Ők ezt a receptet követik.

Ők ezt a receptet követik.
Ezen (is) sokat lehet lamentálni, mi az optimális rétegsorrend, bevonó anyag a jónak tartott réz vagy bronz vezetőjű csatlakozókon. Felület bevonó anyagok nélkül nagyobb a korrózió, nem jó a kopás állóság a nagyobb élettartami ciklus-számra. Kopás és felületi keménységre a ródiumot tartják külső rétegnek legjobbnak, jó vezető és szebb is mint a tiszta ezüst, kicsit drága eljárás.
Két 079 - es / aranyozott / szettem van - a 046-okon kívűl, ahol az arany rétegen palládium bevonat is van - - használtan vettem azokat is.Voyager írta: ↑2024.06.15., szomb. 12:23De ezt is írják.
Az eljárás előnyei:
Jobb vezetőképesség: Mivel nincs köztes réteg, az arany és a foszforbronz közötti elektromos kapcsolat jobb lehet.
Egyszerűbb rétegstruktúra: Kevesebb réteg esetén a rétegek közötti hibalehetőség is kisebb.
Esetleges költségcsökkentés: Ha a köztes réteget kihagyják, a gyártási folyamat egyszerűbb lehet.
Hátrányai:
Tapadás és tartósság: A nikkelréteg nélküli aranyozás esetén előfordulhat, hogy az arany kevésbé tapad jól az alapanyagra, ami befolyásolhatja a tartósságot.
Korrózióvédelem: A nikkelréteg szerepe az is, hogy megvédje az alapanyagot az oxidációtól és korróziótól, így annak hiányában az aranyréteg alatti anyag érzékenyebb lehet.
Kompromisszum, kompromisszum. Ez az egész erről (is) szól és nincsenek csodák és sajnos ingyen ebéd se.
Oyaide
Na, én azt nem tudom, hogy mitől lenne rosszabb a rövidebb hálózati kábel.
Nem is!fülelek írta: ↑2024.06.15., szomb. 08:57" A tévhitek szerint kiválasztott tápkábelek jelentősen ronthatnak a rendszerünk hangján."
Ezt pont te terjeszted, hogy minél többen próbálgassák a különféle kanócaidat.
"könnyebben kap áramot a készülék" Ilyet olvasni egy villamosmérnöktől, elég gáz.
"A vastag hálózati kábelek, főleg, ha árnyékoltak általában merevek, nehezen illeszthetők a rendszerekbe, ezért sokan használnak rövid változatokat, ami csak ront a helyzeten." Mitől lesz rosszabb a rövidebb hálózati kábel? Az nem elég indok, hogy te vagy gipsz jakab úgy hallja hogy rosszabbul szól, valamilyen műszaki indokot jó lenne felvázolni.
" Az olcsó aranyozott csatlakozóknál általában valamilyen elválasztó rétegre kerül az aranyozás, ez a többrétegű felület viszont kifejezetten több zajjal jár." Mutass nekem egy olyan hálózati dugót, amelyik direkt aranyozású, az Oyaide is többféle fémet használ külső rétegként, és helyenként van arcuk azt leírni, hogy meghallgatással állapították meg, hogy mennyire jó.
"Hálózati kábelt a zajszűrő tulajdonsága alapján érdemes választani" Melyik cég specifikálja a kábelét zajelnyomásra, és milyen érték az elfogadható?
Panaszkodsz a kábeles tévhitekre, miközben magad is terjesztesz ilyesmit.![]()
Ha úgy hallod jobbnak, valszeg úgy jobb.Shimano írta: ↑2024.06.14., pén. 12:50
Nálam is van egy "ezeréves" furutech drót az elosztó elött,és bekötöttem az árnyékolást rajta.Próbáltam kikötve is,de úgy érzem hogy jobb az bekötve,de az is lehet hogy én csak egy sz@r rendszerrel megáldott süket amatőr vagyok,és biztosan csak beképzelem az egészet.![]()
Nekem ez egy kategórikus,tehát az összes létező hálózati kábelre vonatkozó kijelentésnek tűnt.De nem is tűnt,mert hát ez lett leírva.Rock60 írta: ↑2024.06.14., pén. 08:41Piano...Nem lehet nem észrevenni, hogy Cables nem a kábelgyártókhoz szólt, hanem István01 hozzászólására reagált.
Egyébbként, ha körbefordítod a fejed, Te is láthatod, hogy sok kábelgyártó nem használ árnyékot a tápkábelén.
Piano...Nem lehet nem észrevenni, hogy Cables nem a kábelgyártókhoz szólt, hanem István01 hozzászólására reagált.
Nagyon jó tesztek - olvastam közben a The Audio Beat / Roy Gregory -t is - csak bámulok, hogy milyen gondos tervezés, kivitelezés és árak...
Húú,ez aztán jól meglett mondva.
A mágneses tér kiterjedésével kapcsolatban azt valószínűleg senki sem tudja, hogy egy nagy dinamikájú hangjel esetén mekkora az az átmérő aminél nagyobb átmérőjű árnyékolás már nem zavarna. De ezzel azért nem nagyon érdemes foglalkozni, mert az esetek többségében nem kell árnyékolás.Rock60 írta: ↑2024.06.13., csüt. 12:23Megítélésed szerint ez a mágneses tér milyen messze terjed ki a kábel tengelyéhez képest ?
Mekkora távolság lehet az, ahol ez a fém határoló felület már lényegében " nem szól bele " az elektromágneses térbe ?
Mekkora átmérőjű árnyék közepén kellene futnia a jelvezetéknek, amire már mondhatnánk, hogy az árnyékolás előnyeit élvezhetjük annak hátrányai nélkül ?
Na ez pontosan nem igaz, el ne higgye senki! A 250 V-os hálózati kábeleket nem kell árnyékolni!
Milyen távolságban optimális, ahol már nem befolyásolja a védeni szándékozott jelvezetéket, jelvezeték párt? Nem, itt sincsenek kőbe vésett szabályok. A vezetőt, vezetőket körbefoglaló árnyékolás több szempontú és hatású. Alapvetően persze két dologra szolgál. Csökkentse a környezete felől jelvezeték felé érkező idegen feszültségek, elektromágneses hatást. Másik, a jelvezetékben folyó áramok ne sugározzanak környezetük felé más kábelekre, készülékre számukra idegen zavart. Ezt tegyék főleg abban frekvencia és energia tartományban, amik azok jellemzően működnek. Állandó kérdés az árnyékolások földelése, PE vezetővel galvanikus kapcsolata. Más a hatás földelve és földeletlenül. Ha földelt, akkor a föld felé első sorban kapacitív csatolás által söntöléssel levezetik az árnyékolásban megjelenő áramokat, amik egy kis része származik a védett jelvezetőkből is. Ez is méretezési és impedancia kérdés. A PE földelésnek sok esetben van egy negatív hatása is, főleg analóg jelvezetékek árnyékolásakor. Mégpedig az, hogy a PE vezeték, ami valahol a hálózatban, nem is egy ponton talajszondával földelt, nem zajtalan. Ennek a zajnak is számtalan forrása van.Rock60 írta: ↑2024.06.13., csüt. 12:23Megítélésed szerint ez a mágneses tér milyen messze terjed ki a kábel tengelyéhez képest ?
Mekkora távolság lehet az, ahol ez a fém határoló felület már lényegében " nem szól bele " az elektromágneses térbe ?
Mekkora átmérőjű árnyék közepén kellene futnia a jelvezetéknek, amire már mondhatnánk, hogy az árnyékolás előnyeit élvezhetjük annak hátrányai nélkül ?
Ez alkalmazási területenként más és más lehet. Azt kellene megérteni, hogy akkor kell csak árnyékolni, ha máshogy nem megy.... Csak ott van előnye ahol muszáj használni.Rock60 írta: ↑2024.06.13., csüt. 12:23Megítélésed szerint ez a mágneses tér milyen messze terjed ki a kábel tengelyéhez képest ?
Megítélésed szerint ez a mágneses tér milyen messze terjed ki a kábel tengelyéhez képest ?
Sémikképpen nem piszkálnám a gyári megépítést, de nagyon köszönöm Neked is!supravox írta: ↑2024.06.12., szer. 19:18aVoyager írta: ↑2024.06.12., szer. 16:55Igyekszem összefoglalni majd a tapasztaltakat, de el fog tartani egy jó darabig mire jutok valamire. Kaphattam volna még néhány igazán jó kábelt, de már nem volt pofám elkérni.dixie-chicken írta: ↑2024.06.12., szer. 08:00
köszi.....majd irj egy pár sort,ha sikerült végigküzdened magad rajtuk,és van kedved
...vlmilyen Cardas félével,amit Kuzma is használt a StogiS-ben nekem voltak fenntartásaim,de lehet csak az én hepciám volt...
jó bulizást![]()
![]()
Én adtam volna egy GYÁRI WW Microplatinum8-at.
De az DIN csatival indul...
aVoyager írta: ↑2024.06.12., szer. 16:55Igyekszem összefoglalni majd a tapasztaltakat, de el fog tartani egy jó darabig mire jutok valamire. Kaphattam volna még néhány igazán jó kábelt, de már nem volt pofám elkérni.dixie-chicken írta: ↑2024.06.12., szer. 08:00köszi.....majd irj egy pár sort,ha sikerült végigküzdened magad rajtuk,és van kedved
...vlmilyen Cardas félével,amit Kuzma is használt a StogiS-ben nekem voltak fenntartásaim,de lehet csak az én hepciám volt...
jó bulizást![]()
![]()
Értem a nézőpontodat az árnyékolással kapcsolatban, de vannak másnak is ilyenek.cables írta: ↑2024.06.11., kedd 21:39Ezt már leírtad az én topikomban is, de ez nem igaz. Az árnyékolás mindenképp egy drasztikus fémes határoló felület, ami beleszól a jelvezetékek elektromágneses terébe. Ez pedig semmiképp nem jó. Nagyon kevés helyen van szükség árnékolásra.Voyager írta: ↑2024.06.11., kedd 20:50
Szerintem pedig az árnyékolás megléte vagy hiánya önmagában nem meghatározó. A legfontosabb tényező az árnyékolás minősége, az anyagválasztás, a kialakítás és a gyártási precizitás. Egy jól megtervezett árnyékolt kábel hatékonyan védi a jeleket a zavaroktól anélkül, hogy negatív hatással lenne a hangminőségre. Sőt, javíthatja azt.
Az én otthoni rendszerem mögött nagyon kevés, néhány cm hely van. Ott futnak együtt, szoros csatolásban az IC, hálózati és hangfal huzalok, valamennyi árnyékolatlan és semmi gond a hangzással, nagyon dicsérik.
Az esetek többségében felesleges az árnyékolás.jpg