Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2490

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: supravox »

gomolalaci írta:
2024.06.17., hétf. 20:23
Aszpirin írta:
2024.06.17., hétf. 09:05
gomolalaci írta:
2024.06.17., hétf. 08:08
RCA dugókkal volt szerelve gyárilag...
Attól még lehetett szimmetrikusnak készült kábel, nem ez lenne az első eset, hogy szimmetrikus kábelre RCA dugókat tesznek (azzal is lehet kapni/rendelni).
De ez csak egy tipp volt, illetve az akart lenni.
40 éve talán még nem létezett szimmetrikus kábel :angry:
40 éve 1984 volt.
Nem 1512.
A lényeg,hogy tele volt a piac szimmetrikus készülékekkel.
Vagy legalábbis volt rajtuk xlr csatlakozó.
Ebből nem nehéz kikövetkeztetni,hogy csak akadt szimmetrikus összekötőkábel.
De gondolom ez nem rendíti meg a kijelentésedet.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Aszpirin írta:
2024.06.17., hétf. 09:05
gomolalaci írta:
Attól még lehetett szimmetrikusnak készült kábel, nem ez lenne az első eset, hogy szimmetrikus kábelre RCA dugókat tesznek (azzal is lehet kapni/rendelni).
40 éve talán még nem létezett szimmetrikus kábel :angry:
A gondolkodás nem megerőltető...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:
2024.06.17., hétf. 08:53
gomolalaci írta:
2024.06.16., vas. 19:48
Előkerült ma egy legalább 40 éves QED összekötő kábel. Mivel pocsék mosott hangja miatt nem használom, lefejtettem róla a ,,kabátot". Vajon a szigetelés nélküli réz köteg milyen célt szolgált?

QED.jpg
Ha ez valamikor RCA dugóval volt szerelve, akkor miért ilyen szanaszét gyűrt réz szálak láthatók a végeken, egyik végen még feketedés is van rajtuk? IC feladatra feleslegesen nagy keresztmetszet szerintem. Ha ezen volt burkoló árnyékolás, akkor a harmadik csupasz rézvezető egyfajta árnyékolás erősítő, mint ahogy a csavart érpár is már védelem a BE-KI EMI-RFI zavarokkal szemben. A vezetők közé pluszban bevitt, együtt csavart csupasz réz is fokozza az árnyékoló hatást.
A gyűrt réz szálak csak be voltak szorítva a menetes záró kupak és a ház közé. Nem volt forrasztva. Tényleg felesleges egy RCA kábelnek ekkora átmérő! Készítek a sodratból sok IC kábelt, természetesen egy-egy szál felhasználásával árnyékolás nélkül. Szerintem jól fogy szerepelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gomolalaci 2024.06.17., hétf. 20:39-kor.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

cables írta:
2024.06.17., hétf. 18:25
Az egész audió hobby úgy működik, hogy össze hozunk egy rendszert, tetszik a hang. Aztán bekerül egy jobb kábel vagy készülék és rögtön halljuk a feljebb lépést, és ha visszaállítjuk a régi állapotot, az a hang már nem tetszik.
Nálam ez úgy nézett ki hogy bekerültek elképesztően jó kábelek (mindenhová) és semmilyen irányba nem változott a hang. Aztán visszaraktam a régi kábel rendszert és furcsa módon ugyanolyan jó volt a hang.
Aztán felébredtem másnap. Borús idő volt napközben, a hang borzasztó volt, de késő délutánra már elvarázsolt az a parádés megszólalás ami fogadott, pedig a régi zsinegek szóltak mindig. Máshol meg egy USB kábel hozza meg a tutit, de ugyanaz az anyagú kábel pedig RCA-ként leszerepel ugyanott... asszem' szerencsés vagyok hogy ezt a sok macerát megúsztam. :noproblemo:

Közben megtaláltam az MF F25 előfok manualjat. Azt szeretném kérdezni hogy láttatok már ilyet hivatalos manualban ahol kifejezetten írják hogy a kábelek jelentőségét valahogy próbálták minimalizálni? Hogyan lehetséges ez?
Screenshot_2024-06-17-19-40-38-13_f541918c7893c52dbd1ee5d319333948.jpg
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

cables írta:
2024.06.17., hétf. 18:25
Voyager írta:
2024.06.17., hétf. 17:13
hodyka írta:
2024.06.17., hétf. 16:08
Nekem ilyenek vannak eredeti Kínai :D

És Nekem jók :rolleyes:
Me' biztos, hogy süket vagy! :D
Nem süket, csak nem hallotta azt a kábelt jobb csatlakozókkal. Az egész audió hobby úgy működik, hogy össze hozunk egy rendszert, tetszik a hang. Aztán bekerül egy jobb kábel vagy készülék és rögtön halljuk a feljebb lépést, és ha visszaállítjuk a régi állapotot, az a hang már nem tetszik.
Vagy aztokat a dugókat jobb dróttal :byebye:
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2285

Hozzászólás Szerző: cables »

Voyager írta:
hodyka írta:

Nem süket, csak nem hallotta azt a kábelt jobb csatlakozókkal. Az egész audió hobby úgy működik, hogy össze hozunk egy rendszert, tetszik a hang. Aztán bekerül egy jobb kábel vagy készülék és rögtön halljuk a feljebb lépést, és ha visszaállítjuk a régi állapotot, az a hang már nem tetszik.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
hodyka írta:

Ja ja, biztos gondolkodik.gif
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

hodyka írta:

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Csatolmányok
csati 2.jpg
csati.jpg

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2128

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Aszpirin írta:
2024.06.16., vas. 11:29

Nekem is van itthon több is, amennyiért vettem őket (kábelestől), kizárt, hogy valódi Oyaide-k legyenek (pedig ott díszeleg rajtuk az Oyaide felirat meg a fényes "típusszalagon" a C-079 stb felirat :D ). Nem is hirdetem ezeket a kábeleket.
Ha ránagyítasz erre a klón képre,akkor a jelölt részen látsz egy bordázatot (mindegyik klón ilyen),ez nincs rajta az eredeti oyaide dugókon,sima az a rész rajtuk.
Csak azért hogy könnyebben menjen az azonosítás,legalább a dugvillákon.
1396539587_0340_0340.jpg
1396539587_0340_0340.jpg (13.58 KiB) Megtekintve 1150 alkalommal

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5980

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

gomolalaci írta:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3472

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

gomolalaci írta:
Előkerült ma egy legalább 40 éves QED összekötő kábel. Mivel pocsék mosott hangja miatt nem használom, lefejtettem róla a ,,kabátot". Vajon a szigetelés nélküli réz köteg milyen célt szolgált?

QED.jpg
Ha ez valamikor RCA dugóval volt szerelve, akkor miért ilyen szanaszét gyűrt réz szálak láthatók a végeken, egyik végen még feketedés is van rajtuk? IC feladatra feleslegesen nagy keresztmetszet szerintem. Ha ezen volt burkoló árnyékolás, akkor a harmadik csupasz rézvezető egyfajta árnyékolás erősítő, mint ahogy a csavart érpár is már védelem a BE-KI EMI-RFI zavarokkal szemben. A vezetők közé pluszban bevitt, együtt csavart csupasz réz is fokozza az árnyékoló hatást.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2024.06.16., vas. 21:11
gomolalaci írta:

QED.jpg
Nem hálózati volt eredetileg ? / A csupasz drót lenne a föld./

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2024.06.16., vas. 21:00
gomolalaci írta:

QED.jpg
Lehet,hogy hülyeség, de esetleg nem szimmetrikus összekötő kábelnek készült?

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1336

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

gomolalaci írta:

QED.jpg
Nem hálózati volt eredetileg ? / A csupasz drót lenne a föld./

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

gomolalaci írta:

QED.jpg
Lehet,hogy hülyeség, de esetleg nem szimmetrikus összekötő kábelnek készült?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Rock60
Őslakos
Őslakos

Aszpirin írta:
2024.06.16., vas. 11:29
SZERINTEM:
az idehaza használtan ill. egyes DIY-erektől vásárolt Oyaide feliratú dugók 90-95% sima alibabás vagy hasonló forrásból ("szok, occó") származó hamisítvány (amit "klón"-nak is szokás eufemizálni).
Nekem is van itthon több is, amennyiért vettem őket (kábelestől), kizárt, hogy valódi Oyaide-k legyenek (pedig ott díszeleg rajtuk az Oyaide felirat meg a fényes "típusszalagon" a C-079 stb felirat :D ). Nem is hirdetem ezeket a kábeleket.
Ja, ezt nem is tudom, miért írtam le Na mindegy már elposztolom :D
Sok apró különbség van, amire figyelni kell. / Már ha érdekel, mit veszel. /
Ha már többször volt a kezedben hamis és eredeti, akkor már elég könnyű beazonosítani őket.
Csak kábel nélkül és csak személyesen szabad megvenni a használt darabokat és a tulaj engedélyével le kell csavarozni a burkolatot. Ha nem engedi, akkor felejtős.
A belső kialakításra kb. semmit nem adnak a másolók.
/ A külső fém matrica sem jelent semmit, ha nincsen mellette a hologram./

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:
2024.06.16., vas. 13:16

Nem úgy van ez,mert ez attól is függ hogy milyen polírpasztát használ,és milyen vaxot,kerámia bevonatot tesz fel utána. :D
De tényleg,most hogy beugrott az autókhoz használt kerámia,lehet kipróbálom a csatikon is.A hidrofób hatás garantált lesz,plusz jöhet az uv is bátran,és akkor a madárürülékről,a hüvelygombáról még nem is beszéltünk. :D
Bocsi,de ez egy ilyen nap,hülyülök.
Nyilván ez nem agymenés. :ohnoohnoohno:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

QED.jpg

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2024.06.16., vas. 12:13

Ráadásul egyáltalán nem megoldás, hogy a bevonat nélküli, de egyébként védelemmel ellátott réz felületeket felpolírozza valaki. Ugyanis ilyenkor, szinte garantál a napokon belüli oxidáció megjelenése az érintkező felületek között.

ui: csak ugye azt már nem akarja meghallani az "alkotó". :smile51:
Nem úgy van ez,mert ez attól is függ hogy milyen polírpasztát használ,és milyen vaxot,kerámia bevonatot tesz fel utána. :D
De tényleg,most hogy beugrott az autókhoz használt kerámia,lehet kipróbálom a csatikon is.A hidrofób hatás garantált lesz,plusz jöhet az uv is bátran,és akkor a madárürülékről,a hüvelygombáról még nem is beszéltünk. :D
Bocsi,de ez egy ilyen nap,hülyülök.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Shimano írta:
2024.06.16., vas. 10:14
Rock60 írta:
2024.06.15., szomb. 19:30
Shimano írta:
2024.06.15., szomb. 14:28
Én úgy tudom,legalábbis a viborg oldalán azt írják hogy a bevonatokat úgy építik fel egy egy csatlakozón,hogy a rézre egy ezüst bevonat kerül,és ezután jön rá az aranyozás,vagy a ródium,tehát nem a rézre kerül közvetlenül az arany,vagy a ródium.
Talán azért is használ az Oyaide foszforbronz alapanyagot, mert arra jobban tapad az arany, így kihagyható egy réteg.
Ha az Oyaide is az általad vázolt technológiát követné, lehet hogy majdnem olyan rosszul szólna, mint a Viborg... gondolkodik.gif
Van abból is pár darab, és bár majdnem olyan jól néz ki, mint egy "komoly" dugó, a hangja semmivel sem jobb, mint a Legrand-é - nálam.
Egy pozitívumot tudok róla mondani, hogy könnyebb szerelni és megbízhatóbbnak tűnik a csavarkötése. / Ja, ez kettő :D /
Szerintem az IEC oldal a problémásabb az olcsóbb kategóriában.
A Kácsa féle kis lapos kocka, bár hangra nem tűnik rosszabbnak, szerelhetősége egy tragédia, ott életképes alternatíva lehet a Viborg, vagy valamelyik klónja.

Most látom Cables írását... :tutiok:
A Kopp - ot még nem próbáltam, jó párja lehet a Legrand - nak...
(A személyeskedésnek minősíthető rész az érintett kérésére eltávolítva. /Aszpirin/)
Más,most hogy már tudjuk hogy sz@r a vörös réz,és a foszforbronz az igazi,a mezei hálózati villásdugók milyen anyagból készülnek vajon? gondolkodik.gif Azt láttam már hogy vannak üreges,anyagában réznek kinéző villásdugók is,de vajon milyen anyag lakozik pl a nikkelezettek alatt,van erről valahol infó?
Ráadásul egyáltalán nem megoldás, hogy a bevonat nélküli, de egyébként védelemmel ellátott réz felületeket felpolírozza valaki. Ugyanis ilyenkor, szinte garantál a napokon belüli oxidáció megjelenése az érintkező felületek között. (ehhez külön gratulálok)

ui: csak ugye azt már nem akarja meghallani az "alkotó". :smile51:
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

SZERINTEM:
az idehaza használtan ill. egyes DIY-erektől vásárolt Oyaide feliratú dugók 90-95% sima alibabás vagy hasonló forrásból ("szok, occó") származó hamisítvány (amit "klón"-nak is szokás eufemizálni).
Ja, ezt nem is tudom, miért írtam le Na mindegy már elposztolom :D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.06.15., szomb. 19:30
Shimano írta:
Én úgy tudom,legalábbis a viborg oldalán azt írják hogy a bevonatokat úgy építik fel egy egy csatlakozón,hogy a rézre egy ezüst bevonat kerül,és ezután jön rá az aranyozás,vagy a ródium,tehát nem a rézre kerül közvetlenül az arany,vagy a ródium.
Talán azért is használ az Oyaide foszforbronz alapanyagot, mert arra jobban tapad az arany, így kihagyható egy réteg.
Ha az Oyaide is az általad vázolt technológiát követné, lehet hogy majdnem olyan rosszul szólna, mint a Viborg... gondolkodik.gif
Van abból is pár darab, és bár majdnem olyan jól néz ki, mint egy "komoly" dugó, a hangja semmivel sem jobb, mint a Legrand-é - nálam.
Egy pozitívumot tudok róla mondani, hogy könnyebb szerelni és megbízhatóbbnak tűnik a csavarkötése. / Ja, ez kettő :D /
A Kácsa féle kis lapos kocka, bár hangra nem tűnik rosszabbnak, szerelhetősége egy tragédia, ott életképes alternatíva lehet a Viborg, vagy valamelyik klónja.

(A személyeskedésnek minősíthető rész az érintett kérésére eltávolítva. /Aszpirin/)
Más,most hogy már tudjuk hogy sz@r a vörös réz,és a foszforbronz az igazi,a mezei hálózati villásdugók milyen anyagból készülnek vajon? gondolkodik.gif Azt láttam már hogy vannak üreges,anyagában réznek kinéző villásdugók is,de vajon milyen anyag lakozik pl a nikkelezettek alatt,van erről valahol infó?

Rock60
Őslakos
Őslakos

Egy jó teszt az Oyaide dugókról. / Nem tudom idelinkelni./

Hifi Advice / Christian Punter Power Connector Reviews
Oyaide C-037, C-046, C-079 and C-004 IEC Connectors

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”