Na ez érdekes.
Min nézed?
(én AppleTV 4K-n)

Na ez érdekes.
Nalam egyelore a tartalom kep es hangminoseg szempontjabol is valtozatlan. Remelem igy is marad (havidijas vagyok).Aszpirin írta: ↑2024.05.22., szer. 13:41Az HBO Max-ot sikerült olyan faszán "felfejleszteni" csak "Max"-szá, hogy ugyanazért a (szolgáltatón keresztüli) előfizetésért, ugyanannyi pénzért tegnaptól agyő 4K, agyő HDR/DolbyVision, agyő Atmos... Természetesen az előzetesen küldött marketinganyagban - miközben hosszasan ecsetelték, hogy mennyivel jobb lesz nekem, felsorolva azokat a dolgokat, amiket már az HBO Max is tudott - ezekről a "nem éppen lényegtelen" visszafejlesztésekről egy szót sem szóltak.![]()
Ja, az HBO Max app a tegnap óta nem is működik. Átirányít a Max app letöltésére, ami ráadásul még mindenféle beleegyezést kér, részletekbe menően, a reklámok célzottágára, stb. vagyis szerintem reklámokat is bevezetnek. Így kell ezt. Ugyanannyiért gyengébb minőséget, plusz még reklámokért is fizessek. Még nem volt reklám a tegnap óta, de tuti nem véletlenek a beleegyező nyilatkozatok (amire én "mindet elutasít" választ adtam).
Anyám végignézi még a Downtown Abbey-t, utána megy a Max a kukába, és lemondom a MaxPak-ot a Telekomnál.
Szerintem nagyon nem jó irányba halad a mozistreaming, egyre jobban terelgetik vissza a népet a régi jól bevált torrentezésre...

Pont emiatt telitalálat DiCaprio ebben a filmebn. Szerintem zseniálisan alakít egy nagyon nehéz karaktert. Szerintem.tottyi írta: ↑2024.05.23., csüt. 07:11Nem ugy abrazoltak, hogy ö azt hiszi, hogy az segit rajta?! Mert ugy nezett ki mint aki szereti a csalagjat, vagy mindha harcolna sajat magaval is.Luxor Audio írta: ↑2024.05.22., szer. 21:22Mennyire lehet segítségnek tekinteni, ha valaki éveken át folyamatosan mérgezi a feleségét?
Hát, az én TV-m HD, szóval engem nem zavar, hogy csak HD tartalmakat látok, a kínálat számomra se változott, ami bekerült abból semmit nem nézek szerintem. Felirat megjelenítési beállítások meg már nem mennek appból, csak weben, olyannyira, hogy pár beállításon elvileg változtatok, gyakorlatilag ugyanaz marad. Valamint Android TV-n ha kilépek majd vissza, baloldalt a menüsor elől marad, de a kiválasztás hátul mozog. Szóval több idegesítő dologban visszalépés valóban. Én ezt simán áremelés egy formájának látom.scaurus írta: ↑2024.05.23., csüt. 03:27Ráadásul az app is vacakabb.
Láttam, hogy mások is panaszkodnak, hogy pl. nézel egy sorozatot angol felirattal, akkor minden egyes epizódnál visszaugrik magyarra.
(Oké, 1st world problem, Ukrajnában háború van, de az HBO Max app-nál ez nem így volt.)
A kínálat bővülése is hidegen hagy, a sok (ál)reality, doku, sport engem nem érdekel.
Befejezem Az ifjú Sheldont, aztán lemondom (én is).
/
Pedig szerintem is a kérdés az, hogy lehet-e valaki ennyire buta, hogy elhisz kb. mindent, s a film alapján vagy igen, vagy nem :).Luxor Audio írta: ↑2024.05.22., szer. 21:22Mennyire lehet segítségnek tekinteni, ha valaki éveken át folyamatosan mérgezi a feleségét?

Ez attol fugg melyik felerol nezzuk a kepet. Bar ebben a filmben egyertelmu volt, hogy gyilkoljak az oslakokat de van pl a tulnepesedes a foldon amit Thanos egy csettintessel megoldott de ez sokaknak fajt (tudom sci-fi) de viszont sok problema megoldodott volna.Luxor Audio írta: ↑2024.05.23., csüt. 08:59... miként teszi ezt a legtöbb ember a való életben is. Scorsese új filmje pont ezt feszegeti (néha kissé túl is tolva) a (valós) sztori felületes bemutatása mögött, hogy az emberek személyisége soha nem fekete/fehér, bármennyire is próbálja a mai rögtönítélő társadalom ezt egyszerűsíteni.
Ismerünk olyan tömeggyilkost, aki szentül meg volt győzödve, hogy ő az emberiség hasznára volt, mikor lemészárolt félszáz embert. A saját szempontjából igaza volt, de a környezete nem tolerálta a tettét és kivégezték.

... miként teszi ezt a legtöbb ember a való életben is. Scorsese új filmje pont ezt feszegeti (néha kissé túl is tolva) a (valós) sztori felületes bemutatása mögött, hogy az emberek személyisége soha nem fekete/fehér, bármennyire is próbálja a mai rögtönítélő társadalom ezt egyszerűsíteni.

Nem ugy abrazoltak, hogy ö azt hiszi, hogy az segit rajta?! Mert ugy nezett ki mint aki szereti a csalagjat, vagy mindha harcolna sajat magaval is.Luxor Audio írta: ↑2024.05.22., szer. 21:22Mennyire lehet segítségnek tekinteni, ha valaki éveken át folyamatosan mérgezi a feleségét?
Ráadásul az app is vacakabb.

Mennyire lehet segítségnek tekinteni, ha valaki éveken át folyamatosan mérgezi a feleségét?

Jah, gondolom, amíg lejár az aktuális éves előfizu. Vagy az éveset elfelejtették lebutítani....

Kompromisszumkész vagy, nálam ez nem megy át, nagyon nem. Mindenkinek össze kellene szorítania minden izmát erősen koncentrálva a kvótasemlegességre, attól megváltozna a piac. Ugyanezzel a technikával levitációt is el lehet érni. Nem biztos, hogy így működik, de próbálgassuk. Egyes elemzők szerint elég, ha csak nem nézi meg senki, mert életidegen szar, röhejbe fordítva.

Annak ellenere, hogy en pont az vagyok aki kikapcsolodni szeret filmnezes kozben de ravettem, magam, hogy megnezzem a filmet es erdekesnek talaltam a tortenetet mar szinte hihetetlen ami az indianokat illeti. Utana is olvastam, hogy tenyleg leteztek-e ilyen indianok de az oldalakat amiket talaltam nem nagyon voltak hitelesek legalabb is nekem nem tuntek annak. Mert ha tudjuk illetve csak olyanokat mutattak eddig, hogy az indianokat semmibe vettek es ha nem tetszett valakinek akkor le is lotte az indiant. Az is erdekes, hogy most miert nincsenek ilyen indianok (szandekosan nem irok milyenek mert nem akarok spoilerezni) manapsag, vagy csak nem tudunk rola.TSanyi írta: ↑2024.05.20., hétf. 10:31Megfojtott virágok
Appple TV filmje
Scorsese rendezése, kedvenc színészeivel Robert De Niro, Leonardo DiCaprio-val.
Hosszú film, lassú kezdés, majd kezdenek történni a dolgok. DiCaprio nagyon hitelesen hozza a karakterét. Ahogy öregszem leszek egyre érzelmesebb, lehet megyjegyeztem már. Most azon vettem észre magam hogy zavar ahogy bántak az indiánokkal, már-már roszzul esett. Nem kellemes érzés hogy "fáj", de időnként meg "kell", lehet nézni ilyen filmet is.
Elglfogadom azt is, hogy sokan kihagyják, mert ők kikapcsolódni szeretnek, nem más nyomorát nézni. Nos ez a film nekik nem ajánlott. Másoknak, akiket érdekel a történelem egy ilyen szeglete, vagy csak egy jó DiCaprio alakítást szerrtne látni (De Niro-t szeretem, de ebben Caprio "lejátszotta" szerintem), annak ajánlott.
Nálam elérte a szándékát a film, elhitette velem, átéreztette azt a miliőt. Ez igaz történetre épülő film. Megjelet könyv formájában is itthon David Grann regénye azonos címmel.

Pedig lehetett volna, pl. Kezdődik a halál

Bár sok magyar címet durván elferdítenek, ez esetben nem biztos, hogy “benézés” volt a fordítás. A “short” ugyanis itt pont annyira nem az eredeti értelmével szerepel, mint a magyar címben a “dobás”. Szerintem a “short” itt a tőzsdéken megszokott spekulatív tranzakciókra utal, amit magyarul is csak “shortolás”-ként láttam fordítva (mellesleg szerintem be kellene tiltani).