Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8892

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kargidje írta:
2024.06.19., szer. 13:30
:smile51: Már megint a k. hifishark bazz!!! 4-5-6...stb. éve is drágább volt hifisharkon ugyan az a használt hifi mint nálunk!!! Az ugye megvan, kint még mindig minimum 2,5-3x több a havi fizu, szóval a két használt piac nagyon nem egy szinten van, nem összehasonlítható árak tekintetében!!! Nem igaz, ez nem esik le egyeseknek még most sem :goodmorning:
Éppen ezért krvára nem értem, miért példálóztok vele gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

Amúgy már vannak olyan termékek hifisharkon, amik olcsóbbak, mint nálunk!!!
Az megvan, hogy a hifishark nem árul, hanem különböző oldalak kínálatát, mint pl. az AVX gyűjti össze. gondolkodik.gif
Szóval még így is bőven 100k-val olcsóbban árulja a hirdető, mint az európai átlagár. Egyébként meg elég sok megkeresés van külföldről, lehet onnan fogják megvenni.
Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott. (Egyébként olcsóbban is adja) ;)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

:smile51: Már megint a k. hifishark bazz!!! 4-5-6...stb. éve is drágább volt hifisharkon ugyan az a használt hifi mint nálunk!!! Az ugye megvan, kint még mindig minimum 2,5-3x több a havi fizu, szóval a két használt piac nagyon nem egy szinten van, nem összehasonlítható árak tekintetében!!! Nem igaz, ez nem esik le egyeseknek még most sem :goodmorning:
Éppen ezért krvára nem értem, miért példálóztok vele gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

Amúgy már vannak olyan termékek hifisharkon, amik olcsóbbak, mint nálunk!!!

earforce:
hirdetek használt terméket újat, boltból, pár ezerrel többért mint vettem, hogy lehessen alkudni. Jó mi, képzeld el, el tudod?

Adott Vienna Baby hangfalnál olyan 80-90e-et kellene alkudni ;)
Ezt beajánlanád a hirdetőnek lehet elhajtana anyázások közepette, holott ... :angry:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8892

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kargidje írta:
2024.06.19., szer. 09:29
Ennek az ára is szépen emelkedik:
1. viewtopic.php?t=201064
2. viewtopic.php?f=33&t=204175

Tudjuk a covid és a háborús infláció miatt. :smile51:
Akkor ezt a hifishark-os képernyőfotót csak úgy itt hagyom. 2000 EUR, a mai napi középárfolyammal 792 420 Ft.
.
Csatolmányok
IMG_1940.png
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2932

Hozzászólás Szerző: earforce »

Nem válaszoltál a kérdésre: Ha a tiéd lenne mennyiért raknád fel hirdetni?

Nyilvánvaló hogy a +X tízezer forint az az alku benne, mert sokkal kevesebbért nem akar tőle megválni mint amennyiért vette.

Vélelmezem, hogy ez egy jó hangsugi a maga kategóriájában, kérlek nézd meg mit kapsz újonnan most félmillióért!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Előzménye:
1. viewtopic.php?t=187633
2. viewtopic.php?t=201064
3. és az aktuális hirdetés pár hónappal később viewtopic.php?f=33&t=204175

Az előző tulaj ~550e körül vette wittao-tól, és rárakott 1év alatt pár ezer Ft-ot. Érdekes ő nem akart keresni rajta...esetleg kövezzétek meg érte.
Azt még mindig nem értem miért véditek ennyire azt, aki durván tol pár hónap alatt 70-80e Ft-ot az áron?????
... és igen, emiatt is emelkednek itt avx-en az árak, mert csak bólogattok, helyeseltek, ha ugyan az a termék 3-4hónap múlva jóval többért van itt meghirdetve!!!

Jó példa pl. a 7-8éves Elac FS247.3-ak, amiket most majdnem 500e-ért hirdetnek bazz. Újat lehet venni EU-ból 560e-ért!!!
2022-2023-ban 300-350e-ért hirdették őket... :rolleyes:

Ja, amúgy már nincs infláció, leküzdötte a "nagyérdemű :smile51:" .... szóval nem emelkednek a boltban az árak, csak szólok. Mert ugye ez volt a szlogen eddig: "A bolti árak is emelkednek, szóval emelni kell a használt árakat is, nem baj, ha éppen 20-30éves az eladni kívánt termék"

earforce
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
2024.06.19., szer. 09:29

Valóban.

Te mennyiért raktad volna fel különben?

Épp kirugattam magam egy másik hobbycsoportból ahol kritizálni mertem, hogy a moderátor kritizálja az árat. Értem én hogy ez SEM (avx) nem a vatera meg az eBay stb. Támogatom is. Védjük a newbiekat és a kóbor apácák támadásaitól a gyanútlan vevőket.
Teljesen szíve joga mindenkinek az mit mennyiért rak fel.

Kérdem én, mi lett olcsóbb az elmúlt fél évben? Ennek tükrében nyugodtan lehet 1000 ilyen példát felhozni, csak semmi értelme.
Aki hagyja hogy átvágják azt át is fogják.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Az előző témához kapcsolódóan egy költői kérdés:
Miért is vágysz olyan termékre, amit tudod hogy nem fogsz tudni kifizetni soha?
bravo.gif

Második költői kérdés:
Miért jó ez a fajta nyálcsorgatás, mikor ez csak az egyénnek árt?

Célszerű lenne az embereknek olyan célokat kitűznie, ami az adott egyénnél el is érhető, nem pedig csak vágyálom marad örökre... különben mindvégig savanyú marad a szőlő...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Aszpirin írta:
2024.05.21., kedd 15:50
Snipi írta:
2024.05.21., kedd 13:53
Aszpirin : Szerintem a kérdésedre a válasz talán a forgalmi adatokban keresendő.
Egy nagyobb forgalommal rendelkező országban kisebb árrés esetén is elérhető gazdaságos jövedelem. Mert kisebb
Igen. Ez egy ördögi kör. Mert a magasabb árak a forgalom ellen hatnak, szerinted hányan rendelnek közülünk is inkább külföldi webshopokból vagy mennek ki Ausztriába?).Na persze nem a Core Audiós cuccokért (bár a srácok tuti örülnének, ha oda is ki lehetne menni értük :) ) Mi potenciális vevők lennénk itthon...
Na mindegy, részemről a téma ejtve, úgy tűnik, kiveséztük, és megvannak a válaszok. Sajnálom, hogy ez a helyzet. Most szépen hazamegyek, mert megérkezett a NAD M55-öm (ebay-ről :D ). Ebbe is fejest ugrottam, és ma derül ki, hogy koppanok-e :D, ha igen, nem marad ms hátra, mint vagy megjavíttatni valahogyan a Linn Unidisket, vagy kimenni egy Maratz 30n-ért Ausztriába :D
Nem ez az ördögi kör. Nem az, hogy a magas árak a forgalom ellen hatnak.
Hanem az, hogy itt a legtöbb embernek nem az a gondja, hogy milyen hifit vegyen és/vagy hol. Más ...

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3148
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Snipi írta:
Aszpirin : Szerintem a kérdésedre a válasz talán a forgalmi adatokban keresendő.
Egy nagyobb forgalommal rendelkező országban kisebb árrés esetén is elérhető gazdaságos jövedelem. Kis forgalom mellett nagyobb árrés kell egy olyan jövedelem eléréshez ami mellett már megéri belevágni az egészbe. Persze el lehet menni kapálni is, mint ahogy ezt anno a MI Gézánk (Hofi) is megmondta. :D
Ettől függetlenül még nagyon sajnos, hogy ez így van, sőt inkább hogy ennek így kell lenni.
De erről minden bizonnyal nem a kereskedők és nem a vevők tehetnek, de ebbe nagyon ne menjünk bele jobban.
Ez valóban egy ördögi kör. Ha bruttóban fillérre ugyanannyiért adom mint egy osztrák bolt, neki a netto haszna eleve magasabb az áfa különbözettel. Ráadásul - ahogy ELEX is leírta - a magasabb volumen miatt az osztrák kereskedő jobb árakat kap mint egy magyar. Összességében így olyan mozgástere van akciókra, kedvezmènyekre, amiről én csak álmodhatok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5972

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Snipi írta:
Egy nagyobb forgalommal rendelkező országban kisebb árrés esetén is elérhető gazdaságos jövedelem. Mert kisebb
Igen. Ez egy ördögi kör. Mert a magasabb árak a forgalom ellen hatnak, szerinted hányan rendelnek közülünk is inkább külföldi webshopokból vagy mennek ki Ausztriába?).Na persze nem a Core Audiós cuccokért (bár a srácok tuti örülnének, ha oda is ki lehetne menni értük :) ) Mi potenciális vevők lennénk itthon...
Na mindegy, részemről a téma ejtve, úgy tűnik, kiveséztük, és megvannak a válaszok. Sajnálom, hogy ez a helyzet. Most szépen hazamegyek, mert megérkezett a NAD M55-öm (ebay-ről :D ). Ebbe is fejest ugrottam, és ma derül ki, hogy koppanok-e :D, ha igen, nem marad ms hátra, mint vagy megjavíttatni valahogyan a Linn Unidisket, vagy kimenni egy Maratz 30n-ért Ausztriába :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Egy nagyobb forgalommal rendelkező országban kisebb árrés esetén is elérhető gazdaságos jövedelem. Kis forgalom mellett nagyobb árrés kell egy olyan jövedelem eléréshez ami mellett már megéri belevágni az egészbe. Persze el lehet menni kapálni is, mint ahogy ezt anno a MI Gézánk (Hofi) is megmondta. :D
Ettől függetlenül még nagyon sajnos, hogy ez így van, sőt inkább hogy ennek így kell lenni.
De erről minden bizonnyal nem a kereskedők és nem a vevők tehetnek, de ebbe nagyon ne menjünk bele jobban.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2024.05.20., hétf. 17:14
Ugye valojaban ez most a “cicaharc” temaja…
Nem ez a cicaharc témája.
Én feltettem egy kérdést, amire általában kapásból rávágjátok a világbajnok magyar ÁFA-t, meg a forintárfolyamot. Aztán amikor vettem a fáradtságot, és utánaszámoltam, hogy ezekhez az árakhoz IRREÁLIS (480 Ft fölötti) euró-árfolyam kellene a 27%-os magyar ÁFA mellett is, hogy - NETTÓ értéken - összevethetők legyenek az ausztriai árakkal, akkor jött a bemutatóterem fenntartása, meg alkalmazottak bére, stb... ami egy kinti kereskedő esetében is ugyanúgy megvan, és esélyes, hogy magasabb is, tehát nem érv. Ezt is kilőve eljutottunk a magyar kereskedelmi kultúrához... igen, ezt nem kell bemutatni, de amikor ilyen általánosításokhoz folyamodunk, akkor nem értem, miért gondoljuk, hogy ez a kulturális különbség csak a vevőknél van meg. Valahogy a kereskedők bezzeg nyugati színvonalon nyomják, csak a vevők olyan keleteurópaiak, ugye :D A vásárlók hibáztatása en bloc ezért a helyzetért az olyan de olyan nyugateurópai hozzáállás, ugye :D Meg az alkalmazottak is kivétel nélkül mindenhol totál fehéren, teljes bérükkel vannak bejelentve, ahogy azt a nyugati kultúrákban illik, stb...
Na, ezt a cicaharcot akartam elkerülni, én így értettem.

A szervizhez pedig: én még nem találkoztam márkaszervizzel itthon, amely ingyen végezte volna a nem garanciális javításokat. Tehát, miért etikátlan vagy unfair, ha PÉNZÉRT itthon javíttatom, ha tudom, a külföldön vásárolt terméket????
Ha tudom, mert ha - a nyugaton megszokott kulturáált módon ugye :rolleyes: - elhajtanak, mert szervizeltessem csak ott a pénzemért, ahol vettem, akkor viszem külföldre, és "bravó" a magyar szervizes hozzáállásért. Ezt természetesen nem rád értettem.

Egyébként megjegyezném: ha hiszed, ha nem, nálam gazdasági-lokálpatriótább pofát nehezen találsz, vallom, hogy a magyar gazdaságért igen sokat tehetünk, ha magyar teermesztésű vagy gyártású termékeket vásárolunk, illetve magyar kereskedő zsebébe juttatjuk a profitot, és ez igen gyakran nagyon erős szempont nálam, de van valahol egy határ.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

tibikecsoki írta:
2024.05.21., kedd 11:00
Azért saját példámat bemutatva kicsit árnyaltabb a helyzet,az otthoni demót illetően,vevői oldalról.Anno,mikor az első naim komponensemet megvettem,egy otthoni kipróbálás lehetősége indított el a naim vonalon.Pedig a vételárának csak kb felét szántam volna erősítőre,de annyira megtetszett az otthoni hangzás,hogy azt mondtam,ez kell.(Ennek persze feltétele volt,hogy az egész vételárral is rendelkeztem).Az autó vásárlásánál ugyan ez volt a helyzet,túl volt a lehetőségeimen,de a kipróbálás annyira meggyőzött,hogy addig okoskodtam,amíg meg nem tudtam venni. Tehát,ha valamit igazán akarsz,akkor bizonyos ésszerű kereteken belül túl léphetsz a határaidon,ha van elég motivációd.A hifi esetében ez a motiváció az otthoni demózás lehet. Ennek lehetőségét pedig akárhogy is,de az eladónak áll módjában biztosítani.Hogy ezt hogyan teszi,ingyen,vagy pénzért,ez már az ő üzletpolitikájától függ.A kiállítások kapcsán mindig azt halljuk,hogy ott nem lehet igazán hallani egy rendszer tudását,azt mindenképpen otthon kell meghallgatni,mintha ez teljesen természetes lenne. Csak amikor meg konkrétan oda jutunk,hogy na akkor hallgassuk meg otthon,akkor a kereskedő húzza a száját,én meg (ha jobb érzésű vevő vagyok) rosszul érzem magam,hogy mi van,ha mégsem akarom megvenni,mert nálam nem volt olyan meggyőző,akkor potyára behintáztattam.Viszont,ha tényleg tetszik,akkor akár képes vagyok a lehetőségeimnél jóval messzebb is menni,csak hogy megszerezzem a terméket. A bolt jó esetben arról szól,hogy van a polcon több fajta árú,több árkategóriában. Én akkor is csak egyet akarok megvenni,de hogy melyiket,az több összetevős,lehet,hogy a végén egyiket sem.És általában ez a valószínűbb,jobb esetben más boltban mást is megfülelek,aztán vissza térek,és veszek valamit. A kereskedő dolga,és lehetősége,hogy kínáljon,szaktudással segítsen a döntésben,és adott esetben,biztosítsa az otthoni próba lehetőségét.Ezt árazza be úgy ahogy akarja. Nekem nem kell tudnom,hogy az árból milyik összetevő mennyit nyom a latban,de eldönthetem,hogy a pénzem kihez viszem,akár adott márka ugyan azon terméke esetében is.
Ez a vevői hozzáállás korrekt, nincs ezzel semmi gond.

Az hogy egy kereskedő mit és hogyan tud vagy akar demózni, az egy soktényezős történet.
Mi több mint 2000 különböző terméket árulunk, az gondolom könnyen belátható, hogy fizikai és pénzügyi képtelenség mindegyikből demó darabot tartani. Mi nem demózunk belépő szintű kategóriát (az egyszerűség kedvéért a 2-300ezer alatti árú készülékeket). Egyrészről ezeknek a meghallgatására viszonylag alacsony a vevői igény, tipikus webshop termékek, amiket megrendelnek műszaki paraméterek/kinézet/tesztek alapján, másrészről közgazdasági értelemben gazdaságtalan is lenne ezek demózása, figyelembe véve a elérhető árrés és a demó költségeinek arányát.
Nem szivesen demózzuk azokat a márkákat sem, ahol túl sok a viszonteladó, köztük sok szakértelemmel és bemutatóteremmel nem rendelkező. Tipikusan ebben a körben szokott előfordulni hogy nálunk meghallgatják, aztán megrendelik valahol máshol, így ezt inkább kihagyjuk, elesve némi potenciális árbevételtől, de megelőzve egy csomó bosszúságot.
Egyedi mérlegelést igényel az az eset, ha nincs az adott készülékből kibontott demó példányunk, de van raktáron bontatlan belőle. Ha úgy érezzük, hogy a vevő vételi szándéka komoly, akkor megkockáztatjuk a felbontást, ugye ha mégse viszi el, akkor azt már nem tudjuk eladni új készülékként, olyat meg mi nem játszunk hogy visszacsomagoljuk mintha új lenne. Itt is lukra lehet futni, volt olyan "kedves" vevőnk, aki kibontatott egy originál gyári készüléket, meghallgatta, tetszett neki, majd kért egy bontatlan darabot, pedig az orra előtt lett felbontva. :smile51:
A demó alapvetően bemutatótermi demót jelent, ezért nem kérünk pénzt. De letét ellenében (ami megegyezik a készülék árával, van aki ezen is próbál alkudozni, ezt őszintén szólva nem értjük, annyira kilóg a lóláb) pár napra sok mindent ki tudunk adni, illetve kényesebb vagy nagyon drága készülékek esetén demózunk ügyfélnél is, ennek van költsége, amit vásárlás esetén visszatérítünk.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 125

Hozzászólás Szerző: tibikecsoki »

Azért saját példámat bemutatva kicsit árnyaltabb a helyzet,az otthoni demót illetően,vevői oldalról.Anno,mikor az első naim komponensemet megvettem,egy otthoni kipróbálás lehetősége indított el a naim vonalon.Pedig a vételárának csak kb felét szántam volna erősítőre,de annyira megtetszett az otthoni hangzás,hogy azt mondtam,ez kell.(Ennek persze feltétele volt,hogy az egész vételárral is rendelkeztem).Az autó vásárlásánál ugyan ez volt a helyzet,túl volt a lehetőségeimen,de a kipróbálás annyira meggyőzött,hogy addig okoskodtam,amíg meg nem tudtam venni. Tehát,ha valamit igazán akarsz,akkor bizonyos ésszerű kereteken belül túl léphetsz a határaidon,ha van elég motivációd.A hifi esetében ez a motiváció az otthoni demózás lehet. Ennek lehetőségét pedig akárhogy is,de az eladónak áll módjában biztosítani.Hogy ezt hogyan teszi,ingyen,vagy pénzért,ez már az ő üzletpolitikájától függ.A kiállítások kapcsán mindig azt halljuk,hogy ott nem lehet igazán hallani egy rendszer tudását,azt mindenképpen otthon kell meghallgatni,mintha ez teljesen természetes lenne. Csak amikor meg konkrétan oda jutunk,hogy na akkor hallgassuk meg otthon,akkor a kereskedő húzza a száját,én meg (ha jobb érzésű vevő vagyok) rosszul érzem magam,hogy mi van,ha mégsem akarom megvenni,mert nálam nem volt olyan meggyőző,akkor potyára behintáztattam.Viszont,ha tényleg tetszik,akkor akár képes vagyok a lehetőségeimnél jóval messzebb is menni,csak hogy megszerezzem a terméket. A bolt jó esetben arról szól,hogy van a polcon több fajta árú,több árkategóriában. Én akkor is csak egyet akarok megvenni,de hogy melyiket,az több összetevős,lehet,hogy a végén egyiket sem.És általában ez a valószínűbb,jobb esetben más boltban mást is megfülelek,aztán vissza térek,és veszek valamit. A kereskedő dolga,és lehetősége,hogy kínáljon,szaktudással segítsen a döntésben,és adott esetben,biztosítsa az otthoni próba lehetőségét.Ezt árazza be úgy ahogy akarja. Nekem nem kell tudnom,hogy az árból milyik összetevő mennyit nyom a latban,de eldönthetem,hogy a pénzem kihez viszem,akár adott márka ugyan azon terméke esetében is.
Marantz SR-7013,Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Innuos Zenith Mk3,Holo Spring2 KTE, ProAc Respone D38,Behringer Truth B1031A ,JMlab Electra cc900,JMlab electra sr900,JMlab tantal505,2db Monitor Audio mrw-10 sub.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

alto írta:
2024.05.20., hétf. 19:31
Senki ne érezze magát rosszul emiatt, jól tudom, hogy a magyar társadalom morális szintje elég messze van ettől. De valamikor csak el kellene kezdeni kicsit közösségben is gondolkodni...
Semmi politika nincs abban, amit írok. Volt valaha egy egykori kormánypárt, aminek a teljes eltűnés előtti utolsó szlogenje az volt, hogy normális Magyarország legyen. Vagyis valami olyasmi, amit itt felvázoltál, nagyon helyesen. A mostanában zajló folyamatok ismeretében megjósolom, hogy a következő 100 évben ez nem fog elkövetkezni, rettenetes mentális állapotok vannak ebben az országban. Ennek a változtatásához generációváltások kellenek, az irány meg nem igazán jó manapság. Még az elitnek csúfolt társaság is éppen ellenkezőképpen viselkedik, mint amit leírtál. Én nagyon pesszimista vagyok. sad.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 727

Hozzászólás Szerző: ELEX »

wittao írta:
2024.05.20., hétf. 17:14
.....
Hozzateszem van olyan gyarto, amelyik kotelez, hogy a vevot at kell iranyitani ahhoz az adott orszagban levo disztributorhoz, amiben vasarolni kivan. Minket rendszeresen check-olnak probavasarlokent kulfoldi maganszemelynek alcazva magukat, es konkretan nem szabad kiszolgalnunk, ha egy olyan orszagbol keres, ahol van kepviselet! .....
Persze itt lehet jönni és lobogtatni az EU szabad kereskedelem elvét.
De az USA gyártók ezt nagy ívben le..ják. Teljes joggal.
Ők fenntartanak egy disztributori hálózatot és VÉDIK a helyi disztributoraikat.
Sok próbálkozás van, hogy ezt meg azt a terméket a hazai forgalmazó adja már el neki X országba.
Ezt egy normális disztributor nem vállalja be akkor, ha van az adott gyártónak az X országban helyi disztributora.
Hozzá irányítja.
Ha nyereségvágyból mégis kiszolgálja, akkor azt kockáztatja, hogy azonnal elveszik a disztributori jogát az adott országban.
És akkor lobogtathatja az EUs jogszabályokat. Ennyi volt.

Más történet, ha egy külföldi bemegy egy üzletbe és ott kp. megvesz valamit. Az helyi értékesítés, nem export.
Hogy a vevő utána mit csinál a termékkel, az már az ő dolga.

Más: sok kereskedő már ismeri a notórius próbálgatókat, akik egy vastag bukszával a zsebükben járták a kereskedéseket és sok milliós dolgokat vittek haza próbára, majd egy hét múlva visszahozták. Ezt kétszer, háromszor meg lehet játszani, majd elég. Neki soha semmit ezután. Persze a hír gyorsan terjed és más kereskedők is így viszonyultak már hozzá.
Másik csoport akik a "fülükkel" járják a bemutató termeket. Sohasem ő dönt, hanem a szakértő "füle", akit, akiket magával cipel mindenhova. Mondjuk sokszor mindenféle vásárlási szándék nélkül, csak úgy hobbiból járták a termeket. Ezt is el lehet játszani maximum kétszer. Harmadszor udvariasan el lettek tanácsolva, a tevékenységüket másnál folytassák.

Szerencsére ezek a helyzetek elenyésző kisebbségben voltak. A legtöbb esetben valós vételi szándékkel látogattak el az addig ismeretlen emberek. De egy komolyabb kereskedést a törzsvásárlók "tartottak" el, akik sokszor évtizedeken keresztül visszajártak, mert kialakult a kölcsönös bizalom kereskedő és vevő között. Komoly pénzeknél nem mindegy, hogy kinél hagyod ott a millióidat. Ki az, akiben feltétel nélkül megbízhatsz, ki az, akinek nem remeg a keze, ha látja a vastag pénztárcát. Ki az, aki nem mindenáron akar valamit rádsózni a pillanatnyi haszon miatt. .....

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Tudom az előző posztom kissé idealista volt, de tovább megyek.

A tudatos vásárláson is érdemes lenne elgondolkodni.
Sok itthon a melldöngető hazafi, de szerintem a hazaszeretnek nem abban kéne megnyilvánulnia, hogy lenézzük a szomszéd népeket, pusztán azért mert magyarnak születtünk. A hazaszeretetnek, lokálpatriotizmusnak elsősorban abban kellene megnyilvánulnia, hogy számításba veszem azt is, hogy a cselekedeteim mennyiben szolgálják az ország, vagy szűkebb közösségem érdekét is, nem csak a sajátomét.
A kedvencem ebben a műfajban a Szlovákiában vásárolt, és szlovák rendszámmal itthon közlekedő Nagy-Magyarország matricás luxusterepjáró. Totális képzavar...

Értem én, hogy senki nem ellensége a saját pénztárcájának, de ha kimész Bécsbe vásárolni, vagy külföldi webshopból rendelsz, akkor esetleg érdemes azt is figyelembe venni, hogy így az Áfa nem a magyar államot fogja illetni, ebből az itthoni kereskedő nem fog társasági és iparűzési adót befizetni, a kisebb forgalom kevesebb alkalmazottat így kevesebb járulékot és kevesebb személyi jövedelemadót jelent. Tehát te személyesen ugyan jól jársz, de a közösség (és ebben te is benne vagy) viszont rosszul. Mert az így be nem folyt jövedelmekből már biztos nem épülnek utak, iskolák, kórházak. Oké, üresen tátongó, fölösleges, megalomán stadionok sem, de ez sovány vigasz.

Senki ne érezze magát rosszul emiatt, jól tudom, hogy a magyar társadalom morális szintje elég messze van ettől. De valamikor csak el kellene kezdeni kicsit közösségben is gondolkodni...
BARTIMEX AUDIO Honlap

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2024.05.20., hétf. 15:55
wittao írta:
2024.05.20., hétf. 11:08
Pontosan emiatt irtam, hogy valojaban a vevok sajat maguk alatt vagjak hosszutavon a fat, a sajat viselkedesuk miatt.
Kiepitett lehetosegeket vonnak meg maguktol a jovoben, mert egyszeruen ugyan Te szepen fogalmaztad meg “moralitas”-kent, de lehetne akar pofatlansagnak is hivni. Ugye a kereskedo neha tobb orat rajuk szan a sajat idejebol, is a vevok nem foglalkoznak azzal, hogy az o szemszogukbol 2-3 ora a kereskedo szemszogebol 5 vevojelolt eseten 10-15 orat jelent. A vegen pedig latja, hogy beszerezte, 500.000 Ft-tal olcsobban valahol kulfoldon.
Es erre meg nehanyan egy huszarvagassal is elnek: amikor tobkremegy felhivjak a helyi kereskedot, hogy mint a marka kepviselete kit ajanlananak szervizre :)
Szerintem az ilyesfajta vevő-démonizálás semmiben sem különbözik a kereskedők itt tapasztalható démonizálásától.
Ahogy a kereskedőnek - teljesen jogosan - érdeke a profit, úgy a vevő se legyen már “immorális pofátlan fillérb.szó”, ha nem mindegy neki, hogy 500 ezer forinttal drágabban vagy olvsóbban vesz meg egy terméket.

A demózás költségét demódíj formájában megosztani - ezt én vevőként is elfogadható kompromisszumnak tartom - természetesen olyan összegért, ami nem a potencialis vevőket, hanem a helyzettel notóriusan visszaélőket tartja távol.
Ez persze személyes vélemény.

A kérdésemmel nem szándékoztam ilyen vevő-kereskedő cicaharcot kirobbantani, csupán meg akartam érteni pl. Ausztria és Magyarország árai között tapasztalhato 20-30%-os vagy még nagyobb árkülönbségek magyarázatát. Erre egyáltalán nem jó magyarázat önmagában, hogy a kereskedőnek ki kell termelnie az alaklamazottak bérét, meg a bemutatóterem fenntartási költségeit, mert pl. a példámban említett osztrák kerekedőéhez hasonló színvonalú bemutatótere elég kevés magyar kereskedőnek van, és nyilván annak Ausztriában is vannak költségei, valamint az alkalmazottak bérköltsége sem hiszem, hogy alacsonyabb lenne a magyaréinál.. csak az áraik, azok viszont meglepően jelentősen. (ráadasul, mivel már nemegyszer vásároltam náluk, igen gyakran invitálnak nagyszabású termékbemutatókra, nyílt napokra, egyéb helyben tartott rendezvényekre (annak ellenére, hogy nem regisztráltam a honlapjukon)… gondolom ezek sem ingyen vannak nekik).

A szervizelést pedig gondolom nem ingyen végzik idehaza sem, szóval hadd ne legyen már pofátlannak titulálva az, aki egy helyi forgalmazót kérdez meg, hogy hol tudná itthon javíttatni a külföldön vásárolt portékáját.

A “visszavisszük/visszaküldjük az árut” kultúrája Nyugaton szerintem sokkal szerteágazóbb, komolyabb és általánosabb mind vásárlói (akik élnek ezzel a lehetőséggel), mind eladói (akik lehetőséget nyújtanak erre) oldalon, mint nálunk, erről számtalanszor meggyőződhettem saját szememmel is, de megnyilvánul írott forban a várárlői review-kban és förumokban is: szerintemegy átlag nyugati vevő sokkal többször él is ezzel a jogával/lehetőséggel. Ráadásul ez nem csak hifire igaz, hanem nagyon sok helyen kevés kivétellel kvázi bármire, főleg Észak-Amerikában, ahol akar a vécépapírt is visszaviszik a boltba, ha nem tetszik :)

Egyelőre ELEX szolgált számomra az egyetlen valódi elfogadható magyarázattal: a kisebb piacokon gyártói/nagykereskedői oldalon magasabb árak alkalmazásával.

Amint mondtam, sajnos ez a jelenség biztosan ront valamennyit a magyar hifi- és egyéb tartós fofgyasztási cikk-kereskedők versenyképességén, mert 500ezer forinttal olcsóbb új arért én tuti, hogy kimegyek Ausztriaba, akar a túlsó végébe is (amire kb nincs szükség, mert Bécs elég közel van), és ha itthon elhajt egy szervizes, akkor hát kiviszem, szíve joga, ha ennyire nem akar ügyfélnek…

Ez persze én vagyok, és pont azért járok igen ritkán - invitálatlanul - hazaibemutatótermekbe, és pont ezért ugrok sokszor fejest az ismeretlenbe, mert etikátlannak tartanám az ingyenes demót, miközben utána máshol veszem meg, jóval olcsóbban.

A demódíjat is ezért tartom elfogadhatónak, és akár jobb megoldásnak is.
(volt mar magyar kereskedő, aki úgy volt hajlandó csak a demózásra, hogy megrendelem az árut - meg is tettem, de mi ez, ha nem fejestugrás az ismeretlenbe - szerencsére nem csalódtam, de akár csalódhattam volna is).
Én kicsit finomabban fogalmaztam, Viktor kicsit durvábban, de egyikünk célja sem volt a vevők démonizálása. Aki nem szereti vevőket, az ugye ne menjen el kereskedőnek, mert stresszes élete lesz... :D

De nézzük ezt egy kicsit szélesebb perspektívából, a hifitől most kicsit elvonatkoztatva. Nagyon nem mindegy egy társadalomban a potyautasok/tudatos polgárok aránya. A potyautast itt most szinonimaként használom mindenkire, aki többet vesz ki a közösből mint amennyit beletesz, aki megoldja "okosba", aki bliccel a tömegközlekedésben, aki belóg egy koncertre vagy egy strandra, aki nem fizet társadalombiztosítást de igénybe veszi a szolgáltatásait, aki tudna dolgozni de inkább segélyből él (ez mondjuk nálunk már nem annyira jellemző, de pl. Németországban komoly probléma), aki "ügyesen" elkerüli az adófizetést, aki kamu rokkantnyugdíjas, aki jogosulatlanul parkol a rokkantak számára fenntartott helyekre, ad absurdum az is aki visszaél a kereskedők bizalmával, és sort még folytathatnám sokáig.

A lényeg az, hogy minden társadalom elvisel valamennyi potyautast (a gazdagabb népek többet, a szegényebbek kevesebbet), de mindenhol van egy szint, ami felett már az egész társadalom megérzi a potyautasok elszaporodását. Mert amiért a potyautas nem fizet, azt a többieknek kell kifizetni. Ez jelentkezhet a termékek, szolgáltatások árának növekedésében, a szolgáltatások színvonalának csökkenésében (lásd pl. egészségügy, oktatás), egyes szolgáltatások eltűnésében, az adók emelkedésében - vagy hogy visszatérjünk a hifihez - a demó díj megjelenésében, a bemutatótermek számának csökkenésében.

Egy egészséges társadalomnak védekeznie kell ez ellen. Végül is a törvények is erre valók, de képtelenség az élet minden momentumát törvényekkel szabályozni, és ez nem is lenne annyira jó. Ezt a cél szolgálnák az íratlan társadalmi normák, a morál, aminek betartását a közösség elvárja az összes tagjától. Például, hogy ne legyen sikk a bliccelés a villamoson, hanem a többi utas vonja kérdőre a bliccelőt, hogy hogy a bánatban képzeled azt, hogy velem fizetteted ki a jegyedet?
BARTIMEX AUDIO Honlap

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2008

Hozzászólás Szerző: wittao »

Ok, varj egy picit akkor Te is :)

Ha tudod, hogy ez a termek 500.000 Ft-tal olcsobb Ausztriaban es meg akarod venni. Vasarlasi szandek nelkul elmesz elotte egy hazai uzletbe? Szolsz errol az uzletnek?

Ugye valojaban ez most a “cicaharc” temaja…

Ide tartozik meg, hogy ha valaki vette a faradtsagot es X ezer Ft-tal olcsobb arert ki tudott utazni egy termek miatt, akkor amikor baj van, hirtelen miert jut eszebe a hazai kereskedo? Esetleg az olcsobban termeket arulo ceg eltunt, mar nincs is stb. De a vevoi utogondozas terhet persze cipelje a hazai kereskedo… szerintem ez sem egy fair hozzaallas! Es most itt nem azokrol az elethelyzetekrol van szo, amit siman meg lehet erteni (pl. ide koltozott, mashol megvasarolt hifijevel lett valami, mert abban szivesen segit az ember), hanem azokrol, amikor szandekosan kihasznalja a hazai kereskedoi infrastrukturat, majd a sajat haszna erdekeben (kereskedonek ezzel veszteseget okozva, hiszen az idejet raszanta, gepeit amortizalta stb.) megveszi mashol, es ugy, hogy mindezt TUDTA. Na ez az, ami szamomra nehezebben beveheto pirula, es eddig errol volt szo.

Hozzateszem van olyan gyarto, amelyik kotelez, hogy a vevot at kell iranyitani ahhoz az adott orszagban levo disztributorhoz, amiben vasarolni kivan. Minket rendszeresen check-olnak probavasarlokent kulfoldi maganszemelynek alcazva magukat, es konkretan nem szabad kiszolgalnunk, ha egy olyan orszagbol keres, ahol van kepviselet!

Mas:
Nem valaszoltam utana a kerdesedre meg1x: azt sem art a kalapba beletenni, hogy idehaza sok ceg nem kapja meg a piac kis merete miatt a disztributori statuszt, csak a dileri statusz van meg. Ez automatikusan egy 15-20%-kal rosszabb feltetellel jaro csoport. Persze idehaza kizarolagos forgalmazasi jogkent hivatkozik ra, meg “ove a marka”, de a gyarto ezt nem adta meg neki. Ilyen pl. a Line Magnetic egyebkent kivalo eroaitoket gyarto ceg, van egy holland disztributora Europara, minden mas orszag csak dealer-i statuszt kap, gyengebb feltetelekkel, es online is beszerezheto termekpalettaval Kinabol.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2024.05.20., hétf. 11:08
Pontosan emiatt irtam, hogy valojaban a vevok sajat maguk alatt vagjak hosszutavon a fat, a sajat viselkedesuk miatt.
Kiepitett lehetosegeket vonnak meg maguktol a jovoben, mert egyszeruen ugyan Te szepen fogalmaztad meg “moralitas”-kent, de lehetne akar pofatlansagnak is hivni. Ugye a kereskedo neha tobb orat rajuk szan a sajat idejebol, is a vevok nem foglalkoznak azzal, hogy az o szemszogukbol 2-3 ora a kereskedo szemszogebol 5 vevojelolt eseten 10-15 orat jelent. A vegen pedig latja, hogy beszerezte, 500.000 Ft-tal olcsobban valahol kulfoldon.
Es erre meg nehanyan egy huszarvagassal is elnek: amikor tobkremegy felhivjak a helyi kereskedot, hogy mint a marka kepviselete kit ajanlananak szervizre :)
Szerintem az ilyesfajta vevő-démonizálás semmiben sem különbözik a kereskedők itt tapasztalható démonizálásától.
Ahogy a kereskedőnek - teljesen jogosan - érdeke a profit, úgy a vevő se legyen már “immorális pofátlan fillérb.szó”, ha nem mindegy neki, hogy 500 ezer forinttal drágabban vagy olvsóbban vesz meg egy terméket.

A demózás költségét demódíj formájában megosztani - ezt én vevőként is elfogadható kompromisszumnak tartom - természetesen olyan összegért, ami nem a potencialis vevőket, hanem a helyzettel notóriusan visszaélőket tartja távol.
Ez persze személyes vélemény.

A kérdésemmel nem szándékoztam ilyen vevő-kereskedő cicaharcot kirobbantani, csupán meg akartam érteni pl. Ausztria és Magyarország árai között tapasztalhato 20-30%-os vagy még nagyobb árkülönbségek magyarázatát. Erre egyáltalán nem jó magyarázat önmagában, hogy a kereskedőnek ki kell termelnie az alaklamazottak bérét, meg a bemutatóterem fenntartási költségeit, mert pl. a példámban említett osztrák kerekedőéhez hasonló színvonalú bemutatótere elég kevés magyar kereskedőnek van, és nyilván annak Ausztriában is vannak költségei, valamint az alkalmazottak bérköltsége sem hiszem, hogy alacsonyabb lenne a magyaréinál.. csak az áraik, azok viszont meglepően jelentősen. (ráadasul, mivel már nemegyszer vásároltam náluk, igen gyakran invitálnak nagyszabású termékbemutatókra, nyílt napokra, egyéb helyben tartott rendezvényekre (annak ellenére, hogy nem regisztráltam a honlapjukon)… gondolom ezek sem ingyen vannak nekik).

A szervizelést pedig gondolom nem ingyen végzik idehaza sem, szóval hadd ne legyen már pofátlannak titulálva az, aki egy helyi forgalmazót kérdez meg, hogy hol tudná itthon javíttatni a külföldön vásárolt portékáját.

A “visszavisszük/visszaküldjük az árut” kultúrája Nyugaton szerintem sokkal szerteágazóbb, komolyabb és általánosabb mind vásárlói (akik élnek ezzel a lehetőséggel), mind eladói (akik lehetőséget nyújtanak erre) oldalon, mint nálunk, erről számtalanszor meggyőződhettem saját szememmel is, de megnyilvánul írott forban a várárlői review-kban és förumokban is: szerintemegy átlag nyugati vevő sokkal többször él is ezzel a jogával/lehetőséggel. Ráadásul ez nem csak hifire igaz, hanem nagyon sok helyen kevés kivétellel kvázi bármire, főleg Észak-Amerikában, ahol akar a vécépapírt is visszaviszik a boltba, ha nem tetszik :)

Egyelőre ELEX szolgált számomra az egyetlen valódi elfogadható magyarázattal: a kisebb piacokon gyártói/nagykereskedői oldalon magasabb árak alkalmazásával.

Amint mondtam, sajnos ez a jelenség biztosan ront valamennyit a magyar hifi- és egyéb tartós fofgyasztási cikk-kereskedők versenyképességén, mert 500ezer forinttal olcsóbb új arért én tuti, hogy kimegyek Ausztriaba, akar a túlsó végébe is (amire kb nincs szükség, mert Bécs elég közel van), és ha itthon elhajt egy szervizes, akkor hát kiviszem, szíve joga, ha ennyire nem akar ügyfélnek…

Ez persze én vagyok, és pont azért járok igen ritkán - invitálatlanul - hazaibemutatótermekbe, és pont ezért ugrok sokszor fejest az ismeretlenbe, mert etikátlannak tartanám az ingyenes demót, miközben utána máshol veszem meg, jóval olcsóbban.

A demódíjat is ezért tartom elfogadhatónak, és akár jobb megoldásnak is.
(volt mar magyar kereskedő, aki úgy volt hajlandó csak a demózásra, hogy megrendelem az árut - meg is tettem, de mi ez, ha nem fejestugrás az ismeretlenbe - szerencsére nem csalódtam, de akár csalódhattam volna is).

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: kotel »

Aki ért, érti, aki nem, az nem...

- Szervusz Kohn! Mi van mit vettél? Miért van annyi koton a kezedben?
- 25 darabot vettem, válaszol Kohn.
- De miért?
-Nézd, bementem a DM-be, és egy iszonyú jó begyes szőke eladó odalép,
és megkérdezi:
- Mit óhajt uram?
- Kotont szeretnék vásárolni, válaszoltam.
- Megengedi, hogy méretet vegyek? így a nő.
Elképedve válaszoltam, hogy természetesen.
A nő elém térdel, elővesz, teljesen bevesz, leápol végig, majd száját megtörülve közli:
- Ez a méret van, mennyit parancsol belőle?
Ennyi jóért nem volt pofám néhányat mondani, így kértem 25-öt,
- Na ez történt, mondja Grünnek Kohn.
Grün teljesen transzba jőve kérdezi: - S ez így lesz, ha én megyek be???
- Persze, mondja Khon.
Grün elrohan a DM-be, ahol valóban ott a bomba nő.
- Kotont szeretnék vásárolni. - hadarja gyorsan az eladónak.
- Megengedi, hogy méretet vegyek önről? - kérdezi kéjes szájjal a hölgy.
- Természetesen!!!
A nő letérdel, előveszi Grünt, kiadóan leápolja, full extra, majd megkérdi Grünt:
- Ez a méret is van, mennyit parancsol belőle uraságod?
- ...egyet se, csak érdeklődtem...!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2008

Hozzászólás Szerző: wittao »

Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

tibikecsoki írta:
2024.05.19., vas. 20:24
wittao írta:
2024.05.19., vas. 17:51
Csak probalok gondolkodni ezen a “csak hazaviszem, leteszem a 100% letetet, es utana visszaviszem” dolgon.
A kereskedonek ez csak veszteseg (mielott: a gyartonak is).
Sokan tudnanak elni ezzel a lehetoseggel es kvazi 0Ft-bol hetente ezt-azt elhozogatnanak, mindenfele vasarlasi szandek nelkul.
A termek felbontasra kerul, amortizalodik.
Vevo nem lesz ra, mert ha ezt elhozza igy, elhoz mashonnan is (ott is ugyanugy vasarlasban remenykedve kibontjak, odaadjak).

Kicsit inkabb ahhoz hasonlitanam a megoldast erre, hogy a vevo 100%-nal kevesebb penzt kap vissza a letetbol. Ez kontrolalhatna ot is, es a kereskedo sem maradna teljes vesztesegben a demokeszulekkel.

Hozzateszem manapsag az mukodik, ha a vevo AKAR venni valamit, es keri, h. vigyuk ki, akkor kiviszik hozza a kereskedok. Egyedul ez a vasarlasi cel nelkuli probalgatok dolog, ami nem kivitelezheto jelenleg, de ugy gondolom talan nem is baj.
Erre céloztam én is,és ez a kereskedők részéről teljesen érthető is,de amint a Dán példa mutatja,nem mindenhol van ez így. A
saját rendszerben történő meghallgatás ellenszolgáltatásért,amúgy nem lenne rossz megoldás,de szerintem ezt sem választaná túl sok kereskedő,az általad említett okok miatt ( amortizáció,bontott termék stb) Amúgy nálunk ez már odáig fejlődött,hogy van olyan kereskedő,aki azért is pénzt kér,ha el akarok menni a bemutató termébe,és ott szeretnék meghallgatni valamit.Na oda meg én nem megyek,mert ez már a ló másik oldala szerintem.
Bemutatótermi demózás pénzért szerintem is a ló másik oldala, én nem tervezek ilyet bevezetni. Az okok - amiért ezt néhány kereskedő bevezette - azonban érthetők. A demózás a kereskedő részéről egy költségekkel járó tevékenység, amit annak reményében végez, hogy eladást, és így bevételt fog generálni. Az természetes, hogy nem minden demózásból lesz eladás, ez benne van a pakliban, ezzel minden kereskedő számol. Ami azonban elszomorító, hogy egyre több az olyan demó, ahol a potenciális vevőt érezhetően meggyőzte a demózott készülék minősége, de soha többet nem látod az illetőt, és nem sokkal később észreveszed, hogy büszkén ideposztolja az avxre a legújabb szerzeményét - épp azt amit nálad hallgatott két órán keresztül - amit egy bemutatóteremmel és szakértelemmel nem rendelkező webshopban vagy egy külföldi kereskedőnél rendelt meg valamivel olcsóbban. Persze jogi értelemben nincs ezzel semmi probléma, de morális értelemben annál inkább.

Amennyiben ez a jelenség átlép egy elviselhetőségi küszöböt, akkor minden kereskedő kénytelen lesz bevezetni a demó díjat, vagy egyszerűen megszünteti a demózás lehetőségét, és átáll egy jóval alacsonyabb költségekkel járó kizárólagosan online értékesítésre.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”