Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3279

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Nem vagyok robot írta:
2024.08.10., szomb. 15:34
wittao írta:
2024.08.10., szomb. 15:23
Nem vagyok robot írta:
2024.08.10., szomb. 15:04

A sofőr??
Majdnem :)
IMG_3241.png
Tudom :)
De úgy látszik nem láttad még eleget :)
Tudta ő, csak nem sejtette :smile29:
Csak a Marantz! :-D

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

wittao írta:
2024.08.10., szomb. 15:23
Nem vagyok robot írta:
wittao írta:
2024.08.10., szomb. 09:39
Oscar
A sofőr??
IMG_3241.png
Tudom :)
De úgy látszik nem láttad még eleget :)
“-Oscar volt.
- A sofőr?!
- Mitől vagy úgy meglepődve, hiszen tudtad.
-Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem!”
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nem vagyok robot 2024.08.10., szomb. 15:38-kor.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2028

Hozzászólás Szerző: wittao »

Nem vagyok robot írta:
wittao írta:
Oscar
A sofőr??
IMG_3241.png
IMG_3241.png (797.19 KiB) Megtekintve 1374 alkalommal
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

wittao írta:
Oscar
A sofőr??

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2028

Hozzászólás Szerző: wittao »

Bronx-i mese, hatalmas alakitasokkal. Fedoneve Donnie Brasco se semmi.
Ha vigjatek ebben a temaban, akkor az Oscar.
Kis akcioval fuszerezett jo film szerintem a Visszavago Mel Gibsonnal.
Ugyanigy Denzel Washington - American Gangster c. mozija is zsenialis szamomra.
De megertem, ha valaki nem szereti ezt a mufajt.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

DeLorean írta:
2024.08.09., pén. 09:10
Hááát, akkor neked és Lemmy-nek kicsit azért érdemes lenne átgondolni a dolgokat. :D
De persze nincs baj veletek - de a Keresztapa brutálisan jó film.
Nekem se jött be a Keresztapa, pedig többször is próbáltam megszeretni.
Szóval nem egy-két furcsa izlésű ember van, hanem ez is olyan, hogy van akinek tetszik van akinek nem.
Ismerek olyat, aki imádja a Keresztapát, pl. a zenéje a csengőhangja - ugyanakkor soha egyetlen Star Wars filmet sem értékelt :D

Nálam a Keresztapa gengszter kategória, amit mint dráma/krimi/akció nem szeretek, kb. meg sem nézek. Ugyanakkor ha már gengszter és vígjáték jelleg egyben, akkor simán jöhet, pl. Sopranos, Tulsa King, stb. ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

scaurus írta:
2024.08.09., pén. 13:31
látom, érzem?
Vágyódás egy közegbe, amiben 0.25 másodperc alatt meghalna. :D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

DeLorean írta:
2024.08.09., pén. 09:10
...
Hááát, akkor neked és Lemmy-nek kicsit azért érdemes lenne átgondolni a dolgokat. :D
De persze nincs baj veletek - de a Keresztapa brutálisan jó film.
A mély tartalom ott van ma is (kicsit másképpen).
...
Tényleg csak kíváncsiságból, hiszen filmekről csevegünk, mi az a hú de mély tartalom, ami a Keresztapában benne van, csak én nem (sem) látom, érzem?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 738

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Akkor beállok a sorba én is.
A Keresztapa nekem is teljesen érdektelen, sosem értettem a hájpot. Pl a Sebhelyesarcú számomra ezerszer többet ér.
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2024.08.08., csüt. 16:43
...
A Keresztapa filmek sokak szerint minden idők legjobb filmjei. Elképesztő szereposztás, szuper megvalósítás és olyan mély tartalom, ami miatt nem hiszem, hogy bárki mást mondana - a valaha készített legjobb film(ek).
...
Jelentkezem.
Filmtörténeti jelentősége elismerése mellett, természetesen, meg bevallva azt is, hogy a regényt tinédzser koromban rongyosra olvastam, az én szubjektív listámon nincs rajta.

Szerintem, kifejezetten rosszul öregedett.
Nekem a "mély tartalmat" sem anno (a regényben sem), sem pár éve, egy kiábrándító újranézéskor nem sikerült felfedeznem.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2024.08.08., csüt. 16:24
...
Semmilyen ellenszenv nincs bennem a koreai filmek iránt - kivéve azt, hogy amiket láttam, vagy elkezdtem nézni marha szarok voltak. Akár művészfilm, akár akció, akár más.
A díjakat nyert sorozatok és filmek is számomra nevetségesek - a legtöbben (amiket láttam) csak véres szarságok vannak - azt hiszik az menő.
...
Én is szemöldök ráncolva nézek a távol-keleti filmiparra.

Viszont a Netflix-en a magyarul Másképp gondolkozók, angolul Stranger címen futó sorozat 1. évada tetszett.

Voltak hibái, európai szemmel gyermeteg dolgok, szappanoperákra jellemző narrációk, de a sztori, a dramaturgia, a zene, a karakterek, a színészek teljesen rendben voltak.
Tudom ajánlani.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2024.08.08., csüt. 13:14
Mégis olyan jelenetek vannak benne, mint egy rossz vígjátékban.
De hogy lesz ebből báj?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2024.08.08., csüt. 12:59
.... de az "agyament véres szarok" általánosítás arra utal, hogy igen apró statisztikai minta (valószínűleg az Old Boy) alapján írtad le az egész koreai filmipart.

(Hasonlóan "érdekes" általánosítás az, ami szerint minden koreai filmnek van egy "debil bája").
Pedig az Oldboy ugyan véres, de egyáltalán nem agyament. Nagyon szépen és okosan épül fel, és a képi világa kiváló, az a folyosón történő bunyó megjelenítése pedig ikonikus.

A debil báját a koreai filmeknek továbbra is fenntartom :D
A legkomolyabb témájú filmben is sokszor olyan módon viselkednek egyesek, mint egy 6 éves kisgyerek, és sok megnyilvánulás is nekünk európaiaknak kissé furcsa. De én ezt betudom a kulturális különbségeknek, részemről ez sosem kritika volt, hanem egy jellemző.

Itt ez a kiváló, és komoly témájú film. Mégis olyan jelenetek vannak benne, mint egy rossz vígjátékban. Mégis egyik kedven koreai filmem, az Oldboy mellett.

https://m.imdb.com/title/tt0353969/

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

DeLorean írta:
2024.08.07., szer. 09:04
Nem az az agyament véres szar, amit a koreai művészfilmek képviselnek és pont nem arról szól, hogy milyen szar az élet és nincs lehetőség jobbá tenni.
Kíváncsi lennék, hány koreai művészfilmet láttál, hogy ilyesfajta általános ex-cathedra vélemény hangoztatására ragadtatod magad, illetve ha eleget ehhez az általánosításhoz, akkor a kedvenc fagyiddal nyalatnék vissza: miért is kínoztad magad a megnézésükkel, ha mind olyan agyament véres szarok?

A magam részéről kevés életigenlőbb és összességében is jobb filmet (nem csak művészfilmet) láttam, mint pl. a Bin Yip vagy mondjuk a Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz - és ezek vérmentes koreai művészfilmek, amelyek nálam a Top10-ben vannak a saját személyes "minden idők legjobb filmjei" listámon.

Azzal nincs semmi gond, ha Te nem szereted a koreai filmeket (én is így vagyok a magyar filmek nagyobbik részével), vagy akár a norvég dokkmunkásokról szóló filmeket (utóbbiakat már többször is kértem, hogy nevezd meg konkrétan, ha már annyit hivatkozol rájuk, mert mindenképp meg szeretném nézni), de az "agyament véres szarok" általánosítás arra utal, hogy igen apró statisztikai minta (valószínűleg az Old Boy és társai) alapján írtad le az egész koreai filmipart.

(Hasonlóan "érdekes" általánosítás az, ami szerint minden koreai filmnek van egy "debil bája").
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

venomer
V.I.P.
V.I.P.

venomer írta:
2024.08.08., csüt. 12:27
DeLorean írta:
2024.08.07., szer. 09:04
ne hajszoljuk a pénzt és az élvezeteket, mert a nyugalom a legfontosabb és meg lehet találni az apró örömöket akkor is, ha másképpen élünk.
:smile32:
Inkább lett sci-fi, mint feelgood: egy vágyott idelizmus-realizmus egyensúlyban veszik el. Aki csak wc pucolásból tengődik ritkán tud kiteljesedni, a Maslow-piramist nem tudom mennyire kell említeni. Pucolásból szar környéken élsz, erőszakos elemekkel, nulla anyagi és energetikai tartalékkal. Biztonságot tehát nem gyakran tapasztal az, akinek ilyen munkakör jutott. A vászon persze arra való, hogy idealizálható legyen tetszés szerint bármi. A kilátástalanságba és örökös készenlétbe fojtott remény csatájában nem jellemző az ábrázolt állapot, inkább csak a szépre összevágott filmekben létezik ilyen fenntartható kimenet. A valóságban minimum kimerülsz, azt is hamar. Létezzen, de találják ki akkor a készítők, hogy a valóságtól eleve elrugaszkodott a séma vagy dokumentarista félmvűvészfilm, mert szerintem ilyen értelemben pont nem sikerült megtalálnia a helyét. Taszító és szomorító az, mikor minden logikát és élettapasztalatot sutba vágó felnőtt emberek feltétlen és azonnali imádásba kezdenek egy-egy ilyen alkotás kapcsán.

A tempója, minimalizmusa tetszett. Sokan eljutottak már arra a pontra, hogy átlássanak a hajszolásra kötelező utasításokon, a probléma ott van, hogy az ingatlanpiac, a piacgazdaság, a környezet mentalitása nem biztos, hogy leköveti az egyéni álmokat, célokat.
A stáblista mellé betettem volna valós pucolók beszámolóit. Nem kötelező kikészülni az életben és bizonyosan sokaknak adott reményt a film, nálam fordított a hatás. A slow movie mivolta miatt ettől még like.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára venomer 2024.08.08., csüt. 12:30-kor.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2024.08.06., kedd 19:41
Tökéletes napok.

Mivel nem egy pörgős életet élek - zsigerből és picit tudatosan is - szeretem az ilyen filmeket.
Japán eleve a liblingem, jó volt látni ebből a szemszögből a mindennapi rutinját hősünknek.
A vége is tökéletes volt.
Ajánlom, de csak annak aki értékeli a "dokkmunkásos" filmeket.
Okuribito - Departures

https://m.imdb.com/title/tt1069238/

Ez pedig a japán temetkezési szokásokat és a gyászolást mutatja be a temetkezési vállalkozó szemszögéből.
Ez is kiváló film, ajánlom, ha mint írod, bírod az ilyen filmeket.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
2024.08.06., kedd 22:39
Lemmy9.1 írta:
Én csak a "'norvég dokkmunkásos" filmeket értékelem, ajánlod nekem is? :napsut:
Mivel ínyencnek tartalak, mindenféleképpen.
Szerintem!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Lemmy9.1 írta:
Én csak a "'norvég dokkmunkásos" filmeket értékelem, ajánlod nekem is? :napsut:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
"dokkmunkásos" filmeket.
A slágerek miatt volt egy nem elhanyagolható mértékű biztonsági játék a filmben, de ezt leszámítva itt is lájkot kapott. (Ugye hogy van élhető film a sztárvársz+szuperhősökön túl is).

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Tökéletes napok.

Mivel nem egy pörgős életet élek - zsigerből és picit tudatosan is - szeretem az ilyen filmeket.
Japán eleve a liblingem, jó volt látni ebből a szemszögből a mindennapi rutinját hősünknek.
A vége is tökéletes volt.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Nem hagytak nyomokat

https://m.imdb.com/title/tt13473548/

Lengyelország, 1983, igaz történet alapján.
Két fiatal fiú túl boldog az utcán, ezért beviszik az őrsre a rendőrök, ahol agyba-főbe verik, főleg az egyiket. A vezető mondja, hogy a hasát üssék, mert az nem hagy nyomot...
Bele is hal szegény másnap a dologba.

És innentől jön a fő cselekmény, hogy a pártállam mit még nem tesz érte, hogy az egész ügy elsimuljon, és rossz színben tüntessen fel minden ártatlan érintettet.
Nagyon jól ki lettek választva a karakterek, és elég mélyen betekintést nyerünk, hogy milyen módon működött ott a belügy.
Nekem tetszett anno A mások élete című film is, ez sem volt rossz. Akit érdekelnek az ilyen témájú művek, annak tudom ajánlani.

És most eszembe jutott a 4 hónap, 3 hét, 2 nap is.
Az talán még drámaibb film, román szocializmusban az abortusz témáját és annak a feketén történő elintézését mutatja be.
Szinte kamara darab, és egyre durvább, ahogy haladunk előre.

https://m.imdb.com/title/tt1032846/

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Good Girl's Guide to Murder
(Netflix)

Az első epizódot láttam.
Tini krimi a Wednesday-ből megismert Emma Myers-szel a főszerepben.

Egyelőre annyi, hogy 5 éve (feltehetőleg) megöltek egy fiatal lányt, bár a holttest nem került elő, a barátja, a feltételezett elkövető öngyilkos lett.
A sorozat jelenében egy tinédzser lány nyárra kiadott iskolai projekt feladatnak azt találja ki, hogy kinyomozza, hogy mi történt, mert nem hiszi, hogy az öngyilkos fiú volt a tettes.
Nem csak kíváncsiság vezérli, flashback-ek utalnak arra, hogy akkor még kislányként látott valamit.

Azt tudom mondani, hogy kellően érdekes volt, a bűncselekmény ellenére sugárzik belőle egyfajta kedvesség, továbbá, mint a Netflix tini sorozataiban általában, nagyon jók a zenék.

Folytatása következik.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Deadpol & Wolverine

Egy filmként nehezen értékelhető alkotás, inkább egy VFX-el megtámogatott Ryan Reynolds standup fellépés. Politikailag inkorrekt, trágár, messzemenőkig véres és baromira szórakoztató.

Kép
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Coraline és a titkos ajtó (2009) - hát ez elég zsír lett. Ritka jó megvalósítás, kidolgozás, majd jó érzékkel durvul be, szóval gyerekeknek inkább ne.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”