Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: andarson »

rTom írta:
2024.09.04., szer. 18:06

Jelenleg 9 ajánlat vann fennt Qobuz-ra.

Kettőt Angelo D + egyet Angelo G ( nekem gyanus) májusi, júniusi, szeptemberi regisztrációval.

Bartolomeo D kettőt jegyez januári, és májusi regisztrációval.

Maradtak bennem kérdések, de csak egyet tennék fel:
Egy személy hány családi előfizetést regisztrálhat legálisan a Qobuz-on?
Én egy Anna nevű olasz felhasználótól kaptam regisztrációt aznap, amikor a chat falon írta hodyka ezt a lehetőséget. Tekintve, hogy nekem is olaszországban kellene élnem, a szolgáltatást megosztó Anna hozott létre nekem egy olasz accountot és adta meg a hozzá kapcsolotó emailt és jelszó párost, amivel tudom használni a Qobuzt. Magához az emailhez tartózó külön belépést nem kértem el, még ha ez kockázatosnak is tűnhet, de bármikor le lehet állítani a sharesubon a szolgáltatás előfizetésem.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

pali923 írta:
2024.09.03., kedd 22:05
tottyi írta:
2024.09.03., kedd 14:51
Ezen az oldalon amit megadtal
Lehet, jobban jársz, ha azt a linket követed, amit hodyka rakott fel az üzenőfalra: https://www.sharesub.com/hu/brand/qobuz ... gIeEPD_BwE
Itt az egyik olaszt választottam, már csak az ára miatt is, és követtem az utasításokat. Még aznap meg is lett minden. Nem tudom, mi a különbség a duohoz képest.
Jelenleg 9 ajánlat vann fennt Qobuz-ra.

Kettőt Angelo D + egyet Angelo G ( nekem gyanus) májusi, júniusi, szeptemberi regisztrációval.

Bartolomeo D kettőt jegyez januári, és májusi regisztrációval.

Maradtak bennem kérdések, de csak egyet tennék fel:
Egy személy hány családi előfizetést regisztrálhat legálisan a Qobuz-on?

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

kaef2 írta:
2024.09.04., szer. 06:50
Talán érdemes elolvasni "Van-e a streaming szolgáltatóknak hangja?" című blog posztomat.
Tanulságos írás, de attól tartok, nem tudom igazán tesztelni. A streameremmel csak a Tidal connect működik, a Qobuz esetén pedig a saját programjába beledrótozott lejátszó. Így aztán elképzelhető a szoftverek közti eltérés (is?) a két szolgáltatás lejátszása közben itt a nappaliban. Egy ideig működött a Tidal is beépítve ebbe a programba, de ez már megszűnt az újabb verziókkal. Minden esetre hagyok magamnak pár havi időt a döntésekre.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3574

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

pali923 írta:
2024.09.03., kedd 13:08

Olyan 2 órás hallgatózás után az első benyomásom az, hogy kicsivel jobban szólnak a kedvenc zenéim itt, mint Tidalen. Dinamikusabbnak tűnnek, a mély tartomány meg egyértelműen hangsúlyosabb az én rendszeremen. Még azt kell kitalálnom, hogy megéri-e két streaming egyszerre, és ha nem, akkor melyik maradjon.
Talán érdemes elolvasni "Van-e a streaming szolgáltatóknak hangja?" című blog posztomat.
Ebben azt próbálom megfejteni, miért is lehetséges az, hogy más hangúnak hallhatják sokan ugyanazt a tracket a különböző szolgáltatóknál.

https://medium.com/@mediaengineering/va ... 82ed8cf701

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10982
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

pali923 írta:
2024.09.03., kedd 22:05
Nem tudom, mi a különbség a duohoz képest.
A Solo egy emberes, a Duo két emberes, a Family 6 emberes előfizetés.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2024.09.03., kedd 14:51
Ezen az oldalon amit megadtal
Lehet, jobban jársz, ha azt a linket követed, amit hodyka rakott fel az üzenőfalra: https://www.sharesub.com/hu/brand/qobuz ... gIeEPD_BwE
Itt az egyik olaszt választottam, már csak az ára miatt is, és követtem az utasításokat. Még aznap meg is lett minden. Nem tudom, mi a különbség a duohoz képest.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:
2024.09.03., kedd 15:53
Letöltöd a telepítő csomagot
Köszi, működik. :smile53: Időnként a triviális dolgok nem jutnak az ember eszébe...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

pali923 írta:
Talán segítene a döntésben, ha tudnám telepíteni a Qobuz alkalmazást a telefonomra, de azt közli a guglipléj, hogy az én országomban nem telepíthetem. Erre kérek szépen valamilyen okos megoldást, ami működik is. Gyanítom, hogy valami vpn kéne, de melyik működik?
Letöltöd a telepítő csomagot (Qobuz.apk) pl. innen, átmásolod a telefonodra és manuálisan telepíted. A legfrissebb verzió a 8.2, pár hetente jön ki új. Nem fog magától frissülni, azt is manuálisan kell megtenni, de nem kötelező, a régi is tökéletesen működik. Most frissítettem én is a v7.15-ről, kb 30 másodperc volt az egész procedura.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 861

Hozzászólás Szerző: tottyi »

pali923 írta:
Az üzenőfalon megjelent megoldással (https://www.sharesub.com/hu) sikerült hozzájutnom egy működő Qobuz előfizetéshez, ezúttal is hála hodykának. :smile53:
Olyan 2 órás hallgatózás után az első benyomásom az, hogy kicsivel jobban szólnak a kedvenc zenéim itt, mint Tidalen. Dinamikusabbnak tűnnek, a mély tartomány meg egyértelműen hangsúlyosabb az én rendszeremen. Még azt kell kitalálnom, hogy megéri-e két streaming egyszerre, és ha nem, akkor melyik maradjon.
Talán segítene a döntésben, ha tudnám telepíteni a Qobuz alkalmazást a telefonomra, de azt közli a guglipléj, hogy az én országomban nem telepíthetem. Erre kérek szépen valamilyen okos megoldást, ami működik is. Gyanítom, hogy valami vpn kéne, de melyik működik?
Ezen az oldalon amit megadtal ott a csaladi Qobuz Studio Duo-t kell valasztani ami 5.30 euro? mi a kulonbseg a nem csaladi 12 euros csomagban es a csaladiban?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Az üzenőfalon megjelent megoldással (https://www.sharesub.com/hu) sikerült hozzájutnom egy működő Qobuz előfizetéshez, ezúttal is hála hodykának. :smile53:

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

“Még egy Jarre-val is csodát tettek, de Mike Oldfield 2-3 albumával is. “

Melyek ezek, kiváncsi lennék rá. Talán nem csak én… :D

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Luxor Audio írta:
2024.08.30., pén. 17:40
...A Rush nagyon penge muzsikát csinál, de a hangzásuk engem is bosszant...
Fiatalabb vagyok sokatoknál (40-es éveim végén járok), én a Counterparts és a Test for Echo közül hallottam valamelyiket elsőként a Rushtól. Azok nem annyira heréltek, mint a régebbiek. Meg is lepődtem, mennyire más a hangzás az ős-Rush lemezeken. Többek között ezért is maradt tőlük a kedvenc a Counterparts.

Egyébként nem is meglepő, hogy Alex Lifeson 'Victor' albuma teljesen más hangzás.

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: turho »

Luxor Audio írta:
2024.08.30., pén. 17:40
turho írta:
2024.08.30., pén. 17:09
Szeretem a Rush-t is, de egy emberméretű óriásdobozon is vérszegény nekem.
Ebben egyetértünk. A Rush nagyon penge muzsikát csinál, de a hangzásuk engem is bosszant. Nem akarom mindenáron felmenteni a hangmérnökeiket, de ez tényleg nem az ő saruk és nem is keverési hiba. A zenekarban Geddy Lee a főnök és nála ez a vékony megszólalás koncepció, a saját színpadi soundja is kiherélt az én fülemnek, pedig abba rajta kívül nem nyúl bele senki.

A listádról ismerek még néhány albumot és némelyik valóban kukorékol (legalábbis a mai hangzásideálhoz képest), de kérted, hogy ne magyarázzam meg, így hát nem vágok bele.
Lehet hogy sejtjük is az okokat, igen... :) de nem zavar, ha leírod.
Rush: régóta az az érzésem náluk is, hogy az első 1-2 albumuk vérszegény keverését folytatták, mint kvázi megszólalási hagyományt. Tudom hogy a Red Barchettás album egy időben oedig audiophil "etalon" volt széles körben.
Gentle Giant-tól pont 2 perce találtam a Tidalon pl. egy Remastered verziór (2 week in Spain), ami végre jobban szól. Megjött 100 Hz alatt is némi élet :)
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

turho írta:
2024.08.30., pén. 17:09
Ebben egyetértünk. A Rush nagyon penge muzsikát csinál, de a hangzásuk engem is bosszant. Nem akarom mindenáron felmenteni a hangmérnökeiket, de ez tényleg nem az ő saruk és nem is keverési hiba. A zenekarban Geddy Lee a főnök és nála ez a vékony megszólalás koncepció, a saját színpadi soundja is kiherélt az én fülemnek, pedig abba rajta kívül nem nyúl bele senki.

A listádról ismerek még néhány albumot és némelyik valóban kukorékol (legalábbis a mai hangzásideálhoz képest), de kérted, hogy ne magyarázzam meg, így hát nem vágok bele.

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Luxor Audio írta:
2024.08.30., pén. 08:48
turho írta:
2024.08.29., csüt. 13:54
Sok jó zenének kutya rossz a keverése, mintha konyharádióhoz kellett volna optimalizálni mindenképp.
Mondj néhány példát és meglátjuk, miként vélekednek róluk mások!
Vegyesen, műfajfüggetlenül

-összes Erasure album
-majdnem az összes Moon Safari
-Alphaville 2. album
-Cocteau Twins fele
-Gentle Giant majd em mind
-összes régi Jon Anderson
-Camel régebbi albumai
-ELO összes szinte
-Magenta pár albuma
-Phideaux bő fele
-PFM egy része
-Running Wild kb. mind
-Rush egy része
-Tangerine Dream fele
-XTC egy része
-YES 3-4 albuma.
Abba is hagyom a mazsolázást, hiszen úgy is megmagyarázható, ezek miért szólnak tompán, vérszegényen, kiegyensúlyozatlanul, vagy kicsit bután. Ez csak pár kiragadott.
Van, aki elégedett velük.
Van, aki a Yes 1-2 a fiatalabb albumán sem hallja a túlvezérlést.
Csak hogy értsd, nem óhajtok vitát nyitni, és írhatnám még...
A felvételek korára ne hivatkozzunk, mert azokból a korokból meg van 1254 db másik album és zenekar, ahol sikerült egy kellemes magas-mély stb. egyensúlyt kikeverni.
Nem vagyok elnéző, nem szeretem ha egy felvétel indokolatlaul kukorékol, vagy magasba húz, alja nincs, de a legtisztább teteje sincs meg, stb.
Néha egy jó remaster csodák csodája ebből visszahoz, olyankor örülök. Még egy Jarre-val is csodát tettek, de Mike Oldfield 2-3 albumával is. Nála pl. a QE2 az egyik kedvencem, na ezt sikerült pont kiegyensúlyozatlanra keverni.
Van, aki osztja esetleg a véleményem, van aki meg nem. Hálisten van EQ, nem kell már abban a béklyóban vergődni, hogy komoly hifista nem használ semmilyen eq-t, hanem hallgatja a jedvencei fülreszelőre kevert számait. :)
Szubjektív magánvéleményemet fogalmaztam meg, szigorúan, nem is várnék cáfolatot. Se hülye se süket nem vagyok, mint ahogy a legtöbbünk nem az.
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

turho írta:
Sok jó zenének kutya rossz a keverése, mintha konyharádióhoz kellett volna optimalizálni mindenképp.
Mondj néhány példát és meglátjuk, miként vélekednek róluk mások!

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

denesdr írta:
2024.08.30., pén. 07:48
turho írta:
Tehát tulajdonképpen nem biztos, hogy rossz, csak lehet, hogy más hallgatási feltételekhez való/lett megalkotva, ahogy írod is. ;)
A dinamika elfogyott, linearitás nem is volt, a kivezérlésmérő pedig javítás alatt volt. De tényleg bevittek a keverőpult mellé egy VEF rádiót és egy fadobozos Teslát is, biztos ami biztos?

Tulajdonképpen igazad van. Nem számoltak mindenkivel :D amúgy tudom, hogy ezekkel nincs mit tenni. De meg is magyarázza, miért örülök gyakran egy remastered verziónak a Tidalon.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

turho írta:
Tehát tulajdonképpen nem biztos, hogy rossz, csak lehet, hogy más hallgatási feltételekhez való/lett megalkotva, ahogy írod is. ;)

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Luxor Audio írta:
2024.08.29., csüt. 13:36
A témához kapcsolódva talán nem ártana kicsit elgondolkodni a mastering céljáról. Az eljárásnak nem célja, hogy a zenehallgatóknak rossz legyen.

Egy kiadvány hangzásának beállításánál mindig felmerül a kérdés, hogy a hallgató milyen körülmények között, milyen berendezésekkel fogja hallgatni, de ez általában ugye nem ismert, ezért valamilyen "átlagos" megszólalást állítanak be. Már csak ezért is örömmel üdvözölném, ha egy kiadványból több master készülne, amik közül a lehallgatási körülményektől függően lehetne választani, akár automatizálva. Voltak már erre próbálkozások, de mindegyik elhalt. Lehetséges, hogy nagyobb a vele járó macera, mint a nyereség.
Bizonyos kereteken belül azért lehetnének "egyformábbak" legalább a hanganyagok...gondolok itt az elképesztő tonális és hangerő-különbségekre is. Sok jó zenének kutya rossz a keverése, mintha konyharádióhoz kellett volna optimalizálni mindenképp.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A témához kapcsolódva talán nem ártana kicsit elgondolkodni a mastering céljáról. Az eljárásnak nem célja, hogy a zenehallgatóknak rossz legyen.

Egy kiadvány hangzásának beállításánál mindig felmerül a kérdés, hogy a hallgató milyen körülmények között, milyen berendezésekkel fogja hallgatni, de ez általában ugye nem ismert, ezért valamilyen "átlagos" megszólalást állítanak be. Már csak ezért is örömmel üdvözölném, ha egy kiadványból több master készülne, amik közül a lehallgatási körülményektől függően lehetne választani, akár automatizálva. Voltak már erre próbálkozások, de mindegyik elhalt. Lehetséges, hogy nagyobb a vele járó macera, mint a nyereség.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2024.08.29., csüt. 11:54
wittao írta:
2024.08.29., csüt. 10:47
Es peldaul egy MQA helyett inkabb ez a ket valasztasi lehetoseg sokkal nagyobbat dobott volna:
1. Original Format (1975)
2. Remastered Format (2011)
Es a lejatszoban beallitani melyiket preferalja ha mindketto rendelkezesre all…
Elég sok album fent van többféle verzióban is.

és a Roon meg is találja sokszor őket, akkor is amikor a Tidal saját keresője, vagy applikációja sem.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2024.08.29., csüt. 11:44
kaef2 írta:
2024.08.29., csüt. 11:29
wittao írta:
Tovabbra is oriasi hibanak tartom, hogy egy studio sem teszi (teheti?) fel egyazon album eredeti es masterelt verziojat IS a streaming platformokra. Es/vagy kulonbozo felbontasokban. Persze a szolgaltatonal ez dupla tarhely berles, de lehet kifizetnek az osszeget, ha lenne ra igeny.

Pont a fentiek miatt erzem ugy, hogy ez mar inkabb streamszolgaltatoi oldalrol lehet gond, 2x-3x akkora adatbazisokat mozgatni 100millio ZENESZAM eseten, mint kiadoi reszrol feltolteni.

Lehet latni a loudness war-ral kapcsolatosan megjelent CD kiadvanyokra vonatkozo spektrum-spektrogram osszehasonlitasokat, ezek mutatnak ra valojaban mekkora szukseg is lenne ezekre az eredeti felvetelek elerhetosegere. Persze a buszon beats fulessel majdnem mindegy, de otthon lehet valakinek fontos lenne.

Es peldaul egy MQA helyett inkabb ez a ket valasztasi lehetoseg sokkal nagyobbat dobott volna:
Az eredeti felvétel kiadói jogainak a tulajdonosa adhat licenszet más kiadóknak egy - egy album új kiadására, akár remasteringgel együtt.

Vagyis sok esetben nem az tölti fel a kiadványt a streaming szolgáltatókhoz, akié az eredeti kiadói jog, hanem az, aki megkapta az album licenszelésének jogát. Akinek meg az eredeti licensz nincs meg. Vagyis az esetek többségében nem megvalósítható, amit leírtál.
Minden megoldhato, ha van ra igeny - szandek es lehetoseg.
Nincs rá mérhető igény valószínűleg.

Az audiofil userek száma igen csekély,
[OFF - katt ide ha látni akarod]
még a majd ősszel elinduló új streaming szolgáltatás, ami sokkal inkább audiofil igényeket céloz majd meg, mint a mostaniak, sem biztos, hogy elgondolkozik rajta
.

A jogi helyzet nem engedi, illetve olyan mértékben bonyolítaná meg a media managementet, és az elszámolást, ami (szerintem) kizárja, hogy ezt megcsinálják.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
Persze a buszon beats fulessel majdnem mindegy, de otthon lehet valakinek fontos lenne.
Lehet, hogy a streaming-szolgáltatók mérlegelik, mekkora az arány a buszos hallgatók és az ilyen őskövület hifisták közt. :rolleyes: Bár a buszosok valószínűleg nagyon nagy arányban spotit hallgatnak.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8899

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

wittao írta:
Elég sok album fent van többféle verzióban is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”