2.5 - ös belső lukkal is van persze, ha valakinek az passzol.zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 15:26Közben meg is találtam: https://www.avstream.hu/Oyaide-DC-2-1G-csatlakozo

2.5 - ös belső lukkal is van persze, ha valakinek az passzol.zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 15:26Közben meg is találtam: https://www.avstream.hu/Oyaide-DC-2-1G-csatlakozo
Helyes...
Nem vagyunk egyformák, nekem egy jól működő webes felület, ahonnan néhány kattintással meg tudom rendelni az adott terméket, sokkal praktikusabb.Rock60 írta: ↑2024.08.15., csüt. 19:58Nem kell ott problémát találni, ahol nincsen.
Miért kellene magyarázkodni ?
Miért mutyizás az a háttérben, ha telefonon is meg tudod beszélni vele, nem értem.
A számlát is megkaptam, nem mintha bármit kezdenék vele...
Én személy szerint, még örültem is neki, nekem szimpatikus a személyes kapcsolat, engem a rákattintásos vásárlás nem hoz annyira lázba.
Mondok még egy példát a személyes kapcsolat előnyéről.
Vettem töle 4 Db IEC dugót. Mondta, hogy csak kettő van nála raktáron, a többit már kiküldte a nagyker - partnerének. Nem tudja, mikor fog rendelni legközelebb Japánból. De várjak egy kicsit, mindjárt visszahív. Fél óra múlva hívott, hogy visszapostáztatja a két darabot a saját címére és ha nála lesz egyben a négy darab, akkor feladja nekem.
Ezt sehogy máshogy nem lehetett volna elintézni, csak személyes kapcsolattal és persze egy nagy adag jóindulattal és segítőkészséggel a részéről.
Nem kell ott problémát találni, ahol nincsen.
Elhiszem, hogy ez így működött neked, de ha én szeretnék egy terméket megrendelni egy wbáruhazból(ami ráadásul csak náluk kapható idehaza, így kényszerhelyzetben vagyok), akkor nekem nem az az első gondolatom, hogy megkeresem telefonon az üzemeltetőjét/ügyfélszolgálatot, és alkudozok, hogy had ne kelljen már regisztrálnom, és had adjam már le így fű alatt a rendelésemet, mert ez lássuk be, nem éppen életszerű.Rock60 írta: ↑2024.08.15., csüt. 18:29Mielőtt rendeltem volna bármit is, egyszer - kétszer elbeszélgettem a tulajjal.
Persze, nem hátsó szándékkal, csak jót dumáltunk...
Nem tudom, hogy ezért - e, vagy alapból rugalmas - e az ember, de amikor megkérdeztem Tőle, hogy ez meg az kellene nekem és ezt telefonon le tudjuk - e beszélni, nagyon készséges volt, azt mondta semmi akadálya.
Számítógépet be sem kellett kapcsolnom, telefonon sms - ben megadtam a címem és utánvétel két nap múlva itt is volt a csomag. Azóta még egyszer rendeltem Nála, ugyan ez volt a szisztéma.
Tehát, nem a webáruhában rendeltem meg, hanem direktben a tulajnál.
Mielőtt rendeltem volna bármit is, egyszer - kétszer elbeszélgettem a tulajjal.
Neked azt sikerült elérned, hogy nem kellett regisztrálnod? Csak mert a webáruházból csak regisztráció után lehet rendelni.
Meg akartam rendelni, de nem jön össze.zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 15:26Közben meg is találtam: https://www.avstream.hu/Oyaide-DC-2-1G-csatlakozo
Hátha valakinek meg hasznos lehet.
Közben meg is találtam: https://www.avstream.hu/Oyaide-DC-2-1G-csatlakozozoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 14:53Ilyet árul a Kácsa: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... SoEALw_wcBRock60 írta: ↑2024.08.15., csüt. 13:49Nem tudom milyen DC dugójuk van és mennyiért, de ha minőséget akarsz, az Oyaide q.jó, és 8900 - ért beszerezhető. / Abba pont belefér a három SOCT 18. /zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 13:02
Úgy alakult, hogy holnap Budapestre megyek, lehet, hogy útba ejtem a Kácsát, mert az 5,5x2,1-es dugót úgyis tőlük terveztem beszerezni, megkérdezem mit tudna javasolni a célra, mármint kábelt. Hátha kisül valami jó belőle. A 30cm nekem nagyon rövid, még a jelenlegi kb. 50-60cm is. Majd meglátjuk...
Elhiszem, hogy az Oyaide nagyon jó, de nem tudom hol lehet hozzájutni. Van valami típusa(kell hogy legyen) ami alapján meg lehet találni? Majd utánanézek...
Ilyet árul a Kácsa: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... SoEALw_wcBRock60 írta: ↑2024.08.15., csüt. 13:49Nem tudom milyen DC dugójuk van és mennyiért, de ha minőséget akarsz, az Oyaide q.jó, és 8900 - ért beszerezhető. / Abba pont belefér a három SOCT 18. /zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 13:02
Úgy alakult, hogy holnap Budapestre megyek, lehet, hogy útba ejtem a Kácsát, mert az 5,5x2,1-es dugót úgyis tőlük terveztem beszerezni, megkérdezem mit tudna javasolni a célra, mármint kábelt. Hátha kisül valami jó belőle. A 30cm nekem nagyon rövid, még a jelenlegi kb. 50-60cm is. Majd meglátjuk...
Nem tudom milyen DC dugójuk van és mennyiért, de ha minőséget akarsz, az Oyaide q.jó, és 8900 - ért beszerezhető. / Abba pont belefér a három SOCT 18. /zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 13:02
Úgy alakult, hogy holnap Budapestre megyek, lehet, hogy útba ejtem a Kácsát, mert az 5,5x2,1-es dugót úgyis tőlük terveztem beszerezni, megkérdezem mit tudna javasolni a célra, mármint kábelt. Hátha kisül valami jó belőle. A 30cm nekem nagyon rövid, még a jelenlegi kb. 50-60cm is. Majd meglátjuk...PgSpa írta: ↑2024.08.15., csüt. 08:22Én 18V-nál egy phono tápegységéhez készítettem 2x05mm2 LIYCY kábelből egy darabot, és hallható a különbség. Barátom egy öreg Pio DD hálózatiját cserélte ilyenre (pedig papírforma szerint 230V-ra nem alkalmas) és elégedett volt az eredménnyel. Ez árnyékolt kábel.
Amúgy a Kácsánál most vannak ilyen kábelek, szerelve is, 30cm-es darab 20-30e-nél kezdődik.
DC - nek Süti Neotech SOCT 18 - ast javasolt hármas fonásban, Ő is ilyeneket készített. / 0.8 mm2./
Ahhoz kell sok teszt és kísérletezés hogy azzal a kábelle még jól is szóljon minél több rendszer! Igen, a gyártónak megéri! :)cables írta: ↑2024.08.15., csüt. 09:30Szívesen. Persze mint bármely poszt ez is SZVSZ. Egy kábel - minden kábel - alapvetően aluláterestő szűrő, a soros induktivitás és a párhuzamos kapacitás miatt. Ez jel- és digit kábeleknél nem előny, viszont tápkábeleknél előny, amit érdemes kimaxolni a szerkezettel. Más szóval legyen minél nagyobb az induktivitás és a kapacitás. Az, hogy ezt sikeresen oldja meg valaki ahhoz kísérletezés és sok teszt kell. De megéri!zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 07:31Természetesen fontos a hangminőség, szerintem nagyrészt erről szól ez a fórum.
Viszont azt részletezhetnéd, hogy mire kell figyelni, hogyan kell elkészíteni egy ilyen DC kábelt, hogy minél hatékonyabban szűrje a zajt? Okuljunk belőle, mert ez biztosan másokat is érdekel.
Szívesen. Persze mint bármely poszt ez is SZVSZ. Egy kábel - minden kábel - alapvetően aluláterestő szűrő, a soros induktivitás és a párhuzamos kapacitás miatt. Ez jel- és digit kábeleknél nem előny, viszont tápkábeleknél előny, amit érdemes kimaxolni a szerkezettel. Más szóval legyen minél nagyobb az induktivitás és a kapacitás. Az, hogy ezt sikeresen oldja meg valaki ahhoz kísérletezés és sok teszt kell. De megéri!zoli73 írta: ↑2024.08.15., csüt. 07:31Természetesen fontos a hangminőség, szerintem nagyrészt erről szól ez a fórum.
Viszont azt részletezhetnéd, hogy mire kell figyelni, hogyan kell elkészíteni egy ilyen DC kábelt, hogy minél hatékonyabban szűrje a zajt? Okuljunk belőle, mert ez biztosan másokat is érdekel.
Akkor amit, vagy ahhoz hasonlót amit belinkeltem tökéletes lesz oda. Annak teflon a szigetelése és kellően hajlékony is.zoli73 írta: ↑2024.08.14., szer. 21:55Valami ilyesmire gondolok, igen.
Na most, hogy mennyi a valós áramfelvétel, azt nem tudom, de meg lehetne mérni. Gondolom a lemezjátszó indításkor vesz fel nagyobb áramot, utána már jóval kevesebbet.
A gyárilag mellékelt, telefontöltő szerű vacakon az áll, 12V/2A, semmi más, gondolom ez a maximális áram, amit ki tud szolgálni, de ennyire talán soha nincs szükség, csak egy kicsit túl van biztosítva.
Én ezt a gyári tápegységet kiváltottam egy Teradac nevezetű lineáris tápegységgel, ami 12V/4A, 300W teljesítményű. Nyilván ennek a teljesitménynek csak a töredékére van szükség, de ahogy az egyik barátom szokta mondani, "a vantól nem kell félni", tehát túl van biztosítva.
A jelenlegi kb. 50-60cm-es DC kábel helyett, olyan 100-120cm-eset tervezek készíteni.
Ez az a tápegység https://www.ebay.com/itm/165359787000?v ... 2XEALw_wcB, de most nézem, hogy nem 4Ampert tud, hanem 5-öt, rosszúl emlékeztem.
Természetesen fontos a hangminőség, szerintem nagyrészt erről szól ez a fórum.