Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Ejj de kéne valami írni.
De én már nem merek
De én már nem merek

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Jól olvasom, hogy 2db notebook ethernet kábellel összekötve, és Ubuntu van rajtuk?siriusaudio írta: ↑2024.08.08., csüt. 16:01Üdv mindenkinek!
Új fejlesztésünk egyelőre munkanevén a Dual Streamer, egy két gépes konfigurációban (is) működő szoftveres lejátszó. Alkalmas saját zenék és stream szolgáltatók zenéinek lejátszására is. Az általam ismert és valaha kipróbált szoftvereket hangminőségben messze felülmúlja.
Részletek: https://siriusaudio.hu/index.php/2024/0 ... konverzio/
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 6
Üdv mindenkinek!
Új fejlesztésünk egyelőre munkanevén a Dual Streamer, egy két gépes konfigurációban (is) működő szoftveres lejátszó. Alkalmas saját zenék és stream szolgáltatók zenéinek lejátszására is. Az általam ismert és valaha kipróbált szoftvereket hangminőségben messze felülmúlja.
Jelentem felraktam és működik is
Tesztelem mindenfélével
Köszi

Tesztelem mindenfélével
Köszi
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
Köszi, akkor egyelőre a 32 est felteszem és próba

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
Na még egyszer.hodyka írta: ↑2024.08.02., pén. 15:35Így van, a 28-as rosszabb volt mint a 26-os, ezért félve rakok fel egy újabbat![]()
Az hogy újabb és több mindent tud az jó, de hangra nem biztos hogy jobb![]()
Én mióta a jrivert használom egyszer tapasztaltam,hogy az új verzió HANGRA gyatrább mint az előd.
Ez volt a 28.
Minden más esetben jelentős volt az előrelépés.
Nem tudom egyértelműbben elmondani.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Így van, a 28-as rosszabb volt mint a 26-os, ezért félve rakok fel egy újabbat

Az hogy újabb és több mindent tud az jó, de hangra nem biztos hogy jobb

Valamikor...
Én egy rosszabb verzióra emlékszem ami gyenge volt.
Talán a 28-as de ez nem biztos.
De a hardverkörnyezetek különbségeit nemcsak különböző proceszorgyártók és processzorgenerációk adják, van ott alaplap, RAM, SSD, HDD, ezekből megannyi modell, revízió stb... Szerintem könnyen belátható, hogy hová vezetne, ha minden változóval számolni szeretnénk, illetve főleg ha úgy gondoljuk, hogy ezek valamilyen módon mind befolyással lehetnek a hangra. Persze, ha valakinek ez okoz örömet...juliush írta: ↑2024.08.02., pén. 12:47Az ilyen, különbségeket drámai metaforákkal felnagyító vélemények mindig eszembe juttatják, hogy talán "egy pici sóval".![]()
Ugyanakkor erről felmerült bennem egy kérdés, amelyet még nemigen láttam itt boncolgatni (vagy csak elkerülte a figyelmemet):
Mennyire vehető komolyan a szoftverek "hangjának" összevetése az őket futtató hardverkörnyezet figyelembe vétele nélkül?
Van-e olyan tapasztalat, hogy bizonyos szoftververziók számára mintha optimálisabb üzemeltetési környezetet biztosít egyfajta architektúra, míg más verziók jobban ki tudják futni magukat egyéb "körítésen"?
Nem úgy lenne teljes a vélemény, ha mindig teljes PC-rendszerre vonatkoztatnánk, például azt mondanánk, hogy az adott szoftver xx.01.101 verziója jobban teljesít az Intel i7 5. generációs procijain, de a yy.02.302 már jobban megy a 12. generáción, ne adj Isten AMD-n? (Technológiák, eszközök, verziók tetszőlegesen behelyettesítendők!). Végül is a korábbi szoftververziók fejlesztése, "hangolása" (már ha volt ilyen), az akkor rendelkezésre álló architektúrákon történhetett.![]()

Én a Jriverrel "csak" Zenét játszom le, pcm és dsd file-okat, most ha felteszem a 32-est vagy a 33 ast mivel tud többet hangminőségben ?
Valamikor a 26 os volt az etalon, sok újabb rosszabb volt
Kösz
Valamikor a 26 os volt az etalon, sok újabb rosszabb volt
Kösz
Az ilyen, különbségeket drámai metaforákkal felnagyító vélemények mindig eszembe juttatják, hogy talán "egy pici sóval".

Ugyanakkor erről felmerült bennem egy kérdés, amelyet még nemigen láttam itt boncolgatni (vagy csak elkerülte a figyelmemet):
Mennyire vehető komolyan a szoftverek "hangjának" összevetése az őket futtató hardverkörnyezet figyelembe vétele nélkül?
Van-e olyan tapasztalat, hogy bizonyos szoftververziók számára mintha optimálisabb üzemeltetési környezetet biztosít egyfajta architektúra, míg más verziók jobban ki tudják futni magukat egyéb "körítésen"?
Nem úgy lenne teljes a vélemény, ha mindig teljes PC-rendszerre vonatkoztatnánk, például azt mondanánk, hogy az adott szoftver xx.01.101 verziója jobban teljesít az Intel i7 5. generációs procijain, de a yy.02.302 már jobban megy a 12. generáción, ne adj Isten AMD-n? (Technológiák, eszközök, verziók tetszőlegesen behelyettesítendők!). Végül is a korábbi szoftververziók fejlesztése, "hangolása" (már ha volt ilyen), az akkor rendelkezésre álló architektúrákon történhetett.

Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Ha csak a hangi kvalitásokra fókuszálunk akkor a 26-os verzió egy kopott fejes szétdiszkózott pio 506-os deck a mostani verzióhoz képest.La_Valse írta: ↑2024.08.02., pén. 10:12Tiszteletem!
A kedvedért elővettem egy 26.0.106 változatot, ez volt kéznél.
Alapvető változások nem figyelhetők meg, ha csak a levegő mozgatására használjuk a programot.
Bizonyos időközönként számozást váltanak, a következményekkel együtt. Ők ezt az üzleti modellt
követik.
A WDMDriver, az ASIODriver változott, a Plugins dll-ek újraírva. Bekerült a formátumok közé az Opus
veszteséges tömörítésű hangformátum, de ez engem hidegen hagy. Úgy hogy aggodalomra semmi ok.
Ami talán 32-es
A 33-as még passz.
De sztem nagy ziccert hagy ki az aki nem az aktuális verziót hallgatja.
Habár nekem tökmindegy...
Tiszteletem!
A kedvedért elővettem egy 26.0.106 változatot, ez volt kéznél.
Alapvető változások nem figyelhetők meg, ha csak a levegő mozgatására használjuk a programot.
Bizonyos időközönként számozást váltanak, a következményekkel együtt. Ők ezt az üzleti modellt
követik.
A WDMDriver, az ASIODriver változott, a Plugins dll-ek újraírva. Bekerült a formátumok közé az Opus
veszteséges tömörítésű hangformátum, de ez engem hidegen hagy. Úgy hogy aggodalomra semmi ok.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Én még a 26.0.103-at használom megelégedettséggelkakaox írta: ↑2024.08.01., csüt. 18:50Köszi az infót La_Valse!
![]()
https://yabb.jriver.com/interact/index. ... 186.0.html
Már kipróbálható egy kezdetleges állapotban lévő 33-as, aki szeretné telepíteni itt a lehetőség!
Még nem volt időm az új verziót kipróbálni, de hamarosan nekiveselkedem...![]()

Mivel tudnak többet, vagy mást mint a régik ?
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 381
Köszi az infót La_Valse!

https://yabb.jriver.com/interact/index. ... 186.0.html
Már kipróbálható egy kezdetleges állapotban lévő 33-as, aki szeretné telepíteni itt a lehetőség!
Még nem volt időm az új verziót kipróbálni, de hamarosan nekiveselkedem...

Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Már az sem volt szimpatikus, ahogy annak idején a JPlay-t "kezelték".
Mar 2019-ben irta nekem, hogy szerinte a Tidal nem fog tulelni es vege van.
Igen, de Jim nem egy egyszeruen mukodo srac :)adamthebrave írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:53Bszéltél a fejlesztővel személyesen?wittao írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:50Belefáradtam a sráccal való vitatkozásba, mondtam, hogy az elméletei alapján már régen tönkre kellett volna mennie minden stream-szolgáltatónak. Ehhez képest átléptük idén már a 800 millió fizető stream felhasználót és 1mrd fölött van a felhasználók trial verziókkal együtt...adamthebrave írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:47
2024-ben kizárni a streaming szolgáltatókat egy lejátszóból eléggé önsorsrontó egy gondolat...
A tabletes távirányító programja a legjobbak közül való, a többi az nagyon véleményes...
Mar 2019-ben irta nekem, hogy szerinte a Tidal nem fog tulelni es vege van.
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 542
Bszéltél a fejlesztővel személyesen?wittao írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:50Belefáradtam a sráccal való vitatkozásba, mondtam, hogy az elméletei alapján már régen tönkre kellett volna mennie minden stream-szolgáltatónak. Ehhez képest átléptük idén már a 800 millió fizető stream felhasználót és 1mrd fölött van a felhasználók trial verziókkal együtt...adamthebrave írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:472024-ben kizárni a streaming szolgáltatókat egy lejátszóból eléggé önsorsrontó egy gondolat...
A tabletes távirányító programja a legjobbak közül való, a többi az nagyon véleményes...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Belefáradtam a sráccal való vitatkozásba, mondtam, hogy az elméletei alapján már régen tönkre kellett volna mennie minden stream-szolgáltatónak. Ehhez képest átléptük idén már a 800 millió fizető stream felhasználót és 1mrd fölött van a felhasználók trial verziókkal együtt...adamthebrave írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:472024-ben kizárni a streaming szolgáltatókat egy lejátszóból eléggé önsorsrontó egy gondolat...
- adamthebrave
- V.I.P.
2024-ben kizárni a streaming szolgáltatókat egy lejátszóból eléggé önsorsrontó egy gondolat...wittao írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:45Mintha kezdenének kicsit fáradni a srácok...La_Valse írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:43Csak ezt láttam, NEW: Playing Now Popupadamthebrave írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:35Amennyire követtem lassan 10 éve nem sok minden változott. Ígértek most valami eget rengetőt?
Ők a finanszírozás ilyen formáját választották.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Mintha kezdenének kicsit fáradni a srácok...La_Valse írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:43Csak ezt láttam, NEW: Playing Now Popupadamthebrave írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:35Amennyire követtem lassan 10 éve nem sok minden változott. Ígértek most valami eget rengetőt?
Csak ezt láttam, NEW: Playing Now Popupadamthebrave írta: ↑2024.07.29., hétf. 12:35Amennyire követtem lassan 10 éve nem sok minden változott. Ígértek most valami eget rengetőt?
- adamthebrave
- V.I.P.
Amennyire követtem lassan 10 éve nem sok minden változott. Ígértek most valami eget rengetőt?
Ők a finanszírozás ehy ilyen formáját választották.
A JRiver belengette a Media Center 33 megjelenését. Váthatóan szeptember közepétől lesz elérhető.