peregizsolt írta: ↑2024.06.11., kedd 16:29
zoli73 írta: ↑2024.06.11., kedd 09:24
peregizsolt írta: ↑2024.06.11., kedd 07:28
pontosítanék :
Árban max 10-25ezer/méter körüli ársávig
Ha nekem ilyen terveim volnának, akkor ezt használnám.:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... so-kabel-m
Hálózati kábelt készítettem már belőle, kell neki 100-200 óra bejáratás, de utána nagyon jó lesz.
Ennek a kábelnek van a PVC szigetelésű változata, némileg olcsóbban, van aki azt favorizálja. Én kipróbáltam mindkettőt(hálózati kábelnek), de nekem a teflon szigetelésű vált be jobban. Persze ez rendszer és ízlés kérdése.
Ezt nézegettem én is, már csak azon gondolkozok hogy milyen vastag legyen 12awg vagy 14awg?
Igaz, hogy elosztóról van szó, de szerintem akkor is elég a 14AWG, ami ha jól emlékszem 2,02m²-nek felel meg.
Ha nagyon túl akarod biztosítani, akkor lehet a 12AWG-s, de szerintem hifi készülékek esetében ilyen keresztmetszet, csak ritka esetben indokolt.
Itt felmerül az, amit az "ösvényes" topicban sokan, tapasztalatból írtak már, hogy ha emeljük a kersztmetszetet, akkor egy bizonyos méret felett, már inkább romlik a hang. Sokkal inkább az arany középút megtalálása a cél.
Persze az említett méretekre ez még talán nem jellemző, de figyelembe véve, hogy egy átlagos fali konnektor 1,5-2,5-es vezetékekkel van bekötve, így szerintem az elosztón belül 1-1 dugaljt, ha 14AWG keresztmetszetű vezetékekkel kábelezünk be, az kb. mindenre elég.
Én ennél nem mennék feljebb, de itt most nem is nekem kell a döntést meghozni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech