Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 158

Re: Wilson Audio Witt Hangfalpár

Hozzászólás Szerző: xilop »

Egy ilyen értékű hangsugárzónál nehogy már a képek alapján döntsem el, hogy megveszem és majd a helyszínen becsukott szemmel meg kifizettem és elhozom.
Az se normális aki így tesz! 31_1_21.gif

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Szgaborsz6 írta:
2024.08.24., szomb. 15:11
Nem ártana szankcionálni az ilyen unatkozó, irigy emberkéket.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a rosszul elkészített képek alapján hányan léptek tovább azonnal? (pl. én)
Ezek miatt az "unatkozó, irigy" emberek miatt derült ki, hogy a durván sérültnek látszó részek valójában rossz visszatükröződések, és így van értelme átgondolni a vásárlást. :smile53:
Usher - Valhalla - Emotiva

Szgaborsz6
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: Szgaborsz6 »

Nem ártana szankcionálni az ilyen unatkozó, irigy emberkéket.
Üdv, Zoli

Janika87
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Janika87 »

kicsike írta:
2024.08.24., szomb. 08:09
Azt viszont feltételezem, hogy egyik okoskodó sem szeretne vásárolni, csak...... :ohnoohnoohno: !Ha tévedek és vásárlási szándékkal írtak a "sasszemű" kollégák, akkor megkövetem őket leborulok.gif
Természetesen egyikük sem jelentkezett se vásárlási se más szándékkal azóta. :rolleyes:

kicsike
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: kicsike »

Azt viszont feltételezem, hogy egyik okoskodó sem szeretne vásárolni, csak...... :ohnoohnoohno: !Ha tévedek és vásárlási szándékkal írtak a "sasszemű" kollégák, akkor megkövetem őket leborulok.gif

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Janika87 írta:
2024.08.22., csüt. 21:01
-CB- írta:
2024.08.22., csüt. 19:53
1 apróbb sérülés?
Melyik az a 3 közül?
Csak az a sérülés amit az ujjammal jelöltem,a többi az fénytörés a képeken.
Az egyáltalán nem fény törésnek néz ki , hanem sérülésnek :smile51:
"Az igazi barát szemből támad."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8872

Re: ProAc Response 3.8 tiszafa furnéros eladó

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Snipi írta:
2024.08.15., csüt. 14:24
Vinkler írta:
2024.08.15., csüt. 14:14
Snipi írta:
2024.08.15., csüt. 13:04

Anno az én hirdetéseimbe is beleszóltak mások. (Most is vissza tudnám ide idézni.) Akkor még lehetett (apám halála után az ő cuccait kellett eladnom, hogy anyámnak legyen pénze a temetésre) és most már nem lehet? Vagy csak ez rám vonatkozik, hogy nekem nem lehet? A Lacit személyesen ismerem, és tisztelem azért ahogy az egészhez hozzááll ezért bátorkodtam a beírást eszközölni.
Upp-olás meg nem történt (ha megnézted volna) mert a Laci a mai napon adta fel a hirdetést (kb. fél órával a beírásom előtt) így amúgy is az elején volt.
2020-óta biztos így van.
De! Up-olta.
Én 2021 október-novemberben tettem fel a hirdetéseimet amikor apám meghalt, és a CD játszóhoz és a hangfalhoz is jött "az nagyon jó" jellegű hozzászólás.
A Laci ma 10:31-kor tette fel a hirdetését (az volt az első azért is kattintottam rá a "Hangsugárzók" menüre, mert sejtettem, hogy ő az, amúgy meg nem szándékozok vásárolni, így nem nagyon nézem) én meg 11:07-kor, vagyis 30 perccel utána tettem fel a posztomat. A következő hozzászólás 12.14-kor keletkezett. Szóval NEM uppolta.
Azért ennyire nem kéne hülyének nézned már bocsánat.
Ezt most fejezd be kérlek, különben mehetsz gondolkodni!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Vinkler írta:
2024.08.15., csüt. 14:14
Snipi írta:
Vinkler írta:
2024.08.15., csüt. 12:36

Kérlek a továbbiakban se tedd!
Egyrészt benne van a szabályzatban, hogy ne tedd, másrészt UP-olja a hirdetést, ami a többiekkel szemben aggályos.
Anno az én hirdetéseimbe is beleszóltak mások. (Most is vissza tudnám ide idézni.) Akkor még lehetett (apám halála után az ő cuccait kellett eladnom, hogy anyámnak legyen pénze a temetésre) és most már nem lehet? Vagy csak ez rám vonatkozik, hogy nekem nem lehet? A Lacit személyesen ismerem, és tisztelem azért ahogy az egészhez hozzááll ezért bátorkodtam a beírást eszközölni.
Upp-olás meg nem történt (ha megnézted volna) mert a Laci a mai napon adta fel a hirdetést (kb. fél órával a beírásom előtt) így amúgy is az elején volt.
2020-óta biztos így van.
De! Up-olta.
Én 2021 október-novemberben tettem fel a hirdetéseimet amikor apám meghalt, és a CD játszóhoz és a hangfalhoz is jött "az nagyon jó" jellegű hozzászólás.
A Laci ma 10:31-kor tette fel a hirdetését (az volt az első azért is kattintottam rá a "Hangsugárzók" menüre, mert sejtettem, hogy ő az, amúgy meg nem szándékozok vásárolni, így nem nagyon nézem) én meg 11:07-kor, vagyis 30 perccel utána tettem fel a posztomat. A következő hozzászólás 12.14-kor keletkezett. Szóval NEM uppolta.
Azért ennyire nem kéne hülyének nézned már bocsánat.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

konok írta:
2024.08.15., csüt. 13:35
Nagyon szép darab.
.8.11. Ha és amennyiben valaki úgy véli, hogy olyan információt szeretne megjeleníteni az adott Témában, ami fontos, és közérdeklődésre tarthat számot, akkor legyen szíves és keresse meg a releváns al-Fórumban az adott termékhez tartozó Témát, vagy ha ilyen nincs, akkor küldjön üzenetet a „Jelent” gomb használatával, hogy az a Téma is megnyitásra kerüljön. Érdemes megfontolni, hogy ha valóban ilyen információról van szó, akkor az máskor és másokat is érdekelhet, az adás-vétel al-Fórumban idővel eltűnik, a Fórumon viszont fennmarad.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Snipi írta:
Vinkler írta:
Snipi írta:
2024.08.15., csüt. 11:07
Nem szoktam hirdetésekben beleugatni, de most kivételt teszek!
Ha jól gondolom, nekem szerencsém volt ezeket a hangsugárzókat meghallgatni. Nagyon igényes környezetben, egy kifinomult, kulturált hangot hallottam. Mély benyomást tett rám. Már csak azért is, mert az említett meghallgatás nem mostanában volt, és még mindig mélyen él az emlékeim között.
Egyrészt benne van a szabályzatban, hogy ne tedd, másrészt UP-olja a hirdetést, ami a többiekkel szemben aggályos.
2020-óta biztos így van.
De! Up-olta.

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

Nagyon szép darab.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinkler írta:
Snipi írta:
Ha jól gondolom, nekem szerencsém volt ezeket a hangsugárzókat meghallgatni. Nagyon igényes környezetben, egy kifinomult, kulturált hangot hallottam. Mély benyomást tett rám. Már csak azért is, mert az említett meghallgatás nem mostanában volt, és még mindig mélyen él az emlékeim között.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Snipi írta:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Re: Elosztók

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

zoli73 írta:
2024.08.13., kedd 16:30
cables írta:
2024.08.13., kedd 15:56
zbiro32 írta:
2024.08.13., kedd 11:11

Bármilyen készülékben a nyomtatott áramkörön minden alkatrészláb forrasztott.
Az nem baj?
Dehogynem. Valószínüleg ez az oka, hogy igazán jól a régi készülékek szólnak, mert azoknál már bejáródtak a fém/másik fém kötések.
Sőt a csatlakozóknál is sokat ront a forrasztás. Erről egy történet. Pár éve az egyik ismert audió alkatrész forgalmaznál jártam és várnom kellett, mert az eladó épp egy RCA IC kábelt forrasztott. Elképedve néztem, hogy mennyi ónnal. Én az ötödét se teszem rá mondtam neki. A válasza: OK jobb úgy a hang, de nekem ne hozza vissza, azzal, hogy elengedett a forrasztás.
Ezt a történetet már sokadjára hallottuk, de ugye forrasztás nélkül nincs semmiféle elektronika, készülék.
Vannak gyártók, akik a nyáklapok vezetőfelületeit, teljes egészében beónozzák, feltételezem azért, hogy növeljék a jelutak kersztmetszetét, és talán a okszidációtól is védi a rézfóliát.
Nos, ezen gyártók készülékei nem éppen a gyenge hangminőségükről híresek, csak mert sok ónt tartalmaznak az elektronikáik. Vagy talán Ők is teljesen tévúton járnak, már hosszú évtizedek óta?
Nem hinném.
Heti tízezres darabszámban gyártunk autóipari áramköröket, mindegyik aranyozott felületkezelést kapott.
Tizenöt év után merem állítani, hogy a forrasztás a legmegbízhatóbb technológia.
Meg lehet kérdezni az Apple-t hogy miért nem gyárt "lábtól lábig" forrasztástechnológiával I-phone-t?
Az meg hogy a sok ón rontja a hangot az SzVsz egy Woodoo--Baj, hogy egyáltalán valaki elhiszi.
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2024.08.13., kedd 15:56
zbiro32 írta:
cables írta:
2024.08.13., kedd 07:29

Nem ez a fő probléma a forrasztással, hanem az, hogy az ón sokkal rosszabb vezető,mint a réz, valamint az, hogy fém-másik fém átmeneti rétegek jönnek létre, ami sokszorozza a zajt.
Az nem baj?
Dehogynem. Valószínüleg ez az oka, hogy igazán jól a régi készülékek szólnak, mert azoknál már bejáródtak a fém/másik fém kötések.
Sőt a csatlakozóknál is sokat ront a forrasztás. Erről egy történet. Pár éve az egyik ismert audió alkatrész forgalmaznál jártam és várnom kellett, mert az eladó épp egy RCA IC kábelt forrasztott. Elképedve néztem, hogy mennyi ónnal. Én az ötödét se teszem rá mondtam neki. A válasza: OK jobb úgy a hang, de nekem ne hozza vissza, azzal, hogy elengedett a forrasztás.
Ezt a történetet már sokadjára hallottuk, de ugye forrasztás nélkül nincs semmiféle elektronika, készülék.
Vannak gyártók, akik a nyáklapok vezetőfelületeit, teljes egészében beónozzák, feltételezem azért, hogy növeljék a jelutak kersztmetszetét, és talán a okszidációtól is védi a rézfóliát.
Nos, ezen gyártók készülékei nem éppen a gyenge hangminőségükről híresek, csak mert sok ónt tartalmaznak az elektronikáik. Vagy talán Ők is teljesen tévúton járnak, már hosszú évtizedek óta?
Nem hinném.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Re: Off

Ennek semmi köze az elosztókhoz, ezért került az off-ba.

Az én tapasztalatom meg az, hogy “igazán jól” sajnos egyetlen öreg készülék sem szól.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

zbiro32 írta:
cables írta:
Taarzan írta:
2024.06.11., kedd 21:18

Bár nem engem kérdezel, de én csavaroznám... a forrasztás 3-400 °C a vezető szerkezetében is változást okoz, nincs jó hatással a hangra szvsz. Vagyis valtozik, s inkább rossz irányba.
Nem ez a fő probléma a forrasztással, hanem az, hogy az ón sokkal rosszabb vezető,mint a réz, valamint az, hogy fém-másik fém átmeneti rétegek jönnek létre, ami sokszorozza a zajt.
Az nem baj?

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

cables írta:
Taarzan írta:
2024.06.11., kedd 21:18
peregizsolt írta:
2024.06.11., kedd 21:07
Melyik a jobb ha forrasztom (ezüst ón) vagy csavarozom egy közösítő sínre a kábeleket?
Bár nem engem kérdezel, de én csavaroznám... a forrasztás 3-400 °C a vezető szerkezetében is változást okoz, nincs jó hatással a hangra szvsz. Vagyis valtozik, s inkább rossz irányba.
Az nem baj?
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

joseph66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Re: Ferrum Wandla

Hozzászólás Szerző: joseph66 »

Zsoltika25 írta:
2024.07.30., kedd 14:47
És már arra is rájöttem, hogy a magyarok nagy többsége arra sem veszi a fáradtságot, hogy utána nézzen a számára ismeretlen termékeknek.
thttps://soundnews.net/reviews/sources/dacs/ferrum-audio-wandla-dac-review-thinking-outside-the-box/
Bocs, de te sem veszed a fáradságot, hogy utánanézz egy egyszerű helyesírási szabálynak, mert a szlovákok (erre tippelek) többsége ugye nem veszi a fáradságot, hogy utánanézzen számára ismeretlen helyesírási szabályoknak. Csak, hogy a többiek ne rosszul jegyezzék meg: veszi a fáradságot.
https://e-nyelv.hu/2009-11-01/veszi-a-faradsagot/
Emotiva XPA-DR2 Differential Reference kétcsatornás végerősítő - Gustard X26PRO DAC előerősítő - Pro-Ject CD Box DS cd - Wharfedale EVO 4.2 hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - Ezüst OCC XLR - Hydra Titan Jumper - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hodyka »

fülelek írta:
2024.08.06., kedd 15:48

Hiába próbálod állandóan arra helyezni a hangsúlyt, ami te kendácsolsz, attól nem lesz a kábelezés semmivel sem fontosabb, hogy fontoskodsz. :D
bravo.gif
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

fülelek írta:
2024.07.24., szer. 23:00
Ha csupasz lenne a kábel, semmit nem hallanál, mert akkor a két ér rövidzárban lenne. ha fogalmad sincs a kábelekről azon kívül, hogy jóval hosszabb, mint amilyen széles meg vastag, akkor érdemes lenne utánanézni alapfogalmaknak. A véleményed emiatt sem releváns, bármennyire is szeretnétek a "mesterrel" együtt...
Először is. Kikérem magamnak, hogy folyamatosan lejárasd a beírásaimat és a vevőimet is megalázd. 2013 körül kezdtem kábelezni, már akkor is csináltad ezt. Volt egy összejövetel akkor a Bodor-klubban, ahol beszélgettünk, utána írtad az alábbiakat.

Fulelekcsatbard.jpg

Persze akkor se hagytad abba és most is folytatod.

Akkor a lényeghez. Az ügyfél nagyon helyesen csupasz kábelről írt, ami köpeny nélküli kábelt jelent. Természetesen ez nem csupasz HUZALOK-ból áll! A huzal és a kábel szavak a te fejedben vannak felcserélve. Hagyd abba a trollkodást!
-----

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5103

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ha csupasz lenne a kábel, semmit nem hallanál, mert akkor a két ér rövidzárban lenne. ha fogalmad sincs a kábelekről azon kívül, hogy jóval hosszabb, mint amilyen széles meg vastag, akkor érdemes lenne utánanézni alapfogalmaknak. A véleményed emiatt sem releváns, bármennyire is szeretnétek a "mesterrel" együtt...
Csatolmányok
szajkÓ.jpg
szajkÓ.jpg (60.87 KiB) Megtekintve 2163 alkalommal

everest
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 28

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: everest »

kammerer írta:
2024.07.23., kedd 19:10
everest írta:
2024.07.23., kedd 18:22
kammerer írta:
2024.07.23., kedd 12:35
A magam részéről ezzel zárom fórumozói soraimat, visszavedlek puszta olvasójává az AVX-nek.....
:fekverohog:

Valahogy ez nem jött össze, mert még ideböffentettél "pár" gondolatot.
Ki is hazudozgat? ;peace;
Neked is gratulálok!
Meg a tetszikelőknek!

Csak és kizárólag magadnak gratulálhatsz, esetleg még azoknak (család, barátok), akik miatt agyilag ott tartasz, ahol.
Kérdés, hogy ezek a problémák már gyerekkorban elkezdődtek vagy már az öregedés jelei.
Leírtál egy állítást (zárom fórumozói soraimat), ami nem volt igaz. Hazudtál. Innentől kezdve nem vagy szavahihető.
Már csak arra kell vigyáznod, nehogy agyvérzés legyen a vége ennek a sok gratulációnak meg okosságnak, amit ideböffentesz!
Részemről ténylegesen ennyi! A további novelláid teljes mértékben hidegen hagynak. Innentől kezdve úgy veszem, hogy álmodban beszélsz.
36_1_11.gif

kammerer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kammerer »

everest írta:
2024.07.23., kedd 18:22
kammerer írta:
2024.07.23., kedd 12:35
A magam részéről ezzel zárom fórumozói soraimat, visszavedlek puszta olvasójává az AVX-nek.....
:fekverohog:

Valahogy ez nem jött össze, mert még ideböffentettél "pár" gondolatot.
Ki is hazudozgat? ;peace;
Neked is gratulálok!
Meg a tetszikelőknek!
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”