Ritkán van nagy márkából elérhető áron (millió alatt) parádés hang. A belépő kategóriák vannak ennyiért, azok meg gyári állapotban ritkán jók, tuningolni ésszerű keretek közt meg vagy nem lehet, vagy nem éri meg, mert elvész a gyári állapot, ami erős értékvesztéssel jár. Volt pár Malacom, Akkufázisom, és Luxmanom is. Sugdennel az egyszerűsége miatt kacérkodtam, de sehol nem közöltek damping adatot, ami egy 3 utas, nagyobb membránnal szerelt hangfalnál nem mindegy. Elektrokompániát nem hallottam, de szinte minden hifi bemutató teremben rám akartak sózni egyet...alto írta: ↑2024.08.14., szer. 08:15Van az úgy, hogy az ember megtalálja a végállomást....juliush írta: ↑2024.08.10., szomb. 14:06Naim Nait1, Icon Audio LA4 MkIII csöves és Townshend Allegri autotranszformeres előfokok NAP200, NAP250DR végfokokkal, Süti 0dB feszültségerősítsű MOS-FET-es kimenő fokozatával, Audiophonics Hypex N500-as D-osztályú végfokkal, Exogal Comet+Ion PowerDAC, SMSL SA36A Pro Class-T erősítőcske, HDPlex és SBooster lineáris tápokkal, Little Dot MkIII és Schiit Valhalla 2-es csöves fejhallgató-/előerősítők...ezek össze-vissza kombinálva...De hallgattam ismerősöknél, forgalmazóknál is különböző rendszereket...![]()
De ha mégse, érdemes lenne az Ayre, Sugden, Electrocompaniet, Luxman környékén nézelődni. Szerintem.
Az elmúlt pár évben rengeteg erősítő járt nálam, az ismeretségi körből áthozom, amit lehet. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel a passzív előfok (Khozmo) mögé bármit könnyen beteszek, a végfokoknak meg az állvány tetején van a helye, ahol könnyű másikat beüzemelni.
Azt kell mondjam, nincs tökéletesség. Lehet jó hangod, de vagy kellő damping, és/vagy kellő teljesítmény nem lesz. Ami bizonyos esetben nem gond, pl. kisebb monitorsugárzóknál, vagy szélessávú hangfalnál.
Nagyobb vasak vagy elérhetetlen árban lesznek, vagy nem lesz kellő transzparenciájuk, felbontásuk.
Ezt a jelenlegi 3 erősítőm is reprezentálja: Az épített, 20 Wattos Kaneda monoblokkok felbontását, gyorsaságát nem tudja A Nelson Pass a 60 wattjával. Viszont utóbbi nagyon szépen kezeli a 3 utas, nehéz membránokkal, bonyolult hangváltóval szerelt álló dobozaimat ( Mezzo Utópia). A hibrid Croft is 45 watt, szintén nagyon transzparens, gyors, de alacsony a dampingja, dinamikusabb elektronikus, vagy jazzrock stíluson nem ő a befutó, mint ahogy a Lowther pm6-os sem, amivel kiváló párost alkot... Szóval így 3 erősítővel, 2 hangfallal jól össze tudom legózni, hogy épp milyen stílust akarok hallgatni, és arra mi a jó. Lehet, hogy a 3 erősítő, és 2 pár hangfal árából lehetne venni egyet, ami jó(bb), de valószínűleg előbb-utóbb annak a hangjában is találnék valamit, ami nem tetszik, vagy csak egyszerűen megunnám, és akkor kezdődne előről a keresgélés, illetve folytatódna egy még magasabb árú mezőnyben, amire már nincs keretem.