A közízlés nem egyenlő a jóízléssel.

Igazad van. Jöjjenek az (imdb) tények
Én elfogadom, hogy valakinek ez tetszik, de számomra ez a film kínszenvedés volt és az egyik legtúlértékeltebb film, amit valaha láttam. Drámának nem elég jó Gojira miatt. De még ha ki is vennék Gojira jeleneteit még akkor is ha csak a drámát nézzük egy abszolút átlagos, vagy azalatti produkció. Láttam sok jó drámát, kínait, koreait, japánt is, hát ez nem az. Popcorn mozinak meg nem elég jó a sok drámázás miatt. Két szék közül a pad alá esik. Szerintem a színészi játék is helyenként a komolytalanság, nevetségesség határát súrolta, ahogy sajnos sok ázsiai filmre jellemző. Amit Alex írt az igaz. Aki szeretne egy drámát a vesztes második világháború utáni japán társadalom mindennapi nyűglődéseiről, megfejelve 10-15 perc Godzillával, annak maximálisan ajánlom ezt a filmet. De ha lenne két szabad órám én inkább választanák egy igazán jó 2 órás drámát, vagy egy igazán jó 2 órás popcorn mozit, mert ez nem tartozik egyik kategóriába sem.Alex_Aston írta: ↑2024.06.20., csüt. 06:44Tegnap végre megnéztem a Gojira minus one filmet
Na, ilyen egy jó Godzilla film. A film látványvilága hajaz arra, mint amilyen a régi makett alapú filmek voltak (gondolom direkt), csak modern köntösben. Érdemes tudni, hogy, anno a Godzilla a II VH elvesztése miatt "jött létre", ezzel szimbolizálták a számukra legyőzhetetlen amerikai hadsereget, és az atomot. Most is ezt a fajta háború utáni drámát tették bele a filmbe, és milyen jól. No meg persze a zúzások, a város rombolása is fényes nappal történnek, telibe mutatva mindent, nem olyan elmosottan, és éjszaka, mint az amcsi verziókban szokott lenni. Itt bizonny az.emberek is hullanak, nem szégyellőskodnek a japánok. Én nagyon ajánlom ezt a filmet is.
Pont ugyanúgy, ahogy az amerikaia filmekben isAlex_Aston írta: ↑2024.06.20., csüt. 11:05Amúgy a Gojira esetében a repülők, hajók, meg elég sok minden más is animálva van.-KP- írta: ↑2024.06.20., csüt. 10:39Ja, tized annyiból megcsinálták, mint a hollywoodi filmet, miközben Godzilla is tized annyit van a képernyőn. Tehát arányaiban ugyan ott vanAlex_Aston írta: ↑2024.06.20., csüt. 06:44Ha azt nézzük, hogy tized annyiból tették le az asztalra, mint a hollywoodi verziókat, és közben a vizuális effektusokért Oscart is kapott, akkor elgondolkodtató, hogy mi kerül a jenki filmekben annyiba....![]()
A két órás filmből jó ha 20 percet szerepel Godzilla. Ráadásul a 2014-es Godzillában három szörnyet kellett animálni, a King of Monstersbe meg már négyet.
1998-as Godzilla film akkori áron is közel 10x annyiból készült, mint ez a mostani Japán. Pedig ott este volt, alig látható a házak között, stb.-KP- írta: ↑2024.06.20., csüt. 10:39Ja, tized annyiból megcsinálták, mint a hollywoodi filmet, miközben Godzilla is tized annyit van a képernyőn. Tehát arányaiban ugyan ott vanAlex_Aston írta: ↑2024.06.20., csüt. 06:44Ha azt nézzük, hogy tized annyiból tették le az asztalra, mint a hollywoodi verziókat, és közben a vizuális effektusokért Oscart is kapott, akkor elgondolkodtató, hogy mi kerül a jenki filmekben annyiba....![]()
A két órás filmből jó ha 20 percet szerepel Godzilla. Ráadásul a 2014-es Godzillában három szörnyet kellett animálni, a King of Monstersbe meg már négyet.
Ja, tized annyiból megcsinálták, mint a hollywoodi filmet, miközben Godzilla is tized annyit van a képernyőn. Tehát arányaiban ugyan ott vanAlex_Aston írta: ↑2024.06.20., csüt. 06:44Ha azt nézzük, hogy tized annyiból tették le az asztalra, mint a hollywoodi verziókat, és közben a vizuális effektusokért Oscart is kapott, akkor elgondolkodtató, hogy mi kerül a jenki filmekben annyiba....![]()
Nagyon jó, szerintem nyugodtan nézd meg.
Szerintem Antoine Fuqua legjobb filmje.venomer írta: ↑2024.06.19., szer. 17:56Kiképzés (2001) - Denzel Washington, Ethan Hawke
&
Bizalom (2016) Nicolas Cage & Elijah Wood
Végig nézve ugyanaz a a sztori mindkettő. Annak függvényében kit mivel kínált meg az utca, az élet, ütős lehet mindkét mozi. Nicolas Cage orgánuma egyébként itt is működött, még akkor is, ha látatlanban is a '16-os alkotás a gyengébb. Mindketőtt érdemes megnézni, de nem a könnyedebb szórakozás reményében.
A jó adaptálás képességén túl van itt még másik három tényező is: nem a legjobban filmre vihető írások az ő terepe és Amerikának szól, azon belül is egy rétegnek. Európai nézőben soha nem fog megjelenni az az érzület ami az ottani kultúrában nevelkedettekben adott. Mai értelemben vett katarzist nem is szabad, nem is kell várni, az időszak, amiből King merített mindig is és ami az ő gyerekkora, rég letűnt. Egyre kevésbé működik. A név még viszi, de alaposan megváltozott a világ. Hogy ez von-e le az ő értékéből, tehetségéből, mindenki döntse el maga. Helyén kell kezelni, de ez pont így van jól.Nem vagyok robot írta: ↑2024.06.19., szer. 06:35Nem Stephen King hibája, hogy az esetek túlnyomó részében képtelenek rendesen adaptálni 1-1 könyvét. Én szeretem a könyveit.
Nem Stephen King hibája, hogy az esetek túlnyomó részében képtelenek rendesen adaptálni 1-1 könyvét. Én szeretem a könyveit.Lemmy9.1 írta: ↑2024.06.18., kedd 09:58Nagyon nehéz olyan néznivalót talalni a streamingeken, ami tenyleg pozitív érzéseket kelt bennem. Csak nyomkodom a sok szemetet, és nem tudok talalni olyat, ami megmozgatja a fantaziám. Szinte csak a gyerek nezi.
Megnéztük az Outsider(A kívülálló)-t. Stephen King, ami nálam garancia a übergagyiságra.Gondoltam hátha majd most.
Végigszenvedtük ezt az ötlettelen, szuperlassú szenvedést. Elvett az életünkből sok órát, a katarzis elmaradt. Ja és menet közben eszméltünk fel többször, hogy már régebben láttunk 5 részt. Csak törlődött a memóriánkból.![]()
Nem ajanlom.
Úriemberek
Jó volt ez. Szerettük.
Mindkettő Prime Videó
Július elejéig még marad a 4K+DV, utána lesz fullHD a max felbontás a nem váltó(vagy egybe kell írni
A legnagyobbNem vagyok robot írta: ↑2024.06.16., vas. 09:04Nekem az ilyen homofób jellegű filmek közül a Lesz ez még így se! A kedvencem.
Na ezt már baromi régen láttam, meg is nézem!Alex_Aston írta: ↑2024.06.16., vas. 08:47Nekem is tetszett. Ilyen egy jó film.Nem vagyok robot írta: ↑2024.06.14., pén. 06:29A szenvedő dokkmunkások margójára, egy szenvedő feldolgozóüzemben dolgozó…
Kár, hogy ő is kés alá feküdt.
Nekem tetszett.
Kiváló alakítások, és van mondandó is.
Eszembe jutott egy nagy kedvencem. Kicsit más téma, de itt is "szenvedö" ember a téma. Méghozzá a szélütést kapott homofób nyugdíjas biztonsági őr, akinek alsó szomszédja egy transzvesztita előadó művész...
Robert De Niro és a néhai Philip Seymour Hoffman kiváló filmje.
Hibátlanok
https://m.imdb.com/title/tt0155711/
Nekem is tetszett. Ilyen egy jó film.Nem vagyok robot írta: ↑2024.06.14., pén. 06:29A szenvedő dokkmunkások margójára, egy szenvedő feldolgozóüzemben dolgozó…
Kár, hogy ő is kés alá feküdt.
Nekem tetszett.
Igen, az lejött, hogy miket szeret, de érdekelne, hogy miért pont a norvég dokkmunklásokat emlegeti mindig, amikor olyan filmekre akar utalni, amik nem tetszettek neki
De ez nem norvég, mégcsak nem is skandináv