Nekem "mezei" hifista létemre ilyen szintű tapasztalataim nincsenek, és nem is lehetnek, mint neked. Az én tapasztalatom mindössze "csak" egy WireWorld Platinum Eclipse 8 RCA összekötőre, és 2db ValhallA tápkábelre szorítkozik. Igaz, ez utóbbi sem csak ezüst. Ezen kivül volt szerencsém vendégeskedni egy fórumtársunknál, aki nyugodtam mondhatom, hogy referencia lánccal rendelkezik. Nála teljes Siltech(nagyon nem alap) kábelezés szolgál.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 07:52Egyetértünk. Nem ilyenek. Nálam most minden kábel (táp, összekötők, Ethernet) ezüst, javarészt hazai, a képen látható hangsugárzókábel is.zoli73 írta: ↑2024.08.04., vas. 21:14Amig nem volt tapasztalatom ezüst kábelekkel, addig én is azt hittem, hogy ilyen hangkarakterűek.cables írta: ↑2024.08.04., vas. 20:35
A jumper és a belső kábelezés teljesen más téma, és ez nagyon megér egy misét. A jumper a hangsugárzó két (vagy több) részének teljes együtt futásáért felelős. Ez egy nagyon kritikus kábel a rövidsége ellenére. Ezt a hangsugárzó gyártója ránk bízza, nekünk kell a lehető legjobb kábelt oda kiválasztani.
A belső kábelezés teljesen más téma. A komoly gyártók a saját belső kábeleikhez vizsgálják be a termékeiket, sztem, ahhoz nem nagyon érdemes nyúlni.
Viszont a hangfal kábelek döntő többsége igen rossz magasban és ezért sokan választják azt a megoldást, hogy ezüst vagy más élénk magas hangokat adó huzallal átkábeleztetik a hangsugárzókat. Ettől lesznek magasak, de a kapott hang nagyon elkerül a természetestől. Hibát másik hibával nem lehet kompenzálni.
Sokféle hangsugárzóval (többféle aktív 3 utas stúdió monitorral is a passzívak mellett) és a saját élő, koncert DSD256 felvételekkel kipróbálva nem tapasztaltam "élénk magas hangokat" vagy hogy "a kapott hang nagyon elkerül a természetestől".
Mind a márciusban megjelent Djabe: Art In Tone szalagról digitalizált és a nativedsd-nél megvehető nagy felbontású file-ok, mind a szintén szalagról készült, most megjelent Babindák, Juhász, Papesch, Pettik: Egy! című LP esetében használtunk ezüst kábeleket a felvétel és a kiadás során.
Nagyon, nagyon csodálkoznék, ha bármelyik kiadványt, vagy a nagy felbontású digitális transzfereket bárki túl "fényesnek" vagy "élénk magas hang"-osnak hallaná a sok ezüst kábel miatt.
Firtatva az ezüstkábelek hangzásra gyakorolt hatásáról kialakult tévhitet, városi legendát, csak nevetett, és annyit kérdezett, hogy "szerinted ez magasba húz, fényes? Ezt a tévhitet csak azok terjesztik, akiknek még nem volt dolga tisztességes ezüstkábellel."
Ezek szerint az én WW, és ValhallA kábeleim már "tisztességesek" lehetnek, mert nagyon nem "magasdúsnak" hallom a produkciót.