Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

La_Valse írta:
2024.06.19., szer. 11:31
kaef2 írta:
2024.06.19., szer. 10:34

Vagyis nem érdemes túlagyalni a kérdést. A magam részéről az XLR csatlakozást jobban szeretem, de tisztán praktikus okokból, nem igazán a hangzás okozta különbség miatt, még akkor is, ha van a jelútban műveleti erősítő a szimmetrizálás miatt.
Ez egy mértéktartó, sok tapasztalaton alapuló szemlélet, csak azonosulni tudok vele, és másoknak is megfontolásra
ajánlom.
Köszönöm.
Tudom, hogy ez kompromisszum, de szívesen meghozom.
Nem ezen múlik a boldogságom. :smile53:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
2024.06.19., szer. 11:23
Rock60 írta:
2024.06.19., szer. 11:03

Én szívesen olvasnék egy korrektül összehozott XLR vs RCA összehasonlító tesztet.
Ennek azért nem lenne túl sok értelme, mert az eredmény rendszer és RCA,XLR kábel függő lenne. Tehát nem lenne általában érvényes igazság tartalma. Mindenkinek magának kell ezt tesztelni, a saját rendszerében, az általa elérhető (számbajövő) kábelekkel.
Abból indulunk ki ugye, hogy a szimmetrikus jeltovábbítás kevésbé érzékeny a környezetből felszedett zajokra, mint az aszimmetrikus. Ezzt elméletileg és objektíve is le lehet vezetni.
Tehát vegyünk egy szimmetrikusnak szánt kábelt (ergo: három külön vezetőst plusz esetleg árnyékolást - de utóbbi nem kötelező, mindenesetre ha van árnyékolás, akkor az nem számít bele a három vezetőbe). Ezt ugye be lehet kötni aszimmetrikusan is, tehát semmi akadálya, hogy RCA ill. XLR dugókat is tegyünk a végére, megfelelő (aszimmetrikus ill. szimmetrikus) bekötéssel is. Készítsünk két összekötőt ugyanabból a kábelből, azonos hosszban, de az egyik RCA-RCA, a másik XLR - XLR. Vegyünk egy forráskészüléket, amelynek van analóg RCA és XLR kimenete is, valamint egy (elő)erősítőt, amelynek van RCA és XLR bemenete is. Kössük össze őket mindkét kábellel, majd lejátszás közben váltogassunk az (elő)erősítőn az RCA és XLR bemenetek között. A hallgatóság ne tudja, hogy melyik re kapcsolunk épp, de jegyezze fel, hogy mikor melyiket észleli jobbnak. Mi pedig jegyezzük fel, hogy mikor melyikre váltottunk.

Ez szerintem egy korrekt teszt lenne, amely az XLR előnyét egyértelműen ki kellene mutassa.

Természetesen az "előny" mértéke készülék- ill. rendszerfüggő lesz, de ha ebbe kötünk bele, akkor kivétel nélkül minden "hallgatózásos" tesztbe beleköthetünk azon az alapon, hogy bármi is jön ki ott, otthon nálad más lehet, ha nem pontosan ugyanaz a rendszered. Ha ezen a szinten kötünk bele, és nem fogadjuk el egyes megoldások (mint pl. a szmmetrikus jeltovábbítás) elméletileg is levezethető objektív előnyeit, akkor mire jók az általad is hangoztatott dolgok, pl. hogy "az árnyékolatlan mindig jobb, mint az árnyékolt" és hasonló, általad is hangozatott elvek. Az ilyenekbe nem lehetne ugyanúgy belekötni azzal, hogy "ez rendszerfüggő"?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

kaef2 írta:
2024.06.19., szer. 10:34

Vagyis nem érdemes túlagyalni a kérdést. A magam részéről az XLR csatlakozást jobban szeretem, de tisztán praktikus okokból, nem igazán a hangzás okozta különbség miatt, még akkor is, ha van a jelútban műveleti erősítő a szimmetrizálás miatt.
Ez egy mértéktartó, sok tapasztalaton alapuló szemlélet, csak azonosulni tudok vele, és másoknak is megfontolásra
ajánlom.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

Rock60 írta:
2024.06.19., szer. 11:03

Én szívesen olvasnék egy korrektül összehozott XLR vs RCA összehasonlító tesztet.
Ennek azért nem lenne túl sok értelme, mert az eredmény rendszer és RCA,XLR kábel függő lenne. Tehát nem lenne általában érvényes igazság tartalma. Mindenkinek magának kell ezt tesztelni, a saját rendszerében, az általa elérhető (számbajövő) kábelekkel.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

pjm írta:
2024.06.19., szer. 10:42

Amúgy emlékeimből merítkezve és vállalva az esetleges tévedés lehetőségét nálam tényleg más stílusúnak hat a két kábel. Hogy nálad egyforma az nekem is furcsa.

Betettél valami nagyzenekart is, vagy csak zen zenét?
A bhajan és a kirtan mindenen jól szól :napsut: , de természetesen volt komolyabb ( nak mondott :smile29: ) is
( és mint alább írtam a két usb karakterbéli különbségei viszont ugyan úgy kijöttek mindkét összekötőnél, filléres studiós titkos favorit marad, Oyaide megy hozzád vissza, pedig hajlottam, hajtottam a japó szinergiára...)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

akvapark írta:
2024.06.19., szer. 08:51

Laikusként. A szimmetrikus kábelvezetés nem jelent elviekben semmilyen hangzásbeli előnyt. Arra lett kitalálva, hogy hosszú távoságon, zajmentesen lehessen elektromos jelt vezetni.
Ebből én azt a következtetést vonnám le, hogy házi használatra készült XLR összeköttetés, lehet: parasztvakítás.
Volt itt már erről szó. Járatasabb szakik elmondták már, hogy elvileg miért /lehet/ előnyösebb az XLR - vissza lehet keresni - ha olvasok különböző készülék teszteket - erősítő, dac - ott is megemlítik, hogy XLR - el kicsit jobb a hang mint RCA - val.
Nekem nincsen, de gondolom csak van itt a körünkben valaki, aki próbálta már ezt is, azt is és elmesélné a tapasztalatait.

Látom, közben jöttek válaszok...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.06.19., szer. 11:16-kor.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 297

Hozzászólás Szerző: pjm »

kupecke írta:
2024.06.18., kedd 14:48
Ja, lényeges, a két összekötő kábel még anyagszerkezetében sem azonos. Saec SL 1990 rca, Eichmann Express 6 xlr.
Qrvára más, az egyik tömör a másik sodrott. Az Eichmann nem árnyékolt. És szerintem a 1990 ezüstözött réz (vagy nem). Annyit az Eichmann mellett, hogy kb fele akkora árkategóriában versenyzett. Az viszont mindkettőre igaz, hogy kevesen ismerik :P

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 297

Hozzászólás Szerző: pjm »

kupecke írta:
2024.06.19., szer. 09:51
Az erősítő egy Neukomm Audio Sytem CPA12-es, a dac Roksan K3. Mivel 2 usb bemenet is van rajta, természetesen usb kábelt is tudtam úgy összehellgatni, hogy mindkettő be van dugva, csak bemenetet váltok. Azonnal hallható a kábelek közötti különbség, az érdekes, hogy az említett összekötőknél szinte alig. Furcsa, furcsa. ( más eddigi öszzekötőknél hallottam...)
Mer mindkettő tökéletes... :noproblemo:

Amúgy emlékeimből merítkezve és vállalva az esetleges tévedés lehetőségét nálam tényleg más stílusúnak hat a két kábel. Hogy nálad egyforma az nekem is furcsa.

Betettél valami nagyzenekart is, vagy csak zen zenét?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2024.06.19., szer. 10:47-kor.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2490

Hozzászólás Szerző: supravox »

cables írta:
2024.06.19., szer. 10:12
supravox írta:
2024.06.19., szer. 09:44

Laikusként...
Egy valódi szimmetrikus rendszerben rövidebb jelutaknál is jelentkezik a zajmentesebb átvitel.
Minél kevesebb a zaj annál többet hallunk a zenéből.
Ez elég egyszerű nem?
Nem.
A zaj elleni védekezésben az EMF, tehát a sugárzott zaj elleni védelmet a kábelgyárok túllihegik, jól hangzik, hogy az ő termékeik védettek ez ellen. Itt a topikban leírtam pár napja, hogy az én rendszeremben sajnos csak egymásra fektetve tudom vezetni az ÁRNYÉKOLAN RCA összekötőket és az ugyancsak árnyékolatlan hálózati és hangfal kábeleket. Semmi zaj nincs, nagyon jó a hang. Van olyan, főleg csöves rendszer, ahol árnyékolt RCA kell, de ott se kell XLR.
Szép volt.
Arra mit lépsz,hogy volt módomban a saját rendszeremet kipróbálni ugyanaza a kábel szimmetrikus és asszimmetrikus kivitelben?
Kivéve az ATC-ig menő összekötőt mert azon CSAK XLR bejárat van.
Mit gondolsz mi lett a konklúzió?
Ja tudom a válaszod.
Nem kell árnyékolás!!!!
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

supravox írta:
akvapark írta:
kupecke írta:
Kíváncsi lennék ki mit gondol az alábbiakról.
Eddig bármely kábel között tudtam különbséget tenni, még a filléres piros-fehér rca-k között is. Most megörültem, hogy lett egy olyan dac-om, melyen van xlr kimenet is ( erősítőn is van, de eddig nem volt használva, nem volt mivel). Korábban Anti barátomnál igen meggyőző különbséget hallotunk az xlr összeköttetést használva ( az enyémnél nagyságrendekkel nívósabb rendszeren). Kaptam meghallgatásra egy kb 20 éves, még talán soha be nem kötött xlr-t. Nem a "csodát" vártam, de hogy szinte semmi... Ha nagyon fülelem, figyelem nüansznyit "találok" de keresni kell. Ja, lényeges, a két összekötő kábel még anyagszerkezetében sem azonos. Saec SL 1990 rca, Eichmann Express 6 xlr.
Laikusként. A szimmetrikus kábelvezetés nem jelent elviekben semmilyen hangzásbeli előnyt. Arra lett kitalálva, hogy hosszú távoságon, zajmentesen lehessen elektromos jelt vezetni.
Ebből én azt a következtetést vonnám le, hogy házi használatra készült XLR összeköttetés, lehet: parasztvakítás.
Ha hall is az ember különbséget, az a kábelek, csatlakozók minőségében rejlik.
Másik következtetésem, hogy az RCA-XLR átalakítok még feleslegesebbek.
De lehet, nincs igazam. leborulok.gif
Laikusként...
Egy valódi szimmetrikus rendszerben rövidebb jelutaknál is jelentkezik a zajmentesebb átvitel.
Ez elég egyszerű nem?
Rendszertechnikai szemlélettel ezeket a dolgokat érdemes figyelembe venni (magam évek óta szimmetrikus kábelezésű rendszereket használok otthon, többféle 3 utas aktív hangfallal és pár passzív prototípussal is manapság):

1. Nagyon kevés a valós szimmetrikus felépítésű elektronika. Nem mindegy, hogy a szimmetrikus csatlakozást az eszközök, hogyan produkálják.

2. Furcsa módon egyre több az olyan kínai, párszázezer forintos DAC vagy DAP, aminek belül teljesen szimmetrikus a kialakítása, dupla, több csatornás chipekkel felszerelve és teljesen szimmetrikus kialakítású műveleti erősítős (vagy akár diszkrét elemekből épített) kimeneteket használva, ezek az eszközök a szimmetrkus kimeneteiken egyértelműen jobban szólnak, több levegővel, jobban leválva a hangsugárzókról.

3. Ahol nem szimmetrikus az elektronika, ott általában műveleti erősítőkkel szimmetrizálnak, ritkább esetben trafóval. Inkább rosszul, mint jól. Általában az aktív hangfalak is ilyenek.

4. A képen alul látható 2 fekete doboz egy-egy 200+800W-os diszkrét elemeből épített 2x2 csatornás hazai D-osztályú erősítő prototípusa. A 800W-os rész full szimmetrikus, a 200W-os nem.

Kép
Kép

A szintén a képen látható valós szimmetrikus EMM Labs DA2 D/A konverterrel és a Pass Labs Xs előfokával szimmetrikusan hajtva azonnal jól hallható különbség van a 800W-os és a 200W-os útvonalak között, a már említett levegősséget, lendületet és a hangsugárzókról történő leválást figyelembe véve (saját valós térben, 2 mikrofonnal készült, nem utómunkában zengetett felvételekkel).

Kép

A képen látható egy utas szélessávú, de a Falcon Ls3/5a és más hangsugárzókat hajtva is hasonló különbségeket mutatva.

5. Tegnap nálam járt Long és úgy adódott, hogy röviden összehasonlítottuk a Clarinet csöves előfokán keresztül a belül nem szimmetrikus előfok trafóval szimmetrizált bemenetét, a nem szimmetrikus kimenetén keresztül hajtva a szintén Clarinet 211-es triódás végfokon keresztül.

Kép

A forrás EMM Labs dac-nak van szimmetrikus és aszimmetrikus kimenete is, a belső konstrukció full szimmetrikus, az előfok bemenete ezüsttel tekercselt amorf magos trafóval szimmetrizált, kimenete RCA és az csatlakozott a végfokhoz, ami szintén nem szimmetrikus belül. Az RCA és az XLR kábelek ugyanolyan hosszúságú és amyagú ezüst Clarinet kábelek voltak. A DAC kimenete pár tized dB-n belül ugyanolyan hangosságot adott az előfok bemeneteit változtatva, nem kellett a hangerőn állítani.
A lényeg: mindkettőnknek a szimmetrikus útvonal egy picit jobban tetszett, de nem volt szignifikáns különbség.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

earforce írta:
2024.06.17., hétf. 19:31
Azt szeretném kérdezni hogy láttatok már ilyet hivatalos manualban ahol kifejezetten írják hogy a kábelek jelentőségét valahogy próbálták minimalizálni? Hogyan lehetséges ez?
Erre nincs tipp uraim?
Screenshot_2024-06-17-19-40-38-13_f541918c7893c52dbd1ee5d319333948.jpg
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

supravox írta:

Laikusként...
Ez elég egyszerű nem?
Nem.
A zaj elleni védekezésben az EMF, tehát a sugárzott zaj elleni védelmet a kábelgyárok túllihegik, jól hangzik, hogy az ő termékeik védettek ez ellen. Itt a topikban leírtam pár napja, hogy az én rendszeremben sajnos csak egymásra fektetve tudom vezetni az ÁRNYÉKOLAN RCA összekötőket és az ugyancsak árnyékolatlan hálózati és hangfal kábeleket. Semmi zaj nincs, nagyon jó a hang. Van olyan, főleg csöves rendszer, ahol árnyékolt RCA kell, de ott se kell XLR.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

akvapark írta:
kupecke írta:
Eddig bármely kábel között tudtam különbséget tenni, még a filléres piros-fehér rca-k között is. Most megörültem, hogy lett egy olyan dac-om, melyen van xlr kimenet is ( erősítőn is van, de eddig nem volt használva, nem volt mivel). Korábban Anti barátomnál igen meggyőző különbséget hallotunk az xlr összeköttetést használva ( az enyémnél nagyságrendekkel nívósabb rendszeren). Kaptam meghallgatásra egy kb 20 éves, még talán soha be nem kötött xlr-t. Nem a "csodát" vártam, de hogy szinte semmi... Ha nagyon fülelem, figyelem nüansznyit "találok" de keresni kell. Ja, lényeges, a két összekötő kábel még anyagszerkezetében sem azonos. Saec SL 1990 rca, Eichmann Express 6 xlr.
Hát, nincs

Full szimmetrikus hidalt rendszert hallottál már ?

Érdemes, majd utána mond hogy nincs értelme :D
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Az erősítő egy Neukomm Audio Sytem CPA12-es, a dac Roksan K3. Mivel 2 usb bemenet is van rajta, természetesen usb kábelt is tudtam úgy összehellgatni, hogy mindkettő be van dugva, csak bemenetet váltok. Azonnal hallható a kábelek közötti különbség, az érdekes, hogy az említett összekötőknél szinte alig. Furcsa, furcsa. ( más eddigi öszzekötőknél hallottam...)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2490

Hozzászólás Szerző: supravox »

akvapark írta:
kupecke írta:
Laikusként...
Ez elég egyszerű nem?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

akvapark írta:
Laikusként.
Én meg aztán laikus bölcsészként: állítólag vannak olyan készülékek, amelyeknek a belső felépítése is szimmetrikus, és vannak, amik nem, de azért raknak rá xlr csatlakozókat. A 2. típusban (szinte) biztosan igaz, hogy az xlr-nek semmi hangzásjavító szerepe nincs, csak az említett parasztvakítás. Nem tudni innen, hogy a szóban forgó erősítő és dac milyen.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

kupecke írta:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

supravox írta:
2024.06.17., hétf. 20:53
gomolalaci írta:
2024.06.17., hétf. 20:23
Aszpirin írta:
2024.06.17., hétf. 09:05

Attól még lehetett szimmetrikusnak készült kábel, nem ez lenne az első eset, hogy szimmetrikus kábelre RCA dugókat tesznek (azzal is lehet kapni/rendelni).
De ez csak egy tipp volt, illetve az akart lenni.
40 éve talán még nem létezett szimmetrikus kábel :angry:
40 éve 1984 volt.
Nem 1512.
A lényeg,hogy tele volt a piac szimmetrikus készülékekkel.
Vagy legalábbis volt rajtuk xlr csatlakozó.
Ebből nem nehéz kikövetkeztetni,hogy csak akadt szimmetrikus összekötőkábel.
De gondolom ez nem rendíti meg a kijelentésedet.
De! Megrendíti, mert nem találkoztam olyannal. :angry: Tévedtem :smile53:
A gondolkodás nem megerőltető...

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 926

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

tottyi írta:
2024.06.18., kedd 13:50
Ezzel a kabelezessel en is igy voltam, hogy a rendszeremre semilyen hatssal nincsenek a kabelek amig ki nem csereltem az osszeset joval dragabbra mert sajnos nekunk "suketeknek" nagy kulonbseg kell, hogy meghalljuk a kabelcseret. Amig be nem tettem az utolso halozati kabelt is a renszerbe addig nem volt valtozas.
Sok evig csak en is hallgattam, hogy mirol beszelnek es azt gondoltam valami deneverfuluek hallhatjak csak a kulonbseget.
Nem kell ahhoz denevér fülűnek lenni ahhoz, hogy kihald a különbséget.... a sok év alatt gyakorlott lesz az ember füle és rááll a hangra... azért jó mindig ugyanazokon a zenéken netán filmrészleten tesztelni... :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ezzel a kabelezessel en is igy voltam, hogy a rendszeremre semilyen hatssal nincsenek a kabelek amig ki nem csereltem az osszeset joval dragabbra mert sajnos nekunk "suketeknek" nagy kulonbseg kell, hogy meghalljuk a kabelcseret. Amig be nem tettem az utolso halozati kabelt is a renszerbe addig nem volt valtozas.
Sok evig csak en is hallgattam, hogy mirol beszelnek es azt gondoltam valami deneverfuluek hallhatjak csak a kulonbseget.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Rock60
Őslakos
Őslakos

earforce írta:
2024.06.18., kedd 10:22
earforce írta:

Nálam ez úgy nézett ki hogy bekerültek elképesztően jó kábelek (mindenhová) és semmilyen irányba nem változott a hang.
Általában én sem tapasztaltam amúgy ilyet, de én is és másik két nagyonakaromhallani akülönbségetmertcsakzezüstjóamitjapánkolostorbaáldottakmeg2x-típusú barátom is ugyanezt tapasztalta, szóval számomra ez az egész X-akta továbbra is. Emellett a rendszeremet nem tartom egy kis felbontású löttyedthangú kenegetős színezős valaminek ami nem hozná ki a legapróbb nüanszokat is.
Akkor szerencsés helyzetben vagy, hogy a rendszered immunins a kábelekre, mindegy neki, hogy olcsók, vagy drágák ...
Egy gonddal kevesebb. :D

Egyébként nem / csak / a kenegetős színezős rendszerek képesek annulálni a kábelek hatását, hanem a kifejezett erős hangzási stílussal bírók, még ha nagy felbontásúak is. Olyan erővel viszik bele a stílusukat a hangzásba, hogy a kábelek közötti különbséget már szinte képtelenség meghallani.
Nem mondom, hogy a Tied ilyen, de valami csak elfedi ezt a spektrumot...

Aztán persze olyan is van, hogy " nagyonakaromhallanidetényleg " lenne is mit, de mégsem halljátok.
Ez onnan jutott eszembe, hogy látom, Neked is sztatikusod van, és Metrum Octav - od. Ez nálam is megvan, megfejelve egy " színezős hangú, maszatolós " csöves integrálttal.
Csöng is a fülem már vagy három éve, változó intenzítással, de még SOHA nem fordult elő, hogy egy bármilyen kábel, dugó, biztosíték cserét ne hallottunk volna meg azonnal.
/ Feleségemet szoktam kényszeríteni, hogy bökje ki, Ő is, mit hall... :D /

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

cables írta:
2024.06.17., hétf. 21:10
earforce írta:

Nálam ez úgy nézett ki hogy bekerültek elképesztően jó kábelek (mindenhová) és semmilyen irányba nem változott a hang.
Esetleg csak jónak mondott kábelek lehettek nem pedig elképesztően jók. De még akkor sem nagyon hiszem. Én hallottam pár rendszerben kábelcserét, de olyat, hogy teljes kábelcsere nem változtat a hangon... ilyet nem tapasztaltam.
Számít milyen kábelek voltak jónak mondva? Nem.
Ha azt írtam volna hogy egy teljes Cables kábelrendszer került volna be, netán teljes Néhai vagy ValhallA az változtatna a dolgon? Nem.

Általában én sem tapasztaltam amúgy ilyet, de én is és másik két nagyonakaromhallani akülönbségetmertcsakzezüstjóamitjapánkolostorbaáldottakmeg2x-típusú barátom is ugyanezt tapasztalta, szóval számomra ez az egész X-akta továbbra is. Emellett a rendszeremet nem tartom egy kis felbontású löttyedthangú kenegetős színezős valaminek ami nem hozná ki a legapróbb nüanszokat is.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

gomolalaci írta:
2024.06.17., hétf. 20:23
40 éve talán még nem létezett szimmetrikus kábel :angry:
Akkor már bőven létezett, az 50-es évek óta használatos a szimmetrikus jelvezetés.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:
2024.06.17., hétf. 12:22

Ha ránagyítasz erre a klón képre,akkor a jelölt részen látsz egy bordázatot (mindegyik klón ilyen),ez nincs rajta az eredeti oyaide dugókon,sima az a rész rajtuk.
Csak azért hogy könnyebben menjen az azonosítás,legalább a dugvillákon.
Nem akartam belemenni a részletek boncolgatásába, hogy miről ismerhető fel a hamisítvány - nem hívhatjuk klónnak, amin megtévesztésre alkalmas márkajelzés található - de ha már feldobtad azt a képet, nem csak nagyítással, hanem kicsinyítéssel is jól látható bibikre hívnám fel a figyelmet :
A P-079 e - nek aranyozottak az érintkezői, nem olyan szép króm színűek, mint a linkelt képen.
Nem kevéssé feltűnő, hogy a föld-lemez a dugó teljes átmérőjén keresztül fut, míg az eredetinél közel sem. Annak a helyén NICOON felirat, áramerősség és feszültség értékek olvashatók.
A hologram hiánya már csak hab a tortán.
Az IEC - dugó föld pont felett részén az eredetin nem a CE nyomat látszik - azzal minden hamísitványt telenyomnak - hanem a NICOON felirat, szorosan alatta az áramerősség és feszültség értékek.
A dugók kábel felöli végén és belül további érdekességek fedezhetők fel az eredetitől való
eltérésekben a hamisítványoknál.

Ha valakiket untatott az agymenésem, akkor srry, ha valaki érdekelt a kérdésben, annak örülök, ha segíthettem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”