Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Catman »

Sziasztok, szegény öreg squeezebox classic-om megadta magát, sötét a kijelzője. Tudnátok ajánlani szervizt, ahol életet tudnának lehelni bele?
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Virgil írta:
2024.08.14., szer. 16:51
Virgil írta:
2024.07.12., pén. 16:12
Szóval a kérdésem, létezhet ez, hogy a volumio jobb hangú mint a tidal connect, vagy ez hülyeség, ugyanolyannak kell lennie, inkább csak placebo lehet ez nálam is?
van ilyesmi tapasztalatotok, esetlegesen csak vezérlőszoftver csere-berénél?
kis utózönge, még a múltkor általam felvetett kérdéssel kapcsolatban..mert csak nem hagyott azóta sem nyugodni a dolog.
hiszen zenét hallgatunk, mindig a legjobb módon, de ugyanakkor a legkényelmesebben is szeretnénk ezt megtenni.
nos, a kényelemről a tidal natív applikációja gondoskodik, gyak.hibamentesen, minden funckióját hibátlanul végezve működik.

ugyanakkor meg, mégis csak az van, hogy akárhányszor megcsinálom az ide-oda váltogatást, volumio-ból ki tidal app-ba be, majd vissza, mindig érzem azt, hogy a volumio instabilabb ugyan de rhadjon meg, jobban szól.. csak azt hallom mindig

nna, volumio közösségi fórumát végignyálaztam, más is írt-e ilyesmi észrevételt. és azon kívül igen, hogy írta más is, hogy a volumioba integrált tidal-lal jobban szeret zenét hallgatni, találtam mást is (google fordító):

sfdghjhgfds.jpg

szóval akkor -mivel nem ugyanaz a lejátszó valóban- mégis valós lehet az, hogy van a kapott hangban különbség végül
Jól hallottad, több lejátszónál tapasztaltuk, hogy a T.Connent gyengébben szól. Pl. Linn...

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Virgil »

Virgil írta:
Szóval a kérdésem, létezhet ez, hogy a volumio jobb hangú mint a tidal connect, vagy ez hülyeség, ugyanolyannak kell lennie, inkább csak placebo lehet ez nálam is?
kis utózönge, még a múltkor általam felvetett kérdéssel kapcsolatban..mert csak nem hagyott azóta sem nyugodni a dolog.
hiszen zenét hallgatunk, mindig a legjobb módon, de ugyanakkor a legkényelmesebben is szeretnénk ezt megtenni.
nos, a kényelemről a tidal natív applikációja gondoskodik, gyak.hibamentesen, minden funckióját hibátlanul végezve működik.

ugyanakkor meg, mégis csak az van, hogy akárhányszor megcsinálom az ide-oda váltogatást, volumio-ból ki tidal app-ba be, majd vissza, mindig érzem azt, hogy a volumio instabilabb ugyan de rhadjon meg, jobban szól.. csak azt hallom mindig

nna, volumio közösségi fórumát végignyálaztam, más is írt-e ilyesmi észrevételt. és azon kívül igen, hogy írta más is, hogy a volumioba integrált tidal-lal jobban szeret zenét hallgatni, találtam mást is (google fordító):
sfdghjhgfds.jpg
sfdghjhgfds.jpg (55.94 KiB) Megtekintve 2673 alkalommal
szóval akkor -mivel nem ugyanaz a lejátszó valóban- mégis valós lehet az, hogy van a kapott hangban különbség végül
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: richard87 »

Alex_Aston írta:
2024.07.26., pén. 11:45
Egy bemutató/teszt az Eversolo A8-ról.

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.55826/

Nem tudom, fizetett oldal e. Nem is szeretném véleményezni. Csak mint érdekesség teszem ide.

Viszont annyi jó dolgot hallani róla, hogy ha nem lenne Musicbook Sourcem, biztosan nálam lenne már tesztelni.
Az egyik legjobb oldal, ahol nem csak szuperlatívuszokban beszélnek minden termékről, de talán nem ide való.
Ha nem is fizetett, de támogatásokat biztosan kapnak, viszont ettől még bőven van "lefejezett párduc" (nem javasolt termék).

Másik hasonló "minőségi" oldal/csatorna:
https://www.youtube.com/@ErinsAudioCorner/videos
https://www.erinsaudiocorner.com/

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8898

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Alex_Aston írta:
2024.07.26., pén. 11:45

Nem tudom, fizetett oldal e. Nem is szeretném véleményezni. Csak mint érdekesség teszem ide.

Viszont annyi jó dolgot hallani róla, hogy ha nem lenne Musicbook Sourcem, biztosan nálam lenne már tesztelni.
Egyébként elég ambivalens a dolog. A Hype mellett elég sokszor belefutok pár hetes készülékek eladásába. gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3262

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Csak a Marantz! :-D

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó

Elmo írta:
2024.07.16., kedd 12:13
Virgil írta:
sziasztok,
hetek óta töprengek azon,
Kipróbáltam és szóról-szóra az van, amit tapasztaltál. Mondjuk nem csodálkozom, hiszen a Bubleupnp és az Mconnect között is van különbség, nem is kevés.
a fffrancba.. nem könnyítettél a dolgomon :D
(de ugye??..)
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Virgil írta:
sziasztok,
hetek óta töprengek azon, vajon van-e értelme annak, hogy a volumio-t 'erőltetem' lejátszó-felületnek, mert én azt jobb hangúnak érzékelem, és nem mondjuk a tidal saját natív felületét (tidal connect), ami viszont meg használhatóbb úgy egyébként számomra..
én mintha azt érezném/hallanám, hogy a volumio-val egyszerüen jobban szólna a cucc. és ez a nagy dilemmám, vajon létezhet-e ez, hogy a vezérlő-felület/szoftver hatással lehet egyáltalán a hangra, vagy ez csak beképzelés, és - onnanstól ugye, hogy a streamerről közvetlen megy a cucc a dac/erősítő felé, nem pedig más eszközről a streamerre és onnan tovább - a streameren lévő szoftver már nem befolyásolhatna semmit, ugyanazt adja kifele..

Kipróbáltam és szóról-szóra az van, amit tapasztaltál. Mondjuk nem csodálkozom, hiszen a Bubleupnp és az Mconnect között is van különbség, nem is kevés.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3154
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

vazze írta:
2024.07.16., kedd 07:52
Ígéretes új kütyü a Lumin-tól

https://www.luminmusic.com/lumin-p1-mini.html
Már meg is érkeztek belőle az első darabok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

Ígéretes új kütyü a Lumin-tól

https://www.luminmusic.com/lumin-p1-mini.html
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2011

Hozzászólás Szerző: wittao »

gomolalaci írta:
2024.07.13., szomb. 20:29
wittao írta:
2024.07.12., pén. 21:43
Ha nem ertesz hozza legalabb ne nyilatkozz baromsagot.
A szoftvereknek is komoly szerepuk van a vegleges kapott hangban, ami a forraskeszulekbol kijon (operacios rendszer, eroforrasmenedzsment, hardver konfiguracio, audio alrendszerek es audio kimenetek).
Meghajlok előtted, mindentudó.... Akkor miért van az, hogy ha elindítom pl. telefonos alkalmazásról a lejátszást, akár ki is kapcsolhatom a telefont? Továbbra is szól a zene? Utálom a NAGY hozzáértők ,,baromságait"
Azért, mert nem mindegy, hogy távirányítasz valamit, vagy pedig arról megy a zene.
Ráadásul a Tidal App és egy Volumio lehet teljesen más konfigurációban az adott lejátszón...
охотно
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

wittao írta:
2024.07.12., pén. 21:43
A szoftvereknek is komoly szerepuk van a vegleges kapott hangban, ami a forraskeszulekbol kijon (operacios rendszer, eroforrasmenedzsment, hardver konfiguracio, audio alrendszerek es audio kimenetek).
Meghajlok előtted, mindentudó.... Akkor miért van az, hogy ha elindítom pl. telefonos alkalmazásról a lejátszást, akár ki is kapcsolhatom a telefont? Továbbra is szól a zene? Utálom a NAGY hozzáértők ,,baromságait"
A gondolkodás nem megerőltető...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5130

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ha a számítógép, nas, irányító egység hálózaton van összekötve, az is hálózati audio lejátszónak mnősül, vagy csak az egyben minden cuccok? Szerintem a számítógépes lejátszással kapcsolatos hozzászólások a PC alapú lejátszás topikba való. gondolkodik.gif

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó

alto írta:
2024.07.13., szomb. 10:03
Az első esetben - legyen az most konkrétan például egy Lumin - vezérelhetem a saját appjával upnp alapon, más upnp kompatibilis vezérlő appból, Roonból, Plexből, vagy Tidal Connecttel. Hangminőség szempontjából teljesen mindegy mivel vezérlem, ha ugyanazt a felvételt játszom le, az pont ugyanúgy fog szólni. Ez elméletileg is így van, és empirikusan is ez tapasztalható.
nálam az első eset szerepel. a streamer-em rasberry pi célszámítógép, rajta linux-alapon volumio.
a tidal app-ja is a streamer-emet "volumio" -ként látja, tehát magát a volumio cuccot - ami már magán a streamer-en fut - szólaltatja meg, és ezért is lett kérdés számomra ez az egész..hogy létezhet-e mégis hallható különbség hangban végül.
tehát a surface irányítópultomról mind a böngészőben futtatott volumio-felület, mind a tidal appja egyformán egy volumio-eszközt lát - mint lejátszó célállomást - és azt irányítja.
innentől kezdve meg nem igazán lehet különbség.

de azért csak bekérdeztem.. hogy hátha mégsem placebo
:D

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Virgil írta:
2024.07.13., szomb. 09:54
lehet csinálok valakivel majd egy vaktesztet
Szerintem érdemes vaktesztet csinálni, bármi is lesz az eredménye.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Időről időre felmerül itt ez a kérdés, és rendszeresen elbeszélünk egymás mellett. Aminek az oka az, hogy mindenki a saját rendszeréből indul ki, viszont ezek a rendszerek alapvetően két szignifikánsan eltérő megközelítést alkalmaznak. Az egyik esetben önálló streamerekről beszélünk, legyen az egy Lumin, egy Aurender, egy Auralic vagy bármi más hasonló, a másik esetben pedig egy általános célú számítógépről Windows, Linux, MacOS operációs rendszerekkel, és tipikusan egy USB-n bekötött külső DAC-ról.

Az első esetben - legyen az most konkrétan például egy Lumin - vezérelhetem a saját appjával upnp alapon, más upnp kompatibilis vezérlő appból, Roonból, Plexből, vagy Tidal Connecttel. Hangminőség szempontjából teljesen mindegy mivel vezérlem, ha ugyanazt a felvételt játszom le, az pont ugyanúgy fog szólni. Ez elméletileg is így van, és empirikusan is ez tapasztalható.

A második eset teljesen más, itt valóban különbözhet a hang, attól függően, hogy mi a lejátszó program, legyen az Jriver, Foobar, Audivarna, Roon, Tidal direktben, vagy bármi egyéb. Meg persze ezeregy minden mástól is, az oprendszer beállításaitól kezdve a CPU típusáig.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó

Redguy írta:
2024.07.13., szomb. 08:56
a te rendszereden a te fülednek ez nem akkora difi, hogy megérje vacakolni egy macerásabb felülettel.
hát igen, persze, nem 'akkora'.. de tudod milyen ez a hifizés. elég egy épp csak hallható, vagy érzékelt különbség pozitív irányban, és máris az fog kelleni, meg azt fogod akarni
:)

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó

köszönöm szépen a válaszokat
most alapvetően ott tartok ugye, hogy már kipróbáltam jónéhányszor. nem vakteszten, hanem csak simán hallgatva connect aztán volumio, aztán vissza connect és megint a volumio.. és nekem a volumio finomabb, éteribb hangnak tűnik. annak hallom. épp ezért kapcsolok vissza a connectre és ott is jó a hang, de valahogy a volu-ra visszatérve egy ilyen könnyedébb hangot érzek, a gitárhúr pendítés, de az Patricia Barber énekhangja is jobban szállna a levegőben, amikor megszólal. és nyilván ez úgy az egész megjelenésére igaz a kapott hangnak
alapvetően én arra voltam kiváncsi, hogy a választott szoftver ezen a szinten, ilyen környezetben beleszólhat-e a végeredménybe, Ti mit gondoltok.

lehet csinálok valakivel majd egy vaktesztet, hangerő nem gond, nem használok szoftveres szabályzást, lecsupaszított win 10-es micrpspft surface-en fut a volumio és tidal app is, kilőve minden win10es folyamat amit csak tudtam, minden max level-en lejátszóban és dac-ban is, csak az erősítőm szabályoz.

az, hogy a volumio, mind nagyon jó hangú és régóta ajánlott szoftver beleintegrálta a tidal-t magába, nyiván nem rossz dolog, és affelé húz a szívem. és szuper a hangom is. a connect felülete viszont jobban működik, sok apróságban
a válasz a kérdésre, hogy a hang vagy a kezelés fontosabb-e, nehéz a válasz. de talán a hang
..hát ha már

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

Ahogy az előttem szóló, én is azt gondolom, hogy a legjobb, ha meghallgatod.
Pénzbe nem kerül, csak egy kis időbe.
Ha megvan a saját tapasztalatod, akkor el fogod tudni dönteni, hogy NEKED mi a legjobb.
Amúgy a lejátszó-szoftvernek egészen biztosan nem kis szerepe van a kapott hang minőségében, de lehet, hogy a te rendszereden a te fülednek ez nem akkora difi, hogy megérje vacakolni egy macerásabb felülettel. 36_1_11.gif
Csak akkor derül ki, ha kipróbálod!
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Virgil írta:
sziasztok,
hetek óta töprengek azon, vajon van-e értelme annak, hogy a volumio-t 'erőltetem' lejátszó-felületnek, mert én azt jobb hangúnak érzékelem, és nem mondjuk a tidal saját natív felületét (tidal connect), ami viszont meg használhatóbb úgy egyébként számomra..
én mintha azt érezném/hallanám, hogy a volumio-val egyszerüen jobban szólna a cucc. és ez a nagy dilemmám, vajon létezhet-e ez, hogy a vezérlő-felület/szoftver hatással lehet egyáltalán a hangra, vagy ez csak beképzelés, és - onnanstól ugye, hogy a streamerről közvetlen megy a cucc a dac/erősítő felé, nem pedig más eszközről a streamerre és onnan tovább - a streameren lévő szoftver már nem befolyásolhatna semmit, ugyanazt adja kifele..

Tidal connect esetén sem megy keresztül másik eszközön a hang, pl egy okostelefon ilyen esetben csak távirányító, a hálózati lejátszó ugyanúgy a Tidal szerveréről kapja kért hangállományt mindkét esetben.
Félretéve, hogy placebó vagy nem amit érzékelni vélsz, érdemes magadnak feltenni a kérdést, tényleg annyival jobb lenne a hang Volumioval, hogy emiatt megéri beáldoznod a Tidal connect számodra jobb használhatóságát?
Illetve tehetsz egy kísérletet is, mégpedig, hogy szólsz valakinek, indítson egy zenét vagy Tidal connecttel vagy Volumioval anélkül, hogy tudnád melyik vezérli épp a lejátszót és próbáld eltalálni, többszöri próba előnyös lehet. Egy komoly buktatója viszont lehet egy ilyen tesztnek, ha pl az egyik vezérlő más hangerőt állít be mint a másik, ilyenkor jó eséllyel a hangosabb lejátszást fogod jobbnak hallani, szóval a hangerőviszonyokat érdemes leellenőrízni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2011

Hozzászólás Szerző: wittao »

Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Virgil írta:
sziasztok,

Sajnos ,,hülyeség" :angry: Ezek a szoftverek csak vezérelnek, semmi közük a hanghoz....
A gondolkodás nem megerőltető...

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó

sziasztok,

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2024.07.01., hétf. 16:12
alto írta:
2024.07.01., hétf. 11:47
Így van, és nincs ebben semmi meglepő újdonság, hiszen a fizikában régóta ismert az elektromosság hullámtermészete, azaz hogy az elektromosság elektromágneses hullám formájában terjed a vezetőt körülvevő térben. Ennek a térnek az anyaga (legyen az levegő vagy valamilyen szigetelő anyag, amit dieletrikumnak hívunk), illetve az anyag jellemzői befolyásolják az elektromágneses hullám terjedését. A jelenséget Maxwell négy differenciál egyenlete matematikailag is tökéletesen leírja.
Nem is lepődtem meg azon, hogy számít, hanem a mértékén - egyes esetekben jobban számít, mint a vezető...
A "nincs benne semmi meglepő újdonsáfg"-ot - bár igaz - azért egy kissé fellengzősnek érzem. Mindenkinek új az, amit először lát, hall, érzékel.
Bocsi, de nem is neked szántam valójában. Vannak viszont itt jópáran, akik - kis túlzással - mindent hifi wodoonak gondolnak, ami nem magyarázható az Ohm törvénnyel vagy TCP/IP protokol sajátosságaival, miközben az elektromágnesség fizikája a valóságban ennél jóval bonyolultabb, lásd Maxwell egyenletek.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5978

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alto írta:
2024.07.01., hétf. 11:47
Így van, és nincs ebben semmi meglepő újdonság, hiszen a fizikában régóta ismert az elektromosság hullámtermészete, azaz hogy az elektromosság elektromágneses hullám formájában terjed a vezetőt körülvevő térben. Ennek a térnek az anyaga (legyen az levegő vagy valamilyen szigetelő anyag, amit dieletrikumnak hívunk), illetve az anyag jellemzői befolyásolják az elektromágneses hullám terjedését. A jelenséget Maxwell négy differenciál egyenlete matematikailag is tökéletesen leírja.
Nem is lepődtem meg azon, hogy számít, hanem a mértékén - egyes esetekben jobban számít, mint a vezető...
A "nincs benne semmi meglepő újdonsáfg"-ot - bár igaz - azért egy kissé fellengzősnek érzem. Mindenkinek új az, amit először lát, hall, érzékel.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”