Snipi írta: ↑2024.07.11., csüt. 06:52
Normális álló hangfalam van. Kb. 20 év keresés után lett az ami. Amúgy B&W P6. Mivel kevés elektronikus zenét és rockot hallgatok, így jó választás volt. Nem azért van több hangfalam, mert ezen ez jó azon meg az, hanem mert ez volt régi gyerekkori álmom. Már hogy több rendszerem is legyen, kvázi gyűjtőszenvedélyből, amit azért nem vittem túlzásba. Az már csak hab a tortán, hogy az a kevés elektronikus meg rock (abból se mind) jobban szól az állványosokon.
Lehet fikázni a P6-ost (amúgy nem érdekel ha valaki ezt teszi), viszont én kevés olyan hangfalat hallottam ami nekem annál jobban tetszett volna. Csak sajnos azok a megfizethetetlen (legalább is nekem) kategóriába tartoznak.
Akkor ideje lenne más irányba nézelődnöd, mint a P6, ami mikori gyártás is, 2000 előtti
Ha egy nem éppen felső kategóriás polcsugárzó jobban szól, mint egy komolyabb kategóriás álló, akkor az az álló hangfal
nem jó! Tök mindegy milyen neves gyártó terméke és mennyire vagy rágerjedve
Nálad a P6 valószínű ezért van csak meg:
"ez volt régi gyerekkori álmom"
Ami ugye nem biztos, hogy azért van, mert mindent visz.
Nálam az ajánlott Elac FS 20x X mellett Elac Vela BS403 is volt pár hétig, igen jobban szólt a BS403-as a közép és felső tartományban, de nem volt meg az alja. Ha nincs közvetlen viszonyítási alapom, akkor azt mondtam volna rá, hogy ok, de így az ment a háztól az olcsóbb álló maradt.
+ ahogyan KP is írja, sok zenei stílushoz kell a megfelelő basszusalap, mert vérszegény lesz tőle a produkció! Elveszti minden báját...