A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kétszámos ez is. A fickó nem túl bizalomgerjesztő, de akad klipje amiben még rosszabb :-I
In Strict Confidence "Morpheus" (official Video for the Radio Mix)
Murcof nálam teljesen betalált ezekkel a vintage szinyókkal, igazi "Nagy Zűr Kis Kínában"-vibeja van.
(John Carpenter és Alan Howarth anno elkopásig tekerték benne az OB-4et.)
Az album címe: Twin Color (Vol. 1), 100% geniality
Akinek nem volt még meg: a Delerium egy Bill Leeb & Rhys Fulber projekt a sok közül
Azért is a kedvencem ez a klip, mert imádnivalóak benne a csajszikák
Delerium - Aria [Official Music Video]
Alább két kevésbé közismert EBM* stílusú előadótól néhány kedvenc számom. Sajnos hivatalos klipje egyiknek sincs. (* Bár Jean-Luc De Meyer egy interjújában azt nyilatkozta, hogy a Front 242-n kívül szerinte valójában senki más nem játszik EBM stílusban.)
Most épp erre vagyok rákattanva: Apoptygma Berzerk: "Exit Popularity Contest" https://www.youtube.com/watch?v=pYMOw-7 ... Ru&index=1 . Nem mindegyik szám tetszik, a 2-4-9 számokat kivágtam, de a többi zseniális. Ugyanettől az együttestől a "7" című lemez is tetszik, de az teljesen más jellegű zene.
Jean-Luc De Meyer és a Bill Leeb - Rhys Fulber páros számomra a mai zene Mozart-Beethoven szintű zsenijei. Nem mondom, hogy minden projektjük és minden számuk tetszik, de pl. Front 242 zenékből csináltam egy 55db-os saját "best of" válogatást, és a "Moments in Budapest" koncertfelvétel is favorit nálam. A Headhunter klipje Anton Corbijn munkája, aki a Depeche Mode klipjeit is jegyzi. A "Tragedy for you" klipje hatalmas, sokszor jut eszembe, szétröhögöm magam rajta amikor látom :-) És ott van még a 32Crash és a Modern Cubism, ami teljesen más irány, kevésbé ismertek, pedig ezek is hozzák a szintet. (A Modern Cubism dalszövegei francia nyelvűek ami érdekes egzotikum, de sajnos nem találtam meg ezeket leírva sehol, pedig nagyon kíváncsi lennék rá.) Ezek a zenék a kemény hangzás ellenére intellektuell mondanivalókkal bírnak: akad nem egy olyan ütős, mély értelmű dalszöveg részlet, amihez hasonlókkal csak József Attila versekben találkoztam. Régebbi Front Line Assembly zenékből egy kisebb válogatásom van (10 szám csupán), viszont az Echogenetic - Warmech - Wake Up The Coma lemezek teljes egészében részei a gyűjteményemnek. A Skinny Puppy-t 3 szám erejéig jegyzem (Assimilate - Morpheus Laughing - Worlock), nekem az már túl sok. És ott van még a szelídebb Delerium projekt, ezekből is van egy "csokorra való" kedvencem (16 szám + Semantic Spaces - Spheres II - Karma - Mythologie albumok). A klipjeik is nagyon jók, csak sajnos normális minőségben fellelhetetlenek :-/