Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Tudja valaki innen esetleg hogy a Lumin U2-be pontosan milyen tipusú az a 4db oszcillátor ami benne van, és hány dBc/hz @1khz-re képes szám szerint? a gyártó ennyit közöl: 4 exceptionally low-phase-noise crystal clock oscillators
Én egy ideje már nem wifin használom az enyémet. Van egy korlátlan mobilinternet társkártya, és külön modem tuningolva, tuning táppal. A Femto is kapott egy tuning tápot. A tápokat SüteményX vagyis Sabo Audio készítette. A hang nagyon jó így.Mézga Aladár írta: ↑2024.10.11., pén. 08:03Sziasztok!
Megint megy tönkre az Aries Femto wifi kártyája.![]()
Raktam bele másik kártyát (ez is 7260-as, ez volt a fiókban, a 7265 úton van).
És ezek után eltátottam a számat, hogy mennyivel jobban szól az Aries.![]()
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
Üdv!
Ha nem is feltétlenül újat,..de valami friss kiadást,mert az előző streamerem azért kell lecserélni,mert már nem megszűnt
a Tidal kompatibilitása,és nem szeretnék megint így járni.
Kaef... Zsebkészülékem van,..néha rá is kötöm a rendszerre,de nekem ez nem megoldás,...mert a rendszer nem ott van ahol a
fotelom...:)) A hangja sem olyan ,hogy megérdemelné,hogy ott használjam,..egy JBL "blútúszos" hangszóróhoz jó,kinti zenéléshez.
Ezért szeretnék inkább olyat,ami erősítő és DAC nélküli,viszont normális hang jön ki belőle..:))
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Sziasztok!
Megint megy tönkre az Aries Femto wifi kártyája.
És ezek után eltátottam a számat, hogy mennyivel jobban szól az Aries.
Megint megy tönkre az Aries Femto wifi kártyája.

És ezek után eltátottam a számat, hogy mennyivel jobban szól az Aries.

Mindig, mindennél van jobb!
https://fiio.hu/fiio-r7-feher-asztali-s ... ?search=r7
Kicsit drágábban az M15s is jó. Még ha DAP is.
https://fiio.hu/lejatszo/FiiO-M15s
Arról, hogy a DAP miért jó asztali megoldás is egyben, itt írok:
https://medium.com/@mediaengineering/da ... 84d3eabb36
A Fiio R7 egészen kiváló, újonnan 299.000.- Ft bruttó:Block írta: ↑2024.10.10., csüt. 17:47Kedves Hobbytársak!
Egy kérdést szeretnék intézni vásárlás előtt lejátszó ügyében,hátha a tapasztaltabbak tudnak tanácsot adni a választáshoz.
200 és 400000 Ft között nézegetnék ,4-5 kütyüből szeretnék kiválasztani egyet...
Csak Tidalt hallgatok,....az sem gond ,ha DAC nélküli verzió,mert DAC-om van,és androidos tablettel vezérelném.
Ha valakinek van ötlete,szívesen venném,ha megosztaná... :)
Köszönettel : András
https://fiio.hu/fiio-r7-feher-asztali-s ... ?search=r7
Kicsit drágábban az M15s is jó. Még ha DAP is.
https://fiio.hu/lejatszo/FiiO-M15s
Arról, hogy a DAP miért jó asztali megoldás is egyben, itt írok:
https://medium.com/@mediaengineering/da ... 84d3eabb36
Üdv!
Újat szeretnél venni, vagy használt is jó lehet?
Újat szeretnél venni, vagy használt is jó lehet?
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Kedves Hobbytársak!
Egy kérdést szeretnék intézni vásárlás előtt lejátszó ügyében,hátha a tapasztaltabbak tudnak tanácsot adni a választáshoz.
200 és 400000 Ft között nézegetnék ,4-5 kütyüből szeretnék kiválasztani egyet...
Csak Tidalt hallgatok,....az sem gond ,ha DAC nélküli verzió,mert DAC-om van,és androidos tablettel vezérelném.
Csak egy tipp, a Volumioban Playback options/Volume options NONE-ra van állítva, ha nem Tidal rosszabbul szól. Nem teszteltem connect és volumio alol külön, de nálam ez okozta a legnagyobb különbséget. Ha be is állítottad érdemes néha ránézni, mert újraindításnál néha átállítódik.Virgil írta: ↑2024.08.14., szer. 16:51kis utózönge, még a múltkor általam felvetett kérdéssel kapcsolatban..mert csak nem hagyott azóta sem nyugodni a dolog.
hiszen zenét hallgatunk, mindig a legjobb módon, de ugyanakkor a legkényelmesebben is szeretnénk ezt megtenni.
nos, a kényelemről a tidal natív applikációja gondoskodik, gyak.hibamentesen, minden funckióját hibátlanul végezve működik.
ugyanakkor meg, mégis csak az van, hogy akárhányszor megcsinálom az ide-oda váltogatást, volumio-ból ki tidal app-ba be, majd vissza, mindig érzem azt, hogy a volumio instabilabb ugyan de rhadjon meg, jobban szól.. csak azt hallom mindig
nna, volumio közösségi fórumát végignyálaztam, más is írt-e ilyesmi észrevételt. és azon kívül igen, hogy írta más is, hogy a volumioba integrált tidal-lal jobban szeret zenét hallgatni, találtam mást is (google fordító):
sfdghjhgfds.jpg
szóval akkor -mivel nem ugyanaz a lejátszó valóban- mégis valós lehet az, hogy van a kapott hangban különbség végül
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Első tesztek szerint hangban nem jobb mint a +, csak más. Azonban sokkal praktikusabb, sokoldalúbb.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Wiim Ultrát hallott már valaki, és ha nem,mi a véleménye róla?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8892
Re: DAC-olás
Csak szólok:
Mától a Heed Abacus S streamer Roon platform alól is vezérelhető! Az Abacus S tulajdonosok az első két hónapban a Roon szolgáltatást ingyen használhatják!
.
Mától a Heed Abacus S streamer Roon platform alól is vezérelhető! Az Abacus S tulajdonosok az első két hónapban a Roon szolgáltatást ingyen használhatják!
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
+1alto írta: ↑2024.08.24., szomb. 18:10Nem lehet, hogy valami hálózati problémád van? Én többféle Lumint használok, de soha nem tapasztaltam akadozást. Illetve egyszer igen, amikor a routerem "elfáradt", és rengeteg hibás csomagot produkált.
Ha az appra lassan reagál a lejátszó, az meg akkor szokott előfordulni, ha túl gyenge a wifi a telefonon.
Nálam vajsimán,atomstabilan, és nagyon gyorsan történik minden U2-n. De ideális is neki a környezet.. iphone+500mbit wifivel , lanról meg gigabitet kap. felébresztés/standby azonnali appon keresztül, + minden beállitásra való reakcióidő, ezen kivül tidal connectet használom.
Ha az appra lassan reagál a lejátszó, az meg akkor szokott előfordulni, ha túl gyenge a wifi a telefonon.
Nem lehet, hogy valami hálózati problémád van? Én többféle Lumint használok, de soha nem tapasztaltam akadozást. Illetve egyszer igen, amikor a routerem "elfáradt", és rengeteg hibás csomagot produkált.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Lumin U1 mini-ről mit gondoltok?
Volt korábban D1-em ami jó volt de szoftveresen akadozott.
D2 is volt ami jobb volt sokkal de ott is lehetett néha akadozást tapasztalni az app és a lejátszó között.
Volt korábban D1-em ami jó volt de szoftveresen akadozott.
D2 is volt ami jobb volt sokkal de ott is lehetett néha akadozást tapasztalni az app és a lejátszó között.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Sziasztok, szegény öreg squeezebox classic-om megadta magát, sötét a kijelzője. Tudnátok ajánlani szervizt, ahol életet tudnának lehelni bele?
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
Jól hallottad, több lejátszónál tapasztaltuk, hogy a T.Connent gyengébben szól. Pl. Linn...Virgil írta: ↑2024.08.14., szer. 16:51kis utózönge, még a múltkor általam felvetett kérdéssel kapcsolatban..mert csak nem hagyott azóta sem nyugodni a dolog.
hiszen zenét hallgatunk, mindig a legjobb módon, de ugyanakkor a legkényelmesebben is szeretnénk ezt megtenni.
nos, a kényelemről a tidal natív applikációja gondoskodik, gyak.hibamentesen, minden funckióját hibátlanul végezve működik.
ugyanakkor meg, mégis csak az van, hogy akárhányszor megcsinálom az ide-oda váltogatást, volumio-ból ki tidal app-ba be, majd vissza, mindig érzem azt, hogy a volumio instabilabb ugyan de rhadjon meg, jobban szól.. csak azt hallom mindig
nna, volumio közösségi fórumát végignyálaztam, más is írt-e ilyesmi észrevételt. és azon kívül igen, hogy írta más is, hogy a volumioba integrált tidal-lal jobban szeret zenét hallgatni, találtam mást is (google fordító):
sfdghjhgfds.jpg
szóval akkor -mivel nem ugyanaz a lejátszó valóban- mégis valós lehet az, hogy van a kapott hangban különbség végül
kis utózönge, még a múltkor általam felvetett kérdéssel kapcsolatban..mert csak nem hagyott azóta sem nyugodni a dolog.
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 27
Az egyik legjobb oldal, ahol nem csak szuperlatívuszokban beszélnek minden termékről, de talán nem ide való.Alex_Aston írta: ↑2024.07.26., pén. 11:45Egy bemutató/teszt az Eversolo A8-ról.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.55826/
Nem tudom, fizetett oldal e. Nem is szeretném véleményezni. Csak mint érdekesség teszem ide.
Viszont annyi jó dolgot hallani róla, hogy ha nem lenne Musicbook Sourcem, biztosan nálam lenne már tesztelni.
Ha nem is fizetett, de támogatásokat biztosan kapnak, viszont ettől még bőven van "lefejezett párduc" (nem javasolt termék).
Másik hasonló "minőségi" oldal/csatorna:
https://www.youtube.com/@ErinsAudioCorner/videos
https://www.erinsaudiocorner.com/
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8892
Egyébként elég ambivalens a dolog. A Hype mellett elég sokszor belefutok pár hetes készülékek eladásába.Alex_Aston írta: ↑2024.07.26., pén. 11:45Egy bemutató/teszt az Eversolo A8-ról.
Nem tudom, fizetett oldal e. Nem is szeretném véleményezni. Csak mint érdekesség teszem ide.
Viszont annyi jó dolgot hallani róla, hogy ha nem lenne Musicbook Sourcem, biztosan nálam lenne már tesztelni.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3258
Egy bemutató/teszt az Eversolo A8-ról.
Csak a Marantz! :-D
a fffrancba.. nem könnyítettél a dolgomon

(de ugye??..)
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Kipróbáltam és szóról-szóra az van, amit tapasztaltál. Mondjuk nem csodálkozom, hiszen a Bubleupnp és az Mconnect között is van különbség, nem is kevés.Virgil írta: ↑2024.07.12., pén. 16:12sziasztok,
hetek óta töprengek azon, vajon van-e értelme annak, hogy a volumio-t 'erőltetem' lejátszó-felületnek, mert én azt jobb hangúnak érzékelem, és nem mondjuk a tidal saját natív felületét (tidal connect), ami viszont meg használhatóbb úgy egyébként számomra..
én mintha azt érezném/hallanám, hogy a volumio-val egyszerüen jobban szólna a cucc. és ez a nagy dilemmám, vajon létezhet-e ez, hogy a vezérlő-felület/szoftver hatással lehet egyáltalán a hangra, vagy ez csak beképzelés, és - onnanstól ugye, hogy a streamerről közvetlen megy a cucc a dac/erősítő felé, nem pedig más eszközről a streamerre és onnan tovább - a streameren lévő szoftver már nem befolyásolhatna semmit, ugyanazt adja kifele..
Szóval a kérdésem, létezhet ez, hogy a volumio jobb hangú mint a tidal connect, vagy ez hülyeség, ugyanolyannak kell lennie, inkább csak placebo lehet ez nálam is?
van ilyesmi tapasztalatotok, esetlegesen csak vezérlőszoftver csere-berénél?
Már meg is érkeztek belőle az első darabok.vazze írta: ↑2024.07.16., kedd 07:52Ígéretes új kütyü a Lumin-tól
https://www.luminmusic.com/lumin-p1-mini.html
BARTIMEX AUDIO Honlap
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]