyag.
(Persze, ez az alapanyag soványságának köszönhető.)

Végül egy megjegyzés, Umberto Eco biztos elégedett lett volna a címválasztással, lévén ugyan a cím A háromtest-probléma, ugyanakkor a háromtest-probléma matematikájáról, fizikájáról túl sok szó nem esik a könyvben sem.
(Á la Dumas-féle A három testőr, ami valójában egy negyedik karakter története, aki mégcsak nem is testőr...)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1349

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Tegnapi film - Heaven. 2002-ből, gigantikus nevek a producerek közt:
-Anthony Minghella,
-Sydney Pollack
Az írok közt. Krzysztof Kieslowski
Főszereplők: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi
És a film? Hát nem jó. Nincs befejezve.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10971
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2024.09.05., csüt. 19:28
A Napóleon rendezői változatát érdemes megnézni?
Legtöbben azt emelik ki vele kapcsolatban, hogy erőszakosabb és több a szex, mint a mozis változatban. Ez valóban így van, de számomra nem ez volt a lényeg, hanem hogy sokkal átfogóbb, színesebb, árnyaltabb képet rajzol a főbb karakterekről, köztük erről a félelmetes, őrült diktátorról. Szóval nekem érdemes volt.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5973

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A Napóleon rendezői változatát érdemes megnézni?
A moziváltozatot láttam, az tetszett, bár az sem volt éppen rövid… ez meg 47 perccel hosszabb… látta valaki? Ad-e annyit hozzá, hogy érdemes vlegyen végigülni a 3 óra 24 percet?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

venomer
V.I.P.
V.I.P.

The Ark - hát, ez aztán fáj. 13 éves kor felett nem ajánlott. :smile33:

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Fincsi
Csatolmányok
IMG_1492.jpeg

Best
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Best »

Ezt is érdemes megnézni!
Az egyik legjobb sorozat, amit láttam.
Dark.jpg
Dark.jpg (351.65 KiB) Megtekintve 1764 alkalommal

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

kargidje írta:
2024.09.01., vas. 10:25
...
Kehet, csak ha az 1. évad úgy fejeződik be, hogy tovább kellene nézni hozzá a 2. évadot, akkor ... sad.gif
...
Általánosságban igazad van.
DE
A 13RW 1. évad végén nincs "cliffhanger", nincs felvezetés, a 13 rész kerek egész, van eleje és minden szálat elzáró vége.
Kár lenne csak azért nem megnézni, mert az utólag kreált szükségtelen folytatások már nem jók.

Hasonlóképpen, a Riverdale 1. évad, egy tinikrimi van eleje, vége, kapunk megoldást, az, hogy az utolsó epizódban van felvezetés egy második évadhoz, ami borzadály lett, nem von le az 1. évad értékéből.

Nyilván, a Riverdale nem egy korszakos alkotás (bár, a tini sorozatok közül a jobbak közé tartozik), viszont a 13 RW 1. évada nagy hatással volt rám, becsatlakozott a kedvenc sorozataimhoz, a dobogós James Clavell's Shogun (1980), HBO-féle Rome, a BBC-féle Sherlock és a dobogóról épp csak lecsúszott Cobra Kai és Modern Family mögé.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Shimano »

kargidje írta:
2024.09.02., hétf. 13:10
kargidje írta:
2024.09.01., vas. 10:46
Shimano írta:
2024.08.31., szomb. 11:46

Gyerekfilmek,mesék nem kellenek így 50 + felett már,habár az is igaz hogy a gyűrűk ura részein pl jól szórakoztam,tehát még azért maradt bennem a gyerekből is. :D
A párom oda volt a trónok harcáért is,tehát akár ilyenek is jöhetnek.Nekem tetszett még a hbo-n a maffiózók,a drót,a the walking dead,meg egy pár hasonló is.Szeretem még a több szálon futó agyalós krimiket,drámákat is,viszont a komolyabb témájú háborús,vagy az egyéni sorsokról,drámákról szóló filmeket nem szívesen nézem,mert elég ha ránézek a netre ahhoz hogy sz@rul érezzem magam,és nem kínoznám magam az emberi hülyeségen még a filmek nézésekor is,tehát az inkább csak szórakoztasson.
...
Ezek kimaradtak, amik szintén elég jók:
The innocent 2021
Black Spot
Deadwind
You
Killing Eve
Kleo
Köszi.Te vagy az én ajánló emberem, :D kb ilyeneket szeretek,és nézek.
De a többiek ajánlásait is köszönöm, :smile32: szembe jött azok közül is pár ami jónak tűnik nekem is.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

kargidje írta:
2024.09.01., vas. 10:46
Shimano írta:

Gyerekfilmek,mesék nem kellenek így 50 + felett már,habár az is igaz hogy a gyűrűk ura részein pl jól szórakoztam,tehát még azért maradt bennem a gyerekből is. :D
A párom oda volt a trónok harcáért is,tehát akár ilyenek is jöhetnek.Nekem tetszett még a hbo-n a maffiózók,a drót,a the walking dead,meg egy pár hasonló is.Szeretem még a több szálon futó agyalós krimiket,drámákat is,viszont a komolyabb témájú háborús,vagy az egyéni sorsokról,drámákról szóló filmeket nem szívesen nézem,mert elég ha ránézek a netre ahhoz hogy sz@rul érezzem magam,és nem kínoznám magam az emberi hülyeségen még a filmek nézésekor is,tehát az inkább csak szórakoztasson.
...
Ezek kimaradtak, amik szintén elég jók:
The innocent 2021
Black Spot
Deadwind
You
Killing Eve
Kleo

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Huff S01-S02 (2004-2006) - 20 éve nem hallott szófordulatok a szinkronban, VHS-hangulat, kiváló szereposztás, az alakítások sem fájtak sehol, tv filmesség határán, de megérdemli a 8.2-t. Csöcs is van, nem is akárkitől, akit ez vonzana be. Dara lett belőle, vagyis jó.

House Of Lies S02.5-S05 - úgy a felétől önismétlésbe kezd, de ajánlom. Üzlet és hanta a köbön.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára venomer 2024.09.01., vas. 17:54-kor.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano írta:

Szerintem így hirtelen:
Mindhunter
A Vezércsel
Ártatlanságra ítélve
A hatalom gyűrűi (szerintem nem olyan rossz, mint egyesek mondják, agy kikapcs és néz, CGI brutál jó, rájöttem Morfydd Clark valójában egy tünde! leborulok.gif )

Sárkányok háza (szerintem nem olyan rossz, mint egyesek mondják, agy kikapcs és néz, CGI elmegy, Emma D’Arcy zseniálisan fest Rhaenyra-ként leborulok.gif )
Jacob védelmében
Sky High: The Series
Keserű százszorszépek
A gesztenyeember
Bron/Broen
For All Mankind
The Valhalla murders
When They See Us (valós történet, egyéni sorsokról, drámákról szól, de erősen ajánlott)
Unbelievable (valós történet, egyéni sorsokról, drámákról szól, ajánlott)
..... és még sokan mások.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Shimano írta:
2024.09.01., vas. 09:44
Megnéztem,mivel többen is ajánlották kezdésnek az úriemberek 1 részét,és röviden az érzéseimről közben.Jól indul,jópofa az öreg,de ami ez után jön,arra csak az ugrott be,hogy mi a szent sz@r akar ez lenni?, :D gondolkodik.gif Nem szokványos rendezői alkotás az igaz,és ettől lehetne jó is,de nekem ez erőltetettnek is tűnik,szóval elengedem....
Nézz meg még egy részt, utána szerintem nem fogod elengedni.
Intelligens, laza, kifinomult, remek fekete humorral rendelkező sorozat. Nem érdemes kihagyni.
Csak a Marantz! :-D

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

scaurus írta:
2024.08.31., szomb. 21:19

Aminél csak egy évad jó, az mint több évados sorozat, valóban nem jó.
DE attól, hogy, mondjuk a folytatás rossz, az nem változtat azon, hogy az 1. évadot igenis érdemes megnézni.

Lehet, csak ha az 1. évad úgy fejeződik be, hogy tovább kellene nézni hozzá a 2. évadot, akkor ... sad.gif

Amiket ajánlasz:
1. most éled 2. gyermekkorod
2. bejönnek a tinilányok
3. (k)apuzárási pánik
:D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Megnéztem,mivel többen is ajánlották kezdésnek az úriemberek 1 részét,és röviden az érzéseimről közben.Jól indul,jópofa az öreg,de ami ez után jön,arra csak az ugrott be,hogy mi a szent sz@r akar ez lenni?, :D gondolkodik.gif Nem szokványos rendezői alkotás az igaz,és ettől lehetne jó is,de nekem ez erőltetettnek is tűnik,szóval elengedem.
Más,a sorozatok,több évaddal.Ezeknél nekem eddig nem az tűnt fel az hogy olyan mértékben laposodna és üresedne egy egy évad,hogy az már az élvezhetőségét is gátolja.Persze lehet csak azért,mert nem néztem eddig olyan sorozat aminél ezt érezhettem.Ha valami nem tetszik,az már az első évadnál jelentkezik nálam,és ekkor abba is hagyom,erőltetni,hogy hátha lesz ebből még valami,nem szoktam.
Most este nem tudom még hogy minek kezdjek neki. gondolkodik.gif Egy párat már betettem a megnézendő listámba az ajánlottak közül is,amit köszönök szépen,aztán + ban is szembejött már pár sorozat és film,meglátjuk,remélem több fog tetszeni,mint nem ezek közül.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ebri írta:
2024.08.31., szomb. 15:40
ZolaBA írta:
2024.08.31., szomb. 12:57
Ebri írta:
2024.08.31., szomb. 12:51
The Rookie / Az újonc, itt is első évad a legjobb.
Ezt cáfolnám. Sőt, kifejezetten jó részek is vannak, van vicces, izgalmas, romatikus, stb.
Lehet, félreérthető volt, a további évadok is nézhetők, de a 4. évadra már eljut egy sokkal rosszabb szintre, ott is vannak jó részek, de láthatóan elfogynak az újdonságok, amik az elsőben kb. minden részben voltak. És a kissé szerencsétlenkedő főszereplők is kb. szuperhősökké válnak időnként. Így is bőven nézhető, de szerintem a romlás is látható, majd meglátjuk, az 5 évad mit hoz.
Én szeretem a Rookie-t, de maximálisan igazad van. Az első évadban jöttek az újoncaink, akik sokszor többé kevésbé hihető és érdekes szituációkkal találkoztak. Aztán évadról évadra jönnek az egyre nagyobb főellenségek, és lángelmék akik már már legyezhőtetlenek, és az egész átmegy igazi hollywoodi túlzásokba évadról évadra egyre jobben. A heti eseteket pedig átveszik az évadokat teljesen átívelő hogyan győzzük le a szuper ellenség szálak. Illetve egyre erőteljesebben jönnek be a romantikus szálak, amit pl. a legutolsó évadban műveltek két igen közkedvelt szereplő között, az már már a nevetségesség határát súrolja. Szóval bár élvezhető a sori továbbra is, de eléggé más lett, mint az elején.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

kargidje írta:
2024.08.31., szomb. 08:57
...
Ha egy sorozatnak csak az 1. évada ajánlott azaz jó, akkor az a sorozat nem jó!
...
Pl. az itt felsorolt sorozatok legtöbbje nálam kuka, némelyik egyenesen szégyen... éppen ezért kinek mi. ;)
Aminél csak egy évad jó, az mint több évados sorozat, valóban nem jó.
DE attól, hogy, mondjuk a folytatás rossz, az nem változtat azon, hogy az 1. évadot igenis érdemes megnézni.

Engem a sorozatok világába tulajdonképpen a 13 Reasons Why vonzott be.
(Nemigen néztem sorozatokat, a Stranger Things körüli felhajtás miatt fizettem elő a Netflix-re, de az algoritmus által felkínált 13RW volt, ami igazán megfogott, a hangulat, a karakterek, a zenék; a mai napig előttem van a jelenet, amikor felhangzik a Love Will Tear Apart Us c. szám.)

A tinisorozatok esetében nem mindig a tinik az érdekesek, pl. a Never Have I Ever sorozat humora 4 évadig kitart és pont a főszereplő idegesítő, de a felnőtt mellékszereplők, ugyan, vicces módon, de az élet nagy dolgaival szembesítenek.

Egyébként, arra azért kíváncsi lennék, hogy konkrétan melyiket tartod szégyennek.

Ja, a The Rookie tényleg remek, a 4. évadra valóban kezdi mutatni a fáradás jeleit, de a karakterek, a humora még mindig jó volt.

Eszembe jutott még egy sorozat, ami tetszett és van magyar szinkron:
Dead Boy Detectives

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Ebri írta:
2024.08.31., szomb. 15:40
majd meglátjuk, az 5 évad mit hoz.
Amazonon már van 5. meg 6. évad is. Mi már láttuk, jó volt ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

ZolaBA írta:
2024.08.31., szomb. 12:57
Ebri írta:
Ezt cáfolnám. Sőt, kifejezetten jó részek is vannak, van vicces, izgalmas, romatikus, stb.
Lehet, félreérthető volt, a további évadok is nézhetők, de a 4. évadra már eljut egy sokkal rosszabb szintre, ott is vannak jó részek, de láthatóan elfogynak az újdonságok, amik az elsőben kb. minden részben voltak. És a kissé szerencsétlenkedő főszereplők is kb. szuperhősökké válnak időnként. Így is bőven nézhető, de szerintem a romlás is látható, majd meglátjuk, az 5 évad mit hoz.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Ebri írta:

Vagy ott van pl. a Star Trek. Ha az első sorozattal kezdem valószínű nem nézem végig az összeset.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”