Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1381

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

istvan01 írta:
2024.06.13., csüt. 14:45

De, legyen itt egy kékvérű high-end kábel márka, akinek minden kábele erenként külön-külön és rendkívül közel szorosan árnyékolt, a csatlakozó végeken típus/készülék függően földelt is.
Nagyon jó tesztek - olvastam közben a The Audio Beat / Roy Gregory -t is - csak bámulok, hogy milyen gondos tervezés, kivitelezés és árak...
20 millió a 3 méteres hangszóró, 8 millió az IC és 5 millió a tápkábel. gondolkodik.gif
Tényleg kékvérűek...

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

cables írta:
2024.06.13., csüt. 15:24
istvan01 írta:

....
Ezzel együtt is, a hálózati AC tápkábel aminél az árnyékolás és szabályos PE földelés mindig előnyös...
Na ez pontosan nem igaz, el ne higgye senki! A 250 V-os hálózati kábeleket nem kell árnyékolni!
Húú,ez aztán jól meglett mondva.
Nincs is itt semmi látnivaló,oszoljanak emberek. :D
Valaki,mielött lekapcsolja a villanyt,előbb azért szóljon,vagy inkább egy körlevélben adja hírül minden tudatlan,az árnyékolást is hasznosnak vélő hifi drót gyártónak hogy tévúton járnak,mert van itt egy f@szi,aki olyan biztosan tudja a tutit,hogy csak na. ;)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2300

Hozzászólás Szerző: cables »

Rock60 írta:
2024.06.13., csüt. 12:23
cables írta:
2024.06.11., kedd 21:39

Az árnyékolás mindenképp egy drasztikus fémes határoló felület, ami beleszól a jelvezetékek elektromágneses terébe. Ez pedig semmiképp nem jó. Nagyon kevés helyen van szükség árnyékolásra.
Megítélésed szerint ez a mágneses tér milyen messze terjed ki a kábel tengelyéhez képest ?
Mekkora távolság lehet az, ahol ez a fém határoló felület már lényegében " nem szól bele " az elektromágneses térbe ?

Mekkora átmérőjű árnyék közepén kellene futnia a jelvezetéknek, amire már mondhatnánk, hogy az árnyékolás előnyeit élvezhetjük annak hátrányai nélkül ?
A mágneses tér kiterjedésével kapcsolatban azt valószínűleg senki sem tudja, hogy egy nagy dinamikájú hangjel esetén mekkora az az átmérő aminél nagyobb átmérőjű árnyékolás már nem zavarna. De ezzel azért nem nagyon érdemes foglalkozni, mert az esetek többségében nem kell árnyékolás.

Mágneses erővonalakat jelző iránytűk.png
Mágneses erővonalakat jelző iránytűk.png (208.73 KiB) Megtekintve 1400 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

istvan01 írta:

....
Ezzel együtt is, a hálózati AC tápkábel aminél az árnyékolás és szabályos PE földelés mindig előnyös...
Na ez pontosan nem igaz, el ne higgye senki! A 250 V-os hálózati kábeleket nem kell árnyékolni!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Rock60 írta:
cables írta:

Az árnyékolás mindenképp egy drasztikus fémes határoló felület, ami beleszól a jelvezetékek elektromágneses terébe. Ez pedig semmiképp nem jó. Nagyon kevés helyen van szükség árnyékolásra.
Megítélésed szerint ez a mágneses tér milyen messze terjed ki a kábel tengelyéhez képest ?
Mekkora távolság lehet az, ahol ez a fém határoló felület már lényegében " nem szól bele " az elektromágneses térbe ?

Mekkora átmérőjű árnyék közepén kellene futnia a jelvezetéknek, amire már mondhatnánk, hogy az árnyékolás előnyeit élvezhetjük annak hátrányai nélkül ?
Milyen távolságban optimális, ahol már nem befolyásolja a védeni szándékozott jelvezetéket, jelvezeték párt? Nem, itt sincsenek kőbe vésett szabályok. A vezetőt, vezetőket körbefoglaló árnyékolás több szempontú és hatású. Alapvetően persze két dologra szolgál. Csökkentse a környezete felől jelvezeték felé érkező idegen feszültségek, elektromágneses hatást. Másik, a jelvezetékben folyó áramok ne sugározzanak környezetük felé más kábelekre, készülékre számukra idegen zavart. Ezt tegyék főleg abban frekvencia és energia tartományban, amik azok jellemzően működnek. Állandó kérdés az árnyékolások földelése, PE vezetővel galvanikus kapcsolata. Más a hatás földelve és földeletlenül. Ha földelt, akkor a föld felé első sorban kapacitív csatolás által söntöléssel levezetik az árnyékolásban megjelenő áramokat, amik egy kis része származik a védett jelvezetőkből is. Ez is méretezési és impedancia kérdés. A PE földelésnek sok esetben van egy negatív hatása is, főleg analóg jelvezetékek árnyékolásakor. Mégpedig az, hogy a PE vezeték, ami valahol a hálózatban, nem is egy ponton talajszondával földelt, nem zajtalan. Ennek a zajnak is számtalan forrása van.

Ezzel együtt is, a hálózati AC tápkábel aminél az árnyékolás és szabályos PE földelés mindig előnyös, mert annak vezető ereiben nem audio jeláramok folynak, a vezető erekben nagy energia szintek szórnak környezetük felé 50Hz-en felül minden féle zavaráramok. A földelt árnyékolás jelentős söntölő hatású a magasabb frekvenciájú zavarjelekre akkor is, ha a földelés maga nem ideálisan zajtalan magában.

De, legyen itt egy kékvérű high-end kábel márka, akinek minden kábele erenként külön-külön és rendkívül közel szorosan árnyékolt, a csatlakozó végeken típus/készülék függően földelt is.

https://positive-feedback.com/high-fide ... ker-cable/
Csatolmányok
crystal_cable_absolute_cross_section_large.jpg
Crystal-Cable-THE-ULTIMATE-DREAM-TEST_en-3-1024x970.jpg

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1224

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
cables írta:

Ez alkalmazási területenként más és más lehet. Azt kellene megérteni, hogy akkor kell csak árnyékolni, ha máshogy nem megy.... Csak ott van előnye ahol muszáj használni.

Rock60
Őslakos
Őslakos

cables írta:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

supravox írta:
2024.06.12., szer. 19:18
Voyager írta:
2024.06.12., szer. 16:55
dixie-chicken írta:
2024.06.12., szer. 08:00

köszi.. :smile32: ...majd irj egy pár sort,ha sikerült végigküzdened magad rajtuk,és van kedved :kiss: ...vlmilyen Cardas félével,amit Kuzma is használt a StogiS-ben nekem voltak fenntartásaim,de lehet csak az én hepciám volt...
jó bulizást 36_1_11.gif
Igyekszem összefoglalni majd a tapasztaltakat, de el fog tartani egy jó darabig mire jutok valamire. Kaphattam volna még néhány igazán jó kábelt, de már nem volt pofám elkérni. :D
a

Én adtam volna egy GYÁRI WW Microplatinum8-at.
De az DIN csatival indul...
Sémikképpen nem piszkálnám a gyári megépítést, de nagyon köszönöm Neked is!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2535

Hozzászólás Szerző: supravox »

Voyager írta:
2024.06.12., szer. 16:55
dixie-chicken írta:
Voyager írta:
2024.06.11., kedd 20:51

Eddig ezeket "gyűjtöttem" be. :D

Nordost Blue Heaven LS
Supraphono 2RCA-SC
Cardas Iridium Phono Cable
WW Solstice 8
DH Labs Silver Sonic Dimension Phono
köszi.. :smile32: ...majd irj egy pár sort,ha sikerült végigküzdened magad rajtuk,és van kedved :kiss: ...vlmilyen Cardas félével,amit Kuzma is használt a StogiS-ben nekem voltak fenntartásaim,de lehet csak az én hepciám volt...
jó bulizást 36_1_11.gif
Igyekszem összefoglalni majd a tapasztaltakat, de el fog tartani egy jó darabig mire jutok valamire. Kaphattam volna még néhány igazán jó kábelt, de már nem volt pofám elkérni. :D
a

Én adtam volna egy GYÁRI WW Microplatinum8-at.
De az DIN csatival indul...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
Voyager írta:
2024.06.11., kedd 20:50

Szerintem pedig az árnyékolás megléte vagy hiánya önmagában nem meghatározó. A legfontosabb tényező az árnyékolás minősége, az anyagválasztás, a kialakítás és a gyártási precizitás. Egy jól megtervezett árnyékolt kábel hatékonyan védi a jeleket a zavaroktól anélkül, hogy negatív hatással lenne a hangminőségre. Sőt, javíthatja azt.
Ezt már leírtad az én topikomban is, de ez nem igaz. Az árnyékolás mindenképp egy drasztikus fémes határoló felület, ami beleszól a jelvezetékek elektromágneses terébe. Ez pedig semmiképp nem jó. Nagyon kevés helyen van szükség árnékolásra.
Az én otthoni rendszerem mögött nagyon kevés, néhány cm hely van. Ott futnak együtt, szoros csatolásban az IC, hálózati és hangfal huzalok, valamennyi árnyékolatlan és semmi gond a hangzással, nagyon dicsérik.

Az esetek többségében felesleges az árnyékolás.jpg
Értem a nézőpontodat az árnyékolással kapcsolatban, de vannak másnak is ilyenek. :D

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Voyager írta:
dixie-chicken írta:
2024.06.08., szomb. 06:56

majd ird csak meg lécci,mi lett a befutó,és hogy a kiválasztott kábeled,a lemezjátszó/kar párositás értékéhez hol van...PÜ-ben kérném majd :D ...köszönöm :smile53: :kiss:

U.I:csak azért kérdem,mert volt hasonló ötletem,lövésem sem volt milyen irányban kéne keresgélnem,igaz nem akartam annyit áldozni rá mint Te,de tök véletlenszerűen,úgy néz ki hogy a megoldást megtaláltam (talán?),fejvezetékek cseréjével ;)

Nordost Blue Heaven LS
Supraphono 2RCA-SC
WW Solstice 8
jó bulizást 36_1_11.gif

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2693

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2024.06.12., szer. 13:29
dixie-chicken írta:
2024.06.12., szer. 12:59

Ha rám gondoltál,akkor a D502-est:

11 oldal, user manual=107 ponton lévő ábrán kell bekötni...ott látható egy "malacfarok" féle + földelési vezeték amit csatlakoztatni kell,az amplifikáció földelési pontjához...
Ki másra... :D

Nézem a rajzot... Az a két malacfarok az árnyékolásokról van visszavezetve, vagy a két hideg pontról ?
/ Lehet, hogy le van írva, de nem tudtam kibogarászni az angolból. sad.gif /
a használatiban nem tér ki rá...a VDH linket kéne végignyálazni a Q&A listában,lehet ad rá vlmilyen magyarázatot...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:
2024.06.12., szer. 12:59

Ha rám gondoltál,akkor a D502-est:

11 oldal, user manual=107 ponton lévő ábrán kell bekötni...ott látható egy "malacfarok" féle + földelési vezeték amit csatlakoztatni kell,az amplifikáció földelési pontjához...
Ki másra... :D

Nézem a rajzot... Az a két malacfarok az árnyékolásokról van visszavezetve, vagy a két hideg pontról ?
/ Lehet, hogy le van írva, de nem tudtam kibogarászni az angolból. sad.gif /

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.06.12., szer. 11:02
dixie-chicken írta:

jó bulizást
Neked - mint öreg lemezjátszós róka - mi a véleményed d_dok búgós problémájával kapcsolatban - MM esetében ?
/ Árnyékolni/nem árnyékolni, földelni/nem földelni.../

MC - nél biztosra veszem, hogy a futómű és a phono közti szakaszt szükséges árnyékolni...
ha rám gondoltál,akkor a D502-est:

1.) https://sme.co.uk/wp-content/uploads/SM ... ctions.pdf

11 oldal, user manual=107 ponton lévő ábrán kell bekötni...ott látható egy "malacfarok" féle + földelési vezeték amit csatlakoztatni kell,az amplifikáció földelési pontjához,ha a malacfarok nincs csatlakoztatva,búgás van...ezen felül:

"Some cartridges have an external foil tag connecting the right channel ground terminal to the cartridge body. For use in a metal shell it will
be necessary to remove this with a small pair of tweezers or the point of a blade, lifting the tag off over the terminal pin. If this is not done a ground loop may
be formed, causing hum on the right channel."

2.) a másik opcióm ami volt D502-es,az sima RCA-RCA,az acélhuzal volt használva földvezetéknek (+ malacfarok nélküli kivitelezés,hivatalos forgalamzó által elkészitve)

ezen felül,volt olyan MM/MI hangszedőm (Stanton 681EEE),amely nem viselt el semmilyen csatlakoztatott földvezetéket...most teszteltem,ha be van kötve a földvezeték,siri csend és hullaszag,tökig feltekert hangerővel (Shure V15/III),ha lekötöm a földvezetéket,nincs búgás,de van egy igen magas megemelkedett (alap)zajszintem....

@d dok estében egy + vezeték segitségével,alacsony hangerőn (!!!!) megnézném,mi történik ha a vezeték csatlakoztatva van a földelési ponthoz (amplifikáció),a másik oldalon meg megérintem a kar fém részét,a vezeték segitségével,ha az megszünteti a búgást,vlmilyen "duplázott" földelés van jelen,vagy nincs egyáltalán,és most földeltünk...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Rock60
Őslakos
Őslakos

b4xter írta:
2024.06.11., kedd 23:32
d_dok írta:
2024.06.11., kedd 23:02

Utánanéztem a Van den Hul oldalán.
Azt írják, hogy a legjobb megoldás külön földelő vezeték alkalmazása a kábel árnyékolása helyett. Utóbbit viszont javasolják az erősítő oldalán a negatív pólushoz csatolni.
Ez nagyjából egybevág azzal, amit én írtam. Viszont az erősítő oldalon való árnyékoló ér közösítése a karkábel "-" (mínusz) oldalán lévő érrel nem azt jelenti, hogy földelni kell! Ez az úgynevezett semi-balanced phono IC kábel (amit egyébként én preferálok, ilyet használok magam is, bár ez már ezotéria kérdése). Ha megnézed a rajzot, itt arról van szó, hogy az árnyékoló harisnya, ami csatornánként az IC kábel két erét körülveszi, az erősítő oldalról, mint egy csővezeték, burkolja a két eret. Ennek elektromos szempontból mondhatni semmi értelme, hiszen a "mínusz" ér vele teljesen párhuzamosan fut, belül, csak a phono oldalon össze van kötve, a lemezjátszó oldalon meg nem. Tényleg csak arról van szól, hogy az erősítő oldalon összekötöd az IC kábel árnyékolását az adott csatorna negatív erével. Nem pedig azt, hogy ezt összekötöd a sasszira kötött földeléssel, az nagyon nem ugyanaz! Ez utóbbit ne csináld szerintem.
Nyilván, avval kell kezdeni. Mármint utánanézni.

A kérdés az, hogy ha a gyári ajánlás és rajz szerint van bekötve, ami egybe vág b4xter tanácsával is, és mégis búg, akkor hogyan tovább ?

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:

jó bulizást
Neked - mint öreg lemezjátszós róka - mi a véleményed d_dok búgós problémájával kapcsolatban - MM esetében ?
/ Árnyékolni/nem árnyékolni, földelni/nem földelni.../

MC - nél biztosra veszem, hogy a futómű és a phono közti szakaszt szükséges árnyékolni...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Voyager írta:
2024.06.07., pén. 20:51
Kaptam ajánlatot, hogy kipróbáljak néhány igen kiváló kábelt, amivel szívesen élnék is, ha találnék hasonló darabokat a piacon. Az igazán jó kábelekkel kapcsolatban azonban van egy szomorú tény: nagyon kevesen hajlandók megválni tőlük (megértem) :D
majd ird csak meg lécci,mi lett a befutó,és hogy a kiválasztott kábeled,a lemezjátszó/kar párositás értékéhez hol van...PÜ-ben kérném majd :D ...köszönöm :smile53: :kiss:

U.I:csak azért kérdem,mert volt hasonló ötletem,lövésem sem volt milyen irányban kéne keresgélnem,igaz nem akartam annyit áldozni rá mint Te,de tök véletlenszerűen,úgy néz ki hogy a megoldást megtaláltam (talán?),fejvezetékek cseréjével ;)

Nordost Blue Heaven LS
Supraphono 2RCA-SC
WW Solstice 8
jó bulizást 36_1_11.gif

b4xter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: b4xter »

d_dok írta:
Utánanéztem a Van den Hul oldalán
Az itteni segítőkészséget elnézve, valószínűleg a legjobb, amit tehettél...
d_dok írta:
Azt írják, hogy a legjobb megoldás külön földelő vezeték alkalmazása a kábel árnyékolása helyett. Utóbbit viszont javasolják az erősítő oldalán a negatív pólushoz csatolni.
Ez nagyjából egybevág azzal, amit én írtam. Viszont az erősítő oldalon való árnyékoló ér közösítése a karkábel "-" (mínusz) oldalán lévő érrel nem azt jelenti, hogy földelni kell! Ez az úgynevezett semi-balanced phono IC kábel (amit egyébként én preferálok, ilyet használok magam is, bár ez már ezotéria kérdése). Ha megnézed a rajzot, itt arról van szó, hogy az árnyékoló harisnya, ami csatornánként az IC kábel két erét körülveszi, az erősítő oldalról, mint egy csővezeték, burkolja a két eret. Ennek elektromos szempontból mondhatni semmi értelme, hiszen a "mínusz" ér vele teljesen párhuzamosan fut, belül, csak a phono oldalon össze van kötve, a lemezjátszó oldalon meg nem. Tényleg csak arról van szól, hogy az erősítő oldalon összekötöd az IC kábel árnyékolását az adott csatorna negatív erével. Nem pedig azt, hogy ezt összekötöd a sasszira kötött földeléssel, az nagyon nem ugyanaz! Ez utóbbit ne csináld szerintem :) Vannak gyártók, akik eleve ilyen phono kábelt csinálnak (Pro-Ject pl.). Ennek a semi-balanced phono kábelnek a használata tényleg nem tudom, mennyire befolyásolja környezetből felvett zajt (50 Hz búgás, meg ilyenek), mert nálam ilyen szempontból nincs differencia...

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: d_dok »

d_dok írta:
2024.06.11., kedd 16:19
Sziasztok!
Phono RCA kábel esetében a földeléshez elég egy külön vezeték, vagy az egyes kábelek árnyékolását is a földeléshez kell csatlakoztatni?
Audio-Technica AT-LPW30-nál szerettem volna a hangkarkábel jelét közvetlenül kivezetni a készülékből egy Van den Hul D502 Hybrid kábelen, használtam külön földelővezetéket, de maradt egy alap búgó hang.
Utánanéztem a Van den Hul oldalán, ahol nagyon részletes leírás van - többek között - phono témakörben: https://www.vandenhul.com/wp-content/up ... no_FAQ.pdf
Csatolmányok
phono cable.jpg
phono cable.jpg (55.62 KiB) Megtekintve 1771 alkalommal

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: d_dok »

Rock60 írta:
2024.06.11., kedd 19:11
d_dok írta:
Sziasztok!
Phono RCA kábel esetében a földeléshez elég egy külön vezeték, vagy az egyes kábelek árnyékolását is a földeléshez kell csatlakoztatni?
Audio-Technica AT-LPW30-nál szerettem volna a hangkarkábel jelét közvetlenül kivezetni a készülékből egy Van den Hul D502 Hybrid kábelen, használtam külön földelővezetéket, de maradt egy alap búgó hang.
Ahogy olvastam, a D 502 egy középső acélhuzallal van felszerelve, ami egyrészt mechanikai erősítésként szolgál, másrészt extra földelési lehetőséget biztosít.
Az nem derül ki a leírásból - számomra - hogy az árnyék és ez a földkábel kontaktusban van - e egymással. Jó lenne.
Ezt a földvezetéket próbáltad ?

Az én direktbe kötött phono-kábelem árnyékolásához forrasztva van egy rövid kis kanóc, az a föld. Működik, nincs búgás...
A D502 középső acélhuzala és az árnyékolás nincs kontaktban. Nagyon vékony sodrott acél vezeték, nem tűnt alkalmasnak földelő vezetéknek, szerintem inkább a mechanikai megerősítés a lényege.

b4xter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: b4xter »

d_dok írta:
Sziasztok!
Megint faszán elment a topic nemjóirányba. Valaki esetleg tudna a kérdezőnek (d_dok) érdemben segíteni, fókuszálnánk a kérdésre, ahelyett, hogy mindenki egymásnak ugrik irreleváns dolgokon?

Hint: a kérdezőnek lemezjátszó földelési problémái/kérdései vannak. Ennek farvizén meg azon vitatkoztok, kell-e árnyékolás. Agypéniszt kapni ettől.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
2024.06.11., kedd 20:50

Szerintem pedig az árnyékolás megléte vagy hiánya önmagában nem meghatározó. A legfontosabb tényező az árnyékolás minősége, az anyagválasztás, a kialakítás és a gyártási precizitás. Egy jól megtervezett árnyékolt kábel hatékonyan védi a jeleket a zavaroktól anélkül, hogy negatív hatással lenne a hangminőségre. Sőt, javíthatja azt.
Ezt már leírtad az én topikomban is, de ez nem igaz. Az árnyékolás mindenképp egy drasztikus fémes határoló felület, ami beleszól a jelvezetékek elektromágneses terébe. Ez pedig semmiképp nem jó. Nagyon kevés helyen van szükség árnékolásra.
Az én otthoni rendszerem mögött nagyon kevés, néhány cm hely van. Ott futnak együtt, szoros csatolásban az IC, hálózati és hangfal huzalok, valamennyi árnyékolatlan és semmi gond a hangzással, nagyon dicsérik.

Az esetek többségében felesleges az árnyékolás.jpg
Az esetek többségében felesleges az árnyékolás.jpg (28.03 KiB) Megtekintve 1635 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Voyager írta:
2024.06.07., pén. 20:51
Kaptam ajánlatot, hogy kipróbáljak néhány igen kiváló kábelt, amivel szívesen élnék is, ha találnék hasonló darabokat a piacon. Az igazán jó kábelekkel kapcsolatban azonban van egy szomorú tény: nagyon kevesen hajlandók megválni tőlük (megértem) :D

Nordost Blue Heaven LS
Supraphono 2RCA-SC
WW Solstice 8

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

gomolalaci írta:
2024.06.11., kedd 20:29
d_dok írta:
Sziasztok!
Az árnyékolás felesleges! A nélküli összekötő drótnál sokkal tisztább valósághoz közelebb álló hangot hallok.
Elég egy földelő vzeték. Vagy próbát kellene tenni egy másik lemezjátszóval..... Hallottam már olyat, hogy a készülék csere után elmúlt a baj.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

d_dok írta:
Sziasztok!
Az árnyékolás felesleges! A nélküli összekötő drótnál sokkal tisztább valósághoz közelebb álló hangot hallok.
Elég egy földelő vzeték. Vagy próbát kellene tenni egy másik lemezjátszóval..... Hallottam már olyat, hogy a készülék csere után elmúlt a baj.
A gondolkodás nem megerőltető...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”