Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: scaurus »

kargidje írta:
2024.08.31., szomb. 08:57
...
Ha egy sorozatnak csak az 1. évada ajánlott azaz jó, akkor az a sorozat nem jó!
...
Pl. az itt felsorolt sorozatok legtöbbje nálam kuka, némelyik egyenesen szégyen... éppen ezért kinek mi. ;)
Aminél csak egy évad jó, az mint több évados sorozat, valóban nem jó.
DE attól, hogy, mondjuk a folytatás rossz, az nem változtat azon, hogy az 1. évadot igenis érdemes megnézni.

Engem a sorozatok világába tulajdonképpen a 13 Reasons Why vonzott be.
(Nemigen néztem sorozatokat, a Stranger Things körüli felhajtás miatt fizettem elő a Netflix-re, de az algoritmus által felkínált 13RW volt, ami igazán megfogott, a hangulat, a karakterek, a zenék; a mai napig előttem van a jelenet, amikor felhangzik a Love Will Tear Apart Us c. szám.)

A tinisorozatok esetében nem mindig a tinik az érdekesek, pl. a Never Have I Ever sorozat humora 4 évadig kitart és pont a főszereplő idegesítő, de a felnőtt mellékszereplők, ugyan, vicces módon, de az élet nagy dolgaival szembesítenek.

Egyébként, arra azért kíváncsi lennék, hogy konkrétan melyiket tartod szégyennek.

Ja, a The Rookie tényleg remek, a 4. évadra valóban kezdi mutatni a fáradás jeleit, de a karakterek, a humora még mindig jó volt.

Eszembe jutott még egy sorozat, ami tetszett és van magyar szinkron:
Dead Boy Detectives
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Ebri írta:
2024.08.31., szomb. 15:40
majd meglátjuk, az 5 évad mit hoz.
Amazonon már van 5. meg 6. évad is. Mi már láttuk, jó volt ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

ZolaBA írta:
2024.08.31., szomb. 12:57
Ebri írta:
2024.08.31., szomb. 12:51
The Rookie / Az újonc, itt is első évad a legjobb.
Ezt cáfolnám. Sőt, kifejezetten jó részek is vannak, van vicces, izgalmas, romatikus, stb.
Lehet, félreérthető volt, a további évadok is nézhetők, de a 4. évadra már eljut egy sokkal rosszabb szintre, ott is vannak jó részek, de láthatóan elfogynak az újdonságok, amik az elsőben kb. minden részben voltak. És a kissé szerencsétlenkedő főszereplők is kb. szuperhősökké válnak időnként. Így is bőven nézhető, de szerintem a romlás is látható, majd meglátjuk, az 5 évad mit hoz.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Ebri írta:
2024.08.31., szomb. 12:51
Ezt cáfolnám. Sőt, kifejezetten jó részek is vannak, van vicces, izgalmas, romatikus, stb.

Vagy ott van pl. a Star Trek. Ha az első sorozattal kezdem valószínű nem nézem végig az összeset.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

"Ha egy sorozatnak csak az 1. évada ajánlott azaz jó, akkor az a sorozat nem jó! Szerintem."
Nagyon kevés sorozat van több évaddal, amit akkor hagynak abba, amikor még magas színvonalú. De pl. a 13 reasons why első sorozata tényleg jól véget ér, nézhető egyévados sorozatként. (Elolvasva imdb-s értékeléseket mi is ezt tettük.)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2126

Hozzászólás Szerző: Shimano »

kargidje írta:
2024.08.31., szomb. 08:57

Ha egy sorozatnak csak az 1. évada ajánlott azaz jó, akkor az a sorozat nem jó! Szerintem.
Azt megírhatnád milyen stílus vagy a gyerekmesétől kezdve a horrorig minden jó?

Pl. az itt felsorolt sorozatok legtöbbje nálam kuka, némelyik egyenesen szégyen... éppen ezért kinek mi. ;)
Gyerekfilmek,mesék nem kellenek így 50 + felett már,habár az is igaz hogy a gyűrűk ura részein pl jól szórakoztam,tehát még azért maradt bennem a gyerekből is. :D
A párom oda volt a trónok harcáért is,tehát akár ilyenek is jöhetnek.Nekem tetszett még a hbo-n a maffiózók,a drót,a the walking dead,meg egy pár hasonló is.Szeretem még a több szálon futó agyalós krimiket,drámákat is,viszont a komolyabb témájú háborús,vagy az egyéni sorsokról,drámákról szóló filmeket nem szívesen nézem,mert elég ha ránézek a netre ahhoz hogy sz@rul érezzem magam,és nem kínoznám magam az emberi hülyeségen még a filmek nézésekor is,tehát az inkább csak szórakoztasson.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Shimano írta:
2024.08.30., pén. 19:10
scaurus írta:
2024.08.30., pén. 17:29
Shimano írta:
2024.08.30., pén. 07:51
Kérnék egy top,mindegy is hogy hányas netflixen lévő szinkronos sorozat ajánlást kezdésnek,köszönöm.
A kérdést nem teljesen értem.

Mindenesetre a Cobrai Kai zseniális.

Ha vevő vagy a tinikre, akkor itt van ömlesztve egy pár szórakoztató sorozat (mindenféle zsáner):
13 Reasons Why (szigorúan csak az 1. évad)
Anne with an E
Chilling Adventures of Sabrina
I'm Not Okay With This
Never Have I Ever
Riverdale (szigorúan csak az 1. évad)
Stranger Things
The End of the F***ing World
Wednesday

Mondjuk én ezeket eredeti nyelven néztem angol felirattal, de asszem' van mindhez magyar szinkron.
Köszi.A kérdést,kérést egyszerűen úgy kell értelmezni,hogy egy pár olyan sorozat ajánlást kapjak ami valamiért többeknek tetszik.Előbb utóbb majd átrágom magam a kínálaton,de most ìgy elsőre jól jönne egy pár olyan ajánlás,amivel nagyon nem lehet mellényúlni.Kaptam is már párat,amit köszönök is szépen. :smile32:
Az viszont nekem nem kerek egyelőre,hogy egy egy sorozatból miért nem érdemes megnézni minden évadot,de majd fényt derítek erre is.
Ha egy sorozatnak csak az 1. évada ajánlott azaz jó, akkor az a sorozat nem jó! Szerintem.
Azt megírhatnád milyen stílus vagy a gyerekmesétől kezdve a horrorig minden jó?

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9.1 írta:
2024.08.30., pén. 20:57
Legnagyobb tisztelettel megkérdezhetem, hogy mennyi idős vagy? Csak a sok tinivonal miatt.
Kellően öreg, ötödik X, de nem csak kapuzárási pánik. :D

Igazából, ahogy öregszem, úgy kezdtem el inkább sorozatokat nézni.

Nézek mást is (lásd Mindhunter, vagy pl. Norsemen, a koreai Stranger), sőt a másik végletet is (pl. The Kominsky Method), de most olyat kértek, ami szinkronos.

A magukat komolyan vevő, fájdalommal teli sorozatokra általában NEM vagyok vevő, pl. Breaking Bad, Ozark, Succession, Yellowstone, akkor sem, ha fantasy mázzal van leöntve, pl. Game of Thrones.
(Persze, akadt kivétel.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 147

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Shimano írta:
Kérnék egy top,mindegy is hogy hányas netflixen lévő szinkronos sorozat ajánlást kezdésnek,köszönöm.
Fekete tükör
Balhé
Ozark
+1 az Úriembereknek

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Legnagyobb tisztelettel megkérdezhetem, hogy mennyi idős vagy? Csak a sok tinivonal miatt.
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
...
Az viszont nekem nem kerek egyelőre,hogy egy egy sorozatból miért nem érdemes megnézni minden évadot,de majd fényt derítek erre is.
A 13 Reasons Why esetében az 1. évad A történet (feldolgozza az alapul szolgáló könyvet), kerek és egész, szerintem, nem is terveztek több évadot, de akkora siker volt, hogy nem tudtak ellenállni a folytatásnak, kitaláltak valami baromságot, szembe is köpték az 1. évadot.
A 2. évad rettenetes volt, a 3. évadból, asszem' a második részig jutottam és elengedtem.

A Riverdale 1. évada a (majdnem) tökéletes tinikrimi, ez is kiad egy kerek, egész sztorit, az utolsó epizód csak felvezeti a 2. évadot.
A 2. évadot végigszenvedtem, egyszerűen értetlenül álltam előtte, akkora baromság, a 3.-nak már nem bírtam nekiállni.
(Pedig, ott is van 60+ év képregényes háttér...)

Megjegyzem, a Chilling Adventures of Sabrina esetében a part 1-2 sztorija kifejezetten jó, a part 3 elég meh, a part 4 elmegy.
Csak itt a karakterek elviszik a hátukon a gyengébb cselekményt.

Egyébként nagyon ajánlom még a Mindhunter és az Unortodox sorozatot is, ezeknek van szinkronja, ahogy a 3 Body Problem-nek is.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano írta:
scaurus írta:
Shimano írta:

Ha vevő vagy a tinikre, akkor itt van ömlesztve egy pár szórakoztató sorozat (mindenféle zsáner):
Anne with an E
I'm Not Okay With This
Never Have I Ever
Stranger Things
Wednesday

Mondjuk én ezeket eredeti nyelven néztem angol felirattal, de asszem' van mindhez magyar szinkron.
Köszi.A kérdést,kérést egyszerűen úgy kell értelmezni,hogy egy pár olyan sorozat ajánlást kapjak ami valamiért többeknek tetszik.Előbb utóbb majd átrágom magam a kínálaton,de most ìgy elsőre jól jönne egy pár olyan ajánlás,amivel nagyon nem lehet mellényúlni.Kaptam is már párat,amit köszönök is szépen. :smile32:
Sorozatoknál nagyon sokszor előfordul, hogy ellaposodik, átmegy meleg barátok köztbe, vagy éppen az első évad kula, majd jobbá válik. Pl az Esernyő akadémia egész jól kezd, majd kuka lesz.
Vagy a Rejtély, ami nehezen indul, majd egy jó kis párhuzamos univerzumos agyalós scifi lesz. A legjobb ha minisorozatot keresel.
Night manager, nem tudom Netflix-e és szinkronos-e.
Better call Saul zseniális végig, egyik legjobb. Szvsz.
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Shimano írta:
scaurus írta:
Shimano írta:
3 Body Problem, Narcos. De halvány lila dunsztom sincs, hogy ezek szinkronosak vagy sem.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
Shimano írta:

Anne with an E
I'm Not Okay With This
Never Have I Ever
Stranger Things
Wednesday

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:

Anne with an E
I'm Not Okay With This
Never Have I Ever
Stranger Things
Wednesday

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9.1 írta:
2024.08.30., pén. 08:44
Úriemberek, Dark, Cobra Kai.
Ez utóbbi nyomokban tinidrámát tartalmaz.
Kezdd az elsővel szvsz.

Szerk: bocs, a Dark nem tudom szinkronos-e.
Úriemberek jó volt :tutiok:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Úriemberek, Dark, Cobra Kai.
Ez utóbbi nyomokban tinidrámát tartalmaz.
Kezdd az elsővel szvsz.

Szerk: bocs, a Dark nem tudom szinkronos-e.
Szerintem!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 147

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Tctronic írta:
2024.08.28., szer. 18:41
akvapark írta:
2024.08.28., szer. 08:29
Hétfőn - 08.26. - nézem a szokásos Colombo-t, feltűnik egy pincérnő képében egy ismerős arc, 2 mondat erejéig 1977-ből.
Jamie Lee Curtis ;peace;
Én meg nézem az egyik Colombo részt, mondom né má milyen ismerős ez a csávó, oszt még jól is gitározik, hát nem Johnny Cash volt az. :D :napsut: :smile32: (kb. 5-10 másodperc alatt felismerem ha éppen odakapcsolok, hogy melyik rész az. Legnagyobb volt az öreg)
Michael Fassbender is feltűnik az utolsó évadban

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2714

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

akvapark írta:
2024.08.28., szer. 08:29
Hétfőn - 08.26. - nézem a szokásos Colombo-t, feltűnik egy pincérnő képében egy ismerős arc, 2 mondat erejéig 1977-ből.
Jamie Lee Curtis ;peace;
Én meg nézem az egyik Colombo részt, mondom né má milyen ismerős ez a csávó, oszt még jól is gitározik, hát nem Johnny Cash volt az. :D :napsut: :smile32: (kb. 5-10 másodperc alatt felismerem ha éppen odakapcsolok, hogy melyik rész az. Legnagyobb volt az öreg)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

venomer írta:
2024.08.28., szer. 09:21
...
Attól hogy nincs benne ízfokozó még nem lesz jellegtelen.
...
A mondanivalóddal egyetértek, de fenntartom, hogy a 3 Body Problem esetében nem ez a helyzet.

Egy filmalkotás vagy sorozat attól, hogy egyszerű a történet és/vagy nincs számtalan rétegben irgalmatlan mély mondanivalója, még lehet jó és emlékezetes.

Ott van pl. az Unorthodox nem túl izmos cselekmény, mégis a színészi játék, a hangulat, a miliő olyan volt, hogy nyomot hagyott, egy-két jelenetre most is emlékszem.

A Vezércselnek tulajdonképpen van egy sablonos, kiszámítható cselekménye, kifejezetten rossz a dramaturgiája, de a színészi játék annyira erős (és nem csak Anya Taylor-Joy), hogy elvitte a hátán, emlékezetes maradt.

De, említhetem a Mindhuntert is, lassú, olyan nagy és váratlan fordulatok nincsenek benne, de a hangulat, a karizmatikus színészek miatt szintén emlékezetes.

Ugyanakkor, a Sandman (ahol az alapanyag zseniális), legalábbis az 1. évada, a 3 Body Problem (ahol az alapanyag messze nem zseniális), legalábbis az 1-2. része semmilyen téren nem nyújt emlékezetest.
A karakterek nevét vagy a színészek arcát (Benedict Wong kivételével) a megtekintés után 5 perccel már nem tudtam felidézni.

Ha valamikor végére érek a Netflix verziónak (és valószínűleg végignézem, mert igazából nem rossz vagy nézhetetlen), utána belenézek majd a kínai verzióba is.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Dual (Klón / Pár-baj) - elsőre együgyű ifjúsági mozi, de mégsem csak az. Mire elég önmagunk egy jobb verziója? Mi adja az értékünket a környezetünk számára? Több mindent feszeget a felszín alatt. Akinek a Vivarium bejött, annak ez is be fog.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: venomer »

scaurus írta:
2024.08.27., kedd 21:13
nyomot nem hagy.
Attól hogy nincs benne ízfokozó még nem lesz jellegtelen. Inkább a többi mai van túlszaturálva. Mindezt a Netflix verzióra mondod, mit mondanál a kínaira. Ez persze szubjektív, de van egy plafonja az ilyen fajta folyamatoknak. Jó példa erre az új Garfield, a ripacs HollywoodNewsAgency-Gergely jól összeszedte a jelenséget egy kritika keretei között. Csupasz inger, zéróhoz közeli szinten tartott sztori (az indokolatlan fordulatok tömkelege még nem sztori). Meddig debilizálható a közönség?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Jamie Lee Curtis ;peace;
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

kargidje írta:
2024.08.27., kedd 10:38
Lemmy9.1 írta:
2024.08.26., hétf. 10:18
A táncos, zenés, és sportfilmekkel vallatni lehet engem.
Talán egyedüli kivétel a Hair.
Nekem gyerekkori VHS "traumaélményem" az durvább vonal.
Erdő szelleme, A pokol hét kapuja, Démonok.
Uncsitesómmal néztük meg sunyiban, sok képkocka beleégett a retinámba. Pl a savas-arcos jelenet.
De jól vagyok már. :D
Én sem csípem a zenés filmeket, de pl. a Cruella(Szörnyella 2021) szerintem az emészthető szinten van. Legalább is nekem bejött, kb. egy megfilmesített videóklip sorozat.
Amennyire a 101 kiskutyában a megöregedett Szörnyella nem kicsit nevetségesen, bénán, gyerekesen gonosz, itt ellenkezőleg, egy szimpatikus fiatal lányt láthatunk.
(A borítója alapján először azt hittem Margot Robbie a főszereplő)

Én olyan 7évesen láttam a Halloween(1978) filmet - suttyomban a cserépkályha mögül, lefekvés előtt nézte a hülegyerek bocs.gif - nem is tudott aludni aznap este.

A többi horror már később nem okozott gondot.
Nekem a Chicago volt kallemes meglepetés anno, utoljára a Legnagyobb showman.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”