A fizikai alaptörvény természetesen továbbra is érvényes.

Ami pedig ezután a vezetőben (vagy azon kivüli) történő árameloszlást illeti, erre az Ohm törvény ad magyarázatot...de az nem ellentétes a fizikai alaptörvénnyel.

TJ.
A fizikai alaptörvény természetesen továbbra is érvényes.
Nem, a teljes keresztmetszeten.
Alapvetően hodyka érdekesen szerelt tápkábeléből indult ki a diskurzus, én is tápkábelről beszéltem a következőkben.SoundMania írta: ↑2024.07.07., vas. 13:05Hát a Vz micsoda?!
Csakszólok.... Több mint 300 ezer és vastagabb ( mint az összes V és/vagy Vx)....
Ha tudnátok mitől szól jól egy kábel, a gyártók bezárhatnának....
cables írta: ↑2024.07.07., vas. 19:40Nem kisebb a valószínűsége. Az elektron áramlás a teljes vezető keresztmetszetben történik. Ezért rosszabb pl. hangilag a hangszóró kábeleknél a villa, mint a Z-banán, mert a villa teljes tömege részt vesz a vezetésben, rengeteg felesleges anyagon áramlanak az elektronok.
De általánosságban is igaz!
Nem kisebb a valószínűsége. Az elektron áramlás a teljes vezető keresztmetszetben történik. Ezért rosszabb pl. hangilag a hangszóró kábeleknél a villa, mint a Z-banán, mert a villa teljes tömege részt vesz a vezetésben, rengeteg felesleges anyagon áramlanak az elektronok.
Ha ezt a logikát követjük, akkor nem annak kellene számítani, hogy mennyi az adott keresztmetszeti felületre eső hibák fajlagos mennyisége (hiba/cm2)? Jó eséllyel a vastagabb kábel esetén kisebb az elekronok "hibákkal" történő "találkozásának" geometriai valószínűsége, nem?
Provokátor!
KI állított ilyet, aki mértékadónak számít a hifi kábel készítésben?
A te hozzászólásodra.
Szerintem mindegy!MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35Egyébként most milyen kábelekről beszélünk? Táp, interconnect, hangfal?
Hát a Vz micsoda?!Rock60 írta: ↑2024.07.07., vas. 10:16Na, ha valamiről nem, akkor általánosságról nem beszélhetünk.
Ugyan háromszázezres kábelekhez nem volt még szerencsém, de alatta hallottam vastagabb és vékonyabb drótokat is jól szólni.
Vékonyabbat inkább. / 3 mm2 alatt./
Már bocsi, de mire írtad ?
Már bocsi, de én nem erre írtam...hodyka írta: ↑2024.07.07., vas. 11:50MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35
Egyébként most milyen kábelekről beszélünk? Táp, interconnect, hangfal?
"Houston, van egy kis problémánk"....A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt vásároltam itt a fórumon, egy Harmonic Technology Magic tápkábelt 1m.-es hosszban, nem gyári szerelten. Most megadta magát, a Furutech FI-35-ös hálózati dugóból kijött az egyik ér. A Magic felépítése úgy néz ki, hogy van benne 2x2 vezető ér, piros, és kék, valamint pár szál vékony drót a védővezetőnek. A vezetőerek átmérője egyenként kb.3,6mm. Az FI-35 hálózati dugó 3,5mm átmérőig fogad vezetőeret. Mi ilyenkor a sportszerű megoldás, addig csipkedek a vezetőerekből, míg 3,6mm átmérőjű nem lesz, vagy csak az egyiket fogatom be, vagy micsinyájjak? Várom építő jellegű hozzászólásaitokat! Üdv, SFI"
A jó reggelt kívánok! (helyett)hodyka írta: ↑2024.07.07., vas. 11:50MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35
"Houston, van egy kis problémánk"....A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt vásároltam itt a fórumon, egy Harmonic Technology Magic tápkábelt 1m.-es hosszban, nem gyári szerelten. Most megadta magát, a Furutech FI-35-ös hálózati dugóból kijött az egyik ér. A Magic felépítése úgy néz ki, hogy van benne 2x2 vezető ér, piros, és kék, valamint pár szál vékony drót a védővezetőnek. A vezetőerek átmérője egyenként kb.3,6mm. Az FI-35 hálózati dugó 3,5mm átmérőig fogad vezetőeret. Mi ilyenkor a sportszerű megoldás, addig csipkedek a vezetőerekből, míg 3,6mm átmérőjű nem lesz, vagy csak az egyiket fogatom be, vagy micsinyájjak? Várom építő jellegű hozzászólásaitokat! Üdv, SFI"
MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35
Egyébként most milyen kábelekről beszélünk? Táp, interconnect, hangfal?Rock60 írta: ↑2024.07.07., vas. 10:16Na, ha valamiről nem, akkor általánosságról nem beszélhetünk.
Ugyan háromszázezres kábelekhez nem volt még szerencsém, de alatta hallottam vastagabb és vékonyabb drótokat is jól szólni.
Vékonyabbat inkább. / 3 mm2 alatt./
Na, ha valamiről nem, akkor általánosságról nem beszélhetünk.
Ez nem igaz. Legalább is általánosságában nem.
Ne haragudj a személyeskedő hangnem miatt, de ezt csak így lehet jól megkérdezni.