Koszi a tippet. Allvanyra helyezett, plafonra nezo UMIK-1 mikrofonnal mertem, hallgatoi poziciobol, REW alapbeallitasokat hasznalva. Atskalazva a grafikonokat ez latszik.Luxor Audio írta: ↑2024.06.05., szer. 19:00100 Hz alatt nincs értelme RT értéket nézni, amúgy rendben vagy ebben a paraméterben, bár nem ismerjük a mérési körülményeket és eszközöket. A másik két ábrád erősen elnagyolt a 120-130 dB-es átfogással. Ezeket szűkítsd 50-60 dB-re, úgy talán mondanak is valamit.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- P. Roland
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 6
Re: Moziszoba építés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11453
- Kapcsolat:
100 Hz alatt nincs értelme RT értéket nézni, amúgy rendben vagy ebben a paraméterben, bár nem ismerjük a mérési körülményeket és eszközöket. A másik két ábrád erősen elnagyolt a 120-130 dB-es átfogással. Ezeket szűkítsd 50-60 dB-re, úgy talán mondanak is valamit.
- P. Roland
- Lefelé a lejtőn

Koszi a tippeket. Hetvegen beraktam a hangfalakat es telepakoltam a frontoldali ureget az itthon fellelheto anyagokkal. Negy csomag kozetgyapot (80 kg/m3) es ket csomag lazabb szerkezetu Knauf szigeteles (kb. 20-30 kg/m3) ment bele, utana mertem parat, ilyen lett most. Elotte nem mertem, akkor nagyon visszhangos volt, most sokkal kellemesebb lett a hangzas. Nem ertek a REW-hez, de ha jol ertelmezem a grafikonokat, akkor tobb csillapitas kellene a mely-, es kozeptartomanyokra, es talan kevesebb a magasakra. A bal oldali fal es a plafon egyelore teljesen csupasz, oda valamilyen panelekre gondoltam. A hatso sarkokban teljes magassagban (2.6m) 80 kg/m3-es haromszog basszuscsapdak vannak (az atfogojuk kb. 80 cm), hatso falon 75mm vastagsagu kozetgyapot panelek (szinten 80 kg/m3) plusz egy sajat gyartasu diffuzor, amibe kb. 70m faanyag ment bele. A haz es benne ez a szoba vegig konnyuszerkezetes, falak gipszkartonbol, minimalis szigetelessel. Itt tartok most, a frontoldali allapot ideiglenes, vehetjuk kiindulopontnak, innen kellene folytatni a hangolast. Minden tippet elore is koszonok.DeLorean írta: ↑2024.06.05., szer. 17:19Baffle Wall, THX baffle wall - a kereső kiad sokféle megvalósítást.P. Roland írta: ↑2024.06.01., szomb. 20:43Egyelore a meglevo hangfalaimbol epitkezek, kesobb a szub athelyezesevel es egy harmadik allo hangfal betetelevel (vagy valamilyen LCR beszerzesevel) ez megoldhato lenne. A kozepso polc csavaros rogzitesu, elmozdithato szukseg eseten.
A kezelessel egy kevesbe visszhangos, nyugodtabb hangzast es jobb sztereo kepet szeretnek elerni.
Ha van rá lehetőséged, így érdemes megcsinálni.
De nem lesz nagy gixer akkor sem, ha mondjuk az előtét fal hátuljára teszel vmi diffúz fekete szivacsot, vagy mást.
Az AT vásznat meg black back-el rendeled meg.
Ha én csinálnám, akkor most a jelenlegi állapotban mérnék párat a REW-vel és az alapján tennék be az előtét falba gyapotot, vagy mást.
Nálam a szobámban nincs baffle wall és a hangfalak csak be vannak pakolva - semmi hiányérzetem nincsen.
Most mit jelent nálad az, hogy visszhangos?
Ezt is mérés tán lehetne megmondani. Mennyi így a lecsengési idő a szobában?
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
A Dreamcinema fórumban van egy előtétfalakról szóló topik, azt lenne érdemes első körben átolvasni. Ha nem húzol fel előtétfalat, akkor azzal a problémával szembesülsz, hogy más módon kell megoldanod a gyapot kiporzás problémáját.P. Roland írta: ↑2024.06.01., szomb. 20:43Egyelore a meglevo hangfalaimbol epitkezek, kesobb a szub athelyezesevel es egy harmadik allo hangfal betetelevel (vagy valamilyen LCR beszerzesevel) ez megoldhato lenne. A kozepso polc csavaros rogzitesu, elmozdithato szukseg eseten.
A kezelessel egy kevesbe visszhangos, nyugodtabb hangzast es jobb sztereo kepet szeretnek elerni.
A sztereó képhez pedig az elsőrendű visszaverődésekkel kell kezdened valamit, de ott már a szakértők is vitatkoznak, hogy mi számít jobbnak.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- P. Roland
- Lefelé a lejtőn

Egyelore a meglevo hangfalaimbol epitkezek, kesobb a szub athelyezesevel es egy harmadik allo hangfal betetelevel (vagy valamilyen LCR beszerzesevel) ez megoldhato lenne. A kozepso polc csavaros rogzitesu, elmozdithato szukseg eseten.Quetz írta: ↑2024.06.01., szomb. 17:08Mielőtt meg lehetne válaszolni ezt a kérdést, neked kell eldönteni, mit akarsz elérni vele. Kapásból a legfontosabb hiba amit látok az elképzelésedben, hogy nem három megegyező hangfalban gondolkodsz a front oldalon.P. Roland írta: ↑2024.06.01., szomb. 13:02Sziasztok, a kepen lathato, kb. 275 cm szeles fakeretbe ket allo es egy center hangsugarzot, meg egy 15"-os melynyomot fogok betenni, az lenne a kerdesem, hogy a szabadon marado terfogatot mivel lenne erdemes kitolteni? Basszuscsapdak epitesebol visszamaradt negy csomag Rockwool FibreTex 450 (80kg/m3), ezt terveztem felhasznalni, illetve venni meg melle a 350-es verziobol (60 kg/m3). Otleteket, ajanlasokat orommel veszek, akar mas iranyban is (pl. diffuzor, konyvek, barmi, ami hasznos lehet). A fakeret ele egy 115"-os AT vaszon fog kerulni. Koszi!
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Mielőtt meg lehetne válaszolni ezt a kérdést, neked kell eldönteni, mit akarsz elérni vele. Kapásból a legfontosabb hiba amit látok az elképzelésedben, hogy nem három megegyező hangfalban gondolkodsz a front oldalon.P. Roland írta: ↑2024.06.01., szomb. 13:02Sziasztok, a kepen lathato, kb. 275 cm szeles fakeretbe ket allo es egy center hangsugarzot, meg egy 15"-os melynyomot fogok betenni, az lenne a kerdesem, hogy a szabadon marado terfogatot mivel lenne erdemes kitolteni? Basszuscsapdak epitesebol visszamaradt negy csomag Rockwool FibreTex 450 (80kg/m3), ezt terveztem felhasznalni, illetve venni meg melle a 350-es verziobol (60 kg/m3). Otleteket, ajanlasokat orommel veszek, akar mas iranyban is (pl. diffuzor, konyvek, barmi, ami hasznos lehet). A fakeret ele egy 115"-os AT vaszon fog kerulni. Koszi!
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- P. Roland
- Lefelé a lejtőn

Sziasztok, a kepen lathato, kb. 275 cm szeles fakeretbe ket allo es egy center hangsugarzot, meg egy 15"-os melynyomot fogok betenni, az lenne a kerdesem, hogy a szabadon marado terfogatot mivel lenne erdemes kitolteni? Basszuscsapdak epitesebol visszamaradt negy csomag Rockwool FibreTex 450 (80kg/m3), ezt terveztem felhasznalni, illetve venni meg melle a 350-es verziobol (60 kg/m3). Otleteket, ajanlasokat orommel veszek, akar mas iranyban is (pl. diffuzor, konyvek, barmi, ami hasznos lehet). A fakeret ele egy 115"-os AT vaszon fog kerulni. Koszi!
- Csatolmányok
-
- photo1.jpg (81.12 KiB) Megtekintve 2753 alkalommal
Igen, lassan ugyan, de a végén vagyok. Utolsó körben a projektornak csináltattam konzolt, faragni kellett ki a hátsó panelekből hogy meglegyen a vetítési távolság, és már csak a villanyszerelőkre várok 3 hete hogy befejezzék a kapcsoló szekrényt. Gyulától várok még ezt-azt, és annyi, el sem hiszem, hogy itt a projekt vége a nyakamon :_)
DeLorean írta: ↑2024.04.28., vas. 10:34Csak sikerül megcsinálni!Xtras5 írta: ↑2024.04.05., pén. 23:02Sziasztok.
Finishbe értem a szobával, csatolok 2 direkt nem színes képet. A mozi alapvetően készen van, pár nap és érkezik a projektor, azzal a helyére is került minden. A beüzemelés után fogok majd segítséget kérni az akusztikai kezelést illetően, és remélem nyugodtan élvezhetem a kis szobámat.
Le a kalappal!
Ez brutál jól néz ki ennyi alapján is.
Mozifotel keresésben hátha érdekes Valakinek, (számomra) sajna angolul Amazon-os Valencia fotel.
https://www.youtube.com/watch?v=KZLUzQSY-VE
https://www.youtube.com/watch?v=RSyOu0XmZPQ
https://www.youtube.com/watch?v=KZLUzQSY-VE
https://www.youtube.com/watch?v=RSyOu0XmZPQ
Kíváncsian várom!Re: Moziszoba építés
Sziasztok.
Finishbe értem a szobával, csatolok 2 direkt nem színes képet. A mozi alapvetően készen van, pár nap és érkezik a projektor, azzal a helyére is került minden. A beüzemelés után fogok majd segítséget kérni az akusztikai kezelést illetően, és remélem nyugodtan élvezhetem a kis szobámat.
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 168
PD Cyviz F22 wuxga - Prismasonic HD5000M - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
Azt tudjátok, hogy már elérhető EU-n belülről a valencia theater seating.
https://eu.valenciatheaterseating.com/products/oslo
https://eu.valenciatheaterseating.com/products/oslo
Én is mozifotel témában vagyok éppen, az Audiotrenddel vettem fel a kapcsolatot szintén...
heineken írta: ↑2024.03.02., szomb. 07:39Tőlük vásároltam motoros, pohártartós kivitelben.Avglas írta: ↑2024.02.26., hétf. 21:10Az elmúlt években nem igazán követtem a mozifotelekkel kapcsolatos trendeket, annak ellenére, hogy az ideiglenesnek szánt relaxos kanapék már 6 éve "világítanak" a moziban... Mostmár talán ideje lenne kevésbe kontraszt rontó megoldásra váltani. Mostanság volt aki vásárolt 2-3 személyes mozifotelt? Merre érdemes nézelődni?
Nagyon jó minősége van és egyedi igényeket is teljesítik..ráadásul itt van helyben.
https://audiotrend.hu/?gclid=CjwKCAiAlo ... YgQAvD_BwE
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 161
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?t=175124&p=2697526TSanyi írta: ↑2024.03.02., szomb. 12:48Kár hogy nem látni belőle a honlapon!heineken írta: ↑2024.03.02., szomb. 07:39
Tőlük vásároltam motoros, pohártartós kivitelben.
Nagyon jó minősége van és egyedi igényeket is teljesítik..ráadásul itt van helyben.
Az enyém is ehhez hasonló, de sajna az árak már változtak.
Kár hogy nem látni belőle a honlapon!heineken írta: ↑2024.03.02., szomb. 07:39
Tőlük vásároltam motoros, pohártartós kivitelben.
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 161
Tőlük vásároltam motoros, pohártartós kivitelben.Avglas írta: ↑2024.02.26., hétf. 21:10Az elmúlt években nem igazán követtem a mozifotelekkel kapcsolatos trendeket, annak ellenére, hogy az ideiglenesnek szánt relaxos kanapék már 6 éve "világítanak" a moziban... Mostmár talán ideje lenne kevésbe kontraszt rontó megoldásra váltani. Mostanság volt aki vásárolt 2-3 személyes mozifotelt? Merre érdemes nézelődni?
Arra nem kérdeztem rá.
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 631
Igen, csak honlapjuk nem annyira informatív. 3 motorosuk van pl? Nem látom...dhcodoki írta: ↑2024.02.27., kedd 07:04Szia!
Sokat kutattam a témában, mire eljutottam a Linsen céghez. Supportjuk személyes tapasztalat alapján tökéletes, állítólagosan a termék minőség is rendben van.
Kb úgy számolj, hogy egy 3 személyes, duplamotoros, némi extrával szerelt, minden költséget számítva ~3500USD körül mozog házhoz szállítva.
Ha nem sürgős, május környékén tudlak első kézből informálni a részletekről/élményről.
https://www.lstheaterseating.com/
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 448
Ugyan személyes tapasztalatom nincs velük de szimpatikusak a termékeik: https://valenciatheaterseating.com/Avglas írta: ↑2024.02.26., hétf. 21:10Az elmúlt években nem igazán követtem a mozifotelekkel kapcsolatos trendeket, annak ellenére, hogy az ideiglenesnek szánt relaxos kanapék már 6 éve "világítanak" a moziban... Mostmár talán ideje lenne kevésbe kontraszt rontó megoldásra váltani. Mostanság volt aki vásárolt 2-3 személyes mozifotelt? Merre érdemes nézelődni?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Szia!
Sokat kutattam a témában, mire eljutottam a Linsen céghez. Supportjuk személyes tapasztalat alapján tökéletes, állítólagosan a termék minőség is rendben van.
Kb úgy számolj, hogy egy 3 személyes, duplamotoros, némi extrával szerelt, minden költséget számítva ~3500USD körül mozog házhoz szállítva.
Ha nem sürgős, május környékén tudlak első kézből informálni a részletekről/élményről.
Az elmúlt években nem igazán követtem a mozifotelekkel kapcsolatos trendeket, annak ellenére, hogy az ideiglenesnek szánt relaxos kanapék már 6 éve "világítanak" a moziban... Mostmár talán ideje lenne kevésbe kontraszt rontó megoldásra váltani. Mostanság volt aki vásárolt 2-3 személyes mozifotelt? Merre érdemes nézelődni?
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * StormAudio ISP Core 16 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j
Én most fekete/szürke lamináltat fogok lerakni, melynek a felére (vászon elé) szőnyeget terítek.
Egy igazi mozi, mindíg építés alatt kell, hogy legyen!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven