wittao írta: ↑2024.09.02., hétf. 10:22
Az EV-k akkumulatorainak helyzete ugy hiszem 2028-2030-ra nagyban valtozni fog, most kezdodott el meglatjuk 5 ev alatt mire jutunk. Altalanossa valhat a szilardtest-akkuk felhasznalasa, ami 50-60%-os tomegcsokkenest jelent egyazon kapacitas mellett, igy a szemelyautoknal 200kg minusz biztosan osszejon. Vagy tartjak a terfogatot es 200kWh akkucsomaggal szerelt autok is elkepzelhetok, amelyek 1000km autopalyas tempora kepesek, es/vagy a csaladi hazak aramellatasaban (kozossegi aramellatas) is reszt vehetnek. Hatalmas kiaknazhato lehetosegek vannak ebben a technologiaban, a teljes energiaszaktort atalakithatja, decentralizalt vilag fele haladva.
Érzékelhető egy bizonyos ellenállás, útálat egy réteg részéről az elektromos autókkal kapcsolatban.
Nem tudom, mi a valódi ok - majd elmondják itt, vagy a Zöld topicban, megkeressük - de én látok bennük fantáziát hosszú távon is, bár sokak szerint ez csak egy állomás a hidrogén autók felé vezető úton.
Tetszik, hogy csendesek bent is és a környezetnek is. Tetszik a sokkal kisebb szervíz - igény. Tetszik, hogy nem kell mellettük megfulladni a városokban.
Az utolsó érv szerintem mindent visz.
Nem tetszik a nagyobb súly és a kisebb hatótáv, a töltési infrastruktúra, de ez csak a fejlesztés gyorsaságának a kérdése, ez a technológia még korántsem kiforrott.
Szerintem 10 év múlva nem is fogjuk érteni, mi is volt a baja vele egyeseknek, az akkori paraméterek köszönő viszonyban sem lesznek a maiakkal.
Olyan ez, mint az első kurblis csühögők alapján próbálnánk elhelyezni a technológiai alkalmasságát a benzin motornak, mutogatva a nem létező benzinkutakra, miközben a csűrben bezzeg mennyi széna van a lovaknak...