-CB- írta: ↑2024.06.26., szer. 09:22Van egy Croft GCI hibridem, abban 2 ecc83 as cső van az előfokvan. Játszottam egy darabig mire sikerült azonos erősítesű használt párat lőni hozzá.Endrion írta: ↑2024.06.26., szer. 08:58Na!, ez jó hír. Köszi.Snipi írta: ↑2024.06.26., szer. 07:40
Nekem is van ilyen erősítőm. Egy füles erősítő. Van benne egy ECC88-as és egy 6H5C (6N5SZ), (6AS7 ruszki változata) ami mind a kettő egy-egy kettős trióda, és úgy van megcsinálva, hogy az egyik csőfunkció a bal, a másik meg a jobb csatorna. Állítólag (nem nagyon értek hozzá) ez így azért jó, mert ebben az esetben az elméletben két cső paraméterei szinte (vagy teljesen, nem tudom) azonosak, ami a kiküszöböli a párba válogatás problémáját. Szóval elvileg ha ilyen van, és elég csatornánként egy cső (funkció) akkor ez a legjobb megoldás erre.
Aki no globál, vagy no lokális NFB kapcsolástechnikával épített elektroncsöves erősítőt használ, az gyakorlatilag egyformára bemért kettőstriódákat, vagy párba válogatott csöveket vegyen.
Mivel itt nincs negatív visszacsatolás, ami az fennálló csőparaméter különbségeket "megszüntetné", így az eltérő erősítés pl. eltérő hangerőt produkál a rendszerben.
TJ.