Komoly géppark.Zsolt nem bízta a véletlenre,

Látom elkészült az állvány is,jól néz ki.

Guszta a készülékek állványa is,ez is megújult ezek szerint.
Komoly géppark.Zsolt nem bízta a véletlenre,
Volt ez a 2.3 kártya egy obelisk si3 nagyon csendesen hangzott, és az erősítő kellett fordult fel 10h, hogy ugyanazt a kimenetet, mint az RCA bemenetek hangzott tisztességes, és ez volt az, hogy
A 2.3 a legfrissebb.
Szia, én deepl-t használok, és meglátjuk, hogy amit írok, az most érthető. Azt is észrevettem, hogy néhány szó nevetségesen hangzik.Klaca írta: ↑2024.05.29., szer. 15:55Szia Kapa!Kapa írta: ↑2024.05.27., hétf. 21:46Elnézést a hibákért, fordítót használok. A Herald minden bizonnyal nagyszerű rovat, és ha elérhető lesz az országomban, biztosan meg fogom hallgatni. Az Obelisk Si30 felváltotta a Gato amp150ae-t. Idén tervezek venni egy abakuszt streamer kártyával. És persze hallgasd meg a Schow Herald audiovideóját.
Én is üdvözöllek itt! Egy-két jótanács a magyar nyelvű posztoláshoz.
- Ha nem a DeepL-t használod fordításhoz, használd azt, szerintem az jobb magyar szöveget generál.
- Kerüld el a lengyel hifis szlenget, mert, ha jól értem a helyzetet, ezekből a fordító elég vicces magyar fordulatokat csinál : például az erősítőre valami szlengkifejezést használhattál, és ez "főzőgépként" lett lefordítva magyarra, ami az itteni szlengben nem szerepel és vicces. (Mondjuk ez persze nem is feltétlenül baj, sőt, legalább alakul, keveredik a rétegnyelv.)
- Általában is minél egyszerűbb kifejezéseket és mondatszerkezeteket használj.
Amúgy persze azért így is érthető amit írsz.
Szia Kapa!Kapa írta: ↑2024.05.27., hétf. 21:46Elnézést a hibákért, fordítót használok. A Herald minden bizonnyal nagyszerű rovat, és ha elérhető lesz az országomban, biztosan meg fogom hallgatni. Az Obelisk Si30 felváltotta a Gato amp150ae-t. Idén tervezek venni egy abakuszt streamer kártyával. És persze hallgasd meg a Schow Herald audiovideóját.
Streamer az én helyemen van ifi zen próbálom plusz zen ad aláírás ideiglenesen, de nem a polcon vannak, hogy máshol vannak elrejtveKapa írta: ↑2024.05.28., kedd 21:46Az én benyomások után 50h, játék találom, hogy nagyon pozitív. Voltak már különböző főzőgépeim, de itt a fejlődés az első órától az utolsó játékóráig drámai. A Si30 limited teljesen más ligában játszik, mint az si3 valójában nincs mit összehasonlítani itt. A hangzás itt nagyon sűrű, gyönyörűen elhelyezett hangszerekkel a színpadon. Mindent tisztán lehet hallani, és még a legmagasabb magasságok sem tudják kibillenteni a si30-at az egyensúlyából. A színpad nagyon széles mind mélységben, mind oldalirányban. Ha a legalacsonyabb basszusról van szó, akkor megveri az előző gato erősítőmet, tud keményen játszani és ha kell, akkor lágyít és ami a legfontosabb, amit mindig is hiányoltam ebben a basszusban, azt magadon érzed és csak a hangszórók játsszák a gatóban, volt még több, de nem tudott erre a területre merészkedni. Általános gondolatok, ez az erősítő már a high end ligában játszik ahogy te nevezed, a gatóval azonos osztályú hangzást mutat be és bizonyos szempontból üldözi azt. Számomra egy olyan erősítő, ami évekig kitart. Aki hangszórót keres, annak a kombináció a neccel nagyszerű, nem száz de 110%, érdemes meghallgatni, mert jobban szól, mint a dínókkal. Az alap Si3 az X2-vel nem rendelkezik ilyen tiszta és részletes felső regiszterekkel. A Si 30-ban az X2 30-al az a benyomásunk, hogy a berendezés hasonlóan játszik, mint a Si3-ban a cső ez a hang az X2-vel elvesztette a fényességét és én inkább a tápegység nélkül hallgattam.
Az én benyomások után 50h, játék találom, hogy nagyon pozitív. Voltak már különböző főzőgépeim, de itt a fejlődés az első órától az utolsó játékóráig drámai. A Si30 limited teljesen más ligában játszik, mint az si3 valójában nincs mit összehasonlítani itt. A hangzás itt nagyon sűrű, gyönyörűen elhelyezett hangszerekkel a színpadon. Mindent tisztán lehet hallani, és még a legmagasabb magasságok sem tudják kibillenteni a si30-at az egyensúlyából. A színpad nagyon széles mind mélységben, mind oldalirányban. Ha a legalacsonyabb basszusról van szó, akkor megveri az előző gato erősítőmet, tud keményen játszani és ha kell, akkor lágyít és ami a legfontosabb, amit mindig is hiányoltam ebben a basszusban, azt magadon érzed és csak a hangszórók játsszák a gatóban, volt még több, de nem tudott erre a területre merészkedni. Általános gondolatok, ez az erősítő már a high end ligában játszik ahogy te nevezed, a gatóval azonos osztályú hangzást mutat be és bizonyos szempontból üldözi azt. Számomra egy olyan erősítő, ami évekig kitart. Aki hangszórót keres, annak a kombináció a neccel nagyszerű, nem száz de 110%, érdemes meghallgatni, mert jobban szól, mint a dínókkal. Az alap Si3 az X2-vel nem rendelkezik ilyen tiszta és részletes felső regiszterekkel. A Si 30-ban az X2 30-al az a benyomásunk, hogy a berendezés hasonlóan játszik, mint a Si3-ban a cső ez a hang az X2-vel elvesztette a fényességét és én inkább a tápegység nélkül hallgattam.
Jó reggelt!
nem kötekedésként,csak nem ártana tisztázni...nem omnidirekcionális,hanem indirekt sugarzó,vagy nem közvetlensugárzó..A Grand Enigmák az omnidirekcionális sugárzási elv
Köszönet a beszámolóért, esetleg a hátuljáról egy kép, ha szabad ilyet?natib írta: ↑2024.05.26., vas. 20:45A Heraldról...
Zsoltnál már egy-két alkalommal hallottam, lenyűgözött úgy, mint másokat is. Egy het van nálam a kisdoboz a tesztelés alatt álló dedikált állványával. Korábban hallgattam itthon az Enigmát és a Grand Enigmát is. Egyiknek sem ízlett igazán a dolgozó-szobám alig 12m2-e, ami a két oldalon lévő könyvespolcok miatt még kisebb.
Alaphelyzetben Thesis Alfa és két PM hajtja a régi TDL Studio 0.75M-eket. (A nappaliból már évek óta kiköltöztettem a zenehallgatást kerülendő a családi konfliktusokat és a kérdéseket: "Miiii ez a zaj, (pl Dhafer Youssef), Nem lehet ezt halkabban??)
Szóval a Herald. Betettem a TDL-ek helyére, leültem, elindítottam egy Tidal által nekem ajánlott listát.
A következő történt:
A szoba egyértelműen szélesebb lett (mindössze két méter van a két doboz között) és hihetetlen, de hosszabb is legalább egy színpadnyival (a mérőszalag szerint a színpad vége biztosan méterekkel a főfalon túl van valahol a kertben)
Az igazán jól megszólaló zenéket elkezdtem egy playlistbe menteni. Egy idő után azt vettem észre, hogy 20 számból 18-at a listára tettem. (?? normális vagyok?)
Itthon soha nem hallott részletes, finom a színpadképe, rengeteg eddig nem hallott újdonsággal a jól ismert zenékben.
A sokat kérdezett mélyekről. Nem tudom mik a műszaki paraméterei, meddig megy le, mennyire egyenes az átviteli görbéje, hány dB az érzékenysége. Egy biztos: nincs hiányérzetem, pedig erősen kompromisszumos mélyekre számítottam pláne egy 32l-es tranmission lIne alsó hangjai után.
Meghallgattam a PF The Wall-t, majd mégegyszer. Visszajöttek a régi Bécsújhelyi hangemlékek.. Nem, nincs mélyhiánya..., de ekkora méretben hogyan csinálja, hogy nincs??
IMG_3969.jpgIMG_3967.jpgIMG_3964.jpg
Köszönöm a részletes választ! Igen, a hallgatás mindig sokat segítalto írta: ↑2024.05.24., pén. 10:12Zsolt pont Rammsteinnel is demózta a Heraldot, és teljesen élvezhető volt. Az ilyen kisdobozok túlnyomó többsége nem néz le 50 Hz alá, inkább kicsit megemeli a 60-70-80 Hz-es tartományt, így átveri az agyunkat, mert az ismert hangszerhangok esetén az agyunk "hozzágondolja" az egyébként nem hallható alaphangot, ha az első felharmonikus ki van emelve. Nem láttam még mérési eredményt, de a Herald érezhetően mélyebbre ereszkedik, mint az említett kisdobozok többsége, köszönhetően a beépített extra jó minőségű (és meglehetősen drága) mélyközép hangszórónak.dgab írta: ↑2024.05.24., pén. 09:06Két kérdés hangsugárzó fronton, ha már így benne vagyunk:
- a Herald esetében mit jelent az, hogy van mélye? Lehet vele élvezetesen rockot/metált (Rammsteint, ha már Zsolt szereti) hallgatni? Vagy csodát azért ne várjunk?
- a Grand Enigmák mennyire érzékenyek a két hangsugárzó közötti távolságra? Direktsugárzókra nagyjából tisztában vagyok az ajánlásokkal, az non-direkt esetben is hasonlóan működik, vagy esetleg kevésbé érzékenyek arra, ha nem tudom őket ideálisan széthúzni?
Költözés után a szó legszorosabb értelmében beszűkültek a lehetőségeim, ezért fontolgatom, hogy a Proac Response D20-as dobozok helyett érdemes lenne valamit, ami jobban passzol a kisebb rendelkezésre álló térhez. Kb. 1,2-1,3 méter távolságot tudok biztosítani a két hangsugárzó között, a szoba kicsit több, mint 20m2.
Köszönöm!
Nyilván azért egy 20-25 centis méllyel rendelkező nagyobb doboz jobb választás, ha kizárólag rock/metál vonalon mozogsz.
A Grand Enigmák az omnidirekcionális sugárzási elv miatt nagyobb teret képesek rajzolni kisebb bázistávolságból mint a direktsugárzók, viszont szerintem egy 20m2-es szobában ilyen közel helyezve egymáshoz messze nem ideálisak.
Nálam a bemutatóteremben hamarosan lesz Herald is, és össze lehet őket hallgatni más dobozokkal, így könnyebben el lehet dönteni, hogy neked valók-e.