Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Re: Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Öreghifis »

Mélységesen egyetértek. Bár mindkét készülékből hiányolom az utolagos korrekciók/szabályozások lehetőségét, az AZ6-osban ezen kívül megdöbbentően sok a levegő. Mintha mindent a speciális fejre összpontosítottak volna, és a mechanika és az elektronika másodlagos, sőt, harmadlagos lett volna. Nem állítom, hogy a hangminőség és az alkatrészek mennyisége egyenes arányban lenne, de azért ami kevés, az kevés..... Nem véletlen, hogy az AZ7-esben legalább a műveleti erősítőt feltuningolták, hogy legalább neve legyen a gyereknek.

Azt hiszem, most, hogy így kibeszéltük, maradok a 646-osnál. Ismét beigazolódott a régi bölcsesség: több szem többet hall.... :-) Köszönöm a közös gondolkodást!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Öreghifis írta:
2024.06.03., hétf. 08:25
A világért sem szeretnék hitvitát, de miután évtizedek óta magnózom, és a legendás Pioneer CT 506-ostól kezdve a Takács Jenő által bekalibrált Marantzon át egészen a szintén általa beállított Nakamichi 482-esig rengeteg magnó megfordult nálam, bátran (és meglepődve) állíthatom, hogy az általam eddig messze elkerült - és sokak által lenézett - Technics magnó meglepően jól teljesít, minden tekintetben. Nem akar se több, se kevesebb lenni annál, mint ami: egy megbízható, különösen a középtartományban meggyőzően hangzó, megbízható mechanikájú és elektronikájú masina, ami persze nem vetekedhet az úgynevezett nagyágyúkkal, de a maga kategóriájában tökéletesen kielégíti az átlag zenehallgató igényeit.

Ami az ATC-t ileti, nekem a TEAC és a Pioneer kalibárciója okozott csalódást, pedig az előbbi még a jobb- és a baloldalt is külön kalibrálja (akárcsak a Nakamichi, de az más kategória). A TEAC kalibárciója az én fülemnek kiherélte a zeneiséget, a Pioneere meg nem ért egy kalap falevelet se. Ezzel szemben a Technics 646-osa egyedülálló módon még az ATC-n belül is kínál finomításokat, attól függően, hogy rock-, vagy klasszikus zenére kalibrálunk. Kipróbáltam, egész jól működik.

Szóval, annak tudatában, hogy vannak lényegesen jobb magnók - bár az idő vasfoga alaposan elszállt felettük, szóval elég nagy a kockázat - , igy a lemez 'B'' oldalát pörgetve most már maradok a jó öreg Technicsnél, és a kérdésem változatlanul: BX646-os, vagy AZ6-os?.... :-)
Nem, hitvitába semmiképp ne menjünk bele, már csak azért sem, mert másak a preferenciák, igények, más a hallásunk, stb.
Ha ennyire bevált a Technics, akkor ezen a vonalon kell maradni, és ha van lehetőség próbára, akkor azt meg kell ejteni, és nem más fülére, hallására hagyatkozni.
Viszont annyit mindenképpen kideritenék, hogy szerkezetileg mennyire eltérő a 646, és az AZ6. Az AZ6-ban ugyan fejletteb fej van(el kellett valahol adni a bukott DCC technológiából visszamaradt fejeket), de lehet, hogy maga a készülék már elspóroltabb a 646-hoz képest. Ezek az AZ fejes modellek már a formatum alkonyán születtek, és tudjuk, hogy ez altalában mit jelent.
Nem beszelve arról a körülményről, hogy ez a formátum mára már szinte halott, már csak az ilyen "utolsó mohikánok" tartják életben, mint Te.
A készülékek egyre öregebbek, elagottabbak, kérdés mennyire javíthatók, alkatrész utánpótlás, hozzáértés, stb? Ennek ellenére egekben a kazettás magnók ára, mindent figyelembevéve, nekem ez a tendencia több, mint érthetetlen.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A világért sem szeretnék hitvitát, de miután évtizedek óta magnózom, és a legendás Pioneer CT 506-ostól kezdve a Takács Jenő által bekalibrált Marantzon át egészen a szintén általa beállított Nakamichi 482-esig rengeteg magnó megfordult nálam, bátran (és meglepődve) állíthatom, hogy az általam eddig messze elkerült - és sokak által lenézett - Technics magnó meglepően jól teljesít, minden tekintetben. Nem akar se több, se kevesebb lenni annál, mint ami: egy megbízható, különösen a középtartományban meggyőzően hangzó, megbízható mechanikájú és elektronikájú masina, ami persze nem vetekedhet az úgynevezett nagyágyúkkal, de a maga kategóriájában tökéletesen kielégíti az átlag zenehallgató igényeit.

Ami az ATC-t ileti, nekem a TEAC és a Pioneer kalibárciója okozott csalódást, pedig az előbbi még a jobb- és a baloldalt is külön kalibrálja (akárcsak a Nakamichi, de az más kategória). A TEAC kalibárciója az én fülemnek kiherélte a zeneiséget, a Pioneere meg nem ért egy kalap falevelet se. Ezzel szemben a Technics 646-osa egyedülálló módon még az ATC-n belül is kínál finomításokat, attól függően, hogy rock-, vagy klasszikus zenére kalibrálunk. Kipróbáltam, egész jól működik.

Szóval, annak tudatában, hogy vannak lényegesen jobb magnók - bár az idő vasfoga alaposan elszállt felettük, szóval elég nagy a kockázat - , igy a lemez 'B'' oldalát pörgetve most már maradok a jó öreg Technicsnél, és a kérdésem változatlanul: BX646-os, vagy AZ6-os?.... :-)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1349

Hozzászólás Szerző: akvapark »

http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM3612.HTM
Mint olvasható, "565"-től felfelé mind direkthajtásúak, csak a vezérlés változik. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Öreghifis írta:
2024.06.02., vas. 20:18
A helyzet az, hogy a magnó "máodlagos" szereplő nálam; cédéről készítek válogatásokat kazettára, amelyeket aztán kíírok cédére (Sony 200-as lemeztár, Tascam CD író), kocsiban való hallgatásra. Ez afféle analóg-nosztalgia,nyugdíjas időtöltés vénségemre.:-) Már van egy kopott-karcos, emiatt olcsón megvett Technics RS-BX646, a célnak tökéletesen megfelelő masina, meglepően jó hanggal, finom mechanikával, csak zavar, hogy a felvételi/lejátszási szintje alig a fele egy "normális" magnónak (van összehasonlítási alap, egy remek midi Pioneer deck), ha az ember a kezelési leíráshoz tarja magát a kivezérlésben, és ahogy elnéztem a service manualjat és a belső panelt, nincs mód kézi beszabályozásra. Feltételezem, hogy az elöregedett alkatrészek miatt "gyegült el" a masina. Az a bizonyas ATC kalibráció nekem nagyon bejött, főleg, hogy a 646-os az átlagnál több lépésben kalibrál, és a eredmény sokkal jobb, mint a korábbi profi Pioneerjaim kalibárciója. Most adódott egy lehetőség egy másik BX646-ra és egy AZ6-ra ugyanannyiért, ezért vagyok kiváncsi a véleményetekre. A 747-es tudomásom szerint direkt meghajtású, a koránál fogva már könnyen elporladó és nehezen beszerzhető fogaskerékkel, és annyival nem tud többet, mint amennyivel drágább, szóval nem vonz. Nem vonz az AZ7-es sem, ami szerintem erősen túlárazott a piacon.
Jól mondod, az AZ7 jelentősen túlárazott a piacon, messze nem ér annyit, amennyiért kínálják, de mondhatnám úgy is, hogy annyiért sokkal jobb magnókat lehet kapni.
A 747-es direkt hajtású volna(?) nem tudom, én nem szedtem szét az enyémet, de nem hinném hogy az, ez valami marketing marhaság lehet. A direkt hajtás a kazettás magnóknál elég ritka, és az sem ebben a kategóriában.
Na, pont az ATC(auto tape calibration) az egyik megoldás, ami miatt nem voltam vele elégedett, ez egy automata kalibráció, ami engem nem győzött meg, hogy jól(vagy számomra elvárhatóan) végzi a dolgát.
Más gyártók ennél kifinomúltabb, hatékonyabb megoldást alkalmaznak.
Utólag értékelve a hangját, tompa, unalmas, és lapos volt.
Nagyon "csili-vili", de a hangja alapján biztos, hogy nem venném már meg, semennyiért sem.
Az utána következő magnóim rádöbbentettek, hogy a Technics sajnos nem csinál jó magnókat, pedig igazán komoly magnóim nem voltak.
A 747-es előtt is Technics-em volt, egy BX-404, mert akkor még azt hittem hogy...
Ez után letértem a Technics útról, egy Sony TC-K611S jött, ami sokkal jobb volt, mint a BX-747, a kézi kalibrálása is megbízhatóbb, és hatékonyabbnak bizonyult. Ez után szintén Sony, TC- K750ES, más liga, mindenben mégjobb volt, sajnos javithatatlanúl elromlott. Ez után hirtelen felindulásból(ez adódott) vettem egy Kenwood KX7030-at, ami meglepően szerethető hangú, jó magnó volt(a közelmúltban majdnem megint vettem egy ilyet, de elmaradt a bolt, sajnos nem akart működni), alig maradt el a 750-es Sony-tól, a 611-nél viszont jobb volt.
Az utolsó magnóm, úgy 5 éve egy Pioneer CT 900s volt. Még ez sem egy csúcs magnó, de a fent említettekhez képest fényévekre van. Nagyon jó gép volt, de rájöttem, hogy nekem már nincs szükségem magnóra, így néhány hónap után eladtam.
Ha mégis magnózásra adnám a fejem, akkor biztos, hogy nem az esetleges jó ár alapján döntenék, hanem a hang, a megbízhatóság, és az állapot alapján. Ma biztosan tudom, hogy az erős, és számomra már nem tetsző hangkarakterük miatt Technics, és Sony biztos, hogy nem kellene.
Egyszer volt nálam kölcsönben egy Aiwa magnó, "csak" két fejes volt, a típusára már csak ködösen emlékszem, talán AD-F700, vagy 600 nem tudom, de meglepően jó hangú magnó volt, ez alapján feltételezem, hogy a felsőbb kategóriás Aiwa-k is nagyon jók lehetnek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A helyzet az, hogy a magnó "máodlagos" szereplő nálam; cédéről készítek válogatásokat kazettára, amelyeket aztán kíírok cédére (Sony 200-as lemeztár, Tascam CD író), kocsiban való hallgatásra. Ez afféle analóg-nosztalgia,nyugdíjas időtöltés vénségemre.:-) Már van egy kopott-karcos, emiatt olcsón megvett Technics RS-BX646, a célnak tökéletesen megfelelő masina, meglepően jó hanggal, finom mechanikával, csak zavar, hogy a felvételi/lejátszási szintje alig a fele egy "normális" magnónak (van összehasonlítási alap, egy remek midi Pioneer deck), ha az ember a kezelési leíráshoz tarja magát a kivezérlésben, és ahogy elnéztem a service manualjat és a belső panelt, nincs mód kézi beszabályozásra. Feltételezem, hogy az elöregedett alkatrészek miatt "gyegült el" a masina. Az a bizonyas ATC kalibráció nekem nagyon bejött, főleg, hogy a 646-os az átlagnál több lépésben kalibrál, és a eredmény sokkal jobb, mint a korábbi profi Pioneerjaim kalibárciója. Most adódott egy lehetőség egy másik BX646-ra és egy AZ6-ra ugyanannyiért, ezért vagyok kiváncsi a véleményetekre. A 747-es tudomásom szerint direkt meghajtású, a koránál fogva már könnyen elporladó és nehezen beszerzhető fogaskerékkel, és annyival nem tud többet, mint amennyivel drágább, szóval nem vonz. Nem vonz az AZ7-es sem, ami szerintem erősen túlárazott a piacon.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Öreghifis írta:
2024.06.02., vas. 18:56
Bocs, nem tudom, hogyan lehet új témét inídtani, ezért ide teszem fel a kérdésemet - az admin majd biztosan a heyére teszi... :rolleyes:

Tehát: a Technics RS-BX646 és a Technics RS-AZ6 közül melyiket választanátok, azonos műszaki állapotot és azonos árat feltételezve?
Ha minden áron Technics a cél, akkor inkább az RS-AZ6, de ha jó magnó, akkor egyik sem.
RS-BX747-esem volt, de egyáltalán nem őrzök olyan jó emlékeket róla. Az egyik barátomnak ugyanakkor volt AZ 7-ese, ami egyértelműen jobb volt, mint az én 747-esem, de abszolút értelemben ezek csak középszerű magnók. Ilyet csak a márka iránti elhivatottság alapján, vagyis "szerelemből" választ valaki, nem azért mert egy jó magnót szeretne.
Természetesen SZVSZ.

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bocs, nem tudom, hogyan lehet új témét inídtani, ezért ide teszem fel a kérdésemet - az admin majd biztosan a heyére teszi... :rolleyes:

Tehát: a Technics RS-BX646 és a Technics RS-AZ6 közül melyiket választanátok, azonos műszaki állapotot és azonos árat feltételezve?

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 534

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

greenbio írta:
2024.05.25., szomb. 22:14
Kellnerművek írta:
2024.05.24., pén. 18:21
greenbio írta:
2024.05.24., pén. 10:50
sziasztok!

van egy műsoros kazettám, amiben elszakadt a szalag (már így kaptam). mivel ragasszam meg a szalagot, amivel tartós is lesz? köszönöm
Valami ilyesmivel, ne celluxszal . :bang:
Úgy látom, ezek nem mai kurrens cuccok 😀 hol lehet ilyen zsákolni?
https://www.vatera.hu/magnoszalag-ragas ... 86063.html

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Kellnerművek írta:
2024.05.24., pén. 18:21
greenbio írta:
sziasztok!

van egy műsoros kazettám, amiben elszakadt a szalag (már így kaptam). mivel ragasszam meg a szalagot, amivel tartós is lesz? köszönöm
Úgy látom, ezek nem mai kurrens cuccok 😀 hol lehet ilyen zsákolni?

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 534

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

greenbio írta:
sziasztok!

Csatolmányok
20240524_181247.jpg

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Hozzászólás Szerző: greenbio »

sziasztok!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2715

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Öreghifis írta:
2024.04.15., hétf. 19:42
Dőzs a köbön.... :rolleyes:
Két nagy papírdobozban elraktározva jobb időkre a softweres háttér :smile29:
TJ.
Csatolmányok
Műsoros kazetták fotó1.jpg
Műsoros kazetták fotó2.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dőzs a köbön.... :rolleyes:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2715

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Elővettem 12 év után tesztelés céljából (Stax SRA-3S) a Nakamichi 1000/II Tri Trace kazettás deckemet - a potikat neg kellett járatni, de amúgy müxik a technika :smile53:
TJ.
Csatolmányok
Nakamichi 1000 II Tri Tracer + Stax SRA-3S.jpeg
Nakamichi 1000 II Tri Tracer + Stax SRA-3S.jpeg (154.61 KiB) Megtekintve 1661 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Annak idején vettem ilyeneket. Már nem emlékszem pontosan milyen volt de majd visszahallgatom ezt is.
Én a 60 perceseket részesítettem előnyben.
Csatolmányok
IMG_20240113_221229.jpg
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

SA-X es SA-XS nagy kedvenceim
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Kedvcsinálónak szánom a hétvégére
IMG_9757.jpeg
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

Megérkeztek a szalagok, na ezzel a TDK-SA val, már teljesen más a leányzó fekvése, próbáltam befotózni a szar SA szalag felületét, de nem sikerült olyan képet készíteni amin jól látszanak a szalag felületének hibái...viszont amelyek ma érkeztek teljesen rendben vannak és nagyon jó felvételt készítettem rá...
20231229_130138.jpg
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

b4xter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: b4xter »

Némileg irigykedve nézem az utóbbi posztokban felbukkant csoda magnókat. Gondoltam, megmutatom az enyémet is :) Svájcból került hozzám, szerencsére teljesen belepiszkálástól mentesen - és mondhatni fillérekért, viszont működésképtelen állapotban. A két szíj teljesen szét volt mállva, vagy hat órán keresztül pucoltam a mechanikából a nyúlós trutyit... Kitakarítottam rendesen, szíjakat pótoltam, az elektronikához viszont nem nyúltam. Tökéletesen szól, szép felvételeket is készít. Talán nem a legszebb deck a világon, de számomra eddig ez a legjobb (pedig jópár megfordult itt az utóbbi években).
IMG_20231229_215108.jpg

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

sutemenyx írta:
2023.12.28., csüt. 17:13
Jó eséllyel szerte széjjel van állítva. A type2 felvételi paraméterek biztosan. Nekem is van a legutóbbi török gyártású SA-m. Gyengébb, mint a régi japán, de rossznak nem mondanám. Gyakorlatilag mindegyik magnót javította már “hozzáértő”, akinek sem a beállítás mikéntjeről nincs fogalma, gyári referenciaszalagokkal pedig végképp nem rendelkezik, vagy nem is látott még olyat. Így ezeknél a gépeknél manapság a teljesen belenyúlásmentes állapot a fő érték.
Korábban volt nálam egy 480-as kölcsön, amit szintén javított és beállított már valaki. Hát elég vicces állapotban volt szegény :)
Nade azt is sikerült végül beállítani helyesen. 👍
Na szóval, a magnó nincsen széttekerve, de írtam is, hogy az úgymond TDK SA-nak látszó kazetta szalagjáról majd teszek fel képeket, érdekes és tanulságos lesz szerintem...
Aki javította és bekalibrálta az ország legjobb Naka szervízese és rendelkezik hozzá minden eszközzel és szaktudással, ezért is mertem megvenni. Csodák nincsenek, ezek 40 éves gépek, mindegyikkel foglalkozni kell, ami nem abból áll, szíjat cserélek benne meg kifújom belőle a port ez nyílvánvaló.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

sutemenyx írta:
2023.12.28., csüt. 17:13
tonya írta:
2023.12.28., csüt. 12:24
tamagaba írta:
2023.12.28., csüt. 11:55
Azt nem értem milyen csoda történt a D90-nél. Elég gyengusz szalag. Próbáld meg mással.
Tudsz képet mutatni mi volt az SA-val, hogy nézett ki a felület. Válik le a hordozóról vagy mi?
Előtte-utána nézted? Gumigörgő milyen?
A magnó most, december 24.-e óta van a tulajdonomban, igazán tegnap tudtam vele foglalkozni, a "csodát" képletesen kell értelmezni, mivel mint írtam is, igen rosszul indult a dolog, és miután jelenleg csak egy ilyen D90-et találtam itthon (igen ezzel én is tisztában vagyok, hogy nem egy csúcs szalag ), a végén nagyon meglepődtem a minőségen az előtte tapasztaltahoz képest. A fos TDK-SA-ról majd készítek képet, elég gáz...A magnó Bodoki Gábor által lett rendbe rakva 1 éve, de ez látszik is rajta :smile32: Nem ez lesz a fő műsor forrásom továbbra sem, de ettől függetlenül néha jól esik bekapcsolni és hallgatni majd, egyébként elméletileg ma érkezik majd TDK-SA X illetve Maxell XL II kazetta. A Revox B77 mellett (alatt) jól elfog férni ez a kis Nakamichi is.
Jó eséllyel szerte széjjel van állítva. A type2 felvételi paraméterek biztosan. Nekem is van a legutóbbi török gyártású SA-m. Gyengébb, mint a régi japán, de rossznak nem mondanám. Gyakorlatilag mindegyik magnót javította már “hozzáértő”, akinek sem a beállítás mikéntjeről nincs fogalma, gyári referenciaszalagokkal pedig végképp nem rendelkezik, vagy nem is látott még olyat. Így ezeknél a gépeknél manapság a teljesen belenyúlásmentes állapot a fő érték.
Korábban volt nálam egy 480-as kölcsön, amit szintén javított és beállított már valaki. Hát elég vicces állapotban volt szegény :)
Gabi az ország legjobb Naka szervizese, külföldről is hordják a magnókat hozzá szervízre... ha az ő átnézése óta a tulaj nem állította el (miért tette volna?), akkor az penge.
Egyszerűen csak szar volt a kazetta. Nem ez az első és nem is az utolsó...
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2870
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

tonya írta:
tamagaba írta:
Azt nem értem milyen csoda történt a D90-nél. Elég gyengusz szalag. Próbáld meg mással.
Tudsz képet mutatni mi volt az SA-val, hogy nézett ki a felület. Válik le a hordozóról vagy mi?
A magnó most, december 24.-e óta van a tulajdonomban, igazán tegnap tudtam vele foglalkozni, a "csodát" képletesen kell értelmezni, mivel mint írtam is, igen rosszul indult a dolog, és miután jelenleg csak egy ilyen D90-et találtam itthon (igen ezzel én is tisztában vagyok, hogy nem egy csúcs szalag ), a végén nagyon meglepődtem a minőségen az előtte tapasztaltahoz képest. A fos TDK-SA-ról majd készítek képet, elég gáz...A magnó Bodoki Gábor által lett rendbe rakva 1 éve, de ez látszik is rajta :smile32: Nem ez lesz a fő műsor forrásom továbbra sem, de ettől függetlenül néha jól esik bekapcsolni és hallgatni majd, egyébként elméletileg ma érkezik majd TDK-SA X illetve Maxell XL II kazetta. A Revox B77 mellett (alatt) jól elfog férni ez a kis Nakamichi is.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3256

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tonya írta:
egyébként elméletileg ma érkezik majd TDK-SA X illetve Maxell XL II kazetta. A Revox B77 mellett (alatt) jól elfog férni ez a kis Nakamichi is.
Már lassan 20 éve, hogy letettem a kazettákat, de arra még emlékszem, hogy TDK D szalagra történő közvetlen, első felvétel után volt, hogy azt hittem, valami elromlott, vagy kiment a magassugárzó, annyira tompa és erőtlen volt a hang.
XLII, pláne XLII-S viszont anno nagy kedvencem volt, számomra az "elérhető árú" kazetták közül az volt a kedvencem.
Csak a Marantz! :-D

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

tamagaba írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”