Rock60 írta: ↑2024.06.12., szer. 11:02
Neked - mint öreg lemezjátszós róka - mi a véleményed d_dok búgós problémájával kapcsolatban - MM esetében ?
/ Árnyékolni/nem árnyékolni, földelni/nem földelni.../
MC - nél biztosra veszem, hogy a futómű és a phono közti szakaszt szükséges árnyékolni...
ha rám gondoltál,akkor a D502-est:
1.)
https://sme.co.uk/wp-content/uploads/SM ... ctions.pdf
11 oldal, user manual=107 ponton lévő ábrán kell bekötni...ott látható egy "malacfarok" féle + földelési vezeték amit csatlakoztatni kell,az amplifikáció földelési pontjához,ha a malacfarok nincs csatlakoztatva,búgás van...ezen felül:
"
Some cartridges have an external foil tag connecting the right channel ground terminal to the cartridge body. For use in a metal shell it will
be necessary to remove this with a small pair of tweezers or the point of a blade, lifting the tag off over the terminal pin. If this is not done a ground loop may
be formed, causing hum on the right channel."
2.) a másik opcióm ami volt D502-es,az sima RCA-RCA,az acélhuzal volt használva földvezetéknek (+ malacfarok nélküli kivitelezés,hivatalos forgalamzó által elkészitve)
ezen felül,volt olyan MM/MI hangszedőm (Stanton 681EEE),amely nem viselt el semmilyen csatlakoztatott földvezetéket...most teszteltem,ha be van kötve a földvezeték,siri csend és hullaszag,tökig feltekert hangerővel (Shure V15/III),ha lekötöm a földvezetéket,nincs búgás,de van egy igen magas megemelkedett (alap)zajszintem....
@d dok estében egy + vezeték segitségével,alacsony hangerőn (!!!!) megnézném,mi történik ha a vezeték csatlakoztatva van a földelési ponthoz (amplifikáció),a másik oldalon meg megérintem a kar fém részét,a vezeték segitségével,ha az megszünteti a búgást,vlmilyen "duplázott" földelés van jelen,vagy nincs egyáltalán,és most földeltünk...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)