Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Voyager írta:
2024.07.06., szomb. 17:41

A két vezetőér átmérője együttvéve 7.2 mm. Ahhoz, hogy 3,5 mm-es furatba ezt sikerüljön elhelyezni, nem kevés vezetőszáltól kell megszabadítani. Ne tedd!
Úgy értettem, hogy két 3.5 - es drót egymás mellett belefér. / Mint az audio-dugók 90 százalékánál./
Ha eddig is két 3.6 - os drót volt egy 3.5 - es lukban - gondolkodik.gif - akkor ugyan úgy kell visszavarázsolni. :D

Egyébként az átmérő nem duplázódik, csak a felület. :smile53:
Két 3.6 os átmérőjű drótból szorosan összesodorva kb egy 5.2 átmérőjű képezhető.
Azt kellene visszapucolni 3.5 - re valahogy...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2275

Hozzászólás Szerző: cables »

Azért azt elmondanám szépen halkan, hogy az audió kábelek - úgy általában - 5x, 10x túl vannak méretezve huzalátmérőben, tehát ennyiszer több anyaghiba rontja a hangot. Aki még a szokásosnál nagyobb huzal átmérőt akar használni az nagyon rossz úton jár.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
2024.07.04., csüt. 22:39
SFI írta:
2024.07.04., csüt. 21:06
Ez igaz, csak úgy volt megoldva, hogy nagyjából 3,5mm átmérőjű felület lett képezve a dugócsatlakozáshoz, a többi elemi szál pedig köré volt sodorva...Ez egy vastag, és rendkívül merev kábel. Azért tettem fel egyáltalán a kérdést, hogy létezik-e a problémára valamilyen műszaki megoldás, érvég hüvelyezés, vagy valami más, amiről én még nem hallottam. Üdv,
Addig kéne lapítani, míg bele nem fér a 3.5 - ös nyílásba, vagy egy - két vékony száltól megszabadítani. / Marad bőven keresztmetszet./
gondolkodik.gif
A két vezetőér átmérője együttvéve 7.2 mm. Ahhoz, hogy 3,5 mm-es furatba ezt sikerüljön elhelyezni, nem kevés vezetőszáltól kell megszabadítani. Ne tedd!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Rock60
Őslakos
Őslakos

SFI írta:
2024.07.05., pén. 07:13
Helló Rock, köszi jól vannak, teszik a dolgukat, a Music Reference nagyon kíméletesen bánik velük. Közben támadt egy ötletem kábelügyben, beszélek a Kácsával, hogy hátha megcsinálnák...Üdv,
Kíváncsi vagyok a megoldásukra. :rolleyes:

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 79

Hozzászólás Szerző: SFI »

Helló Rock, köszi jól vannak, teszik a dolgukat, a Music Reference nagyon kíméletesen bánik velük. Közben támadt egy ötletem kábelügyben, beszélek a Kácsával, hogy hátha megcsinálnák...Üdv,
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

Rock60
Őslakos
Őslakos

SFI írta:
2024.07.04., csüt. 21:06
Ez igaz, csak úgy volt megoldva, hogy nagyjából 3,5mm átmérőjű felület lett képezve a dugócsatlakozáshoz, a többi elemi szál pedig köré volt sodorva...Ez egy vastag, és rendkívül merev kábel. Azért tettem fel egyáltalán a kérdést, hogy létezik-e a problémára valamilyen műszaki megoldás, érvég hüvelyezés, vagy valami más, amiről én még nem hallottam. Üdv,
Szia ! Hogy vannak az RFT - k ?

Nem tennék rá hüvelyt, az még egy felületváltás...
Addig kéne lapítani, míg bele nem fér a 3.5 - ös nyílásba, vagy egy - két vékony száltól megszabadítani. / Marad bőven keresztmetszet./

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

SFI írta:
2024.07.04., csüt. 14:46
"Houston, van egy kis problémánk"....A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt vásároltam itt a fórumon, egy Harmonic Technology Magic tápkábelt 1m.-es hosszban, nem gyári szerelten. Most megadta magát, a Furutech FI-35-ös hálózati dugóból kijött az egyik ér. A Magic felépítése úgy néz ki, hogy van benne 2x2 vezető ér, piros, és kék, valamint pár szál vékony drót a védővezetőnek. A vezetőerek átmérője egyenként kb.3,6mm. Az FI-35 hálózati dugó 3,5mm átmérőig fogad vezetőeret. Mi ilyenkor a sportszerű megoldás, addig csipkedek a vezetőerekből, míg 3,6mm átmérőjű nem lesz, vagy csak az egyiket fogatom be, vagy micsinyájjak? Várom építő jellegű hozzászólásaitokat! Üdv, SFI
Valahogy eddig is be volt fogatva abba a dugóba, amiben volt...

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

"Houston, van egy kis problémánk"....A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt vásároltam itt a fórumon, egy Harmonic Technology Magic tápkábelt 1m.-es hosszban, nem gyári szerelten. Most megadta magát, a Furutech FI-35-ös hálózati dugóból kijött az egyik ér. A Magic felépítése úgy néz ki, hogy van benne 2x2 vezető ér, piros, és kék, valamint pár szál vékony drót a védővezetőnek. A vezetőerek átmérője egyenként kb.3,6mm. Az FI-35 hálózati dugó 3,5mm átmérőig fogad vezetőeret. Mi ilyenkor a sportszerű megoldás, addig csipkedek a vezetőerekből, míg 3,6mm átmérőjű nem lesz, vagy csak az egyiket fogatom be, vagy micsinyájjak? Várom építő jellegű hozzászólásaitokat! Üdv, SFI

kodakgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Re: Usb a-b

Hozzászólás Szerző: kodakgy »

És igeeen ,köszönöm szépen a tippet ,a streamer kimenetén is be kellett állítani az erösítöt!

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Re: Usb a-b

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

Üdv!
Auralic-on nem kell a kimenetnél az usb- kiválasztani?
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

kodakgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Usb a-b

Hozzászólás Szerző: kodakgy »

Sziasztok !
Elöre bocsátom, hogy abszolút kezdö vagyok ebben a világban !
Segítségre lenne szükségem mégpedig abban hogy :
-adva van egy audiolab 7000a integrált sztereó erősítő és egy Auralic aries g1 streamer
a két eszközt Usb A-B kábellel szeretném összekötni
a streamer Usb A kimenetét összekötöttem az erösìtö Usb B bemenetével ,kiválasztottam az erösìtö forrásválasztóján a pc usb opciót ,de sajnos a zene nem szólal meg a hangfalakon ,pedig a jel átmegy az erösítöbe ,mert a kijelzön jelzi ,hogy PCM 768KHZ és nem azt írja ,hogy no signal !Mi lehet a baj?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5972

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kaef2 írta:
2024.07.03., szer. 13:52
Talán érdemes vetni egy pillantást a pár hónapja e témában elkövetett blog posztomra. Arról szól hogy a digitális, IP-alapú környezetben is vannak analóg tartományban mérhető hatások.

https://medium.com/@mediaengineering/va ... 1c394e01da

A cikkben benne van az első rész linkje is. Habár az nem kifejezetten kábeles téma.
Köszi, elolvasom.
Én pedig ezt követtem el néhány napja (bár a fórumon nem először, de először ilyen összeszedetten), és akkor még nem kértem ki az AI "véleményét", ezért voltam kváncsi arra is: viewtopic.php?p=2885403#p2885403

Az érdekesség, hogy a ChatGPT 4o válaszában elég sok dolog visszaköszön, amit én is érintettem (pl. kábelek elhelyezése), illetve ugyanarra a következtetésre is jut. Az már hab a tortán, ha mindez mérhető (és persze miért ne lenne?)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3568

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Aszpirin írta:
2024.07.03., szer. 12:26
Egy másik ontopik kérdés és CahtGPT 4o álatl adott válasz:
Screenshot 2024-07-03 at 12.23.45.png
.
A teljes válasz:
Igen, elképzelhető, hogy az audio lejátszási láncban egy digitális kábel analóg adóantennaként viselkedik, és az általa sugárzott "zaj" a környezetében lévő előerősítőben elektromágneses interferenciaként (EMI) jelenik meg, ami hallhatóan befolyásolja a hangminőséget. Ez a jelenség különösen problémás lehet az érzékeny audiofil rendszerekben, ahol a hangminőségre nagy hatással lehet mindenféle zavar és interferencia.

Hogyan történik az EMI?

Az elektromágneses interferencia (EMI) olyan jelenség, amikor egy elektronikus eszközből származó elektromágneses sugárzás zavarja egy másik eszköz működését. Ez a sugárzás számos forrásból származhat, beleértve a digitális kábeleket is, amelyekben gyors adatátvitel zajlik. A digitális kábelekben haladó jelek hirtelen váltásai (pl. az éles feszültségváltozások) elektromágneses hullámokat generálhatnak, amelyek kisugározhatnak a környezetbe.

Az EMI hatása az audio rendszerekre

Az audio rendszerekben az EMI különösen zavaró lehet, mivel a hangjeleket rendkívül tisztán kell továbbítani az optimális hangminőség érdekében. Az előerősítők és más audio komponensek érzékenyek lehetnek az EMI-re, és ez a zavaró hatás a következő módokon jelenhet meg:

1. Zaj bevezetése:
Az EMI zaj formájában jelenhet meg az audio rendszerben, ami hallható zümmögést, sípolást vagy más zavaró hangokat okozhat.

2. Jel torzítás:
Az EMI torzíthatja az audio jelet, csökkentve a hangminőséget, és befolyásolva a jel tisztaságát és részletességét.

3. Dinamikatartomány csökkenése:
Az EMI csökkentheti az audio rendszer dinamikatartományát, ami kevésbé életteli és részletgazdag hangzást eredményezhet.

Hogyan lehet csökkenteni az EMI hatását?

Az EMI hatásának csökkentésére több módszer is létezik:

1. Kiváló minőségű kábelek használata:
Olyan digitális kábelek használata, amelyek jó árnyékolással rendelkeznek, segíthet minimalizálni az EMI kibocsátást. Az árnyékolás csökkenti az elektromágneses hullámok kisugárzását a kábelből.

2. Kábelek megfelelő elhelyezése:
A kábelek megfelelő elhelyezése és távol tartása az érzékeny audio komponensektől segíthet csökkenteni az EMI hatását. Az audio és tápkábelek elkülönítése is javíthatja a helyzetet.

3. Ferrit gyűrűk használata:
Ferrit gyűrűk alkalmazása a kábeleken segíthet csökkenteni az EMI-t. Ezek az eszközök elnyelik az elektromágneses zavarokat, és csökkentik azok kibocsátását.

4. Eszközök földelése:
Az audio rendszerek megfelelő földelése segíthet az EMI hatásainak minimalizálásában. A jó földelés elvezeti az interferenciát, és csökkenti a zavarokat.

5. EMI szűrők használata:
EMI szűrők alkalmazása a tápkábeleken és az audio lánc más részein segíthet kiszűrni a zavaró jeleket, és javítani a rendszer teljesítményét.

Összefoglalás

Az EMI jelentős hatással lehet az audiofil rendszerek hangminőségére, és a digitális kábelek is hozzájárulhatnak ehhez a jelenséghez. A megfelelő kábelválasztás, az eszközök elhelyezése, valamint különféle szűrők és árnyékolási technikák alkalmazása segíthet minimalizálni az EMI hatását, és biztosítani a lehető legjobb hangminőséget az audio rendszerekben.
Azért remélem senki nem veszi készpénznek egy mesterséges intelligencia válaszait, mindenesetre iszonyat nagy mennyiségű betanító anyagból dolgozik és bányássza ki a válaszait (amik ennek ellenére lehetnek rosszak, a kérdés által befolyásoltak, stb).
Talán érdemes vetni egy pillantást a pár hónapja e témában elkövetett blog posztomra. Arról szól hogy a digitális, IP-alapú környezetben is vannak analóg tartományban mérhető hatások.

https://medium.com/@mediaengineering/va ... 1c394e01da

A cikkben benne van az első rész linkje is. Habár az nem kifejezetten kábeles téma.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Egy másik ontopik kérdés és CahtGPT 4o álatl adott válasz:
Screenshot 2024-07-03 at 12.23.45.png
.
A teljes válasz:
Igen, elképzelhető, hogy az audio lejátszási láncban egy digitális kábel analóg adóantennaként viselkedik, és az általa sugárzott "zaj" a környezetében lévő előerősítőben elektromágneses interferenciaként (EMI) jelenik meg, ami hallhatóan befolyásolja a hangminőséget. Ez a jelenség különösen problémás lehet az érzékeny audiofil rendszerekben, ahol a hangminőségre nagy hatással lehet mindenféle zavar és interferencia.

Hogyan történik az EMI?

Az elektromágneses interferencia (EMI) olyan jelenség, amikor egy elektronikus eszközből származó elektromágneses sugárzás zavarja egy másik eszköz működését. Ez a sugárzás számos forrásból származhat, beleértve a digitális kábeleket is, amelyekben gyors adatátvitel zajlik. A digitális kábelekben haladó jelek hirtelen váltásai (pl. az éles feszültségváltozások) elektromágneses hullámokat generálhatnak, amelyek kisugározhatnak a környezetbe.

Az EMI hatása az audio rendszerekre

Az audio rendszerekben az EMI különösen zavaró lehet, mivel a hangjeleket rendkívül tisztán kell továbbítani az optimális hangminőség érdekében. Az előerősítők és más audio komponensek érzékenyek lehetnek az EMI-re, és ez a zavaró hatás a következő módokon jelenhet meg:

1. Zaj bevezetése:
Az EMI zaj formájában jelenhet meg az audio rendszerben, ami hallható zümmögést, sípolást vagy más zavaró hangokat okozhat.

2. Jel torzítás:
Az EMI torzíthatja az audio jelet, csökkentve a hangminőséget, és befolyásolva a jel tisztaságát és részletességét.

3. Dinamikatartomány csökkenése:
Az EMI csökkentheti az audio rendszer dinamikatartományát, ami kevésbé életteli és részletgazdag hangzást eredményezhet.

Hogyan lehet csökkenteni az EMI hatását?

Az EMI hatásának csökkentésére több módszer is létezik:

1. Kiváló minőségű kábelek használata:
Olyan digitális kábelek használata, amelyek jó árnyékolással rendelkeznek, segíthet minimalizálni az EMI kibocsátást. Az árnyékolás csökkenti az elektromágneses hullámok kisugárzását a kábelből.

2. Kábelek megfelelő elhelyezése:
A kábelek megfelelő elhelyezése és távol tartása az érzékeny audio komponensektől segíthet csökkenteni az EMI hatását. Az audio és tápkábelek elkülönítése is javíthatja a helyzetet.

3. Ferrit gyűrűk használata:
Ferrit gyűrűk alkalmazása a kábeleken segíthet csökkenteni az EMI-t. Ezek az eszközök elnyelik az elektromágneses zavarokat, és csökkentik azok kibocsátását.

4. Eszközök földelése:
Az audio rendszerek megfelelő földelése segíthet az EMI hatásainak minimalizálásában. A jó földelés elvezeti az interferenciát, és csökkenti a zavarokat.

5. EMI szűrők használata:
EMI szűrők alkalmazása a tápkábeleken és az audio lánc más részein segíthet kiszűrni a zavaró jeleket, és javítani a rendszer teljesítményét.

Összefoglalás

Az EMI jelentős hatással lehet az audiofil rendszerek hangminőségére, és a digitális kábelek is hozzájárulhatnak ehhez a jelenséghez. A megfelelő kábelválasztás, az eszközök elhelyezése, valamint különféle szűrők és árnyékolási technikák alkalmazása segíthet minimalizálni az EMI hatását, és biztosítani a lehető legjobb hangminőséget az audio rendszerekben.
Azért remélem senki nem veszi készpénznek egy mesterséges intelligencia válaszait, mindenesetre iszonyat nagy mennyiségű betanító anyagból dolgozik és bányássza ki a válaszait (amik ennek ellenére lehetnek rosszak, a kérdés által befolyásoltak, stb).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Érdekesség következik.
Némi próbálgatás után előfizettem az OpenAI-nál ChatGPT-re, ami lehetővé teszi mindig a legfejlettebb GPT és modell hasznlatát (jelenleg ez a "4o").
De nem ez a lényeg. Adtam neki egy ontopik feladatot, itt látszik a kérdés, és a válasz első néhány sora:
Screenshot 2024-07-03 at 11.39.59.png
.
Na, mivel BBCode formázást kértem, egyszerűen copy-paste-elem a teljes választ:
Hogyan befolyásolják a HDMI kábelek az audiofil lejátszó rendszerekben a hangminőséget?

A modern technológia fejlődésével az audiofil lejátszó rendszerek is egyre inkább kihasználják az új eszközöket és megoldásokat. Az egyik ilyen eszköz, amely jelentős hatással lehet a hangminőségre, a HDMI kábel. Ez a cikk részletesen bemutatja, hogyan befolyásolják a HDMI kábelek az audiofil lejátszó rendszerekben a hangminőséget.

Mi az a HDMI kábel?

A HDMI (High-Definition Multimedia Interface) kábel egy olyan szabvány, amely nagyfelbontású videó és többcsatornás digitális audio átvitelére szolgál egyetlen kábelen keresztül. A HDMI kábelek képesek audio és videó jelek továbbítására egyaránt, így népszerűek a házimozi rendszerekben és más multimédiás eszközökben.

A HDMI kábelek típusai

A HDMI kábelek különböző típusokban érhetők el, beleértve a standard, a high-speed, és az ultra high-speed kábeleket. Ezek a kábelek különböző sebességgel képesek adatot továbbítani, ami hatással lehet a hangminőségre is. Az audiofil rendszerekben általában a high-speed vagy ultra high-speed HDMI kábeleket használják, mivel ezek biztosítják a legmagasabb minőségű jelátvitelt.

A digitális jelátvitel és a hangminőség kapcsolata

A HDMI kábelek digitális jeleket továbbítanak, ami alapvetően különbözik az analóg jelátviteltől. A digitális jelek előnye, hogy kevésbé érzékenyek a zavarokra és a jelveszteségre, ami javíthatja a hangminőséget. Azonban a digitális jelek is érzékenyek lehetnek a kábel minőségére, különösen hosszabb kábeleknél.

A HDMI kábel minősége

A HDMI kábel minősége számos tényezőtől függ, beleértve a vezeték anyagát, az árnyékolást, és a csatlakozók minőségét. A kiváló minőségű HDMI kábelek gyakran rézből vagy ezüstből készülnek, és jobb árnyékolással rendelkeznek, hogy minimalizálják az elektromágneses interferenciát. A jó minőségű csatlakozók biztosítják a stabil kapcsolatot és minimalizálják a jelveszteséget.

Hangminőség az audiofil rendszerekben

Az audiofil rendszerekben a hangminőség kiemelkedő fontosságú. Az audiofilek olyan emberek, akik különösen érzékenyek a hangminőségre, és hajlandók jelentős összegeket költeni a legjobb eszközökre és kábelekre. A HDMI kábelek hatása a hangminőségre különösen fontos lehet ezekben a rendszerekben, mivel a legkisebb jelveszteség vagy zavar is észrevehető különbséget okozhat.

Kábelhossz és jelveszteség

A HDMI kábelek hosszúsága szintén befolyásolhatja a hangminőséget. Hosszabb kábeleknél nagyobb az esély a jelveszteségre és a zavarokra, ami ronthatja a hangminőséget. Az audiofil rendszerekben gyakran rövidebb kábeleket használnak, hogy minimalizálják a jelveszteséget és biztosítsák a legjobb hangminőséget.

HDMI verziók és audio formátumok

A HDMI szabvány különböző verziói különböző audio formátumokat támogatnak. Az újabb HDMI verziók, mint például a HDMI 2.1, támogatják a fejlettebb audio formátumokat, mint például a Dolby Atmos és a DTS
. Ezek a formátumok jobb hangminőséget és többcsatornás hangot biztosítanak, ami különösen fontos az audiofil rendszerekben.

A jitter hatása

A jitter, azaz a digitális jel átvitelében bekövetkező időzítési hibák, szintén befolyásolhatják a hangminőséget. A HDMI kábelek különböző mértékben lehetnek érzékenyek a jitterre, ami torzítást okozhat a hangban. A magas minőségű HDMI kábelek jobban képesek minimalizálni a jitter hatását, így jobb hangminőséget biztosítanak.

A megfelelő kábel kiválasztása

Az audiofil rendszerekben a megfelelő HDMI kábel kiválasztása kulcsfontosságú a hangminőség szempontjából. A legjobb eredmény érdekében fontos figyelembe venni a kábel anyagát, hosszát, árnyékolását és a támogatott audio formátumokat. A tesztelések és a szakértői vélemények szintén segíthetnek a legjobb kábel kiválasztásában.

Összefoglalás

Összességében a HDMI kábelek jelentős hatással lehetnek az audiofil lejátszó rendszerek hangminőségére. A kiváló minőségű HDMI kábelek minimalizálják a jelveszteséget és a zavarokat, jobb hangminőséget biztosítva. Az audiofil rendszerekben a megfelelő kábel kiválasztása különösen fontos, mivel a legkisebb különbségek is észrevehetők lehetnek a hangminőségben. A HDMI kábelek fejlődése és a digitális jelátvitel technológiája továbbra is lehetőséget biztosít az audiofilek számára, hogy a legjobb hangélményt élvezhessék.
Erre mondanám azt, ha amcsi lennék, hogy "impressive" :D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

tonya írta:
2024.07.02., kedd 13:45
Üdv !
Az lenne a kérdésem, hogy Audioquest Mackenzie kábelből szeretnék RCA - RCA kábelt készíteni, de ebben a kábelben 3 db ér van, mivel XLR - XLR készítésére is alkalmas, mi a jó megoldás RCA - RCA kábel esetén, a 3-ból egy ér kihagyása vagy pedig az RCA meleg illetve földpontjánál, valamelyik pontra 2 ér bekötése ?
Mackenzie_BulkCable.jpg
Előre is köszönöm a válaszokat
Mindkettő érvényes megoldás. Ha duplán kötöd valamelyiket, akkor az inkabb a nullvezetö legyen, tehat 1melegpont, 2hideg.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

Üdv !
Az lenne a kérdésem, hogy Audioquest Mackenzie kábelből szeretnék RCA - RCA kábelt készíteni, de ebben a kábelben 3 db ér van, mivel XLR - XLR készítésére is alkalmas, mi a jó megoldás RCA - RCA kábel esetén, a 3-ból egy ér kihagyása vagy pedig az RCA meleg illetve földpontjánál, valamelyik pontra 2 ér bekötése ?
Mackenzie_BulkCable.jpg
Előre is köszönöm a válaszokat
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: takiszer »

Szia! A Hidiamond 7 már komoly kábel nem lehet benne csalódni...használtan jó áron van , igaz az új árát nem éri meg...de mi éri meg az árárt??? Rudi kábeleit anno próbáltam, de nagyon nem jött be....
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri   Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár Hidiamond
Townshend Elite Rock-Excalibur  Benz Glider Borbély phono   

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

djtarajos írta:
2024.06.30., vas. 08:37
Kedves Fórumtársak!

Szép lassan sikerült beszerezni a megálmodott sztereó rendszeremet, viszont a a jelkábellel kapcsolatban még nem született meg a végleges döntés... A forrás (DMP-A8) és az erősítő (FL3S) közé milyen típusú kábelt ajánlanátok? XLR vagy RCA kimenetet érdemes használni? Amit eddig néztem: Hidiamond XLR 2 és az RCA 7. Van valakinek tapasztalata az említett drótokkal kapcsolatban? Természetesen bármilyen véleményt szívesen fogadok.
Egyik kábelt sem venném meg. Főleg annyiért amennyit kérnek érte. Persze mint minden, rendszerfüggő. Nálam nagyon nem vált be. Nekem Rudi drótjai működnek és elégedett vagyok :D
A gondolkodás nem megerőltető...

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

supravox írta:
2024.06.30., vas. 17:25
Alex_Aston írta:
2024.06.30., vas. 13:51
hodyka írta:
2024.06.30., vas. 12:33

A8 valódi a szimmetrikus kimenet, csak az erősítőn nem igazi szimmetrikus, csak a bemenet elsőfokozatáig, na itt a baj
Ez sem feltétlen baj. Nekem a Musicbook Source a Marantz PM-11 esetén is jobb volt XLR kábellel, és most a Heed Thesis is jobb. Pedig a Heed-en csak RCA bemenet van, de tettem az XLR-e egy átalakítót próbából, és még így is számomra hallhatóan jobb a hang, hiába nem szimmetrikus a fogadó oldal.
Még jó,hogy korábban elhangzottak ex catedra kijelentések is,hogy az xlr kábelezés teljesen felesleges.
Tán még szimmetrikus felépítésű keszülékeknél is.😪😪😪
Vicces vagy :rolleyes:
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

Alex_Aston írta:
2024.06.30., vas. 13:51
hodyka írta:

A8 valódi a szimmetrikus kimenet, csak az erősítőn nem igazi szimmetrikus, csak a bemenet elsőfokozatáig, na itt a baj
Ez sem feltétlen baj. Nekem a Musicbook Source a Marantz PM-11 esetén is jobb volt XLR kábellel, és most a Heed Thesis is jobb. Pedig a Heed-en csak RCA bemenet van, de tettem az XLR-e egy átalakítót próbából, és még így is számomra hallhatóan jobb a hang, hiába nem szimmetrikus a fogadó oldal.
Még jó,hogy korábban elhangzottak ex catedra kijelentések is,hogy az xlr kábelezés teljesen felesleges.
Tán még szimmetrikus felépítésű keszülékeknél is.😪😪😪
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

hodyka írta:

Csak a Marantz! :-D

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Alex_Aston írta:
2024.06.30., vas. 12:05
djtarajos írta:
Kedves Fórumtársak!

Szép lassan sikerült beszerezni a megálmodott sztereó rendszeremet, viszont a a jelkábellel kapcsolatban még nem született meg a végleges döntés... A forrás (DMP-A8) és az erősítő (FL3S) közé milyen típusú kábelt ajánlanátok? XLR vagy RCA kimenetet érdemes használni? Amit eddig néztem: Hidiamond XLR 2 és az RCA 7. Van valakinek tapasztalata az említett drótokkal kapcsolatban? Természetesen bármilyen véleményt szívesen fogadok.
Ha valódi az XLR kimenet (A8-ason tudtommal nem csak dísz) akkor szerintem mindenképp jobb azt használni.
Nálam Hidiamond D1 XLR és Hidiamond D3 RCA között volt hallható különbség.
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

djtarajos írta:
Kedves Fórumtársak!

Ha valódi az XLR kimenet (A8-ason tudtommal nem csak dísz) akkor szerintem mindenképp jobb azt használni.
Nálam Hidiamond D1 XLR és Hidiamond D3 RCA között volt hallható különbség.
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”