Shimano írta: ↑2024.07.21., vas. 18:01
Ez most komoly,ilyet szeretnél családi verdának,ne már.Most tekintsünk el attól hogy miként néz ki mert ez szubjektív,nézzük a tényeket.Egyrészt ez baromi drága alapból is,de ha ezt megfejeled némi extrával,mert megfogod az tuti,már közelítesz a 40 millához,amiből már azért egy rendes autót is lehet venni.Zavaróan kicsi a fejtér benhe ahhoz képest hogy busszerű,valójában csak 4 személyes,max egy gyerek fér el ötödikként benne,és ami a legfájóbb az a hatótáv,mert ugyan ez papíron 400km körüli,de a való világban normál tempóval autópályán,plusz klímát is használva hogy legyen némi komfort érzet is ez jó esetben is csak 250km lesz,de lehet csak 200 akksitól függően,szóval ez nagyon kevés.Baromi nagy lesz az értékvesztése,és az amitől szinte hányok nap mint nap egy egy elektromos verdában tevékenykedve,az az anyagminőségük kritikán aluli volta.
Szóval gratula előre is hozzá,de én azért szóltam.
Komoly! Miért ne lenne az?
Összekonfiguráltam magamnak egyet, meg van is nálunk bent több darab. Azokat is megnéztem. Kb. 22-23M körül jönne ki egy új 0 km-es, de, ha megfelelne egy bemutató darab, azt kb 18-19M körül el tudnám hozni, kb 5-6k km-rel. Kb egy év múlva kell lecserélni a mostani családi autót, ami szintén elektromos, így akár kifoghatok egy 2-3 éves darabot, simán lehet, h 15M alatt. A beltere méretre hibátlan, én a 2M-es magasságommal hibátlanul elférek benne, egyáltalán nem érzem kevésnek a fejteret sem. Valójában pont elférünk benne 5-en a 3 gyerekkel, kipróbáltuk, még úgy is, hogy nyilván nőnek azalatt a 4 év alatt, amíg meglesz az autó. Egyébként, ha egy Passatban, vagy egy nagyobb átlagos autóban elfér egy család, akkor ebben bőven elfér

.
Pár órája jöttünk haza a Balatonról a szintén elektromos autónkkal. 180 km-t tettünk meg a kressz által meghatározott sebességhatárok betartásával, néha +10% is volt benne, kevesebb nem nagyon. Simán hazajöttünk úgy, hogy a wltp szerinti hatótáv kijött, ha hozzáadom a maradék km-t, amit mutatott. Klíma végig rendesen hűtött, nem nagyon spóroltam sehol. Szóval ezt a dolgot is kihúzhatjuk. Nekünk megfelel.
A korábbi id modellekben valóban silány volt az anyagminőség, de pont a buzz-ban tapasztaltam először, hogy megfelel számomra is. Teljesen rendben van!
Abból, amit írtál nem jön le, hogy valóban van-e személyes tapasztalatod az autóval kapcsolatban, vagy csak szerzett infókból ítélkezel?