Ez nem cáfolat, szerintem csak vízió, és már olvashattuk párszor, de nem baj, beszéljük meg.chord_ írta: ↑2024.06.06., csüt. 19:15
Cáfolatként egy egyszerű kísérlet:
Mindannyian itt kicsit belebonyolódtunk már a 230-as dugók hangzásvilágaiba. Aki tagadja, az is csinálja / csinálta titkon.:)
...Vágjuk át a gordiuszi csomót, b..sszunk ki jól a HighEnd csatlakozók gyártóival. Szedjük le a méregdrága dugót, a falról meg szereljük le a méregdrága aljzatot. Kössük össze direktbe a vezetékeket. A forrasztás-hívők forrasszanak, a csavaros-hívők csavarozzanak / sorkapcsozzanak. Aztán tegyünk fel persze takaróelemet, vannak nagyon kulturált megoldású 'drót-kivezető' (üres) aljzatok, tényleg szépre meg lehet csinálni az egészet.
És a hang katasztrofálisan sz@r lesz.
Konkrétan, Te összehasonlítottál jó minőségű, vagy bármilyen minőségű dugó - aljzat párost a direktbe kötéshez képest ?
Ha igen, a sorkapocs, vagy bármilyen fix kötés milyen minőségű kontaktot biztosított ?
Én nem titokban dugózgatok - volt már róla szó - a Legrand dugókat lassanként mind kicserélem Oyaide - re, de ha lenne műszakilag korrekt megoldás és nem lenne annyira kényelmetlen, kihagynám őket és direktbe lennének kötve.
Egy pillanatig nem aggódnék attól, hogy q. sz.r lenne.
A készülék felöli oldalon egyszerűbb volna a " dugótlanítás " ott meg a gyári állapot felszámolása miatt - kapcsoló, bizti aljzat - nem kivitelezhető nyugodt szívvel számomra, bár most, hogy szó van róla, a dacnál lehet, hogy kipróbálom, ott belül van a bizti, illetve volt...
Egy régebbi komponensem van, a Rock, aminek a tápegysége hálózati kábele fix bekötésű és eszem ágában sincs drága IEC aljazatra és dugóra cserélni ezt az állapotot.
Nem érzem, hogy katasztrofálisan sz.r lenne. Kap majd egy jobb kábelt a negyven éves drót helyére, azt slussz.
A hangszóró kábeleknél viszont van összehasonlítási alapom. Korábbai kábeleimet próbáltam már dugóval és anélkül is. Ahol dugó nélkül is megoldható volt a tökéletes kontaktus, az mindig jobban szólt a jó minőségű dugónál is.
A mostani kábelem gyárilag szerelt dugóit nyilván nem vágom le a kísérlet kedvéért, de nem kérdés számomra, hogy jobb lenne nélküle.