Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
vasek
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 136

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: vasek »

Ha elkezdenék felsorolni pár neppert-akiket a gyakran itt levő tagok is ismernek-akkor egyetértenél?
Esetleg azzal nem értesz egyet,hogy ezen nepperek tevékenysége árfelhajtó hatású?

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

vasek írta:
2024.11.03., vas. 22:28
Sajnos itt szinte már csak nepperek hirdetnek.
Olyanok is,akik sok tucat erősítővel,hangfallal,gátlástalanul,nagyban kereskednek más oldalakon.
Ha megfigyeltétek,rengeteg hifis kikopott innen-többnyire emiatt is.
Lehet itt inflációzni,védeni a kereskedők mundérját,ezen nepperek tevékenysége nagyon meghatározza a piacot.
Nem vagyok közgazdász,egyszerű zeneszerető hobbistaként ezt gondolom.
Ezel nem értek egyet ill.helyesbíteném arra hogy sokszor az itt eladott termék felbukkan más hirdetési felületen(pl.hfp) jóval drágábban.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

vasek
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 136

Hozzászólás Szerző: vasek »

Sajnos itt szinte már csak nepperek hirdetnek.
Olyanok is,akik sok tucat erősítővel,hangfallal,gátlástalanul,nagyban kereskednek más oldalakon.
Ha megfigyeltétek,rengeteg hifis kikopott innen-többnyire emiatt is.
Lehet itt inflációzni,védeni a kereskedők mundérját,ezen nepperek tevékenysége nagyon meghatározza a piacot.
Nem vagyok közgazdász,egyszerű zeneszerető hobbistaként ezt gondolom.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

ZolaBA írta:
2024.10.12., szomb. 02:17
viewtopic.php?f=32&t=207962
viewtopic.php?f=33&t=207961

"ÁRON ALUL" kiabáló jelzéssel azonos tagtól hangsugárzó, 99e-ért miközben vásárlákor kb. 130e volt, illetve erősítő 54e-ért miközben vásárláskor kb. 65e volt.

Ez egyrészről bőven nem áron aluli ajánlat, másrészről ha ez a módi elindul, hogy nagybetűs kiabálással bekerül az ócska marketing a topic címekbe, az nem lesz senkinek előnyös. Szerintem. ;)
Kiszedtem a marketinget (a címekből).
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

viewtopic.php?f=32&t=207962
viewtopic.php?f=33&t=207961

"ÁRON ALUL" kiabáló jelzéssel azonos tagtól hangsugárzó, 99e-ért miközben vásárlákor kb. 130e volt, illetve erősítő 54e-ért miközben vásárláskor kb. 65e volt.

Ez egyrészről bőven nem áron aluli ajánlat, másrészről ha ez a módi elindul, hogy nagybetűs kiabálással bekerül az ócska marketing a topic címekbe, az nem lesz senkinek előnyös. Szerintem. ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Pl. ez a hirdetés is tök jó:
viewtopic.php?f=33&t=179673

Tudjuk, az a fránya (háborús)infláció.
Mindeközben EU-ból 1,5misiért megvehető újan, boltból, és nem hifishark és társairól!!!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

wittao írta:
2024.09.01., vas. 20:44

Ez a kapható legdurvább fa membrános kis JVC a piacon, úgy tudom 1000EUR körül vesztegetik őket, ha egyáltalán lehet kapni.
Akkor én voltam eltévedve.
Eddig csak kb. harmad ennyiért láttam ilyesmi eladó példányokat, kerestem erre a típusra is, de csak ezt találtam meg hifisharkon és jófogason is.
Hallani ódákat róla, de nekem egyszerűen túl picinek tűnik. De ettől még lehet nem véletlen, ha ennyiért elkél.
Csak a Marantz! :-D

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2009

Hozzászólás Szerző: wittao »

Alex_Aston írta:
2024.09.01., vas. 20:41
Lehet én vagyok eltévedve, de nekem kissé túlzásnak tűnik ez az arazás....

viewtopic.php?f=33&t=206568
Ez a kapható legdurvább fa membrános kis JVC a piacon, úgy tudom 1000EUR körül vesztegetik őket, ha egyáltalán lehet kapni.
Valóban van bennük valami jó dolog, de csak ha nem tudnék magammal és a pénzemmel mit kezdeni akkor neveznék be rá. Egyébként 300-350 körül cserélt pár darab gazdát idehaza az elmúlt 1-2 évben, szóval nem érzem túlzónak az árat.

És megtévesztő, mert a kis mini-hifijeik mellé is árultak több fajtát, na ez nem az.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Lehet én vagyok eltévedve, de nekem kissé túlzásnak tűnik ez az arazás....

viewtopic.php?f=33&t=206568
Csak a Marantz! :-D

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2024.08.31., szomb. 09:50
Tudsz venni UJ Nakamichi DRAGON-t 1-2 evesen, nem lelakottan, papirjaival es csomagolasaval, par ev garanciaval? Nem.
Tudsz venni Sony SCD-1 porgettyut 1-2 evesen, mindennel egyutt? Nem.

Nem olyat, vagy hasonlot, vagy “szerintem meg jobb is”, HANEM PONTOSAN EZEKET. Nem.

Ami mar nincsen, vagy alig fellelheto, annak az ara felmegy HA van ra erdeklodes.

Egyebkent ha kulfoldon annyira szuper vasarolni, miert nem vasarolsz ott?
Ha nem lett volna egyértelmű általánosságban írtam a 10-20-30 ... éves használt termékekről, amiknek azért emelik itt is szinte hétről hétre a kedves eladók az árát, mert a most is kapható utódja jóval drágább lett.

Erre válaszul felhozni a kuriózum Dragon-t...irreveláns, mivel ennek akkor sem és most sincs boltban kapható utódja!

Azt meg fenntartásokkal kezelném, amennyit mostanában a Sony SCD-1-ért kérnek, annyiért ne kapnál 2-3-5... éves használt gépet, ami hasonlóan jól szól, akár lehet jobban is.

"Az az érdekes, itthon legtöbb esetben az 1-2éve megjelent készülékek bolti ára nem csökken, hanem nő, míg az EU más tagállamaiban érdekes csökken."
Ez ugye nem a hifisharkot jelenti + már írtam, vásárolok külföldről, nem véletlenül, de ezt meg az új termékek viszonylatában írtam, kint nem ritkán már alapból jóval olcsóbbak + nagyon sok az akció.

Azt "kellene valahogy felfogni mar vegre", a 20-30-40éves használt termékekben ott van a szopacs lehetősége, akár kukázás is lehet a vége, főleg minél régebbi, !!!és most nem a Dragon-ról és kuriózum társairól beszélek!!!
Lehet már alkatrész sincs hozzá, ha olyan megy benne tönkre vagy horror áron, pl. megeshet külföldről, tengerentúlról kellene megrendelni a már bontott, használt alkatrészt, mert már csak ilyen fellelhető hozzá...stb.
Ezért fogadom :nonononono: , amikor csak a helyeselés és bólogatás megy egy-egy régebbi használt termék árának 2-3 havonta történő emeléséhez.

Értem mit mondasz, de nekem ez visszatetsző, mert az a 10-30-40éves, nem kuriózumnak számító készülék nem lett sem jobb, sem újabb, sem szebb, nem szól jobban, mégis egyre drágább, holott napról-napra egyre régebbi, egyre nagyobb rizikóval a működését, javíthatóságát illetően.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Tudsz venni UJ Nakamichi DRAGON-t 1-2 evesen, nem lelakottan, papirjaival es csomagolasaval, par ev garanciaval? Nem.
Tudsz venni Sony SCD-1 porgettyut 1-2 evesen, mindennel egyutt? Nem.

Nem olyat, vagy hasonlot, vagy “szerintem meg jobb is”, HANEM PONTOSAN EZEKET. Nem.

Ami mar nincsen, vagy alig fellelheto, annak az ara felmegy HA van ra erdeklodes. Amennyiben nincs es a kutyat nem erdekli, azokat mai napig fillerekert lehet kapni. Ez a kulonbseg azok kozott a termekek kozott amik kivaloak, korszakalkoto produktumok, vagy pedig mar uj korukban is egy rakas szar tomegtermek volt. Egy Topping D70-es dac-ot 20 ev mulva a kutya nem fog keresni, egy Nakamichi 1000p-ert pedig meg vannak vadulva az emberek mai napig. Nem veletlenek ezek, hanem befolyasmentes piaci jelensegek.

Egyebkent ha kulfoldon annyira szuper vasarolni, miert nem vasarolsz ott? Meg biztos nem talalkoztal kulfoldi nepperrel, aki egy zacsko kavicsot kuld keszulek helyett, meg bekapcsolas utan 2 perccel fustfelho kisereteben orok alomra szenderul a keszulek… akik vesznek kint egy DRAGON-t peldaul, azok nagy kockazatot vallalnak, adott esetben tovabbi kemeny 100.000-eket koltenek a felujitasra, utana az uzembentartasuk is koltseg (jaratni kell, odafigyelest igenyel). Ezeket illik megfizetni es egy gondos gazda jogosan ker el erte plusz penzt. Vagy a te idod ingyen van? Vagy a mase legyen ingyen szamodra? A mas rakoltott penze neked nem szamit? Mas kockazata az az o kockazata legyen?
Hany elektroncsovet vettem horror aron kulfoldrol, ami kiderult, hogy nem eppen ugy volt, ahogy az elado leirta. Reklamalni 5000km-rol azert eleg nehez. De ezt a kockazatot senki nem szeretne felvallalni! Vagy eppen a hazai elado nyujtotta biztonsagot, hogy odamehetsz es kiprobalhatod! Letet elleneben elhozhatod esetleg (mondjuk ez elektroncsoveknel nem mukodik, de magnonal pl. mokodhet).

Na ezeket kellene valahogy felfogni mar vegre.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
2024.06.20., csüt. 16:22

Én kb. 15 éve adogatok el itt dolgokat, és én nem úgy emlékszem, hogy a hifishark árak korábban jelentősen eltértek volna az itteniektől. Huszti Zsolt (Heed Audio) mesélte, hogy csak egy nyavalyás előlapért 4-5szörös árat fizet ma, mint 4 évvel ezelőtt. Az új hifi árak növekedését nyilvánvalóan lekövették a használt cikkek árai is. Gondolhatod ezt bólogatásnak, de ezek piaci folyamatok és piaci törvényszerűségek, ezek akkor is pont így működnek, ha nem bólogatsz hozzá.

Néhány hülye mindig előfordul, aki azt hiszi, hogy egy pár hónapos készüléket el lehet adni az új ár 80-90%-án, aztán szembesülnek a valósággal, hogy a kutyának nem kell ennyiért. És persze mindig akad néhány pitiáner kispályás nepper, aki megpróbál némi aprópénz keresni az adok-veszekkel. Én ezeken csak mosolygok és továbblapozok, az én zsebemben a bicska nem ezektől nyílik ki, hanem nagypályás maffiózóktól. Akik például az energiaárak monopolizálásával és manipulálásával mindannyiunkat meglopnak, nem kicsit, hanem nagyon.
Keress rá 5-6-8 éve mennyiért keltek el itt pl. ritka legfelső kat. Sony ES készülékek és mennyiért hifisharkon... ;)

Az az érdekes, itthon legtöbb esetben az 1-2éve megjelent készülékek bolti ára nem csökken, hanem nő, míg az EU más tagállamaiban érdekes csökken. gondolkodik.gif

100x inkább vennék egy pár hónapos készüléket az új ár 80-90%-án(mivel ezek min. 2 vagy 3 év hivatalos garival rendelkeznek, teljes csomagolással, összes tartozékkal, csilli-villi állapotban), mint egy 8-10-20-30 ... stb éves, garancia nélküli, ki tudja hányadik tulajos, ismeretlen előéletű, karcos, leütött élű, lelakott készüléket az itt hirdetett, egyre gyakrabban irreálisan magas áron. Amik nem ritkán az újkori árnál jóval drágábban vagy akár 2-3x áron vannak hirdetve.
... és akkor jön a válasz, de azért kerül ennyibe, mert a most kapható modell v. utódja, jóval drágább lett. Ja, csak sokan azt felejtik el, amit boltban kapsz az nem 10-20-40 éves a fent felsorolt nem éppen előnyös tulajdonságokkal!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3148
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

kargidje írta:
2024.06.20., csüt. 13:57
alto írta:
2024.06.19., szer. 21:02
kargidje írta:
2024.06.19., szer. 19:52

Akkor 4-5-6-8 ...stb évvel ezelőtt hogyan lehetett, hogy a hifisharkon található áraknál sokkal-sokkal olcsóbbak voltak az itthoni használtárak?!
1. Mindenki annyiért hirdeti a használt holmiját, amennyiért gondolja. Ha nem jól lövi be az árát, legfeljebb rajta ragad.

2. Ha drágának találsz egy meghirdetett terméket két dolgot tehetsz: Megpróbálsz alkudozni, vagy tovább lapozol. A használt termékek árait a kereslet/kínálat határozza meg, semmi értelme ezen folyamatosan picsogni.

3. Egy termék használtpiaci értéke az aktuális új árához igazodik. Teljesen mindegy mennyibe került 3 vagy 5 éve.

4. Mivel az új árak kevés kivételtől eltekintve nagyjából egyformák bármelyik országban, a használt árak is nagyjából egyformák lesznek. Fura elképzelés, hogy az itthoni alacsonyabb jövedelem szint miatt itt olcsóbbnak kellene lennie bárminek is. Aki nem talál itthon vevőt a használt holmijára, el tudja adni külföldön is, feltéve, hogy nem csak magyarul tud.
"Akkor 4-5-6-8 ...stb évvel ezelőtt hogyan lehetett, hogy a hifisharkon található áraknál sokkal-sokkal olcsóbbak voltak az itthoni használtárak?!"

Ezt magyarázd meg légy szíves miért volt így 4-5-6-8...stb évvel ezelőtt illetve azt, hogy miért csak az utóbbi 3évben értük utol a hifishark árait, sőt van ami már itthon drágábban van hirdetve!
Mert eddig csak a mellébeszélés ment + a feltolt árak magyarázása = bólogatás hozzá!!!

Persze, mindenki annyiért hirdet, amennyiért nem szégyell, de van egy határ, ami már bicskanyitogató, pláne 2-3hónappal később 20-30%-al többért... :smile33:
Én kb. 15 éve adogatok el itt dolgokat, és én nem úgy emlékszem, hogy a hifishark árak korábban jelentősen eltértek volna az itteniektől. Persze a hifishark árak mindig is szórtak valamennyire, mert többféle forrásból gyűjtik össze az ajánlatokat, most már ugye többek közt az avx árai is ott vannak. Az igaz, hogy utóbbi 3-4 évben drasztikusan (50-100%-al) emelkedett az új hifi árak, részben gyártói áremelés miatt (durván emelkedtek az alkatrész és alapanyag árak, az energia ára, a munkaerő költsége, a csomagolóanyagok árai, a szállítási költségekről nem is beszélve), részben specifikusan nálunk a forint gyengülése miatt. Huszti Zsolt (Heed Audio) mesélte, hogy csak egy nyavalyás előlapért 4-5szörös árat fizet ma, mint 4 évvel ezelőtt. Az új hifi árak növekedését nyilvánvalóan lekövették a használt cikkek árai is. Gondolhatod ezt bólogatásnak, de ezek piaci folyamatok és piaci törvényszerűségek, ezek akkor is pont így működnek, ha nem bólogatsz hozzá.

Néhány hülye mindig előfordul, aki azt hiszi, hogy egy pár hónapos készüléket el lehet adni az új ár 80-90%-án, aztán szembesülnek a valósággal, hogy a kutyának nem kell ennyiért. És persze mindig akad néhány pitiáner kispályás nepper, aki megpróbál némi aprópénz keresni az adok-veszekkel. Én ezeken csak mosolygok és továbblapozok, az én zsebemben a bicska nem ezektől nyílik ki, hanem nagypályás maffiózóktól. Akik például az energiaárak monopolizálásával és manipulálásával mindannyiunkat meglopnak, nem kicsit, hanem nagyon.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

wittao
V.I.P.
V.I.P.

A vilag osszement.
Ami regen Franciaorszagban volt az ugy tunt a vilag vege, most meg masnapra itt van valami. Kinabol 5 het volt. Most 5 nap.

Emiatt ha egy hirdeto valahol hirdet valamit, az mar majdnem olyan, mintha a sarki fuszeresnel hirdetne, mindegy melyik orszagban van.
Ezen tulmenoen a globalisan elerheto piacterek Amazon/Ebay/Alibaba arai elkezdtek meghatarozova valni, egyfajta sztenderdkent tekinteni mind eladasi mind vevoi oldalon.

Lehet ezellen agalni, es nagy mellennyel ellenallni, csak felesleges. Tizmilliard EUR forgalmakat bonyolitgatnak ezeken a platformokon, senkit sem erdekel, hogy nehanyan neheztelnek rajuk.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
kargidje írta:

Akkor 4-5-6-8 ...stb évvel ezelőtt hogyan lehetett, hogy a hifisharkon található áraknál sokkal-sokkal olcsóbbak voltak az itthoni használtárak?!
1. Mindenki annyiért hirdeti a használt holmiját, amennyiért gondolja. Ha nem jól lövi be az árát, legfeljebb rajta ragad.

2. Ha drágának találsz egy meghirdetett terméket két dolgot tehetsz: Megpróbálsz alkudozni, vagy tovább lapozol. A használt termékek árait a kereslet/kínálat határozza meg, semmi értelme ezen folyamatosan picsogni.

3. Egy termék használtpiaci értéke az aktuális új árához igazodik. Teljesen mindegy mennyibe került 3 vagy 5 éve.

4. Mivel az új árak kevés kivételtől eltekintve nagyjából egyformák bármelyik országban, a használt árak is nagyjából egyformák lesznek. Fura elképzelés, hogy az itthoni alacsonyabb jövedelem szint miatt itt olcsóbbnak kellene lennie bárminek is. Aki nem talál itthon vevőt a használt holmijára, el tudja adni külföldön is, feltéve, hogy nem csak magyarul tud.
"Akkor 4-5-6-8 ...stb évvel ezelőtt hogyan lehetett, hogy a hifisharkon található áraknál sokkal-sokkal olcsóbbak voltak az itthoni használtárak?!"

Ezt magyarázd meg légy szíves miért volt így 4-5-6-8...stb évvel ezelőtt illetve azt, hogy miért csak az utóbbi 3évben értük utol a hifishark árait, sőt van ami már itthon drágábban van hirdetve!
Mert eddig csak a mellébeszélés ment + a feltolt árak magyarázása = bólogatás hozzá!!!

Persze, mindenki annyiért hirdet, amennyiért nem szégyell, de van egy határ, ami már bicskanyitogató, pláne 2-3hónappal később 20-30%-al többért... :smile33:

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

smogmachine írta:
2024.06.20., csüt. 13:07
Most őszintén, szerintetek ez normális? Nem tudom hol él ez a figura, de olyan nehezen állom meg, hogy ne írjak neki..

https://www.jofogas.hu/vas/Pioneer_N_50 ... 461359.htm
Utolsó ára 190ezer volt, majd 10 évvel ezelőtt, őt követte az N-50Ae, de már azt sem gyártják. Ha figyelembe vesszük az időközben bekövetkezett inflációt, és hogy a firmwarét már rég nem frissítik, akkor is max. 150ezer körül van a reális értéke. A 120-ért korrekt vétel volt, főleg ha nem akarsz Spotify hallgatni rajta, ahhoz kellet volna szoftver frissítés, amit nem készült el soha.

El van tévedve a hirdető, ezért senki nem fog 430ezret adni, 390ezerért vehetsz egy vadiúj Cambridge Cxn100-at, ami sokkal modernebb, sokkal több szolgáltatást tud, és nem mellesleg jobb a hangja is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

smogmachine
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: smogmachine »

Aszpirin írta:
2024.06.20., csüt. 13:17
smogmachine írta:
Most őszintén, szerintetek ez normális? Nem tudom hol él ez a figura, de olyan nehezen állom meg, hogy ne írjak neki..

Fogalmam sincs mennyi a reális értéke egy N50A-nak, de én tuti nem adnik 430ezret érte.
Ha nem reális az ár, rá fog jönni :D
Friss az élmény 120ezerért vettem gyári wifi modullal, dobozában patika állapotban, innen a fórumról 2 hónapja.
Nem reális :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5972

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

smogmachine írta:

Fogalmam sincs mennyi a reális értéke egy N50A-nak, de én tuti nem adnik 430ezret érte.
Ha nem reális az ár, rá fog jönni :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

smogmachine
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: smogmachine »

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5972

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alto írta:
Az előző pontjaiddal teljesen egyetértek, de ez azért ennél bonyolultabb, és szerintem valóban van hatása az itthoni jövedelemszintnek a hazai használtpiaci árakra.

Elmagyarázom, hogy szerintem miért.

Ha átlag magyar magánszemélyként (aki nem "hivatásszerűen" űzi az adásvételt) egy nagy globális platformon hirdetnél külföldieknek, enyhén szólva is nehezített pályán mozogsz. Sorolnám az általam azonosított akadályokat, a leküzdésük növekvő nehézségi fokának sorrendjében:

1. kulturális különbségek - ez nagyon összetett téma, szerencsére talán a legkevesebb gondot okoz, és a tapasztalatlan eladók vagy nem foglalkoznak vele, vagy az idegenekkel való kommunikáció, idegen országban való üzletelés túlzott félelmet ébreszt. De ha nem foglalkozik vele, akkor is van némi esélye, hogy hamar és gyorsan szembesül a kulturális különbségek egyéb aspektusaival, és akkor bizony lehet, hogy egy életre elmegy a kedve globális vagy külföldi fórumokon hirdetni. Egyetlen példa: egy német vagy egy holland vevő általában komolyan gondolja azt, hogy a termék minden bajáért az eladó felel, ennek többféle következménye van, de pl. ha nem tetszik valamiért a termék viselkedése, jó esélyed van rá, hogy vissza fogja küldeni, akkor is, ha ez gyárilag ilyen, és neked semmi hibád nincs benne. Ráadásul a visszaküldés költségét is be fogja rajtad hajtani. Mondom, ez nem kifejezetten nagy valószínűségű, de konkrét esetekről tudok, ezért nem is elhanyagolandó.

2. az általad is említett nyelvi nehézségek. Ez a téma elvileg a legkönnyebben leküzdhető, de sokakat már ez is visszatart, hogy angolul/németül stb kell meghirdetni egy terméket, illetve a potenciális vásárlókkal idegen nyelven kell kommunikálni. Ha nem is tart vissza, akkor is lehet, hogy ebben a kommunikációban a nem megfelelő szóhasználat vagy gyenge google-fordítás miatt nem tűnsz eléggé megbízhatónak, és a potenciális vevő elbizonytalanodik.

3. a megadandó szállítási költségekkel kapcsolatos bizonytalanságok és a nemzetközi szállítás további macerái - sokaknak ez teljesen ismeretlen terület, ami miatt félnek a külföldre küldéstől.

4. és végül a legnagyobb probléma: a nyugati vevők előítélete a kelet-európai eladókkal szemben. Ez tényleg nagyon komoly probléma szerintem. Okkal vagy oktalanul, de pl. egy átlag német vevő - miközben gond nélkül belemegy egy német "kevés-eladásos" magáneladóval való kapcsolatfelvételbe, és a biztonságosnál is jobban megbízik benne, ha kedvesen és gyorsan válaszol neki az eladó - addig egy kelet-európai eladót túlzottan rizikósnak tart, és jó eséllyel nem is kezdeményez, elkerül. Ez bizony igencsak szűkíti a potenciális vevők körét, és közvetve a keresletet is. Ami oda vezet, hogy olcsóbban kell kínálnod a portékát, mint a nyugati eladók, nem is kevéssel, mert a vélt rizikót beárazzák a vevőjelöltek. De ha jelentősen olcsóbban adod, még gyanúsabb vagy, és ez egy ördögi kör. Bizalmat csak igen nagy mennyiségű, eladásból származó pozitív értékeléssel tudsz növelni, ami magányszemélyként szinte lehetetlen: nekem pl. az ebayen kb 15 éven át mindössze 75 pozitív értékelésem lett, és egyik sem eladásból.

Természetesen a fentiekre mind van megoldás, de az kétségtelen, hogy nehezített a pálya, ami miatt a túlnyomó többség inkább a csak magyaroknak szóló platformokon hirdet - amelyeknek a célközönsége 99%-ban magyar. Magyar vásárlóerővel, a hazaira korlátozott keresleti szinttel, és a használt cuccok eladási árával szemben támasztott, kifejezetten a magyar ill. keleteurópai piacra jellemző elvárásokkal, amelyek ebben a topikban is nagyon jól tetten érhetőek.

Innen már egyértelmű szerintem, hogy a hazai keresetek miért befolyásolják a hazai használtpiaci árakat.

SZERINTEM.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

kargidje írta:
Vinkler írta:
2024.06.19., szer. 13:45
kargidje írta:
2024.06.19., szer. 13:30
:smile51: Már megint a k. hifishark bazz!!! 4-5-6...stb. éve is drágább volt hifisharkon ugyan az a használt hifi mint nálunk!!! Az ugye megvan, kint még mindig minimum 2,5-3x több a havi fizu, szóval a két használt piac nagyon nem egy szinten van, nem összehasonlítható árak tekintetében!!! Nem igaz, ez nem esik le egyeseknek még most sem :goodmorning:
Éppen ezért krvára nem értem, miért példálóztok vele gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

Amúgy már vannak olyan termékek hifisharkon, amik olcsóbbak, mint nálunk!!!
Az megvan, hogy a hifishark nem árul, hanem különböző oldalak kínálatát, mint pl. az AVX gyűjti össze. gondolkodik.gif
Szóval még így is bőven 100k-val olcsóbban árulja a hirdető, mint az európai átlagár. Egyébként meg elég sok megkeresés van külföldről, lehet onnan fogják megvenni.
Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott. (Egyébként olcsóbban is adja) ;)
Képzeld megvan! Az nem tudom feltűnt-e neked és másoknak, döntő többségében nyugati, fejlettebb, gazdagabb országok hirdetőinek hirdetéseivel van tele... aka jóval többet keresnek, mint szétcseszett gazdaságú kishazánkban. ;)
Szóval aznagy hifisharkon látható árak nem keverendőek a magyar oldalak áraival!
De az utóbbi 2-3évben már több használt terméket találtam, amik kint olcsóbban voltak hirdetve, mint akár itt avx aprón! Ez a szégyen!

"Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott."

De igaz! ;)
Akkor 4-5-6-8 ...stb évvel ezelőtt hogyan lehetett, hogy a hifisharkon található áraknál sokkal-sokkal olcsóbbak voltak az itthoni használtárak?! Sok termék itthon szinte féláron ment a kintihez képest! Tudom, mert k. régóta követem ill. hirdetek, vásárolok, cserélek akár itt aprón, akár a néhai avforum, hificity, expressz, jófogás ... stb.

BARTIMEX AUDIO Honlap

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinkler írta:
2024.06.19., szer. 13:45
kargidje írta:
:smile51: Már megint a k. hifishark bazz!!! 4-5-6...stb. éve is drágább volt hifisharkon ugyan az a használt hifi mint nálunk!!! Az ugye megvan, kint még mindig minimum 2,5-3x több a havi fizu, szóval a két használt piac nagyon nem egy szinten van, nem összehasonlítható árak tekintetében!!! Nem igaz, ez nem esik le egyeseknek még most sem :goodmorning:
Éppen ezért krvára nem értem, miért példálóztok vele gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

Amúgy már vannak olyan termékek hifisharkon, amik olcsóbbak, mint nálunk!!!
Az megvan, hogy a hifishark nem árul, hanem különböző oldalak kínálatát, mint pl. az AVX gyűjti össze. gondolkodik.gif
Szóval még így is bőven 100k-val olcsóbban árulja a hirdető, mint az európai átlagár. Egyébként meg elég sok megkeresés van külföldről, lehet onnan fogják megvenni.
Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott. (Egyébként olcsóbban is adja) ;)
Képzeld megvan! Az nem tudom feltűnt-e neked és másoknak, döntő többségében nyugati, fejlettebb, gazdagabb országok hirdetőinek hirdetéseivel van tele... aka jóval többet keresnek, mint szétcseszett gazdaságú kishazánkban. ;)
Szóval aznagy hifisharkon látható árak nem keverendőek a magyar oldalak áraival!
De az utóbbi 2-3évben már több használt terméket találtam, amik kint olcsóbban voltak hirdetve, mint akár itt avx aprón! Ez a szégyen!

"Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott."

De igaz! ;)
Akkor 4-5-6-8 ...stb évvel ezelőtt hogyan lehetett, hogy a hifisharkon található áraknál sokkal-sokkal olcsóbbak voltak az itthoni használtárak?! Sok termék itthon szinte féláron ment a kintihez képest! Tudom, mert k. régóta követem ill. hirdetek, vásárolok, cserélek akár itt aprón, akár a néhai avforum, hificity, expressz, jófogás ... stb.

két-elkedő
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: két-elkedő »

earforce írta:
2024.06.19., szer. 10:01
Az előző témához kapcsolódóan egy költői kérdés:
Miért is vágysz olyan termékre, amit tudod hogy nem fogsz tudni kifizetni soha?
bravo.gif

Jól értem?
Ha nem tudja megvásárolni.......,akkor véleményt sem fogalmazhat meg?
Remélem,hogy csak én értelmeztem rosszul a hozzászólást.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

kargidje írta:
Már megint a k. hifishark bazz!!! 4-5-6...stb. éve is drágább volt hifisharkon ugyan az a használt hifi mint nálunk!!!
Én még sosem példálóztam vele, de az tény, hogy eddig 3 dolgot vettem a hifisharkról indulva. Kettőt Romániából, egyet Hollandiából, és mindegyik olcsóbb volt, mintha itt vettem volna. Ilyen is van.
Nem gyártok statisztikákat, de az általános benyomásom, hogy amiket ott nézegetek, nem drágábbak, mint itthon, kivételek persze vannak. Nagyobbak a keresetek, de a régitől sokan sokkal könnyebben szabadulnak, talán éppen emiatt. Láttam ott kidobott komódot, aminek csak egy gombja hiányzott az egyik fiókról. Itt keleten meg nagyon sokszor olcsóbbak is a hifis cuccok, mint nálunk.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”