Mondom én hogy ha sportverda,akkor USA,és pont,ők olyat tudnak,amit sehol máshol.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Re: Autós topik autósoknak
Mai brutál.
Ez egy pofás v8-as nagyon sok sok lóval.Na ez kihozza az állatot is az emberből ha vezeti,eszement egy dög.
Mondom én hogy ha sportverda,akkor USA,és pont,ők olyat tudnak,amit sehol máshol.
Napi bejárosnak tökéletesAlex_Aston írta: ↑2024.05.19., vas. 18:26Azért ez durva, ez tényleg odab@sz...![]()
youtu.be/vIWyeynMAi4

"Az igazi barát szemből támad."
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9572
Tudom-tudom, elkéstem a vasárnapi romantikával. Szkúzi! Azért fogadjátok szeretettel.
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3736
Csak a Marantz! :-D
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ismét vasárnap, ismét vasárnapi romantika.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3260
Üdv a Street Legal Tököl-ről!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi.
.
.
- zoli73
- V.I.P.

Ha már május 1.-je, majális, akkor az nekünk autós program.
Ma Kunmadaras!
Ma Kunmadaras!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi!
.
.
- zoli73
- V.I.P.

"Kikerekedtünk". 
Viszonylag jó helyen, jó társaságban. (Mátra, patkó)
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee
Remek. Akkor ilyenem sem lesz. Nem elég, ha van rá pénz, a Ford dönti el,ki vehet belőle és ki,nem
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi.
.
.
Hm pont ma mentem direkt arra reggel de ezen a részen nem állt senki sem reggel (régebben sem állt) ....napközben nem tudom mi ott a szitu...de gyanítom ez csak pénzbehajtás lessz... persze mindent büntetést meg lehet magyarázni.
Üres a kassza sajnos....
"Az igazi barát szemből támad."
- zoli73
- V.I.P.

Igen.Aszpirin írta: ↑2024.04.17., szer. 20:25Ez az?zoli73 írta: ↑2024.04.17., szer. 20:02Ez a troligarázs hátsó kijárata, és a villamos(37-es) felúljáró közötti, szélesebb terület, szélesebb, mint a Pongrátz út többi része. A felüljáró, és a troligarázs kapuja felöl is be lehet ide kanyarodni. Az út mellet néhány fa szegélyezi, és egy rossz minősegű, töredezett járda szeli át. A terület valamikor vasúti ágyazatból kinyert zúzottkővel volt feltöltve, és ebből nőtt ki az a zöldfelület, amit talán a szél odahordott. Ez nyílvánvaló, hogy nem kijelölt parkoló, de fentartott területnek sem néz ki, ahányszor én arra jártam(évi 2-3x), mindig tele volt autókkal.
.
IMG_1782.png
.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
Ez az?zoli73 írta: ↑2024.04.17., szer. 20:02Ez a troligarázs hátsó kijárata, és a villamos(37-es) felúljáró közötti, szélesebb terület, szélesebb, mint a Pongrátz út többi része. A felüljáró, és a troligarázs kapuja felöl is be lehet ide kanyarodni. Az út mellet néhány fa szegélyezi, és egy rossz minősegű, töredezett járda szeli át. A terület valamikor vasúti ágyazatból kinyert zúzottkővel volt feltöltve, és ebből nőtt ki az a zöldfelület, amit talán a szél odahordott. Ez nyílvánvaló, hogy nem kijelölt parkoló, de fentartott területnek sem néz ki, ahányszor én arra jártam(évi 2-3x), mindig tele volt autókkal.
.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ez lenne az?
7 Pongrácz út
https://maps.app.goo.gl/N9Jk5FzqaXVw9RmX7
Mert ez bizony szabálytalan. Sose pakoltam itt, de jó eséllyel én is megállás volna itt hasonló esetben szerintem.
- zoli73
- V.I.P.

Leírom pontosan, hogy biztosan egyről beszéljünk.Alex_Aston írta: ↑2024.04.17., szer. 18:32De, alapvetően ennyire egyszerű.
Utcán parkolhatsz, ha nincs tiltás, ez nem is kérdés, és persze betartod a KRESZ-t, miszerint az út megfelelő oldalán, a megfelelő irányba állva, melletted elegendő helyet hagyva, stb.
Minden, ami nem közút (ebbe a járda is beletartozik), ott kell a külön engedély.
Az más kérdés, hogy hol, és mikor kérik ezt esetleg számon. A te esetedben megnezem a helyet, mert hetente 1-2x elmegyek ott a Pongrácz úton, és látom, hogy mindig tele van autókkal. Ha van ott parkoló tábla, akkor lehet szabályosan parkolni, ha nincs engedélyező tábla, akkor viszont nem.
Gondolom a rendőrök és buszvezetők parkolnak ott nagyrészt, megszokásból évek óta. Aztán most kitalálta valaki a kerületben, hogy vizsgálják meg a jogosságot...
Ez a troligarázs hátsó kijárata, és a villamos(37-es) felúljáró közötti, szélesebb terület, szélesebb, mint a Pongrátz út többi része. A felüljáró, és a troligarázs kapuja felöl is be lehet ide kanyarodni. Az út mellet néhány fa szegélyezi, és egy rossz minősegű, töredezett járda szeli át. A terület valamikor vasúti ágyazatból kinyert zúzottkővel volt feltöltve, és ebből nőtt ki az a zöldfelület, amit talán a szél odahordott. Ez nyílvánvaló, hogy nem kijelölt parkoló, de fentartott területnek sem néz ki, ahányszor én arra jártam(évi 2-3x), mindig tele volt autókkal. Mitőbb, 2 éve már parkoltam itt én is egyszer, gond nélkül. Amúgy magán a Pongrátz úton, a Kerepesi út irányában végik kint vannak a megállni tilos táblák. Én is ebbe az irányba haladtam, és mikor elhaladva láttam, hogy van még néhány hely szabadon, akkor a TEK kapujában visszafordultam, és beálltam az ezek szerit, többi szabályszegő közé.
Közben jár az agyam a dolgon, és összeállt bennem egy elképzelés.
Ezen az ominózus hétvégén(márc 22-24.) volt az Expo területén az AMTS, vagyis Autó Motor Tuning Show, ami rengeteg látogatót vonz, köztük minket is a fiammal. Ennek köszönhetően, az Expohoz közelebb eső területeken, már esély sem volt parkolót találni, így vetődtünk a Pongrátz útra.
Ahogy fentebb említettem, korábban már egyszer sikeresen parkoltam az ominózus helyen, így most is erre a környékre vettem az irányt gondolván, valahol ott a felüljáró környékén talán meg tudunk állni, és a felüljárón átsétálva viszonylag könnyen elérhető az Expo.
Feltételezésem szerint, az ilyen rendezvényekkor kialakuló parkolási anomáliákról, az Önkormányzatnak, és a közterület felügyeletnek is tudomása van. Így mindenkit mozgósítva, akcióba lendülnek a szabálytalanúl parkolók ellen, gondolván "na majd most aratunk!"
Azért az is érdekes, hogy hétvégén büntettek(vasárnap volt az eset), igaz akkor sem mindenkit, hét közben pedig szemet hunynak. Mert ha nem hunynának szemet akkor mindig üres volna ez az állítólagos "zöld terület".
- Alex_Aston
- V.I.P.

De, alapvetően ennyire egyszerű.
Utcán parkolhatsz, ha nincs tiltás, ez nem is kérdés, és persze betartod a KRESZ-t, miszerint az út megfelelő oldalán, a megfelelő irányba állva, melletted elegendő helyet hagyva, stb.
Minden, ami nem közút (ebbe a járda is beletartozik), ott kell a külön engedély.
Az más kérdés, hogy hol, és mikor kérik ezt esetleg számon. A te esetedben megnezem a helyet, mert hetente 1-2x elmegyek ott a Pongrácz úton, és látom, hogy mindig tele van autókkal. Ha van ott parkoló tábla, akkor lehet szabályosan parkolni, ha nincs engedélyező tábla, akkor viszont nem.
Gondolom a rendőrök és buszvezetők parkolnak ott nagyrészt, megszokásból évek óta. Aztán most kitalálta valaki a kerületben, hogy vizsgálják meg a jogosságot...
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 835
Szerintem a "nem volt tábla" nem jó irány.
Nem vagyok sem jogász, sem kresz szakértő, ráadásul majd 40 éve tanultam, de úgy emlékszem, hogy közterületen csak a kijelölt parkolóban, és az úttest menetirány szerinti jobb szélén lehet parkolni, ha tábla, illetve útburkolati jel azt nem tiltja. Talán még a járdán, ha marad a gyalogosforgalom számára elegendő hely (1,2 m ?)? A megfogalmazás, hogy "zöldterület rongálás" persze megtévesztő, de a gazos, kitaposott terület is zöldterület. Meg lehet nem is gaz volt, hanem méhlegelő?!
A vagyonnyilatkozatot én sem értem, én sem nyújtanám be! Nem úgy van, hogy a szabálysértési bírság a szabálysértés súlyosságától, illetve az elkövetés "gyakoriságától" (visszaeső) függ?
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
Az aláírt tértivevény mit bizonyít azonkívüĺ, hogy küldôtt nekik egy levelet, amit átvettek?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem