ezt mostmár kezdem nem igazán érteni(vagyis igen)...lehetséges hogy a publikus válaszokbol mások is profitáltak volna,ma,vagy holnap...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2746
Re: Kábelezzünk
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2158
Jogos! RCA-RCA
Köszönöm szépen Nektek és azoknak is, akik PM-ben vagy telefonon megkerestek!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2746
mivel más paramétert nem irtál (RCA-RCA,vagy RCA-DIN 45322: five-pin, 60°, 240° változat kéne):
learázva az Audicentrumban van,pl ilyen:
https://audiocentrum.hu/Nordost-Blue-He ... -DIN90-RCA
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Voyager
- V.I.P.

ui: kisiparos termékek most nem érdekelnek. Köszönöm!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Még olcsóbban is! Radnai féle interconnect drót. Sokkal jobb nálam mint pl. a HD 0-ás volt!
A gondolkodás nem megerőltető...
- Voyager
- V.I.P.

Tudnátok nekem ajánlani kiváló IC kábelt hangszedő és phono közé? (100-150k között)

- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2610
Igen, még egy egyszerű usb dackal is! Ezt a beszélgetést ne itt folytassuk, hanem inkább a kezdő hifis tanácsadó topicban, mert nem csak a dac dolgot kell átgondolni, hanem a kábelezést is, és az se mindegy, milyen progival hallgatsz zenét. De Józseffel maximálisan egyetértek, felejtsd el az alaplapi hangkártyát, és először váltsd ki egy usb dackal!Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:44észrevehető a különbség az alaplapi dachoz képest?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:31Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 134
Ha a különbséget zongorázni tudnám!Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:44észrevehető a külömbség a Alaplapi dachoz képest?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:31Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33
Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?
-
Ashamedavah
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
észrevehető a külömbség a Alaplapi dachoz képest?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:31Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:15
Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.
-
József1960
- Törzsvendég

Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:15Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:01Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
-
Ashamedavah

Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:15Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:01Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
-
József1960
- Törzsvendég

Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:01Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
-
Ashamedavah

Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
Talán az alu fólia és az ónozott vezetők hangfrekvenciás szempontból előnytelenek.
Nekem viszont annó döbbenetes élményem volt azzal az antenna kábellel IC-nek, amit a taxisok hasznaltak a CB rádióhoz a 80' évek végén.
Ha valaki tudja esetleg a tipusát, kérném , hogy ossza meg velünk.
Talán off, de a Hirshmann cégnek volt anno egy veriprimitív 1m-es pálcás antennája, amit az összes kocsira felszerelve, hihetetlen stabil vételi minőséget produkált az akkori 2 gombos vacak rádiókkal.
Így utólag meggyőződésem, hogy nem az antenna, hanem kábele érdeme lehetett talán.
Én Belden H155-öt próbáltam egyszer 2 méter hosszban, nekem nagyon nem tetszett, pár hétig erőltettem csak. Sokat vártam tőle, már előkészítettem a TRI-Lan 240-et is. De azt már meg sem próbáltam, szétbontottam.
Ezt raktam rá,csak hogy kinézzen valahogy.A 8mm-es,pont passzol rá.
Én csak a 2s11-ről hántottam le a leplet,a többiről nem,és valszeg nem is lenne célszerű,biztonságos meg főleg nem.Digit drót az lv 77s,ez baromi jó,a tápdrót meg a 4s11,és ez is szuper,persze nekem és nálam,ezt hagsúlyozottan,még mielött belecsapnátok a lecsómba azzal hogy ezek nem is lehetnek jók,mert...
És mind jók is.Nekem most pl full canare már a drótozás,és nincs hiányérzet.fülelek írta: ↑2024.05.27., hétf. 23:24A Canare kábelek mind ilyenek pl.
https://sonopart.hu/shop_search.php?search=canare
Én csak a 2s11-ről hántottam le a leplet,a többiről nem,és valszeg nem is lenne célszerű,biztonságos meg főleg nem.Digit drót az lv 77s,ez baromi jó,a tápdrót meg a 4s11,és ez is szuper,persze nekem és nálam,ezt hagsúlyozottan,még mielött belecsapnátok a lecsómba azzal hogy ezek nem is lehetnek jók,mert...
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
A Canare kábelek mind ilyenek pl.
Nálam az ultra alap 2.5mm2 tömör rézdrótról van egyelőre csak tapasztalatom.rTom írta: ↑2024.05.27., hétf. 20:39
Aztán vagy húzol rá "kígyóbőrt" -ami nylon vagy poliészter anyagú, vagy sem, szerintem mindkettő elég semleges hatású, de biztos akadnak finnyásabb fülűek, akik szerint csak a pamut, vagy semmi, hát legyen...
Tudsz esetleg ajánlani olyan szerelhető kábelt a belépő kategóriában, ami már megmutatná ezt a különbséget?
Hangszórókábelnek használtam, aztán lerántottam róla a PVC szigetelést és pamut cipőfűzőbe húztam. Egyértelműen sokkal jobb lett a hang, egy jobb kvalitású kábel biztosan még többet kamatoztatna belőle.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Tudsz esetleg ajánlani olyan szerelhető kábelt a belépő kategóriában, ami már megmutatná ezt a különbséget?fülelek írta: ↑2024.05.27., hétf. 20:20Ha a külső köpeny pvc, akkor mindenképp érdemes eltávolítani, de a belső ereket újra össze kell tekerni, és a végeken zsugorcsővel (ami poliolefin anyagú) rögzíteni. Aztán vagy húzol rá "kígyóbőrt" -ami nylon vagy poliészter anyagú, vagy sem, szerintem mindkettő elég semleges hatású, de biztos akadnak finnyásabb fülűek, akik szerint csak a pamut, vagy semmi, hát legyen...
Milyen változás lesz a hangzásban? Tapasztald meg, nem szeretnék befolyásolni senkit. Minden esetben kisebb-nagyobb pozitív változásról számolt be, aki kipróbálta. Ha a belső erek is pvc szigetelésűek, akkor nem érdemes a külsejét levenni, mert hangyaf@ßnyi változás lesz csak.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Ha a külső köpeny pvc, akkor mindenképp érdemes eltávolítani, de a belső ereket újra össze kell tekerni, és a végeken zsugorcsővel (ami poliolefin anyagú) rögzíteni. Aztán vagy húzol rá "kígyóbőrt" -ami nylon vagy poliészter anyagú, vagy sem, szerintem mindkettő elég semleges hatású, de biztos akadnak finnyásabb fülűek, akik szerint csak a pamut, vagy semmi, hát legyen...
Milyen változás lesz a hangzásban? Tapasztald meg, nem szeretnék befolyásolni senkit. Minden esetben kisebb-nagyobb pozitív változásról számolt be, aki kipróbálta. Ha a belső erek is pvc szigetelésűek, akkor nem érdemes a külsejét levenni, mert hangyaf@ßnyi változás lesz csak.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Csak a köpenyre gondoltam. Az erek szigetelése maradna természetesen.Vinkler írta: ↑2024.05.27., hétf. 17:48Valamilyen szigetelés csak kell rá. Azt nem gondolnám, hogy szigeteletlen vezetőket használna bárki is.rTom írta: ↑2024.05.27., hétf. 16:49Egy kérdést szeretnek feltenni azokhoz, akik már kopasztották meg a kábeleiket.
1. Tipustól függetlenül, van-e és ha igen mi a hozadéka hangzásban az eredeti állapotához képest, ha a meglévő IC kábelüket megszabadítjuk a külső köpenyétől.
2. Úgyanez szimetrikus kábel köpeny és árnyékolás eltávolítása esetén, aszimetrikus RCA kábelként.
3. Nagyfrekvenciás mérővezetéket használ valaki IC- nek?![]()
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9578
Valamilyen szigetelés csak kell rá. Azt nem gondolnám, hogy szigeteletlen vezetőket használna bárki is.rTom írta: ↑2024.05.27., hétf. 16:49Egy kérdést szeretnek feltenni azokhoz, akik már kopasztották meg a kábeleiket.
1. Tipustól függetlenül, van-e és ha igen mi a hozadéka hangzásban az eredeti állapotához képest, ha a meglévő IC kábelüket megszabadítjuk a külső köpenyétől.
2. Úgyanez szimetrikus kábel köpeny és árnyékolás eltávolítása esetén, aszimetrikus RCA kábelként.
3. Nagyfrekvenciás mérővezetéket használ valaki IC- nek?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Egy kérdést szeretnek feltenni azokhoz, akik már kopasztották meg a kábeleiket.