Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

supravox írta:
2024.06.17., hétf. 20:53
gomolalaci írta:
2024.06.17., hétf. 20:23
Aszpirin írta:
2024.06.17., hétf. 09:05

Attól még lehetett szimmetrikusnak készült kábel, nem ez lenne az első eset, hogy szimmetrikus kábelre RCA dugókat tesznek (azzal is lehet kapni/rendelni).
De ez csak egy tipp volt, illetve az akart lenni.
40 éve talán még nem létezett szimmetrikus kábel :angry:
40 éve 1984 volt.
Nem 1512.
A lényeg,hogy tele volt a piac szimmetrikus készülékekkel.
Vagy legalábbis volt rajtuk xlr csatlakozó.
Ebből nem nehéz kikövetkeztetni,hogy csak akadt szimmetrikus összekötőkábel.
De gondolom ez nem rendíti meg a kijelentésedet.
De! Megrendíti, mert nem találkoztam olyannal. :angry: Tévedtem :smile53:
A gondolkodás nem megerőltető...

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Kíváncsi lennék ki mit gondol az alábbiakról.
Eddig bármely kábel között tudtam különbséget tenni, még a filléres piros-fehér rca-k között is. Most megörültem, hogy lett egy olyan dac-om, melyen van xlr kimenet is ( erősítőn is van, de eddig nem volt használva, nem volt mivel). Korábban Anti barátomnál igen meggyőző különbséget hallotunk az xlr összeköttetést használva ( az enyémnél nagyságrendekkel nívósabb rendszeren). Kaptam meghallgatásra egy kb 20 éves, még talán soha be nem kötött xlr-t. Nem a "csodát" vártam, de hogy szinte semmi... Ha nagyon fülelem, figyelem nüansznyit "találok" de keresni kell. Ja, lényeges, a két összekötő kábel még anyagszerkezetében sem azonos. Saec SL 1990 rca, Eichmann Express 6 xlr.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 929

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

tottyi írta:
2024.06.18., kedd 13:50
Ezzel a kabelezessel en is igy voltam, hogy a rendszeremre semilyen hatssal nincsenek a kabelek amig ki nem csereltem az osszeset joval dragabbra mert sajnos nekunk "suketeknek" nagy kulonbseg kell, hogy meghalljuk a kabelcseret. Amig be nem tettem az utolso halozati kabelt is a renszerbe addig nem volt valtozas.
Sok evig csak en is hallgattam, hogy mirol beszelnek es azt gondoltam valami deneverfuluek hallhatjak csak a kulonbseget.
Nem kell ahhoz denevér fülűnek lenni ahhoz, hogy kihald a különbséget.... a sok év alatt gyakorlott lesz az ember füle és rááll a hangra... azért jó mindig ugyanazokon a zenéken netán filmrészleten tesztelni... :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ezzel a kabelezessel en is igy voltam, hogy a rendszeremre semilyen hatssal nincsenek a kabelek amig ki nem csereltem az osszeset joval dragabbra mert sajnos nekunk "suketeknek" nagy kulonbseg kell, hogy meghalljuk a kabelcseret. Amig be nem tettem az utolso halozati kabelt is a renszerbe addig nem volt valtozas.
Sok evig csak en is hallgattam, hogy mirol beszelnek es azt gondoltam valami deneverfuluek hallhatjak csak a kulonbseget.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1336

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

earforce írta:
2024.06.18., kedd 10:22
earforce írta:
2024.06.17., hétf. 19:31

Nálam ez úgy nézett ki hogy bekerültek elképesztően jó kábelek (mindenhová) és semmilyen irányba nem változott a hang.
Általában én sem tapasztaltam amúgy ilyet, de én is és másik két nagyonakaromhallani akülönbségetmertcsakzezüstjóamitjapánkolostorbaáldottakmeg2x-típusú barátom is ugyanezt tapasztalta, szóval számomra ez az egész X-akta továbbra is. Emellett a rendszeremet nem tartom egy kis felbontású löttyedthangú kenegetős színezős valaminek ami nem hozná ki a legapróbb nüanszokat is.
Akkor szerencsés helyzetben vagy, hogy a rendszered immunins a kábelekre, mindegy neki, hogy olcsók, vagy drágák ...
Egy gonddal kevesebb. :D

Egyébként nem / csak / a kenegetős színezős rendszerek képesek annulálni a kábelek hatását, hanem a kifejezett erős hangzási stílussal bírók, még ha nagy felbontásúak is. Olyan erővel viszik bele a stílusukat a hangzásba, hogy a kábelek közötti különbséget már szinte képtelenség meghallani.
Nem mondom, hogy a Tied ilyen, de valami csak elfedi ezt a spektrumot...

Aztán persze olyan is van, hogy " nagyonakaromhallanidetényleg " lenne is mit, de mégsem halljátok.
Ez onnan jutott eszembe, hogy látom, Neked is sztatikusod van, és Metrum Octav - od. Ez nálam is megvan, megfejelve egy " színezős hangú, maszatolós " csöves integrálttal.
Csöng is a fülem már vagy három éve, változó intenzítással, de még SOHA nem fordult elő, hogy egy bármilyen kábel, dugó, biztosíték cserét ne hallottunk volna meg azonnal.
/ Feleségemet szoktam kényszeríteni, hogy bökje ki, Ő is, mit hall... :D /

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

cables írta:
2024.06.17., hétf. 21:10
earforce írta:

Nálam ez úgy nézett ki hogy bekerültek elképesztően jó kábelek (mindenhová) és semmilyen irányba nem változott a hang.
Esetleg csak jónak mondott kábelek lehettek nem pedig elképesztően jók. De még akkor sem nagyon hiszem. Én hallottam pár rendszerben kábelcserét, de olyat, hogy teljes kábelcsere nem változtat a hangon... ilyet nem tapasztaltam.
Számít milyen kábelek voltak jónak mondva? Nem.
Ha azt írtam volna hogy egy teljes Cables kábelrendszer került volna be, netán teljes Néhai vagy ValhallA az változtatna a dolgon? Nem.

Általában én sem tapasztaltam amúgy ilyet, de én is és másik két nagyonakaromhallani akülönbségetmertcsakzezüstjóamitjapánkolostorbaáldottakmeg2x-típusú barátom is ugyanezt tapasztalta, szóval számomra ez az egész X-akta továbbra is. Emellett a rendszeremet nem tartom egy kis felbontású löttyedthangú kenegetős színezős valaminek ami nem hozná ki a legapróbb nüanszokat is.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10997
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

gomolalaci írta:
Akkor már bőven létezett, az 50-es évek óta használatos a szimmetrikus jelvezetés.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:
2024.06.17., hétf. 12:22

Ha ránagyítasz erre a klón képre,akkor a jelölt részen látsz egy bordázatot (mindegyik klón ilyen),ez nincs rajta az eredeti oyaide dugókon,sima az a rész rajtuk.
Csak azért hogy könnyebben menjen az azonosítás,legalább a dugvillákon.
Nem akartam belemenni a részletek boncolgatásába, hogy miről ismerhető fel a hamisítvány - nem hívhatjuk klónnak, amin megtévesztésre alkalmas márkajelzés található - de ha már feldobtad azt a képet, nem csak nagyítással, hanem kicsinyítéssel is jól látható bibikre hívnám fel a figyelmet :
A P-079 e - nek aranyozottak az érintkezői, nem olyan szép króm színűek, mint a linkelt képen.
Nem kevéssé feltűnő, hogy a föld-lemez a dugó teljes átmérőjén keresztül fut, míg az eredetinél közel sem. Annak a helyén NICOON felirat, áramerősség és feszültség értékek olvashatók.
A hologram hiánya már csak hab a tortán.
Az IEC - dugó föld pont felett részén az eredetin nem a CE nyomat látszik - azzal minden hamísitványt telenyomnak - hanem a NICOON felirat, szorosan alatta az áramerősség és feszültség értékek.
A dugók kábel felöli végén és belül további érdekességek fedezhetők fel az eredetitől való
eltérésekben a hamisítványoknál.

Ha valakiket untatott az agymenésem, akkor srry, ha valaki érdekelt a kérdésben, annak örülök, ha segíthettem.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

earforce írta:

Esetleg csak jónak mondott kábelek lehettek nem pedig elképesztően jók. De még akkor sem nagyon hiszem. Én hallottam pár rendszerben kábelcserét, de olyat, hogy teljes kábelcsere nem változtat a hangon... ilyet nem tapasztaltam.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2490

Hozzászólás Szerző: supravox »

gomolalaci írta:
Aszpirin írta:
gomolalaci írta:
2024.06.17., hétf. 08:08
RCA dugókkal volt szerelve gyárilag...
Attól még lehetett szimmetrikusnak készült kábel, nem ez lenne az első eset, hogy szimmetrikus kábelre RCA dugókat tesznek (azzal is lehet kapni/rendelni).
40 éve 1984 volt.
Nem 1512.
A lényeg,hogy tele volt a piac szimmetrikus készülékekkel.
Vagy legalábbis volt rajtuk xlr csatlakozó.
Ebből nem nehéz kikövetkeztetni,hogy csak akadt szimmetrikus összekötőkábel.
De gondolom ez nem rendíti meg a kijelentésedet.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
gomolalaci írta:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:
2024.06.17., hétf. 08:53
gomolalaci írta:
2024.06.16., vas. 19:48
Előkerült ma egy legalább 40 éves QED összekötő kábel. Mivel pocsék mosott hangja miatt nem használom, lefejtettem róla a ,,kabátot". Vajon a szigetelés nélküli réz köteg milyen célt szolgált?

QED.jpg
Ha ez valamikor RCA dugóval volt szerelve, akkor miért ilyen szanaszét gyűrt réz szálak láthatók a végeken, egyik végen még feketedés is van rajtuk? IC feladatra feleslegesen nagy keresztmetszet szerintem. Ha ezen volt burkoló árnyékolás, akkor a harmadik csupasz rézvezető egyfajta árnyékolás erősítő, mint ahogy a csavart érpár is már védelem a BE-KI EMI-RFI zavarokkal szemben. A vezetők közé pluszban bevitt, együtt csavart csupasz réz is fokozza az árnyékoló hatást.
A gyűrt réz szálak csak be voltak szorítva a menetes záró kupak és a ház közé. Nem volt forrasztva. Tényleg felesleges egy RCA kábelnek ekkora átmérő! Készítek a sodratból sok IC kábelt, természetesen egy-egy szál felhasználásával árnyékolás nélkül. Szerintem jól fogy szerepelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gomolalaci 2024.06.17., hétf. 20:39-kor.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

cables írta:
2024.06.17., hétf. 18:25
Az egész audió hobby úgy működik, hogy össze hozunk egy rendszert, tetszik a hang. Aztán bekerül egy jobb kábel vagy készülék és rögtön halljuk a feljebb lépést, és ha visszaállítjuk a régi állapotot, az a hang már nem tetszik.
Nálam ez úgy nézett ki hogy bekerültek elképesztően jó kábelek (mindenhová) és semmilyen irányba nem változott a hang. Aztán visszaraktam a régi kábel rendszert és furcsa módon ugyanolyan jó volt a hang.
Aztán felébredtem másnap. Borús idő volt napközben, a hang borzasztó volt, de késő délutánra már elvarázsolt az a parádés megszólalás ami fogadott, pedig a régi zsinegek szóltak mindig. Máshol meg egy USB kábel hozza meg a tutit, de ugyanaz az anyagú kábel pedig RCA-ként leszerepel ugyanott... asszem' szerencsés vagyok hogy ezt a sok macerát megúsztam. :noproblemo:

Közben megtaláltam az MF F25 előfok manualjat. Azt szeretném kérdezni hogy láttatok már ilyet hivatalos manualban ahol kifejezetten írják hogy a kábelek jelentőségét valahogy próbálták minimalizálni? Hogyan lehetséges ez?
Screenshot_2024-06-17-19-40-38-13_f541918c7893c52dbd1ee5d319333948.jpg
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

cables írta:
2024.06.17., hétf. 18:25
Voyager írta:
2024.06.17., hétf. 17:13
hodyka írta:
2024.06.17., hétf. 16:08
Nekem ilyenek vannak eredeti Kínai :D

És Nekem jók :rolleyes:
Me' biztos, hogy süket vagy! :D
Nem süket, csak nem hallotta azt a kábelt jobb csatlakozókkal. Az egész audió hobby úgy működik, hogy össze hozunk egy rendszert, tetszik a hang. Aztán bekerül egy jobb kábel vagy készülék és rögtön halljuk a feljebb lépést, és ha visszaállítjuk a régi állapotot, az a hang már nem tetszik.
Vagy aztokat a dugókat jobb dróttal :byebye:
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

Voyager írta:
hodyka írta:

Nem süket, csak nem hallotta azt a kábelt jobb csatlakozókkal. Az egész audió hobby úgy működik, hogy össze hozunk egy rendszert, tetszik a hang. Aztán bekerül egy jobb kábel vagy készülék és rögtön halljuk a feljebb lépést, és ha visszaállítjuk a régi állapotot, az a hang már nem tetszik.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
hodyka írta:

Ja ja, biztos gondolkodik.gif
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

hodyka írta:

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Csatolmányok
csati 2.jpg
csati.jpg

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2128

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Aszpirin írta:
2024.06.16., vas. 11:29

Nekem is van itthon több is, amennyiért vettem őket (kábelestől), kizárt, hogy valódi Oyaide-k legyenek (pedig ott díszeleg rajtuk az Oyaide felirat meg a fényes "típusszalagon" a C-079 stb felirat :D ). Nem is hirdetem ezeket a kábeleket.
Ha ránagyítasz erre a klón képre,akkor a jelölt részen látsz egy bordázatot (mindegyik klón ilyen),ez nincs rajta az eredeti oyaide dugókon,sima az a rész rajtuk.
Csak azért hogy könnyebben menjen az azonosítás,legalább a dugvillákon.
1396539587_0340_0340.jpg
1396539587_0340_0340.jpg (13.58 KiB) Megtekintve 1123 alkalommal

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5980

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

gomolalaci írta:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3472

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

gomolalaci írta:
Előkerült ma egy legalább 40 éves QED összekötő kábel. Mivel pocsék mosott hangja miatt nem használom, lefejtettem róla a ,,kabátot". Vajon a szigetelés nélküli réz köteg milyen célt szolgált?

QED.jpg
Ha ez valamikor RCA dugóval volt szerelve, akkor miért ilyen szanaszét gyűrt réz szálak láthatók a végeken, egyik végen még feketedés is van rajtuk? IC feladatra feleslegesen nagy keresztmetszet szerintem. Ha ezen volt burkoló árnyékolás, akkor a harmadik csupasz rézvezető egyfajta árnyékolás erősítő, mint ahogy a csavart érpár is már védelem a BE-KI EMI-RFI zavarokkal szemben. A vezetők közé pluszban bevitt, együtt csavart csupasz réz is fokozza az árnyékoló hatást.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2024.06.16., vas. 21:11
gomolalaci írta:

QED.jpg
Nem hálózati volt eredetileg ? / A csupasz drót lenne a föld./

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2024.06.16., vas. 21:00
gomolalaci írta:

QED.jpg
Lehet,hogy hülyeség, de esetleg nem szimmetrikus összekötő kábelnek készült?

Rock60
Őslakos
Őslakos

gomolalaci írta:

QED.jpg
Nem hálózati volt eredetileg ? / A csupasz drót lenne a föld./

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5980

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

gomolalaci írta:

QED.jpg
Lehet,hogy hülyeség, de esetleg nem szimmetrikus összekötő kábelnek készült?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”