Igen, és be is van kötve a föld.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
-
- Beköltözött
- Értékelés: 435
És az IEC aljzatban benne van mind a három tüske?Rock60 írta: ↑2024.09.01., vas. 21:39A Quad ESL63 sztatikus kb. 40 mp - ig szól az áram megszakítása után.MrCollector írta: ↑2024.09.01., vas. 19:45
Melyik az a készülék ami kikapcsolás után képes "minőségromlás nélkül" szólni tovább 5-10 másodpercig?
Nem hogy minőségromlás nélkül, hanem minőség javulással. Kb 10 másodpercig minden szempontból jobb, majd egyenletesen halkulni kezd.
Olyan jellegű különbség hallható, mint ha egy erősítő, vagy dac alá a gyári lába helyére egy jobb minőségű készülék alátétet raknék.
Levegősebb, eszköztelenebb, transzparensebb, könnyedebb, nem kérdés.
Hogy a változásnak csak a föld megszakítása-e az oka - mert hogy az elektronika emlékszik, a tápkábel hangjára, ahogy a.gabriel szakszerűen magyarázta - vagy magának a kábel hangjának a jellegzetessége tűnik el a kiiktatásával, ki fog derülni.
Fogok készíteni ugyan ilyen tápkábelt földvezeték nélkűl.
Azt összevetem a mostanival és a kábel nélküli felállással is.
A Quad ESL63 sztatikus kb. 40 mp - ig szól az áram megszakítása után.MrCollector írta: ↑2024.09.01., vas. 19:45
Melyik az a készülék ami kikapcsolás után képes "minőségromlás nélkül" szólni tovább 5-10 másodpercig?
Nem hogy minőségromlás nélkül, hanem minőség javulással. Kb 10 másodpercig minden szempontból jobb, majd egyenletesen halkulni kezd.
Olyan jellegű különbség hallható, mint ha egy erősítő, vagy dac alá a gyári lába helyére egy jobb minőségű készülék alátétet raknék.
Levegősebb, eszköztelenebb, transzparensebb, könnyedebb, nem kérdés.
Hogy a változásnak csak a föld megszakítása-e az oka - mert hogy az elektronika emlékszik, a tápkábel hangjára, ahogy a.gabriel szakszerűen magyarázta - vagy magának a kábel hangjának a jellegzetessége tűnik el a kiiktatásával, ki fog derülni.
Fogok készíteni ugyan ilyen tápkábelt földvezeték nélkűl.
Azt összevetem a mostanival és a kábel nélküli felállással is.
Huh ez bizony nem semmi infó ne tartsd magadba …..melyik az a készülék . Mert vennék ilyetRock60 írta: ↑2024.08.31., szomb. 21:38Na, hogy a bicajlámpa stabil fényét egy érdekességre irányítsam...
Gondolom, másban is felmerült már a kérdés, hogy X kábel megítélésénél mihez hasonlítunk, mihez képest ítélünk meg pl. egy tápkábel hangját ?
Mondjuk Y kábelhez képest ?
Jó, jó, de nem ez a legobjektívabb módszer...
Van egy olyan készülék - lehet, hogy több is - amelyik képes kikapcsolás után 5 - 10 másodpercig bármilyen minőség romlás nélkül szólni. Tehát ez idő alatt tápkábel nélkül is, annak bármilyen ráhatása nélkül működik, így hangja összevethető az éppen beledugott kábellel produkált hangjával.
A legjobb kábel szerintem az, amelyiknek a hangja a legjobban hasonlít a semmihez.

"Az igazi barát szemből támad."
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
Nem azok az erősítők csinálják ezt, amikből kispórolják a relét? 

Nem szotkam hibázni.
Én is csodálkoztam rajta, de ilyen.
Mondanám, hogy pár másodperces áramszünet ellen jó megoldás, de közben a router, meg a streamer leáll
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3278
Heed Thesis végfok kb. 15-20mp-ig szól ugyanúgy, mintha ki sem lenne kapcsolva.violin írta: ↑2024.09.01., vas. 20:44MrCollector írta: ↑2024.09.01., vas. 19:45Melyik az a készülék ami kikapcsolás után képes "minőségromlás nélkül" szólni tovább 5-10 másodpercig?
Mi a szerepe a földelésnek egy készülékben (és a tápkábelben)?
Én is csodálkoztam rajta, de ilyen.
Mondanám, hogy pár másodperces áramszünet ellen jó megoldás, de közben a router, meg a streamer leáll

Csak a Marantz! :-D
MrCollector írta: ↑2024.09.01., vas. 19:45Melyik az a készülék ami kikapcsolás után képes "minőségromlás nélkül" szólni tovább 5-10 másodpercig?
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
-
- Beköltözött
- Értékelés: 435
Ez világos.
Ha a hifi készülékek az érintésvédelem miatt fontos földre ilyen érzékenyek, akkor miért nem alkalmazzák a régi, jól bevált módszert, a kettős szigetelést a tervezők - megspékelve egy nem vezető anyagú készülékházzal - miért vállalják be a földkábel zavaró hatását ?
Ezt nem hinném - nem is ez a beszélgetés célja - az viszont elgondolkodtató, hogy sok készülék, elsősorban a vintage darabok, gyárilag föld nélküli kanócról kapták a betápot.
Ezek szerint így is kialakítható a konstrukció.
[/quote]
Különbséget kell tenni a kettősen szigetelt , és a földelt kialakítás közt.
[/quote]
Különbséget kell tenni a kettősen szigetelt , és a földelt kialakítás közt.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
A földzajt hatékonyan lehet csökkenteni, semmiképp sem a földelés kihagyása a megoldás.
Ezt nem hinném - nem is ez a beszélgetés célja - az viszont elgondolkodtató, hogy sok készülék, elsősorban a vintage darabok, gyárilag föld nélküli kanócról kapták a betápot.
A régi Pio tornyom minden darabja ilyen volt - pedig full fémházas szálcsiszolt alu előlapos darabok voltak - talán csak az erősítő volt földelt, arra már nem emlékszem...

Mondjál még ilyeneket,és akkor tutira látom magam elött azt is,hogy a feketeöves hifisták sorra tépik ki a földkábelt a dugókból,mert hát ha ott jön a zaj,akkor a kötelező földelés ellenére is bavállalják azt,hogy ott bizony náluk nem fog jönni.cables írta: ↑2024.09.01., vas. 05:40Nem az áram öröklődik, hanem a tápkondikban tárolt töltés, abban viszont nincs zaj. A föld megszakítás viszont valóban lényeges változás, mert azzal sok zaj kerül a készülékbe.a.gabriel írta: ↑2024.08.31., szomb. 23:44...
Csak egyet felejtesz el, hogy a tápkábel hangja már öröklődött a készülékbe bevitt árammal.
Magyarán hiába húzod ki és szól tovább, akkor is annak a hangját hallod!
Egy valamit kivéve, ha földelt a power kábel, mert akkor megszűnik a földelése a készüléknek, mikor kihúzod azt.

A földvezeték viszi be a zajokat a készülékbe.
1. Szerintem is így van.
Érdekes lenne, ha az áramkör emlékezne a kihúzott kábel hangjának hangzást befolyásoló jellegzetességeire.
2. Nem értem a körmondatból, hogy érted ?
A földdel, vagy a föld nélkül kerül be a sok zaj ?
Nem az áram öröklődik, hanem a tápkondikban tárolt töltés, abban viszont nincs zaj. A föld megszakítás viszont valóban lényeges változás, mert azzal sok zaj kerül a készülékbe.a.gabriel írta: ↑2024.08.31., szomb. 23:44...
Csak egyet felejtesz el, hogy a tápkábel hangja már öröklődött a készülékbe bevitt árammal.
Egy valamit kivéve, ha földelt a power kábel, mert akkor megszűnik a földelése a készüléknek, mikor kihúzod azt.
Csak egyet felejtesz el, hogy a tápkábel hangja már öröklődött a készülékbe bevitt árammal.Rock60 írta: ↑2024.08.31., szomb. 21:38Na, hogy a bicajlámpa stabil fényét egy érdekességre irányítsam...
Gondolom, másban is felmerült már a kérdés, hogy X kábel megítélésénél mihez hasonlítunk, mihez képest ítélünk meg pl. egy tápkábel hangját ?
Van egy olyan készülék - lehet, hogy több is - amelyik képes kikapcsolás után 5 - 10 másodpercig bármilyen minőség romlás nélkül szólni. Tehát ez idő alatt tápkábel nélkül is, annak bármilyen ráhatása nélkül működik, így hangja összevethető az éppen beledugott kábellel produkált hangjával.
A legjobb kábel szerintem az, amelyiknek a hangja a legjobban hasonlít a semmihez.
Na, hogy a bicajlámpa stabil fényét egy érdekességre irányítsam...
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2875
- Kapcsolat:
Stabilabbangomolalaci írta: ↑2024.08.16., pén. 20:24És a bicajlámpa sokkal szebben világít tőle![]()
![]()
![]()
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
És a bicajlámpa sokkal szebben világít tőleSoundMania írta: ↑2024.08.16., pén. 18:28Asszem a bicajlámpához is a 2,1 a jó. :)Rock60 írta: ↑2024.08.16., pén. 12:212.5 - ös belső lukkal is van persze, ha valakinek az passzol.zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 15:26Közben meg is találtam: https://www.avstream.hu/Oyaide-DC-2-1G-csatlakozo
![]()

A gondolkodás nem megerőltető...
Ahhoz fontos is az Oyaide...

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1190
Asszem a bicajlámpához is a 2,1 a jó. :)Rock60 írta: ↑2024.08.16., pén. 12:212.5 - ös belső lukkal is van persze, ha valakinek az passzol.zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 15:26Közben meg is találtam: https://www.avstream.hu/Oyaide-DC-2-1G-csatlakozo
![]()
2.5 - ös belső lukkal is van persze, ha valakinek az passzol.zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 15:26Közben meg is találtam: https://www.avstream.hu/Oyaide-DC-2-1G-csatlakozo

Helyes...
Nem én kezdtem óbégatni, hogy milyen szörnyű.
Jó döntés. Sajnállak a rettenetes kényelmetlenségért...