DeLorean írta: ↑2024.06.27., csüt. 07:50
...
De hát három rész után megítélni ezt a sorozatot - nem lehet. Van, ahol 10 perc után is OK a dolog, de a Dark lényege a meghökkentés, igen komoly agy munkát is követel a nézőtől, hogy sikerüljön összerakni a dolgokat.
Valóban nem vicces sorozat, de nem kell magán nevetnie.
Egy nagyon jól elkészített alkotás, egészen jó színészi alakításokkal és olyan csavarokkal, amin csak pislog az ember.
...
De ha 3 rész után elengedted, ha nem lesz más - nézd végig és utána térjünk vissza a véleményedre!
Az iMDB pontszám 451 ezer után 8,7-es. Ráadásul német sorozat, ez igen kimagasló pontszám. Nekem 10-es és a legjobb időutazós sorozatnak tartom.
Mivel a bakancslistámon már így is több tétel van, mint amit életem végéig abszolválni tudnék, muszáj szelektálni.
Egy sorozat kap 10-15 perc esélyt, hogy hangulattal, miliővel, karakterrel, zenével, akármivel győzzön meg, hogy érdemes rá pazarolnom az időmet.
A
Dark ehhez képest 3 részig húzta, nem is rossz teljesítmény.
Nekem olyan, ami nem tud magán nevetni, nem nagyon kell, nincs rá semmi szükségem.
Biztos nem fogom végignézni, mert valami wiki/fandom oldalon átfutottam a 3 évad tartalmát, hogy megértsem, hogy tulajdonképpen miről van szó és ez is segített eldönteni, hogy ezt kihagyom.
Az IMDb pontszám semmit sem jelent, vannak 8+ pontos hulladékok és 7- remekművek.
Önmagában az, hogy német sorozat, inkább hátrány, a német nyelv sérti a fülemet, az angol szinkronja meg borzalom - SZÁMOMRA.
Félreértés, valószínűleg REMEK sorozat, mint mondjuk akár pl. a Breaking Bad, a Game of Thrones, a Yellowstone, csak ezek NEM NEKEM készültek, nekem nem mondanak semmit.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek