Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
A nyilvánvaló félreértések elkerülése érdekében leszögezném, hogy nem foglaltam álláspontot, illetve nem nyilatkoztam arról, hogy bármit is elhinnék, vagy komolyan vennék a hivatkozott tesztben foglaltak tekintetében, pusztán "tanulságosnak" tituláltam, mert jól illusztrálja azt, hogy mekkora szakadék is húzódHAT a szubjektív élmény és a technikai háttér valódi műszaki képességei között! Ez nem jelenthet újdonságot olyanok számára, akiknek a TDA1540 a digitális technológia zenitje.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3021
A hülyeség nem rendszerszemléleti eszköz.denesdr írta: ↑2024.07.18., csüt. 13:19Valakié megbotránkozik, valakié nem. Valaki viszolyogva menekül a valóságból, valaki nem. Aki akarja elhiszi, aki nem akarja, az meg nem hiszi. Nincs általános tuti képlet vagy egy gyűrű mind felett stb.workonwomen írta: ↑2024.07.18., csüt. 12:56Az emberek füle megbotránkozik a torzítás hiányától. Viszolyogva menekülnek a valóságból a dinamikakompresszált konzervzene símogatásába. Hogy lehet ekkora zöldséget elhinni???
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Valakié megbotránkozik, valakié nem. Valaki viszolyogva menekül a valóságból, valaki nem. Aki akarja elhiszi, aki nem akarja, az meg nem hiszi. Nincs általános tuti képlet vagy egy gyűrű mind felett stb.workonwomen írta: ↑2024.07.18., csüt. 12:56Az emberek füle megbotránkozik a torzítás hiányától. Viszolyogva menekülnek a valóságból a dinamikakompresszált konzervzene símogatásába. Hogy lehet ekkora zöldséget elhinni???
- workonwomen
- Nincs visszaút

- Értékelés: 32
Hát persze. Az emberek füle megbotránkozik a torzítás hiányától. Viszolyogva menekülnek a valóságból a dinamikakompresszált konzervzene símogatásába. Hogy lehet ekkora zöldséget elhinni???
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3021
juliush írta: ↑2024.07.18., csüt. 11:42A "Kábelezzünk" témakörhöz kukáztam ki innen egy képet illusztrációként, de a teszt maga is nagyon tanulságos a szubjektív hangminőség https://www.stereophile.com/content/aud ... sor-page-2
vs. mérési eredmények https://www.stereophile.com/content/aud ... asurements
tekintetében.
Minden szerepel itt, amiről évek óta megy a vita, berendezés, amely "az igazságot üvölti, ahelyett, hogy szép hazugságokat suttogna", olyan mérési eredményekkel, amelyeknek tükrében John Atkinson legszívesebben "hibásnak" titulálta volna az eszközpárost.![]()
Ez egy gerillamarketing a THD mellett...mérnök barátom csak ennyit írt rá:
" Hát persze. Az emberek füle megbotránkozik a torzítás hiányától. Viszolyogva menekülnek a valóságból a dinamikakompresszált konzervzene símogatásába. Hogy lehet ekkora ökörséget elhinni????
...Giga baromság."
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
A "Kábelezzünk" témakörhöz kukáztam ki innen egy képet illusztrációként, de a teszt maga is nagyon tanulságos a szubjektív hangminőség https://www.stereophile.com/content/aud ... sor-page-2
tekintetében.
Minden szerepel itt, amiről évek óta megy a vita, berendezés, amely "az igazságot üvölti, ahelyett, hogy szép hazugságokat suttogna", olyan mérési eredményekkel, amelyeknek tükrében John Atkinson legszívesebben "hibásnak" titulálta volna az eszközpárost.
tekintetében.
Minden szerepel itt, amiről évek óta megy a vita, berendezés, amely "az igazságot üvölti, ahelyett, hogy szép hazugságokat suttogna", olyan mérési eredményekkel, amelyeknek tükrében John Atkinson legszívesebben "hibásnak" titulálta volna az eszközpárost.
Gyula
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3260
Valóban így van, némi szerencse nélkül nem megy.pali923 írta: ↑2024.07.17., szer. 10:00Mint annyi mindenhez az életben.![]()
![]()
Volt valaha egy H/K cd-m, amit használtan vettem, táv nélkül. Aztán a német ebay-n felrakott valaki licitre egy hozzávaló távot 1€-ért, és csak én licitáltam rá egyedül. A szállítási költség kicsit több volt, de akkor is nagyon örültem neki én is.
Ez az ominózus eset úgy történt, hogy keresve-kutatva a neten a távirányító után, megtaláltam a lentebb linkelt Lengyel webáruházat, ahol kapható.
Néhány hete jött a cégünkhöz egy Lengyel kolléga, akinél rákérdeztem, mit tud erről az oldalról, biztonságos, megbízható, valós ajálat lehet?
Elmondta, hogy Ő rendszeresen szokott innen rendelni, tuti az oldal, sohasem volt még semmi probléma, sőt, ha gondolom, nagyon szívesen meg is rendeli nekem, mert ha Ő rendeli, akkor jobban járok.
El is magyarázta miért. Elmondása szerint, Ő regisztrálva van erre az oldalra, minden év elején, mikor először rendel innen, akkor fizet pluszban 100 Zloty-t(kb.25€), ezzel egész évre megváltja az ingyen szállítást, alkalom és értékhatártól függetlenűl!
Így a távirányitó megrendelésekor sem kellett szálítási díjat fizetni, az otthoni címére rendelte, 2 nap múlva a felesége át is vette, egy hét múlva hozta is nekem. Valóban új távirányitó, én bontottam ki a dobozból, fóliából. 22€-ba fájt. Tehát igen, szerencsés együttállás kellett hozzá, hogy megszerezzem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Mint annyi mindenhez az életben.
Volt valaha egy H/K cd-m, amit használtan vettem, táv nélkül. Aztán a német ebay-n felrakott valaki licitre egy hozzávaló távot 1€-ért, és csak én licitáltam rá egyedül. A szállítási költség kicsit több volt, de akkor is nagyon örültem neki én is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- zoli73
- V.I.P.

Köszönöm!
Valójában ehhez sokkal több szerencse kellett, mint kitartás.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

Végül igen, sikerült, megjött a távirányító! Ráadásul új, és kiválóan teszi a dolgát!zoli73 írta: ↑2024.07.04., csüt. 09:15Köszönöm a segítő szándékod, de mivel informatikai analfabeta vagyok, igy nem tudok ezekkel mit kezdeni, nem is nagyon értem amit magyarázol, nekem ez kínai.Roni72 írta: ↑2024.07.04., csüt. 07:31Ismered az RCCreator programot?
https://rccreator.com/
Többféle USB-n át programozható távirányítóm van, ami ezt használja: kismillió táv kódja benne van.
De van egy irplus nevű androidos app, a telefonomon (Xiaomi Redmi Note 5) még van IR port, csináltam egyedi távirányítókat rá.
https://ibb.co/RQx7SKt
https://ibb.co/QX48D1C
A 3. eszköz amit használok ezen a területen, az pedig egy USBUIRT nevű IR adóvevő, ami egy kis lrnhelper nevű programkával Philips Pronto formátumban képes kiírni az IR kódokat.
Közben már a második tanitható távirányitó lépett színre, de eredménytelenűl, egyik sem komunikál ezzel a videorecorderrel.
De úgy néz ki megoldódik, sikerül szerezni egy eredeti, gyári távirányítót, új állapotban, Lengyelországból, ha minden jól megy, hétfőn kézhez kapom.
Azért köszönöm az igyekezeted!![]()
Ajálom figyelmetekbe ezt az oldalt.: https://allegro.pl/
Lengyel barátainknál igen sok minden fellelhető, amit itthon hiába keresünk.
Azért ez nagyon szomorú…:(firka0511 írta: ↑2024.07.06., szomb. 14:39A hifizés néhányaknál eleve pe(j)oratív értelmű lett az eredeti célokhoz viszonyítva. Te talán nem, de én találkoztam olyan hifistával, akinél a zenei felvételek csupán tesztanyagok voltak. Ha pár évvel régebben is jelen lettél volna az AVX-en, néhányukkal Te is beszélgethettél volna, akik saját kifejezésük szerint "túl voltak a zenehallgatáson".
[/quote]
Biztosan én is szomorkodnék, ha ilyet hallanék valakitől.
Ez nyilván nem jellemző, hülyék mindig is voltak, erre egy teóriát felhúzni teljesen felesleges.
A hifizés néhányaknál eleve pe(j)oratív értelmű lett az eredeti célokhoz viszonyítva. Te talán nem, de én találkoztam olyan hifistával, akinél a zenei felvételek csupán tesztanyagok voltak. Ha pár évvel régebben is jelen lettél volna az AVX-en, néhányukkal Te is beszélgethettél volna, akik saját kifejezésük szerint "túl voltak a zenehallgatáson".
[/quote]
Azért ez nagyon szomorú…:(
[/quote]
Azért ez nagyon szomorú…:(
- zoli73
- V.I.P.

Köszönöm a segítő szándékod, de mivel informatikai analfabeta vagyok, igy nem tudok ezekkel mit kezdeni, nem is nagyon értem amit magyarázol, nekem ez kínai.Roni72 írta: ↑2024.07.04., csüt. 07:31Ismered az RCCreator programot?
Többféle USB-n át programozható távirányítóm van, ami ezt használja: kismillió táv kódja benne van.
De van egy irplus nevű androidos app, a telefonomon (Xiaomi Redmi Note 5) még van IR port, csináltam egyedi távirányítókat rá.
A 3. eszköz amit használok ezen a területen, az pedig egy USBUIRT nevű IR adóvevő, ami egy kis lrnhelper nevű programkával Philips Pronto formátumban képes kiírni az IR kódokat.
Közben már a második tanitható távirányitó lépett színre, de eredménytelenűl, egyik sem komunikál ezzel a videorecorderrel.
De úgy néz ki megoldódik, sikerül szerezni egy eredeti, gyári távirányítót, új állapotban, Lengyelországból, ha minden jól megy, hétfőn kézhez kapom.
Azért köszönöm az igyekezeted!
Ismered az RCCreator programot?
Én is elgondolkozok rajta néha, hogy nem kellene megvárni, míg rálép a nyakamra a villamos és megválni a - nekem - értékesebb daraboktól...
Aztán, valaki azt mondta, az már ne az én bajom legyen, hogy kinek adja el a család el és mennyiért, hallgassam, amíg tudom...
Viccen kívűl. Már kigondoltam, hogy a végrendeletemben le lesz írva, minek mi az a minimum értéke, amennyiért két nap alatt eladhatják.
Majd figyeljetek !
A legfélőbb, mikor az özvegy annyiért adja el, amennyit bevallottunk neki. 
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Ez azért az örökösök "pénzéhségén" múlik alapvetően. Nálam is volt egy ilyen eset, sokmilliós komolyabb rendszert vettek tőlem, aztán a vevő elhunyt egy szerencsétlen balesetben. Az örökösök a számlák alapján megtaláltak, én korrektül beáraztam nekik a használt piaci értéket, és felajánlottam, hogy átveszem bizományos értékesítésre az örökséget, nekik nem kell ezzel foglalkozni, csak eljuttatni hozzám a készülékeket (nálam alapszabály, hogy nem teszek tőkét használt holmiba). Ők viszont azonnal szerettek volna pénzhez jutni, így a valós érték feléért, harmadáért elkótyavetyélték egy pitiáner neppernek.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2736
részben hasonló eset volt az én környezetemben is,csak annyi eltérés volt,hogy a megboldogúlt hifista hagyatékát és lemezei eladását ugyanazon társaság felügyelte amely az élete során is eljárt hozzá...tiszteségesen minden ki lett fizetve,az örökösök felé....semmilyen szemétkedést senkinek nem engedélyeztünk !Snipi írta: ↑2024.07.03., szer. 11:29Nekem is volt egy ilyen ismerősöm. Vérzik a szívem, ha eszembe jut, pedig már jó pár éve történt.dixie-chicken írta: ↑2024.07.03., szer. 11:02sajnálatos dolog ez..az ember egy életen át istápolt vlmit,aztán el lett tapsikolva aprópénzért..Vinkler írta: ↑2024.07.03., szer. 09:22https://www.headphonesty.com/2024/04/au ... sTgSK4w7xg
.
IMG_0748.jpeg![]()
![]()
Volt egy helyi (győri) hifis társadalomban ismert és elismert ember, akit mindenki nagyon szeretett hihetetlen szaktudása és rendkívüli szerénysége miatt. (Tipikusan az az "elnézést, hogy élek" típusú ember volt.) Emlékszem a 80-as évek első felében, mint tinédzser, hozzá jártunk ámulni-bámulni a cuccait. Egy igazi zeneszerető és értő ember is volt ráadásul. Amikor elhunyt a felesége aprópénzért kótyavetyélte el a felszerelését. Igaz az az ember aki megvette is elég szemét módon járt el. Előtte ezt az illetőt tiszteltem, azóta a közelébe se megyek.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
És ebbe az "aprópénzbe" sajnos beletartozik nem kicsi, és rendkívül igényes lemezgyűjteménye is, bár nem tudom, hogy Vinkler által belinkelt 156 edolláros vételárba beleszámították-e az illető USA-i úr tekintélyes lemezgyűjteményét is. A (volt) ismerősömnél sajnos igen.
Nekem is volt egy ilyen ismerősöm. Vérzik a szívem, ha eszembe jut, pedig már jó pár éve történt.dixie-chicken írta: ↑2024.07.03., szer. 11:02sajnálatos dolog ez..az ember egy életen át istápolt vlmit,aztán el lett tapsikolva aprópénzért..Vinkler írta: ↑2024.07.03., szer. 09:22https://www.headphonesty.com/2024/04/au ... sTgSK4w7xg
.
IMG_0748.jpeg![]()
![]()
Volt egy helyi (győri) hifis társadalomban ismert és elismert ember, akit mindenki nagyon szeretett hihetetlen szaktudása és rendkívüli szerénysége miatt. (Tipikusan az az "elnézést, hogy élek" típusú ember volt.) Emlékszem a 80-as évek első felében, mint tinédzser, hozzá jártunk ámulni-bámulni a cuccait. Egy igazi zeneszerető és értő ember is volt ráadásul. Amikor elhunyt a felesége aprópénzért kótyavetyélte el a felszerelését. Igaz az az ember aki megvette is elég szemét módon járt el. Előtte ezt az illetőt tiszteltem, azóta a közelébe se megyek.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2736
sajnálatos dolog ez..az ember egy életen át istápolt vlmit,aztán el lett tapsikolva aprópénzért..Vinkler írta: ↑2024.07.03., szer. 09:22https://www.headphonesty.com/2024/04/au ... sTgSK4w7xg
.
IMG_0748.jpeg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9564
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Remek dolog ez a youtube (vagy bármely hasonló webes platform) nézői szokásokhoz igazodó "ajánló" rendszere, a múltkori lemezvágásos video iránti érdeklődésemre az alábbi ajánlással reagált. Ez még zseniálisabb, részletesebb, az Abbey Road sok évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberei elég közérthetően magyarázzák el, hogyan kell zsonglőrködni a műfaj és az oldalankénti anyag hosszúságának függvényében a változókkal, hogy egyáltalán felvihető legyen az anyag a lakklemezre, ha kell bizonyos kompromisszumokkal, illetve hogyan, mit ellenőriznek. És a végén remekül foglalják össze a viniles zenehallgatás szépségének, vonzerejének mibenlétét. Remélem, Ti is hasonlóan hasznosnak és élvezetesnek találjátok!
youtu.be/rc2LA9kC-4U
youtu.be/rc2LA9kC-4U
Gyula