Luxor Audio írta: ↑2024.08.30., pén. 08:48
turho írta: ↑2024.08.29., csüt. 13:54
Sok jó zenének kutya rossz a keverése, mintha konyharádióhoz kellett volna optimalizálni mindenképp.
Mondj néhány példát és meglátjuk, miként vélekednek róluk mások!
Vegyesen, műfajfüggetlenül
-összes Erasure album
-majdnem az összes Moon Safari
-Alphaville 2. album
-Cocteau Twins fele
-Gentle Giant majd em mind
-összes régi Jon Anderson
-Camel régebbi albumai
-ELO összes szinte
-Magenta pár albuma
-Phideaux bő fele
-PFM egy része
-Running Wild kb. mind
-Rush egy része
-Tangerine Dream fele
-XTC egy része
-YES 3-4 albuma.
Abba is hagyom a mazsolázást, hiszen úgy is megmagyarázható, ezek miért szólnak tompán, vérszegényen, kiegyensúlyozatlanul, vagy kicsit bután. Ez csak pár kiragadott.
Van, aki elégedett velük.
Van, aki a Yes 1-2 a fiatalabb albumán sem hallja a túlvezérlést.
Csak hogy értsd, nem óhajtok vitát nyitni, és írhatnám még...
A felvételek korára ne hivatkozzunk, mert azokból a korokból meg van 1254 db másik album és zenekar, ahol sikerült egy kellemes magas-mély stb. egyensúlyt kikeverni.
Szeretem a Rush-t is, de egy emberméretű óriásdobozon is vérszegény nekem.
Nem vagyok elnéző, nem szeretem ha egy felvétel indokolatlaul kukorékol, vagy magasba húz, alja nincs, de a legtisztább teteje sincs meg, stb.
Néha egy jó remaster csodák csodája ebből visszahoz, olyankor örülök. Még egy Jarre-val is csodát tettek, de Mike Oldfield 2-3 albumával is. Nála pl. a QE2 az egyik kedvencem, na ezt sikerült pont kiegyensúlyozatlanra keverni.
Van, aki osztja esetleg a véleményem, van aki meg nem. Hálisten van EQ, nem kell már abban a béklyóban vergődni, hogy komoly hifista nem használ semmilyen eq-t, hanem hallgatja a jedvencei fülreszelőre kevert számait. :)
Szubjektív magánvéleményemet fogalmaztam meg, szigorúan, nem is várnék cáfolatot. Se hülye se süket nem vagyok, mint ahogy a legtöbbünk nem az.
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.