Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: scaurus »

3 Body Problem
(Netflix)
1. évad 1-2. epizód

Vegyesek az érzelmeim, ahogy az alapul szolgáló trilógia 1. kötetével kapcsolatban is (a többit nem olvastam).

Egy biztos, látványos.

Mint adaptáció eddig működik, sok mindent megváltoztattak (helyszín, karakterek) az alapul szolgáló könyvhöz képest, de eddig kivetnivalót nem találtam.

Ugyanakkor, nem különösebben izgalmas (ahogy a könyv sem), karakterek különösebb érzelmet nem váltanak ki (ahogy a könyvben sem), színészi játék megfelelő, de nincs semmi jellegzetes vagy karizmatikus (magyarul senki nem viszi el a hátán, mint pl. a Vajákot Henry Cavill).

Valahogy, eddig olyan semmilyen, jellegtelen, mint pl. Sandman is volt.
Valószínűleg nem véletlen, hogy túl sokat nem beszélnek róla, se jót, se rosszat, mert semmilyen nyomot nem hagy.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Lemmy9.1 írta:
2024.08.26., hétf. 10:18
A táncos, zenés, és sportfilmekkel vallatni lehet engem.
Talán egyedüli kivétel a Hair.
Nekem gyerekkori VHS "traumaélményem" az durvább vonal.
Erdő szelleme, A pokol hét kapuja, Démonok.
Uncsitesómmal néztük meg sunyiban, sok képkocka beleégett a retinámba. Pl a savas-arcos jelenet.
De jól vagyok már. :D
Én sem csípem a zenés filmeket, de pl. a Cruella(Szörnyella 2021) szerintem az emészthető szinten van. Legalább is nekem bejött, kb. egy megfilmesített videóklip sorozat.
Amennyire a 101 kiskutyában a megöregedett Szörnyella nem kicsit nevetségesen, bénán, gyerekesen gonosz, itt ellenkezőleg, egy szimpatikus fiatal lányt láthatunk.
(A borítója alapján először azt hittem Margot Robbie a főszereplő)

Én olyan 7évesen láttam a Halloween(1978) filmet - suttyomban a cserépkályha mögül, lefekvés előtt nézte a hülegyerek bocs.gif - nem is tudott aludni aznap este.

A többi horror már később nem okozott gondot.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Lemmy9.1 írta:
2024.08.26., hétf. 10:18
Hogy lehetsz ennyire következetlen? Abban is dalra fakadnak. Fakadnak. Csendül. A melódia. Na inkább letusolok savban.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 737

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Nekem gyerekkori VHS "traumaélményem" az durvább vonal.
Erdő szelleme, A pokol hét kapuja, Démonok.
Uncsitesómmal néztük meg sunyiban, sok képkocka beleégett a retinámba. Pl a savas-arcos jelenet.
De jól vagyok már. :D
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Táncra fel! [Feel the Beat]
(Netflix)

Örökzöld toposz: lúzerekből egy önző alak folytán menők lesznek és az önző alak is jobb emberré válik.
Konkrétabban: a Broadway-ről kibukott táncos tehetség felkarolja (önös érdekből) vidéki szülővárosa gyenge gyermek tánccsapatát, akikkel, persze, egy táncversenyen az országos döntőig jutnak.

A miliő, a karakterek, a színészek, a zene, a dialógusok rendben, csak egy dramaturgnak gatyába kellett volna ráznia a fordulatokat, nyesegetni az aránytalanságokat.

Nem különösebben jó film, váratlan és meglepő fordulatokra nem kell számítani, de vannak benne kedves és szórakoztató jelenetek, az egészet áthatja egyfajta kedvesség, amit sokkal többre értékelek, mint a technikailag tökéletes, de lélektelen iparosmunkákat.

Meg persze, a főszereplő Sofia Carson, kicsit mű, de vitathatatlanul csinos.

Szóval a zsáner kedvelői egy esős szombat du. nyugodtan tehetnek vele egy próbát.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3277

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Cutler írta:
2024.08.25., vas. 16:10
... Üditő kivétel az új Deadpool, amit nem is értem, hogy voktak képesek engedényezni😅
Mivel kis túlzással annyi pénzt termelt az első két rész, amivel a teljes Magyar államháztartást rendbe lehetne tenni. :smile29:
És ez a harmadik rész is már 800 millió dollár hasznot hozott eddiug.
Szóval Ryan Reaynolds addig alkothat e témában, amíg jól esik. Pedzegetik máris, hogy Wesley Sniepssel csinálná egy Loganhoz hasonló karakter lezáró mozit. A három Deadpool sikere után szerintem ez is zöld utat kap, ha tényleg meg akarja csinálni.
Csak a Marantz! :-D

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Cutler írta:
Mondjuk az, hogy a Disneyhez került a saga, az kifejezetten nem tett jót neki. Ez a stúdió a lehető legkevésbé szimpatikus számomra. Üditő kivétel az új Deadpool, amit nem is értem, hogy voktak képesek engedényezni😅
Nem egyértelmű számomra, hogy mekkora a Disney befolyása. A Marvelt is elvitték a DEI irányba, de most már olyan felhangok szólnak, hogy megpróbáltuk, nem jött be, visszatérünk ahhoz, amit a rajongók szeretnek.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Cutler írta:

Az Alien filmek sokkal jobban öregszenek, mint a SW.
Valahogy az új Alien filmek(de akár a Predator filmeket is ideértem, pl. az új Prédát)sokkal inkább fogyazthatók számomra, mint az új SW részek. Ez utóbbiakat is végignéztem( a sorozatokat nem), de egyre kevésbé tetszenek, így felnőtt fejjel. Mondjuk az, hogy a Disneyhez került a saga, az kifejezetten nem tett jót neki. Ez a stúdió a lehető legkevésbé szimpatikus számomra. Üditő kivétel az új Deadpool, amit nem is értem, hogy voktak képesek engedényezni😅
Úgy hogy RR és HJ foggal körömmel harcolt és próbálta mindenben útját állni a Disneys elképzeléseknek. Még azt hiszem némi pereskedés is volt forgatás közben.

Én személy szerint az Alien3-at és az Alien 4-et i szeretem. Nyilván nem érik el az első két rész szintjét, ezt kár vitatni. De közel sem annyira rosszak, ahogy sokan beállítják. Csak a Covenantot gyűlölöm, de azt nagyon.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Luxor Audio írta:
2024.08.25., vas. 10:07
Középiskolás voltam, mikor a mozikban ment A nyolcadik utas: a halál (Alien). Erősen korhatáros volt, tehát trükközni kellett, hogy bejuthassunk a pécsi Petőfi moziba (régebben és ma ismét Uránia mozi). Rettenetesen ijesztő volt számomra a film, de férfiasan végigültem. Nem mondom, hogy végignéztem, mert néha becsuktam a szemem, így néhány jelenetet csak évekkel később láttam, de a hangokat nem tudtam kizárni és azok még riasztóbbak voltak, mint a látvány. Az első élmény után hetekig rettegtem, mikor ront be a szobámba éjjel egy szörnyeteg, vagy mászik ki az ágy alól egy arctámadó. Ennek fényében nem biztos, hogy jó döntés volt megnézni a filmet 15 évesen, mai eszemmel már inkább nemet mondanék, de akkor ez egy férfias próbatétel is volt. Emlékszem rá, hogy kinevettük azt, aki nem merte bevállalni, vagy vetítés közben kirohant a moziból (voltak ilyenek bőven). Durva rettegésem ellenére Alien rajongó lettem, minden epizódot sokszor láttam, az újakat is megnézem.

Bár akkoriban mindenki erről beszélt, a történelem tanárunktól mégis meglepő volt, mikor az egyik órán ő is szóba hozta a filmet. Olyan összefüggésekre mutatott rá a Bibliából, mitológiából, történelemből, amik persze nekünk eszünkbe sem jutottak (pl. hogy mit jelképez az emberi testből kifejlődő és onnan kitörő szörnyeteg), de onnan kezdve nyilván ilyen szemmel is néztük a sorozatot. Ilyen egy jó pedagógus.

A Star Wars (akkoriban csak Csillagok háborúja néven emlegettük) hasonló mélységű élmény volt azzal a különbséggel, hogy ezt a csajok is imádták, akik az Alient elkerülték. Nem mondanám gyerekfilmnek, mert mindenki megtalálta benne a saját szórakozását. A kölyköket lenyűgözte az űrvilág és a mesebeli karakterek, anyu megkönnyezhette a romantikus szálakat, apu meg csorgathatta a nyálát a félmeztelen nőkre és a brutális űrhajókra. Akkor még létezett a műfaj, amit egész estés családi filmnek neveztek, a S.W. tipikusan az volt. Mikor pár évvel később a TV-ben is lement, az egész ország azt nézte.

Szerintem ez az a két film (saga), ami az én korosztályom filmkultúráját meghatározta, minden más csak ezek után említhető akkor is, ha művészetileg, látványilag, tartalmilag mélyebb produkciók is. (Talán még a Hair hozott sokat, de az nem mindenkire, csak a témára fogékony rétegekre hatott.) Viszont míg az Alien részek ma is hasonló élményt adnak, mint gyerekkoromban, a SW csúnyábban öregszik, mai szemmel már nem tudom végignézni egyiket sem, az új részeket pedig kimondottan kerülöm. Elvesztették az első részekre jellemző magasztosan epikus, mégis családi film jellegüket, ezek már csak a gyerekekre próbálnak hatni, bár szerintem őket is hülyének nézik, ami a nézők nagy részének nem kellemes érzés.
Egyetertek fapacival!
Az Alien filmek sokkal jobban öregszenek, mint a SW.
Valahogy az új Alien filmek(de akár a Predator filmeket is ideértem, pl. az új Prédát)sokkal inkább fogyazthatók számomra, mint az új SW részek. Ez utóbbiakat is végignéztem( a sorozatokat nem), de egyre kevésbé tetszenek, így felnőtt fejjel. Mondjuk az, hogy a Disneyhez került a saga, az kifejezetten nem tett jót neki. Ez a stúdió a lehető legkevésbé szimpatikus számomra. Üditő kivétel az új Deadpool, amit nem is értem, hogy voktak képesek engedényezni😅

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10989
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

venomer írta:
2024.08.25., vas. 11:42
Hm, érdekes ez, sokadszorra olvasom másoktól, hogy milyen mély nyomokat hagyott bennük közönségfilm.
Jól fogalmazol, mély nyomokat hagyott, ez a korrekt jellemzés. Az első epizódok bemutatása után 4 évtizeddel is mindenki agyában ott van a lézerkard, a jedik, "Az erő legyen veled!", "Luke, én vagyok az apád.", meg az idegen tojások és ezek rendre elő is jönnek beszélgetések során, vagy vizuális fixációként. Nem arról van szó, én sem arról akartam írni, hogy ezek mennyire JÓ filmek (amúgy is utálom ezt az egyszerűsítést), mert arra a listára nálam sem kerülnének fel az első 500-ba. Atmoszféra teremtésben, vizuális és hangeffektek terén a SW és az Alien is mérföldkőnek mondható, szakmailag kb ennyi babér jut nekik, de hogy kulturálisan meghatározók, az tagadhatatlan. Mint Kudlik Júlia frizurája a korabeli férfiak elméjében létező nőideálra, vagy a most elhunyt Alain Delon a nőknél.

Megjegyzés:
A közönségfilm és a művészfilm a múlt század derekán még nem vált határozottan külön sem az alkotóknál, sem a nézőknél, ez a későbbi modern, merev kategóriákban gondolkodó, címkézni imádó világ szüleménye. Az első Alien film talán pont az akkor még nem annyira vékony határvonalon mozgott, aztán a későbbi részek elmozogtak a pop felé.

Egy biblikus párhuzam és társai is jó kérdés, hogy mennyire beleerőltetettségek vagy sem. A készítők hagyják nyitva inkább a szabad értelmezés kapuját és szálljon szabadon a képzelet saját szájíz szerint mindenkinél vagy van helye egy stop táblának a rajongók felé, amit nem álmodtak bele eredetileg az ne is legyen ott alapon? Avagy mire és meddig való egy film?
Aktív zenész koromban adtam néhány interjút és nyilván rendre felmerült a kérdés, milyen gondolat áll a zenénk mögött. Ilyenkor nem tudtunk mit mondani, általában elpoénkodtuk a kérdést. Manapság fotósként ugyanígy. Valóban sok belemagyarázás történik a művészeti produktumoknál, de ez nem feltétlenül negatív. Hogy kiben milyen érzéseket kelt, gondolatokat szül egy mű, az nem feltétlenül a műről szól, sokkal inkább a nézőről, hallgatóról mesél. Verselemzésből sincs két egyforma, miként zenei, könyv-, vagy filmkritikából, de koncertbeszámolóból sincs. A vágyainkról, szimpátiánkról nem tehetünk, vagy ahogy a hifisták mondják, mindenki úgy élvez, ahogy tud.

Kezdve a megkerülhetetlen szubjektivitásával, a korszakos felhozatal számaival, a megszépüléssel, kibogozhatatlanok mára ezek a jóságok vagy szarságok. A Romulis Alien is jó vagy sem? Gyerekek játsszák vagy sem? Felnőtt szemmel persze igen, de az eredetiben sem volt nagy különbség a szereplőket illetően.
A Romulust még nem láttam, moziba nem megyek, kivárom, míg megjelenik valamilyen formátumban. Igencsak zavar a jelenlegi divat, hogy hősi szerepben tiniket szerepeltetnek és 17 évesen valaki tábornokot játszik egy filmben, de talán az új Alien részben ez nem ennyire szélsőséges. Remélem.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:
2024.08.25., vas. 10:07
Rettenetesen ijesztő volt számomra a film, de férfiasan végigültem. Nem mondom, hogy végignéztem, mert néha becsuktam a szemem, így néhány jelenetet csak évekkel később láttam, de a hangokat nem tudtam kizárni és azok még riasztóbbak voltak, mint a látvány. Az első élmény után hetekig rettegtem, mikor ront be a szobámba éjjel egy szörnyeteg, vagy mászik ki az ágy alól egy arctámadó.
Hm, érdekes ez, sokadszorra olvasom másoktól, hogy milyen mély nyomokat hagyott bennük közönségfilm. Triggerpont kérdése is, meg felvértezettség módjáé is a világ veszedelmeivel szemben, hogy kinél mi talál be. Valahogy mellettem mindig elmentek ezek, cserébe nem rossz értelemben vett noname moziknál meg minden előzmény nélkül gyalogolt belém jó mélyre akár hosszú évekre egy, s más. Mondjuk amikor az ártatlannak tűnő FilmBox család egyik, sűrű ciklikussággal jelentkező ajánlójában kutyát gyújtanak fel, annak minden visításával, bár ez jogos és általános mélyszántás, csak nem gyakran kerül képernyőre. Olyanokra gondolok inkább, mikor a lassú folyású film közepén váratlanul fejbe lövik Hugh Laurie-t, vagyis nem egy csihi-puhi, minden percben hullós akciófilm készültségi szintjével néz az ember valamit. De egy nemrég említett, stop motionnal készült gyerekmozi is szépen bekarmolt egy ponton, annyira értettek a készítők a dramaturgiához. Humorral is ez, szinte sosem a középre pozicionált actokon vidulok.

Egy biblikus párhuzam és társai is jó kérdés, hogy mennyire beleerőltetettségek vagy sem. A készítők hagyják nyitva inkább a szabad értelmezés kapuját és szálljon szabadon a képzelet saját szájíz szerint mindenkinél vagy van helye egy stop táblának a rajongók felé, amit nem álmodtak bele eredetileg az ne is legyen ott alapon? Avagy mire és meddig való egy film?

Kezdve a megkerülhetetlen szubjektivitásával, a korszakos felhozatal számaival, a megszépüléssel, kibogozhatatlanok mára ezek a jóságok vagy szarságok. A Romulis Alien is jó vagy sem? Gyerekek játsszák vagy sem? Felnőtt szemmel persze igen, de az eredetiben sem volt nagy különbség a szereplőket illetően. Az ingersokaság miatt meg 1 tucat 12 szintet tud elérni ma egy Alien. Fém hatású fogsorral is.

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 147

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

DeLorean írta:
2024.08.25., vas. 10:25
Nem vagyok robot írta:
2024.08.25., vas. 10:22
Vajon megpróbàlhatnánk ne szívni felnőtteként egymás vérét? :)
Én is gyerekként láttam minden vhs korszakos filmet, aztán mégsem lettem nagyon pszicho :) csak azóta a horror a kedvencem. A terminátor meg az alien volt egy kazin, fostam mint az állat. De nekem mai napig a rémálom az elm utcában lett emiatt az etalon.
Az avatar-od elég pszicho!
Na az is brutál jó volt!

Nincs vérszívás - nem kell egyetértenünk mindenben.
Kargidje másképpen élte meg. Szerintem ő fiatalabb és nem élte át azt a korszakot.
Ő a Star Wars filmeket gyereknek nem mutatná be.
Az avatárom a T2 de ez levágós :) irónia a nevem miatt :)

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 147

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Vajon megpróbàlhatnánk ne szívni felnőtteként egymás vérét? :)
Én is gyerekként láttam minden vhs korszakos filmet, aztán mégsem lettem nagyon pszicho :) csak azóta a horror a kedvencem. A terminátor meg az alien volt egy kazin, fostam mint az állat. De nekem mai napig a rémálom az elm utcában lett emiatt az etalon.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10989
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Középiskolás voltam, mikor a mozikban ment A nyolcadik utas: a halál (Alien). Erősen korhatáros volt, tehát trükközni kellett, hogy bejuthassunk a pécsi Petőfi moziba (régebben és ma ismét Uránia mozi). Rettenetesen ijesztő volt számomra a film, de férfiasan végigültem. Nem mondom, hogy végignéztem, mert néha becsuktam a szemem, így néhány jelenetet csak évekkel később láttam, de a hangokat nem tudtam kizárni és azok még riasztóbbak voltak, mint a látvány. Az első élmény után hetekig rettegtem, mikor ront be a szobámba éjjel egy szörnyeteg, vagy mászik ki az ágy alól egy arctámadó. Ennek fényében nem biztos, hogy jó döntés volt megnézni a filmet 15 évesen, mai eszemmel már inkább nemet mondanék, de akkor ez egy férfias próbatétel is volt. Emlékszem rá, hogy kinevettük azt, aki nem merte bevállalni, vagy vetítés közben kirohant a moziból (voltak ilyenek bőven). Durva rettegésem ellenére Alien rajongó lettem, minden epizódot sokszor láttam, az újakat is megnézem.

Bár akkoriban mindenki erről beszélt, a történelem tanárunktól mégis meglepő volt, mikor az egyik órán ő is szóba hozta a filmet. Olyan összefüggésekre mutatott rá a Bibliából, mitológiából, történelemből, amik persze nekünk eszünkbe sem jutottak (pl. hogy mit jelképez az emberi testből kifejlődő és onnan kitörő szörnyeteg), de onnan kezdve nyilván ilyen szemmel is néztük a sorozatot. Ilyen egy jó pedagógus.

A Star Wars (akkoriban csak Csillagok háborúja néven emlegettük) hasonló mélységű élmény volt azzal a különbséggel, hogy ezt a csajok is imádták, akik az Alient elkerülték. Nem mondanám gyerekfilmnek, mert mindenki megtalálta benne a saját szórakozását. A kölyköket lenyűgözte az űrvilág és a mesebeli karakterek, anyu megkönnyezhette a romantikus szálakat, apu meg csorgathatta a nyálát a félmeztelen nőkre és a brutális űrhajókra. Akkor még létezett a műfaj, amit egész estés családi filmnek neveztek, a S.W. tipikusan az volt. Mikor pár évvel később a TV-ben is lement, az egész ország azt nézte.

Szerintem ez az a két film (saga), ami az én korosztályom filmkultúráját meghatározta, minden más csak ezek után említhető akkor is, ha művészetileg, látványilag, tartalmilag mélyebb produkciók is. (Talán még a Hair hozott sokat, de az nem mindenkire, csak a témára fogékony rétegekre hatott.) Viszont míg az Alien részek ma is hasonló élményt adnak, mint gyerekkoromban, a SW csúnyábban öregszik, mai szemmel már nem tudom végignézni egyiket sem, az új részeket pedig kimondottan kerülöm. Elvesztették az első részekre jellemző magasztosan epikus, mégis családi film jellegüket, ezek már csak a gyerekekre próbálnak hatni, bár szerintem őket is hülyének nézik, ami a nézők nagy részének nem kellemes érzés.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2024.08.24., szomb. 14:51

Te most már azt sem tudod mit írtál.
Ennyire nem tudod értelmezni a válaszomat, vagy komolyan nem is fogod/akarod megérteni?
A végén megint leírod, amire reagáltam. :smile51:

Korábban 5 éves gyerekkel kezdted, most már 6 lett a kicsike - hurrá!

Újra leírom, hátha csak megérted. A készítő is gyerekfilmnek szánta a Star Wars filmeket.
Az, hogy szerinted vannak benne olyan részek, ami nem való gyereknek a te agyadban fogalmazódott meg.
Szerintem nincsen benne. De nem pólyás gyerekekre gondoltam!

De erre reagáltam, ha az olyan szörnyű, hogy nem nézheti meg gyerek, akkor mi volt régen, amikor az Alien-t néztük gyerekként. Jó szar volt nekünk. Te nézted, vagy még nem vagy annyira idős bácsi?

De pontosan az az igaz, amit írtál. A Star Wars-t megnézi a család a kisgyerekkel együtt, a többit meg suttyomban.
Ezt írtam én is, de 6X el kell magyarázni neked.
:smile51: :smile51: :smile51:
Sajnos te nem érted!
"akkor mi volt régen, amikor az Alien-t néztük gyerekként"
A szüleid tudták, hogy horror filmeket nézel?
Azért mert néztél horrort, attól még nem lesz kevésbé durva helyenként az SW!
Már írtam, én is néztem Evil Dead/Braindead/Halloween/The Fly/Rémálom...

Nem tök mindegy 5 v. 6 évest írtam??? Tényleg, k. nagy difi van a kettő között, a 6 éves már nézhet poreszt is, meg ők már kocsmába járnak, bandáznak éjjelente....stb.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2024.08.24., szomb. 16:17
… ugy latszik az angol anyanyelvuek batorABBAK.
...
Az viszont szerintem beteg, ha 4-5-6-7-8 eves gyerekek Alien-t neznek. Johet barki nekem a Tom es Jerry-vel, meg a Gyalogkakukkal, teljesen mas a sztori.
Egyetértek.

Talán 8-9 éves lehettem, amikor A Magnum ereje c. Piszkos Harry filmből véletlenül láttam egy részletet és pár napig rosszul aludtam.
Már tinédzser voltam, amikor a videózás itthoni hőskorában láttam egy rokonnál az Óment, alig mertem hazamenni...

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2027

Hozzászólás Szerző: wittao »

En meg emlekszem jol be voltam fosva tole kiskoromban… ugy latszik az angol anyanyelvuek batorABBAK.
Viszont arra kristalytisztan emlekszem, volt egy film talan 90-es evekben, amikor egy medve gyilkolaszta az embereket. Rendesen nem mertem utana egyedul kimenni az udvarra, meg nappal sem napokig.
Ugy latszik ez minden kolyoknel mashogy csapodik le…

Az viszont szerintem beteg, ha 4-5-6-7-8 eves gyerekek Alien-t neznek. Johet barki nekem a Tom es Jerry-vel, meg a Gyalogkakukkal, teljesen mas a sztori.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

images.jpeg
images.jpeg (8.07 KiB) Megtekintve 1136 alkalommal
De ráérsz. gondolkodik.gif
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2024.08.24., szomb. 11:13
kargidje írta:
2024.08.24., szomb. 10:11
Eleve a SW a 80-as években készült, teljesen más volt a trend, mint most. Összehasonlítani a kettőt botorság! ;)
12-13-14éves gyereknek sem az Alien, Rémálom az Elm utcában és más horrort mutogatnám!

"Elég egy Híradót megnézni egy gyereknek manapság. Durvább, mint a Trónok Harca - sokkal."
Más, amikor beszélnek róla, meg más, amikor végig mutatják, hogy kézzel szétnyomják egy ember fejét, levágják a kezét, kibelezik...stb!
De nem az volt a lényeg, hogy te mit mutogatnál, hanem mit néztél amikor gyerek voltál.
Nem ezeket?

Szerintem itt mindenki, aki akkor gyerek volt és sikerült kazettán beszereznie - megnézte ezeket a filmeket.
Egy Alien-t hogy néztünk? De Freddy hasonló.
A trend pedig olyan szempontból más, hogy sokkal durvábbak lettek a filmek + sorozatok és bármi elérhető manapság.
Egy Oscar díjas Élősödők milyen?
Össze lehet hasonlítani az akkori díjat nyert filmekkel.
Egy The Boys milyen? Gyerekek hada nézi és szereti.
Nem tévedek + kevered a szezont a fazonnal!
Kezded azzal, hogy Georg Lucas gyerekfilmnek szánta a SW-t, majd folytatod, gyerekként horror filmeket is néztünk.
Evil Dead/Braindead rúlz! ;peace;
Ja, suttyomban, egyedül, haverokkal, nem anyu meg apuval együtt esti szórakozásként, meg azok nem gyerekfilmnek voltak beállítva!
Szóval két klf dologról beszélsz.
SW-t a család együtt megnézi gyerekkel, egy Alient, horror filmet mikor néz valaki a 6-8-12 éves gyerekével? Gyere angyalom, ugye milyen szépen kifordult a bele a bácsinak...

Azt továbbra is tartom, az SW-ben is vannak nem gyereknek való részek, ha Georg Lucas, ha nem!
Az igaz, hogy nagyon sokszor gyerekes, de az mást jelent.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2024.08.24., szomb. 09:58
kargidje írta:
2024.08.24., szomb. 09:19
Az teljesen más, amikor otthon gyerekként megnézel horror filmet, meg ami valóban gyerekeknek készül. ;)
Szóval te az 5-6-8éves gyereke(i)ddel Alien, Sárkányok háza, Rémálom az Elm utcában, Ház amit Jack épített és hasonlókat nézetsz. Igen, persze. :fekverohog:
Ez megint nagy csúsztatás. nem 5 éves gyerekről írtam.
De te nem nézted ezeket gyerekkorodban? Pedig nagy élmény volt! Én néztem őket. :fekverohog:

+Elég egy Híradót megnézni egy gyereknek manapság. Durvább, mint a Trónok Harca - sokkal.
Eleve a SW a 80-as években készült, teljesen más volt a trend, mint most. Összehasonlítani a kettőt botorság! ;)
12-13-14éves gyereknek sem az Alien, Rémálom az Elm utcában és más horrort mutogatnám!

"Elég egy Híradót megnézni egy gyereknek manapság. Durvább, mint a Trónok Harca - sokkal."
Más, amikor beszélnek róla, meg más, amikor végig mutatják, hogy kézzel szétnyomják egy ember fejét, levágják a kezét, kibelezik...stb!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Minden, mindenhol, mindenkor - ez de ritka szar volt, végig sem ment. Olyan jól megvédtem magam a spoilertől, hogy nem jutott el a kellő infó. Aki Jackie Chan-féle bohóckodásokat nem bírja, az ezt sem fogja. Debil humor mellé. A nép ujjongására, IMDB-re nem adunk, Kiss Lászlóéra igen, hiba volt.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2024.08.23., pén. 14:58
kargidje írta:
2024.08.23., pén. 14:27
Lehet annak készítette Zsorzs.
Mondjuk amikor a Rancor eszi a "malackát" vagy Jabba a kis áztatott "szutykot", nem biztos gyerekkel ezt nézetném. ;)
De van benne több, nem gyereknek való jelenet is.
A megvalósítás, sokszor gyerekes, az igaz.
Szerintem.
Ugyan már!
Főleg manapság ilyeneket írni. Az Alien-t is gyerekként néztük, meg a Rémálom az Elm utcában filmet is.
A Ton&Jerry is brutál, nem is beszélve a maiakról.

Ez egy gyerekeknek készült eposz. Lucas nem gondolta, hogy akkora durranás lesz, ami lett.
A folytatások is gyerekeknek készültek, vagy felnőtt gyerekeknek, akik szerették a régieket.

Nézem a Trónok Harca előzmény sorozatát, a Sárkányok házát. Az nem gyerekes. Brutál jelenetek, szex, ami régebben pornó volt és dög unalom.
Nekem inkább egy gyerekes Star Wars.
:smile32:

Az teljesen más, amikor otthon gyerekként megnézel horror filmet, meg ami valóban gyerekeknek készül. ;)
Szóval te az 5-6-8éves gyereke(i)ddel Alien, Sárkányok háza, Rémálom az Elm utcában, Ház amit Jack épített és hasonlókat nézetsz. Igen, persze. :fekverohog:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Amúgy Grogu asszem a cuki "Yoda".
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2024.08.23., pén. 13:33
kargidje írta:
2024.08.23., pén. 12:58
Érdekes ez a Yoda milyen kis cuki lett...Yoda véletlenül nem a neve volt Yoda-nak? Szóval a mandalóri kis Yoda az nem Yoda. gondolkodik.gif

Amúgy ja, az összes SW sori gyalázatosan rossz, sokszor gyerekes sz.r, kivéve Andor + nekem még a Boba Fett könyve is elment valamennyire.
"Ez mindig is gyerekfilm volt" - George Lucas a Star Wars-ról.
Így lehet el kellene engedni...
Felnőttél - mások az igények.
Aki meg örökre gyerek marad - az megtalálja benne most is a jót.

I know there is a good in you!

May the Force be with you!
:smile32:
Lehet annak készítette Zsorzs.
Mondjuk amikor a Rancor eszi a "malackát" vagy Jabba a kis áztatott "szutykot", nem biztos gyerekkel ezt nézetném. ;)
De van benne több, nem gyereknek való jelenet is.
A megvalósítás, sokszor gyerekes, az igaz.
Szerintem.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Érdekes ez a Yoda milyen kis cuki lett...Yoda véletlenül nem a neve volt Yoda-nak? Szóval a mandalóri kis Yoda az nem Yoda. gondolkodik.gif

Amúgy ja, az összes SW sori gyalázatosan rossz, sokszor gyerekes sz.r, kivéve Andor + nekem még a Boba Fett könyve is elment valamennyire.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”