Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
- Beköltözött
- Értékelés: 434
Re: Kábelezzünk
Melyik az a készülék ami kikapcsolás után képes "minőségromlás nélkül" szólni tovább 5-10 másodpercig?
Mi a szerepe a földelésnek egy készülékben (és a tápkábelben)?
Mi a szerepe a földelésnek egy készülékben (és a tápkábelben)?
Ez világos.
Ha a hifi készülékek az érintésvédelem miatt fontos földre ilyen érzékenyek, akkor miért nem alkalmazzák a régi, jól bevált módszert, a kettős szigetelést a tervezők - megspékelve egy nem vezető anyagú készülékházzal - miért vállalják be a földkábel zavaró hatását ?
Ezt nem hinném - nem is ez a beszélgetés célja - az viszont elgondolkodtató, hogy sok készülék, elsősorban a vintage darabok, gyárilag föld nélküli kanócról kapták a betápot.
Ezek szerint így is kialakítható a konstrukció.
[/quote]
Különbséget kell tenni a kettősen szigetelt , és a földelt kialakítás közt.
[/quote]
Különbséget kell tenni a kettősen szigetelt , és a földelt kialakítás közt.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
A földzajt hatékonyan lehet csökkenteni, semmiképp sem a földelés kihagyása a megoldás.
Ezt nem hinném - nem is ez a beszélgetés célja - az viszont elgondolkodtató, hogy sok készülék, elsősorban a vintage darabok, gyárilag föld nélküli kanócról kapták a betápot.
A régi Pio tornyom minden darabja ilyen volt - pedig full fémházas szálcsiszolt alu előlapos darabok voltak - talán csak az erősítő volt földelt, arra már nem emlékszem...

Mondjál még ilyeneket,és akkor tutira látom magam elött azt is,hogy a feketeöves hifisták sorra tépik ki a földkábelt a dugókból,mert hát ha ott jön a zaj,akkor a kötelező földelés ellenére is bavállalják azt,hogy ott bizony náluk nem fog jönni.cables írta: ↑2024.09.01., vas. 05:40Nem az áram öröklődik, hanem a tápkondikban tárolt töltés, abban viszont nincs zaj. A föld megszakítás viszont valóban lényeges változás, mert azzal sok zaj kerül a készülékbe.a.gabriel írta: ↑2024.08.31., szomb. 23:44...
Csak egyet felejtesz el, hogy a tápkábel hangja már öröklődött a készülékbe bevitt árammal.
Magyarán hiába húzod ki és szól tovább, akkor is annak a hangját hallod!
Egy valamit kivéve, ha földelt a power kábel, mert akkor megszűnik a földelése a készüléknek, mikor kihúzod azt.

A földvezeték viszi be a zajokat a készülékbe.
1. Szerintem is így van.
Érdekes lenne, ha az áramkör emlékezne a kihúzott kábel hangjának hangzást befolyásoló jellegzetességeire.
2. Nem értem a körmondatból, hogy érted ?
A földdel, vagy a föld nélkül kerül be a sok zaj ?
Nem az áram öröklődik, hanem a tápkondikban tárolt töltés, abban viszont nincs zaj. A föld megszakítás viszont valóban lényeges változás, mert azzal sok zaj kerül a készülékbe.a.gabriel írta: ↑2024.08.31., szomb. 23:44...
Csak egyet felejtesz el, hogy a tápkábel hangja már öröklődött a készülékbe bevitt árammal.
Egy valamit kivéve, ha földelt a power kábel, mert akkor megszűnik a földelése a készüléknek, mikor kihúzod azt.
Csak egyet felejtesz el, hogy a tápkábel hangja már öröklődött a készülékbe bevitt árammal.Rock60 írta: ↑2024.08.31., szomb. 21:38Na, hogy a bicajlámpa stabil fényét egy érdekességre irányítsam...
Gondolom, másban is felmerült már a kérdés, hogy X kábel megítélésénél mihez hasonlítunk, mihez képest ítélünk meg pl. egy tápkábel hangját ?
Mondjuk Y kábelhez képest ?
Jó, jó, de nem ez a legobjektívabb módszer...
Van egy olyan készülék - lehet, hogy több is - amelyik képes kikapcsolás után 5 - 10 másodpercig bármilyen minőség romlás nélkül szólni. Tehát ez idő alatt tápkábel nélkül is, annak bármilyen ráhatása nélkül működik, így hangja összevethető az éppen beledugott kábellel produkált hangjával.
A legjobb kábel szerintem az, amelyiknek a hangja a legjobban hasonlít a semmihez.
Na, hogy a bicajlámpa stabil fényét egy érdekességre irányítsam...
Gondolom, másban is felmerült már a kérdés, hogy X kábel megítélésénél mihez hasonlítunk, mihez képest ítélünk meg pl. egy tápkábel hangját ?
Van egy olyan készülék - lehet, hogy több is - amelyik képes kikapcsolás után 5 - 10 másodpercig bármilyen minőség romlás nélkül szólni. Tehát ez idő alatt tápkábel nélkül is, annak bármilyen ráhatása nélkül működik, így hangja összevethető az éppen beledugott kábellel produkált hangjával.
A legjobb kábel szerintem az, amelyiknek a hangja a legjobban hasonlít a semmihez.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2875
- Kapcsolat:
Stabilabbangomolalaci írta: ↑2024.08.16., pén. 20:24És a bicajlámpa sokkal szebben világít tőle![]()
![]()
![]()
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
És a bicajlámpa sokkal szebben világít tőleSoundMania írta: ↑2024.08.16., pén. 18:28Asszem a bicajlámpához is a 2,1 a jó. :)Rock60 írta: ↑2024.08.16., pén. 12:212.5 - ös belső lukkal is van persze, ha valakinek az passzol.zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 15:26Közben meg is találtam: https://www.avstream.hu/Oyaide-DC-2-1G-csatlakozo
![]()

A gondolkodás nem megerőltető...
Ahhoz fontos is az Oyaide...

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1187
Asszem a bicajlámpához is a 2,1 a jó. :)Rock60 írta: ↑2024.08.16., pén. 12:212.5 - ös belső lukkal is van persze, ha valakinek az passzol.zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 15:26Közben meg is találtam: https://www.avstream.hu/Oyaide-DC-2-1G-csatlakozo
![]()
2.5 - ös belső lukkal is van persze, ha valakinek az passzol.zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 15:26Közben meg is találtam: https://www.avstream.hu/Oyaide-DC-2-1G-csatlakozo

Helyes...
Nem én kezdtem óbégatni, hogy milyen szörnyű.
Jó döntés. Sajnállak a rettenetes kényelmetlenségért...

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Nem vagyunk egyformák, nekem egy jól működő webes felület, ahonnan néhány kattintással meg tudom rendelni az adott terméket, sokkal praktikusabb.Rock60 írta: ↑2024.08.15., csüt. 19:58Nem kell ott problémát találni, ahol nincsen.
Miért kellene magyarázkodni ?
Miért mutyizás az a háttérben, ha telefonon is meg tudod beszélni vele, nem értem.
A számlát is megkaptam, nem mintha bármit kezdenék vele...
Én személy szerint, még örültem is neki, nekem szimpatikus a személyes kapcsolat, engem a rákattintásos vásárlás nem hoz annyira lázba.
Mondok még egy példát a személyes kapcsolat előnyéről.
Vettem töle 4 Db IEC dugót. Mondta, hogy csak kettő van nála raktáron, a többit már kiküldte a nagyker - partnerének. Nem tudja, mikor fog rendelni legközelebb Japánból. De várjak egy kicsit, mindjárt visszahív. Fél óra múlva hívott, hogy visszapostáztatja a két darabot a saját címére és ha nála lesz egyben a négy darab, akkor feladja nekem.
Ezt sehogy máshogy nem lehetett volna elintézni, csak személyes kapcsolattal és persze egy nagy adag jóindulattal és segítőkészséggel a részéről.
Részemről ez a téma lezárva, mert nem kicsit off!
A dugóról. Mindenképpen vállalom a kényelmetlenséget, mert vonzóbbnak találom az echte Japán Oyaide dugót, mint a Kácsás, saját márkás, nyilván Kínait, szinte ugyanannyiért.
Illetve szétnézve az oldalon, még megtoldom egy tubus Deoxit Gold-al. Az sohasem baj, ha van itthon.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nem kell ott problémát találni, ahol nincsen.
Miért kellene magyarázkodni ?
Miért mutyizás az a háttérben, ha telefonon is meg tudod beszélni vele, nem értem.
A számlát is megkaptam, nem mintha bármit kezdenék vele...
Én személy szerint, még örültem is neki, nekem szimpatikus a személyes kapcsolat, engem a rákattintásos vásárlás nem hoz annyira lázba.
Mondok még egy példát a személyes kapcsolat előnyéről.
Vettem töle 4 Db IEC dugót. Mondta, hogy csak kettő van nála raktáron, a többit már kiküldte a nagyker - partnerének. Nem tudja, mikor fog rendelni legközelebb Japánból. De várjak egy kicsit, mindjárt visszahív. Fél óra múlva hívott, hogy visszapostáztatja a két darabot a saját címére és ha nála lesz egyben a négy darab, akkor feladja nekem.
Ezt sehogy máshogy nem lehetett volna elintézni, csak személyes kapcsolattal és persze egy nagy adag jóindulattal és segítőkészséggel a részéről.
- zoli73
- V.I.P.
Elhiszem, hogy ez így működött neked, de ha én szeretnék egy terméket megrendelni egy wbáruhazból(ami ráadásul csak náluk kapható idehaza, így kényszerhelyzetben vagyok), akkor nekem nem az az első gondolatom, hogy megkeresem telefonon az üzemeltetőjét/ügyfélszolgálatot, és alkudozok, hogy had ne kelljen már regisztrálnom, és had adjam már le így fű alatt a rendelésemet, mert ez lássuk be, nem éppen életszerű.Rock60 írta: ↑2024.08.15., csüt. 18:29Mielőtt rendeltem volna bármit is, egyszer - kétszer elbeszélgettem a tulajjal.
Persze, nem hátsó szándékkal, csak jót dumáltunk...
Nem tudom, hogy ezért - e, vagy alapból rugalmas - e az ember, de amikor megkérdeztem Tőle, hogy ez meg az kellene nekem és ezt telefonon le tudjuk - e beszélni, nagyon készséges volt, azt mondta semmi akadálya.
Számítógépet be sem kellett kapcsolnom, telefonon sms - ben megadtam a címem és utánvétel két nap múlva itt is volt a csomag. Azóta még egyszer rendeltem Nála, ugyan ez volt a szisztéma.
Tehát, nem a webáruhában rendeltem meg, hanem direktben a tulajnál.
Bevallom, nekem nagyon nem kenyerem a telefonos magyarázkodás, alkudozás, de ha itt így(is) működik, akkor talán holnap felhívom, és mutyizunk a háttérben.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Mielőtt rendeltem volna bármit is, egyszer - kétszer elbeszélgettem a tulajjal.
Persze, nem hátsó szándékkal, csak jót dumáltunk...
Nem tudom, hogy ezért - e, vagy alapból rugalmas - e az ember, de amikor megkérdeztem Tőle, hogy ez meg az kellene nekem és ezt telefonon le tudjuk - e beszélni, nagyon készséges volt, azt mondta semmi akadálya.
Számítógépet be sem kellett kapcsolnom, telefonon sms - ben megadtam a címem és utánvétel két nap múlva itt is volt a csomag. Azóta még egyszer rendeltem Nála, ugyan ez volt a szisztéma.
Tehát, nem a webáruhában rendeltem meg, hanem direktben a tulajnál.
- zoli73
- V.I.P.
Neked azt sikerült elérned, hogy nem kellett regisztrálnod? Csak mert a webáruházból csak regisztráció után lehet rendelni.