Szia!Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 07:05Sziasztok!
Hangsugárzó vásárlás előtt állok, szeretnék tanácsokat kérni. Van 2 elméleti kiválasztottam, de csak tesztek leírása alapján, a karakterisztikájuk, részletezésük más tesztelők véleményének fényében, elméleti síkon tudok gondolkodni, meghallgatásra egyelőre nem volt lehetőségem. Tehát nincs kőbe vésve a 2 típus, akinek van jobb ötlete, szívesen venném. Egyelőre nem írom le 2 típust, majd lentebb.
1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót? : 21 nm. és kb. 40-50 cm-re tudom a faltól elhúzni.
2.: Milyen zenék hallgatásához keresel hangsugárzót? : Metal, kemény rock, house, techno kivételével minden. Klasszikus-komoly, jazz, blues, fúvósok, pengetősök, pop, koncertek, nem túl kemény rock, pl. AC/DC, Mark Knopfler-Dire Straits, Pink Floyd stílusú zenék, vokál, akusztikus zenék, illetve elektronikus zenék, pl. Koto, Jean Michel Jarre stb...
3.: Mik a rendszer további elemei? : A CD játszó és erősítő fix, egy Marantz CD50n és Marantz Model 50 párosról van szó.
4.: Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangsugárzóra, netán a rendszerépítésre? : 700 ezer Ft. körül a hangsugárzó párra, amit új termék vásárlására értek. Ha van használtan olyan, ami a fenti paramétereknek megfelel, az sem kizárt.
Szóval a 2 kiválasztottam az elektronikához: Bowers and Wilkins 603 S3 : https://www.av-online.hu/hangfal/bowers ... szt_4221/1
és Dali Opticon 6 MK2 : https://gedeonaudio.hu/product/dali-opt ... KE3_0sWVJ2
Szeretem a részletező, hangsúlyosabb, szellős magas és középtartományt, persze legyen mély is, de nem túlzó, folyós.
A rendszer 2.0 házimozihoz (ha szükséges, akkor 2.1 lesz belőle) is lesz használva.
Ha esetleg még kellene valamilyen infó, akkor kérdezzetek nyugodtan és köszönöm előre is a tanácsokat.![]()
Nem tudom mennyire vagy tisztában ezeknek az oldalaknak a céljával, amiket belinkeltél, de tudnod kell, hogy ezeken rosszat semmiről sem fogsz olvasni! Ezek szponzorált oldalak, ami azt jelenti, hogy a forgalmazók/kereskedők fizetnek nekik, hogy mutassák be, teszteljék le a portékájukat, cserébe mindent is agyon dícsérnek. Tehát az ilyen teszteket fentartással kell kezelni, kvázi tudni kell olvasni a sorok közűl.
A másik gondolat. Én a helyedben, ahogy Anderson kolléga is javasolta, ár/minőség mutató miatt, inkább a használt hangsugárzók között keresgélnék. Példaul az általa linkelt Sonus Faber messze túlmutat mindenben a Te kiválasztottjaidnál. Én is készültem belinkelni, de Anderson megelőzött, illetve egy másik hangsugárzóra, egy Xavian Giulia-ra is szerettem volna felhívni a figyelmedet, de az időközben elkelt, azért nem linkeltem.
Ez a két hangsugárzó olyan kiviteli, és hangminőséget képvisel, amiért ma a keretednek a többszörösét kellene kifizetni. Ezek már azt a szintet képviselik, amikért simán megéri átautózni a fél, vagy akár az egész országot.
Ebben az árkategóriában, már csak alapos meghallgatás után szabad bármit is megvenni. Tudom, az ilyesmi nem kis időt, kényelmetlenseget kíván, de akár saját rendszeres próbát is meg kell ejteni, vagy legalább az erősítőnkel a hónuk alatt menni hangfalnézőbe.

- mind sz.rul szól, holott komolyabb hangfalak, mint amiket elsőre akartál venni, de továbbra is ezektől az olcsó, belépő kat. hangfalaktól(Az volt az alap kérdés: Monitor Audio Bronze 200 vagy Acoustic Energy AE109 MK2? 200 ezer körül.) várod a csodahangzást...