Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elosztók

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2475

Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: supravox »

supravox írta:
2024.11.26., kedd 16:39
Sziasztok

Remélem idetartozó téma az elosztó.
Egy kedves fórumtárs,miután beleskelődött🤭 a motyó mögé,szóvátette,hogy hát ezek az elosztók azért na...
Egyszerű alumínium kontaset,kapcsoló és szűrő nélküli változat.
Régen vásároltam egy hazai "gyártótól".
Szóval azonnali cserét javasolt a saját tapasztalatai alapján.
Hajlok rá,hogy igaza van.
Vélemény?
Illetve tipp?

Köszi a válaszokat
Kiosztok magamnak egy tockost.
Van elosztó topik.
Bocsánat.
Ha jár erre modi átpattintaná a baklövéssel felérő kérdédemet?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

peregizsolt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: peregizsolt »

Ha saját magad építenél egyet tudok adni 7 férőhelyes házat, még a belső vezetékelés is megvan hozzá, ill. a csavarok stb...
Chario Academy 3 Junior (upgrade), Allegro Flow ONE Mk2, Valhalla Grafén XLR, Darsana White V2 hangfal kábel, Darsana White V2 jumper, Sablon Audio hangfal kábel, HifiRose R130 streamer, HifiRose RD160 DAC, Tubulus Consentus I2s, Valhalla Aura 3v1 tápkábel, Valhalla Aura V2/2, tápkábelek, stb..

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2475

Hozzászólás Szerző: supravox »

Sziasztok

Remélem idetartozó téma az elosztó.
Egy kedves fórumtárs,miután beleskelődött🤭 a motyó mögé,szóvátette,hogy hát ezek az elosztók azért na...
Egyszerű alumínium kontaset,kapcsoló és szűrő nélküli változat.
Régen vásároltam egy hazai "gyártótól".
Szóval azonnali cserét javasolt a saját tapasztalatai alapján.
Hajlok rá,hogy igaza van.
Vélemény?
Illetve tipp?

Köszi a válaszokat
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Re: Elosztók

Hozzászólás Szerző: hodyka »

hodyka írta:
2024.08.13., kedd 14:49
arzachel írta:
2024.08.13., kedd 14:11
Shimano írta:
2024.08.13., kedd 07:43

A réz alapú csatiknál van az pl,hogy lazul a kötés,és újra lehet,kell is húzni őket egy idő után,és ha ez nem megoldható,akkor inkább a forrasztás,szerintem.
Ponthegesztésre szavaznék....
"A REZET IS LEHET HEGESZTENI, NEM IS AKÁRHOGYAN!
A réz és rézötvözetek (ide tartoznak a sárgaréz és a bronz, illetve ezek különféle változatai) esetében kifejezetten az ívhegesztési technikát érdemes alkalmazni. Ezek az anyagok ugyanis csak intenzíven hegeszthetőek, miközben a hegesztési varrat körüli területek csak minimálisan melegednek fel.

Ez azért fontos, mert réz és rézötvözetek könnyen vezetik a hőt, viszont épp a hővezetési képességük miatt, ha nem a megfelelő hegesztési technikát alkalmazunk, akár a rugalmasságukat is elveszíthetik.

A megfelelő eredmény elérése érdekében tehát, a vastagabb darabokat a hegesztés előtt érdemes előmelegíteni. További érdekesség, hogy a réz és ötvözetei igen cseppfolyóssá tudnak válni a hegesztés során, ezért sima felületen érdemes végezni, ügyelve arra, hogy az olvadt fém ne csepegjen le."

Még lehet ez is jó lenne

https://www.temu.com/hu/1db-Elemes-Pont ... i9n48zmdek
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: hodyka »

arzachel írta:
2024.08.13., kedd 14:11
Shimano írta:

A réz alapú csatiknál van az pl,hogy lazul a kötés,és újra lehet,kell is húzni őket egy idő után,és ha ez nem megoldható,akkor inkább a forrasztás,szerintem.
Még lehet ez is jó lenne

https://www.temu.com/hu/1db-Elemes-Pont ... i9n48zmdek
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Shimano írta:

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Taarzan írta:
2024.06.11., kedd 21:18
peregizsolt írta:
2024.06.11., kedd 21:07
Melyik a jobb ha forrasztom (ezüst ón) vagy csavarozom egy közösítő sínre a kábeleket?
Bár nem engem kérdezel, de én csavaroznám... a forrasztás 3-400 °C a vezető szerkezetében is változást okoz, nincs jó hatással a hangra szvsz. Vagyis valtozik, s inkább rossz irányba.
Nincs semmi gond a forrasztással,sőt,csak az van,hogy ezután szinte újra kell járatni a drótot mire visszajön a hangja.Az elosztó ezt nem tudom hogyan viseli,de hangfalkábelnél a forrasztás után tapasztaltam már ezt a jelenséget.Változik a hang,és nem jó irányba,ez ok,de egy idő után jó,és talán jobb is lesz mint egy csavarkötés,ami vagy jó,vagy nem,kontsrukciótól függően.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

Taarzan írta:
2024.06.11., kedd 21:18
peregizsolt írta:
Melyik a jobb ha forrasztom (ezüst ón) vagy csavarozom egy közösítő sínre a kábeleket?
Bár nem engem kérdezel, de én csavaroznám... a forrasztás 3-400 °C a vezető szerkezetében is változást okoz, nincs jó hatással a hangra szvsz. Vagyis valtozik, s inkább rossz irányba.
Nem ez a fő probléma a forrasztással, hanem az, hogy az ón sokkal rosszabb vezető,mint a réz, valamint az, hogy fém-másik fém átmeneti rétegek jönnek létre, ami sokszorozza a zajt.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

new_dualcs5000 írta:
2024.02.26., hétf. 12:29
Nálam az összes elosztó állványon van a kábelek meg levegőben...

(Barátom is csak ritkán törölgeti a hifit, mer' szerinte utána egy hétig nem szól...)

IMG_5209.jpeg
[/quote
Ebben az esetben én tennék egy próbát, szinte ingyen van. Egy mm-es fekete pamutszállal felkötném az elosztót a felette lévő állvány elemhez úgy, hogy 1 cm-re felette lebegjen az alsó polcnak.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

peregizsolt írta:
zoli73 írta:
2024.06.11., kedd 17:25
peregizsolt írta:
2024.06.11., kedd 16:29

Ezt nézegettem én is, már csak azon gondolkozok hogy milyen vastag legyen 12awg vagy 14awg?
Igaz, hogy elosztóról van szó, de szerintem akkor is elég a 14AWG, ami ha jól emlékszem 2,02m²-nek felel meg.
Ha nagyon túl akarod biztosítani, akkor lehet a 12AWG-s, de szerintem hifi készülékek esetében ilyen keresztmetszet, csak ritka esetben indokolt.
Itt felmerül az, amit az "ösvényes" topicban sokan, tapasztalatból írtak már, hogy ha emeljük a kersztmetszetet, akkor egy bizonyos méret felett, már inkább romlik a hang. Sokkal inkább az arany középút megtalálása a cél.
Persze az említett méretekre ez még talán nem jellemző, de figyelembe véve, hogy egy átlagos fali konnektor 1,5-2,5-es vezetékekkel van bekötve, így szerintem az elosztón belül 1-1 dugaljt, ha 14AWG keresztmetszetű vezetékekkel kábelezünk be, az kb. mindenre elég.
Én ennél nem mennék feljebb, de itt most nem is nekem kell a döntést meghozni.
Igaz, hogy a közösítő sín egy plusz anyag, ami további változást hozhat a hangban, de ez a forraszanyagra is igaz. Ennek ellenére én nem forrasztanám, a miértjét Taarzan kolléga leírta.
Az általam javasolt kábel két féle változatban létezik. Van PVC és teflon szigeteléssel, nem véletlen, hogy a kettő eltérő hangot produkál, mert a teflon szigetelés sokkal magasabb hőfokon kerül a vezetőre, mint a PVC. Ettől némileg eltérő a hangkarakterük is, és a teflon szigetelésű egyértelműen hosszabb bejáratási időt igényel.
Mindkettőből készítettem hálózati kábelt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

peregizsolt írta:
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

peregizsolt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zoli73 írta:
2024.06.11., kedd 17:25
peregizsolt írta:
zoli73 írta:
2024.06.11., kedd 09:24

Ha nekem ilyen terveim volnának, akkor ezt használnám.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... so-kabel-m
Hálózati kábelt készítettem már belőle, kell neki 100-200 óra bejáratás, de utána nagyon jó lesz.
Ennek a kábelnek van a PVC szigetelésű változata, némileg olcsóbban, van aki azt favorizálja. Én kipróbáltam mindkettőt(hálózati kábelnek), de nekem a teflon szigetelésű vált be jobban. Persze ez rendszer és ízlés kérdése.
Ezt nézegettem én is, már csak azon gondolkozok hogy milyen vastag legyen 12awg vagy 14awg?
Igaz, hogy elosztóról van szó, de szerintem akkor is elég a 14AWG, ami ha jól emlékszem 2,02m²-nek felel meg.
Ha nagyon túl akarod biztosítani, akkor lehet a 12AWG-s, de szerintem hifi készülékek esetében ilyen keresztmetszet, csak ritka esetben indokolt.
Itt felmerül az, amit az "ösvényes" topicban sokan, tapasztalatból írtak már, hogy ha emeljük a kersztmetszetet, akkor egy bizonyos méret felett, már inkább romlik a hang. Sokkal inkább az arany középút megtalálása a cél.
Persze az említett méretekre ez még talán nem jellemző, de figyelembe véve, hogy egy átlagos fali konnektor 1,5-2,5-es vezetékekkel van bekötve, így szerintem az elosztón belül 1-1 dugaljt, ha 14AWG keresztmetszetű vezetékekkel kábelezünk be, az kb. mindenre elég.
Chario Academy 3 Junior (upgrade), Allegro Flow ONE Mk2, Valhalla Grafén XLR, Darsana White V2 hangfal kábel, Darsana White V2 jumper, Sablon Audio hangfal kábel, HifiRose R130 streamer, HifiRose RD160 DAC, Tubulus Consentus I2s, Valhalla Aura 3v1 tápkábel, Valhalla Aura V2/2, tápkábelek, stb..

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

peregizsolt írta:
zoli73 írta:
peregizsolt írta:
2024.06.11., kedd 07:28
pontosítanék :

Árban max 10-25ezer/méter körüli ársávig
Ha nekem ilyen terveim volnának, akkor ezt használnám.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... so-kabel-m
Hálózati kábelt készítettem már belőle, kell neki 100-200 óra bejáratás, de utána nagyon jó lesz.
Ennek a kábelnek van a PVC szigetelésű változata, némileg olcsóbban, van aki azt favorizálja. Én kipróbáltam mindkettőt(hálózati kábelnek), de nekem a teflon szigetelésű vált be jobban. Persze ez rendszer és ízlés kérdése.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

peregizsolt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zoli73 írta:
peregizsolt írta:
pontosítanék :

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

Én donort használtam, Isol-8 - átkebeleztem Furutech-kel, lecseréltem 6-ból 4 aljzatot szintén Furutech (G és R), plusz az IEC is Furutech lett..
20240225_091849.jpg
20240225_091826.jpg
20240225_091806.jpg
20240225_091741.jpg
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

peregizsolt írta:
pontosítanék :

peregizsolt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pontosítanék :

Marcika123
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Marcika123 »

peregizsolt írta:
2024.06.10., hétf. 10:09
Sziasztok!

Saját elosztót építek, a belső vezetket miből kellene késziteni, hogy komoly hangot kapjak. Árban max 10-25ezer körül ársávig max (4méter kellene bele, mert csillagpontos bekötés lesz forrasztva ezüstözöt forr.anyaggal)
Én nekem a Neotech Socp 14-et ajánlották, nekem bevállt.

peregizsolt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Saját elosztót építek, a belső vezetket miből kellene késziteni, hogy komoly hangot kapjak. Árban max 10-25ezer körül ársávig max (4méter kellene bele, mert csillagpontos bekötés lesz forrasztva ezüstözöt forr.anyaggal)

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Hozzászólás Szerző: greenbio »

NAGYON érdmes az elosztókat elcsatolni, rezgéscsillapítani.
a kábeleket sem érdemes a padlón/szőnyegen hagyni, ez is nagyon jól hallható.
mindez saját tapasztalat

new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 226

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

Nálam az összes elosztó állványon van a kábelek meg levegőben...

(Barátom is csak ritkán törölgeti a hifit, mer' szerinte utána egy hétig nem szól...)
IMG_5209.jpeg

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2697

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Én az elosztómat függesztett ("lógatott") kialakításúra tervezem megcsinálni, ha lesz időm meg kedvem rá. Talán a Nordost-nak láttam ilyet egy kiállításon.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Úgy tűnik, ebben az elosztó alátétben, alátámasztában komoly potenciál rejlik, illik komolyan venni.
Tesztelek különböző megoldásokat, de egyelőre nem akarok elhamarkodottan semmit sem mondani.
Egy biztos, Hollóházinak igaza van, az elosztót alátétileg(is), készülékszámba kell venni.

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

nemtomm írta:
2024.02.01., csüt. 11:13
Redguy írta:
2024.02.01., csüt. 07:37
Vibracsi alátétek valamelyikével is javasolt próbát tenni.
A nagyobbikból nekem egy db elég volt(van) az elosztóm alatt, így még költséghatékonynak is nevezhető.
Hmm mekkora az elosztód neked ha egy db is elég gondolkodik.gif gondolkodik.gif
amennyiben nem gond dobj egy képet róla :smile32:
Azt gondolom hogy, átlagos, vagy inkább nagyobb méret. 6 aljzat egysorban.
Itt az alját látod. Fektetni kell, mert nem fér el állítva a szekrényalatt...
Itt az alját látod. Fektetni kell, mert nem fér el állítva a szekrényalatt...
Ilyen hátulról
Ilyen hátulról
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Redguy írta:
2024.02.01., csüt. 07:37
Vibracsi alátétek valamelyikével is javasolt próbát tenni.
A nagyobbikból nekem egy db elég volt(van) az elosztóm alatt, így még költséghatékonynak is nevezhető.
Hmm mekkora az elosztód neked ha egy db is elég gondolkodik.gif gondolkodik.gif
amennyiben nem gond dobj egy képet róla :smile32:
"Az igazi barát szemből támad."

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”