Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Coraline és a titkos ajtó (2009) - hát ez elég zsír lett. Ritka jó megvalósítás, kidolgozás, majd jó érzékkel durvul be, szóval gyerekeknek inkább ne.
Sorozatból most a Kleót nézem, első sorozat tetszett, szerintem a második kb. ugyanazt a szintet hozza, van benne akció, szerintem még vicces is, van benne egy csomó hiba, logikai is, de ez még nálam nem érte el a zavaró szintet.
Hehe, nálam Tarantinóból volt ami tetszett (pl. a westernjei amik kritikák szerint rosszak), de pl. Becstelen brigantyk vagy Kill Bill nem igazán.akvapark írta: ↑2024.08.02., pén. 11:26Mindenki másmilyen, és ez a jó.
Én pl. azzal a véleményemmel "bosszantom" ismerőseimet, barátaimat, hogy Quentin Tarantino "nemjó" filmeket készít. (Kicsit sarkosabban fogalmazok baráti körben.)
Persze pont Tarantino az aki az általam ajánlott Midnight in Paris c. filmet az év filmjének nevezte.
Hiába: "Sokfélék a mindenféleségek."![]()
Sorozatból most a Kleót nézem, első sorozat tetszett, szerintem a második kb. ugyanazt a szintet hozza, van benne akció, szerintem még vicces is, van benne egy csomó hiba, logikai is, de ez még nálam nem érte el a zavaró szintet.
Mindenki másmilyen, és ez a jó.
Én pl. azzal a véleményemmel "bosszantom" ismerőseimet, barátaimat, hogy Quentin Tarantino "nemjó" filmeket készít. (Kicsit sarkosabban fogalmazok baráti körben.)
Persze pont Tarantino az aki az általam ajánlott Midnight in Paris c. filmet az év filmjének nevezte.
Hiába: "Sokfélék a mindenféleségek."
Hiába: "Sokfélék a mindenféleségek."

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5994
Ezt már kb tizedszer írtad le. Tudjuk már jól, hogy nem érted

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Újranézve I.: Vivarium - a családi élet nehézségei, némi csavarral. Beteg, nem csak a felhők miatt.
Újranézve II.: Az éjféli égbolt - lapos.
Újranézve II.: Az éjféli égbolt - lapos.
Hasonlóképpen.
A Fogd a pénzt és fuss! c. opuszon kívül nem emlékszem, ami legalább nyomokban tetszett volna.
Az Annie Hall körüli hájpot régen se értettem és most sem, ahogy a lentebb ajánlott Blue Jasmine is, SZÁMOMRA, egy borzadály volt.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Jim Carrey? 
Woody Allent én sem tudtam soha befogadni.

Woody Allent én sem tudtam soha befogadni.

Szerintem!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Woody Allen az egyik rendező, akinek a filmjeit egész életemben képtelen voltam befogadni, ezért egy idő után elkezdtem szűrni és kerülni mindent, mi Woody Allen. Tisztelem a hozzájárulását a filmművészethez, de valahogy nagyon távol esik tőlem a művészete. Igazából rendezők közül hirtelen csak ő jut eszemben, mint aki elérte nálam ezt a státuszt - színészek között több van, az általam legjobban kerültet nem merem leírni, mert összeakad a bajuszom a Lemmyével 

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
A késői művei közül nekem a Blue Jasmine a kedvencem. Na, az aztan tanulságos, és emellett kiváló mű.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3301
Én is szeretem ezt a filmjét.
A késői művei közül nekem a Blue Jasmine a kedvencem. Na, az aztan tanulságos, és emellett kiváló mű.
Csak a Marantz! :-D
Ezt pont nem láttam, de nekem a késői filmjei alapvetően tetszenek, s miután felkerült pár klasszikus Woody Allen is maxra és amazonra , azokat is (újra)néztem, így még jobban látszik, hogy lassan egész jól eltávolodott a korábbi filmjeitől. Nem szoktam nézni ki a rendező, így többről nézés végén esett le nekem, hogy Woody Allen filmet néztem.
2011-es, de Woody Alen egyik legjobb "késői" filmje volt tegnap, a "Midnight in Paris" 

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Alex_Aston
- V.I.P.
Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom
https://m.imdb.com/title/tt28550622/
Egy szépen fényképezett, nagyon kellemesen, és érthetően elmagyarázott természetfilm. A tó igazi rajongója a narrátor-rendező, és ez érezhető, miközben nézzük.
Pár napja pedig megjelent, és a YT-on legálisan teljes terjedelmében megnézhető az új filmje a tóról, ami az egyre nagyobb számban a tavon hajókázó emberek számára ad útmutatást, mások számára pedig kellemes kikapcsolódás.
„hogy a turisták, horgászok, hajósok és biciklisek felvilágosultabban érkezzenek a Tisza-tóra, alázattal és tisztelettel menjenek a vízre, partjára és a természetvédelmi területekre; hogy megelőzzem a baleseteket, a felelőtlenséget, a tudatlanságot, a konfliktusokat, az esetleges pusztítást – hogy jobban vigyázzanak a Tisza-tóra és élővilágára”.
youtu.be/Exe175AnbR4
https://m.imdb.com/title/tt28550622/
Egy szépen fényképezett, nagyon kellemesen, és érthetően elmagyarázott természetfilm. A tó igazi rajongója a narrátor-rendező, és ez érezhető, miközben nézzük.
Pár napja pedig megjelent, és a YT-on legálisan teljes terjedelmében megnézhető az új filmje a tóról, ami az egyre nagyobb számban a tavon hajókázó emberek számára ad útmutatást, mások számára pedig kellemes kikapcsolódás.
„hogy a turisták, horgászok, hajósok és biciklisek felvilágosultabban érkezzenek a Tisza-tóra, alázattal és tisztelettel menjenek a vízre, partjára és a természetvédelmi területekre; hogy megelőzzem a baleseteket, a felelőtlenséget, a tudatlanságot, a konfliktusokat, az esetleges pusztítást – hogy jobban vigyázzanak a Tisza-tóra és élővilágára”.
youtu.be/Exe175AnbR4
Amire meg nem emlékszel már, az eszedbe sem jut hogy láttad... :)
Nekem is tetszett, könnyed, laza, Guy Richie stílus ez is. Nyilván ki van színezve a történet, de hát ez egy film, vagy mi a fene
2 óra kellemes kikapcsolódás.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Most néztem meg.zx07 írta: ↑2024.06.22., szomb. 22:03MINISTRY OF UNGENTLEMANLY WARFARE
Becstelen Brigantik 2? Van áthallás a két film között. Nekem ez utóbbi tetszett jobban. A lényeg mindkét filmnél ugyanaz, elegáns, könnyed angol stílusban irtani a nácikat kissé mesebeli módon. Ennél a filmnél ez kifejezetten poénos, vígjátékos, annak ellenére, hogy a filmvászon alján is folyik a vér. Mesebeli harcjelenetek, a németek mindig kikapnak, az angolok mindig győznek. Jó a film stílusa, a hangokra se lehet panasz. A színészek is jók, nekem bejött a film. Akár egy Kingsman-előfilm is lehetne.
168812199_nn3dyd.jpg
Nekem is tetszett, könnyed, laza, Guy Richie stílus ez is. Nyilván ki van színezve a történet, de hát ez egy film, vagy mi a fene

2 óra kellemes kikapcsolódás.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Szerintem is!

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Én többet is láttam belőle: AVP, Total Recall, Troy, Day after Tomorrow, Minority Report - ezek közül számomra az AVP nem az én műfajom (azért végig tudtam nézni, de nem hagyott mély nyomot bennem), Total Recall és Troy a középkategória (nyugodtan meg lehet nézni, nem fog fájniscaurus írta: ↑2024.07.25., csüt. 16:57Ízlésekről kár vitatkozni, nem is tenném, csak tényként jegyzem meg, hogy a felsoroltak közül csak a Tróját, a Különvéleményt és a Perzsia hercegét láttam.DeLorean írta: ↑2024.07.24., szer. 12:31Mivel manapság sok kritika éri a mai filmeket.
...
Én ezeket a filmeket újra néztem és nagyon jól szórakoztam. A kép brutálisan jó és a hang is.
AVP - Aliens VS Predator
Total Recall 2012
Troy 2004
Eagle Eye
Knight and Day
Day after Tomorrow
Minority Report
Prince of Persia
...
Egyiken sem szórakoztam jól, SZÁMOMRA, a legjobb esetben is elpuskázott lehetőségnek tűntek.

A játék Jordan Mechner alkotása, és ő a film egyik forgatókönyvírója is.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Ízlésekről kár vitatkozni, nem is tenném, csak tényként jegyzem meg, hogy a felsoroltak közül csak a Tróját, a Különvéleményt és a Perzsia hercegét láttam.DeLorean írta: ↑2024.07.24., szer. 12:31Mivel manapság sok kritika éri a mai filmeket.
...
Én ezeket a filmeket újra néztem és nagyon jól szórakoztam. A kép brutálisan jó és a hang is.
AVP - Aliens VS Predator
Total Recall 2012
Troy 2004
Eagle Eye
Knight and Day
Day after Tomorrow
Minority Report
Prince of Persia
...
Egyiken sem szórakoztam jól, SZÁMOMRA, a legjobb esetben is elpuskázott lehetőségnek tűntek.
[Cobra Kai téma]
Másrészt, szerintem (lehet tévedek), itthon csak a rendszerváltás után adták, az iszdb szerint az 1. szinkron 1993-ban készült.
(Nyilván, a videózás hőskorában kalózverzióban eljuthatott hamarabb is azokhoz, akiknek volt már videólejátszójuk.)

Egyrészt, lehet, hogy alábecsülöd a fórumozók átlag életkorát.

Másrészt, szerintem (lehet tévedek), itthon csak a rendszerváltás után adták, az iszdb szerint az 1. szinkron 1993-ban készült.
(Nyilván, a videózás hőskorában kalózverzióban eljuthatott hamarabb is azokhoz, akiknek volt már videólejátszójuk.)
Azért többet se lássunk bele, mint ami.Ez a lényege a filmnek és emiatt van most is mondanivalója, ha valaki megérti és felül tud emelkedni az eléggé gagyi harci jeleneteken.
...

Valóban akár jó is lehetett volna, ha nem ennyire béna helyenként a CGI + Krisz Hemszvrösdtjl..... nem ennyire balf.sz karaktert alakít. Mert szó szerint nevetséges volt, amit, akit alakított, pláne egy ilyen apokaliptikus miliőbe...Alex_Aston írta: ↑2024.07.25., csüt. 10:54
Furiosa: Történet a Mad Maxből
https://m.imdb.com/title/tt12037194/
Akinek a Fury Road anno bejött (nekem igen), annak szerintem ez is tetszeni fog. Ugyanaz a képi világ, jól felépitett eredet történet, nagyon jól átvezeti a cselekmény szálat a történet folytatására.
Egy nagy állatság az egész, de jó nézni, és hallgatni.
Kár érte, ez így gáz.

- Alex_Aston
- V.I.P.
Jöjjön két teljesen más stílusú film
.
Nyad
https://m.imdb.com/title/tt5302918/
Igaz történet alapján, egy maratoni úszónő rekord kiserletéről szól, miszerint átúszik Kubából Floridába megállás ami közel 170km...
A dolog pikantériája, hogy 28 évesen megprobálta, és fél táv előtt kudarcba fulladt a dolog. A film arról szól, hogy 60! évesen újra nekiveselkedett ennek a lehetetlen küldetésének.
Szép képek, jó színészek, érdekes és persze elképesztő történet, ami jól buktatja, hogy milyen, nem is gondolt dolgok miatt tud meghiúsulni egy ilyen dolog.
Akinek a Fury Road anno bejött (nekem igen), annak szerintem ez is tetszeni fog. Ugyanaz a képi világ, jól felépitett eredet történet, nagyon jól átvezeti a cselekmény szálat a történet folytatására.
.
Nyad
https://m.imdb.com/title/tt5302918/
Igaz történet alapján, egy maratoni úszónő rekord kiserletéről szól, miszerint átúszik Kubából Floridába megállás ami közel 170km...
A dolog pikantériája, hogy 28 évesen megprobálta, és fél táv előtt kudarcba fulladt a dolog. A film arról szól, hogy 60! évesen újra nekiveselkedett ennek a lehetetlen küldetésének.
Szép képek, jó színészek, érdekes és persze elképesztő történet, ami jól buktatja, hogy milyen, nem is gondolt dolgok miatt tud meghiúsulni egy ilyen dolog.
Aszpirin írta: ↑2024.07.24., szer. 20:30Volt egy ilyen nevű játék még a 90-es évek elején, az akkori PC-ken Herkules monitorokon futott (fekete-fekhér grafika rulezik), és nagyon addiktív volt, ez meg a Sid Meier's Civilization volt a két játék életemben, amit végigvittem - minden egyebet meguntam 10 perc alatt - úgy 15-20 éve meg már nem is játszom, legfeljebb a gépeim újkorában kipróbálom, hogy mire képes grafikailag...
A film nagyon jó mind kép és hangilag

"Az igazi barát szemből támad."