egy Garrard 301-es felhasználó oldalrol kaptam az ajánlást,hogy lehet egy misét megérhet,szijhajásnál is,ott meglepően jól müxi
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2780
Re: Lemezjátszó
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Bakker, gyerekek, ilyet kell venni ! Ez már legalább ronda is...lacy írta: ↑2024.05.20., hétf. 08:10
Na ennek a leírása is remekművet sejtet![]()
Tapasztalja meg az időtlen zene és a modern formatervezés tökéletes kombinációját aTT-Play2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszóval. Ez az audiofil mestermű elrepíti Önt bakelitgyűjteményének lenyűgöző hangzásvilágába, és újradefiniálja a zenehallgatás esztétikai élvezetét.
ATT-Play 2x10W sokoldalúságát a választható sebesség (33 1/3, 45, 78 RPM) mutatja. A 17,7 cm-es kislemezektől a hatalmas 30 cm-es albumokig számos zenei felfedezést kínál, időtlen kaput képezve a múlt hangzásbeli kincseihez.
ATT-Play több, mint csak egy médium az analóg zene számára, a fejlett Bluetooth-kapcsolat révén 2x10W-os hidat képez a digitális világ felé. Könnyedén csatlakoztathatja okostelefonjához, és a beépített sztereó hangszórókon keresztül teljes tisztaságban elevenítheti fel kedvenc zeneszámait. A nosztalgia és a technológia kombinációja személyes és egyedi élményt nyújt.
ATT-Play 2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszó nem csak akusztikailag, hanem vizuálisan is lenyűgöző a kiváló lejátszókarral, a lemezjátszó vezérlésével és a modern kialakítással. Ez a harmonikus összjáték különleges esztétikai zenei élményt nyújt. Merüljön el a múlt és a jelen kombinációjában, amely a TT-Play 2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszóban egyesül, egyedülálló forradalmat teremtve a hangzás és az esztétika terén.
" Audiofil mestermű....lenyűgöző hangzásvilág....újradefiniálja....hatalmas 30 cm -es album....teljes tisztaságban....harmónikus összjáték....különleges esztétikai zenei élmény....
Hát, ha ezt hamarabb tudom...Az " újra definiálásban " biztos vagyok...
Ja, igen, ami a lényeg. Megveszi a szerencsétlen, aztán közli, hogy az analóg szisztéma, az egy s...r...
Há' persze.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.05.20., hétf. 11:29-kor.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Gumiból lemezalátét?Én még jót az életben nem hallottam....
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2780
sziasztok
használ vlki Oyaide BR-12-es lemezalátétet ?
https://www.audiohobby.eu/et/for-analog ... br-12.html
van egy érdekes paramétere:
From centre to perimeter, it has a taper of 1.0 degree elevated angle. It will correct a vinyll disc's warpage by the rubber sheet tightly sticking to it.
tapasztalatok vele kapcsolatban esetleg ?

használ vlki Oyaide BR-12-es lemezalátétet ?
https://www.audiohobby.eu/et/for-analog ... br-12.html
van egy érdekes paramétere:
From centre to perimeter, it has a taper of 1.0 degree elevated angle. It will correct a vinyll disc's warpage by the rubber sheet tightly sticking to it.
tapasztalatok vele kapcsolatban esetleg ?
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
na ennek a leírása is remekművet sejtet
Tapasztalja meg az időtlen zene és a modern formatervezés tökéletes kombinációját aTT-Play2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszóval. Ez az audiofil mestermű elrepíti Önt bakelitgyűjteményének lenyűgöző hangzásvilágába, és újradefiniálja a zenehallgatás esztétikai élvezetét.
ATT-Play 2x10W sokoldalúságát a választható sebesség (33 1/3, 45, 78 RPM) mutatja. A 17,7 cm-es kislemezektől a hatalmas 30 cm-es albumokig számos zenei felfedezést kínál, időtlen kaput képezve a múlt hangzásbeli kincseihez.
ATT-Play több, mint csak egy médium az analóg zene számára, a fejlett Bluetooth-kapcsolat révén 2x10W-os hidat képez a digitális világ felé. Könnyedén csatlakoztathatja okostelefonjához, és a beépített sztereó hangszórókon keresztül teljes tisztaságban elevenítheti fel kedvenc zeneszámait. A nosztalgia és a technológia kombinációja személyes és egyedi élményt nyújt.
ATT-Play 2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszó nem csak akusztikailag, hanem vizuálisan is lenyűgöző a kiváló lejátszókarral, a lemezjátszó vezérlésével és a modern kialakítással. Ez a harmonikus összjáték különleges esztétikai zenei élményt nyújt. Merüljön el a múlt és a jelen kombinációjában, amely a TT-Play 2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszóbanegyesül, egyedülálló forradalmat teremtve a hangzás és az esztétika terén.

https://www.klarstein.hu/TT-Play-2x10W- ... 1246140343
Na itt van egy másik, hogy elégedett legyél, ebben van már blútúsz :)
na ennek a leírása is remekművet sejtet
ATT-Play 2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszó nem csak akusztikailag, hanem vizuálisan is lenyűgöző a kiváló lejátszókarral, a lemezjátszó vezérlésével és a modern kialakítással. Ez a harmonikus összjáték különleges esztétikai zenei élményt nyújt. Merüljön el a múlt és a jelen kombinációjában, amely a TT-Play 2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszóbanegyesül, egyedülálló forradalmat teremtve a hangzás és az esztétika terén.

https://www.klarstein.hu/TT-Play-2x10W- ... 1246140343
Tulajdonságok
hangszedő kar megakasztása
nyomás a hanglemeztartóra: 4 - 6 g
tömeg alkalmazkodása
S alakú fémszínű hangszedő kar
sebesség: 33 1/3 és 45 fordulat/perc
érzékelő rendszer: MM
tápegység: 100 – 240 V~ | 50/60 Hz
itt, monnyuk az, hogy szarul van fordítva az egy másik dolog
Tulajdonságok
hangszedő kar megakasztása
nyomás a hanglemeztartóra: 4 - 6 g
tömeg alkalmazkodása
S alakú fémszínű hangszedő kar
sebesség: 33 1/3 és 45 fordulat/perc
érzékelő rendszer: MM
tápegység: 100 – 240 V~ | 50/60 Hz
Hol látod ezt a tűerőt ?
Egyébként állítható
Nem olvastátok el eléggé figyelmesen :
" Legjobb hang : szíjmeghajtás, MM érzékelő rendszer, auto stop és pitch control."
Zoli
Nem hinném, hogy bármilyen reklamációt el fogadnának bárkitől, akinek tönkreteszi a lemezgyűjteményét.
Hova mész panaszra, hogy bizonyítod be, hogy milyen állapotú volt a lemezed előtte, és hogy az " akril csoda " vájt új barázdát bele ? Költői kérdések, nyilván sehogy.
De míg ez elkerülhető mert választás kérdése, addig a klóros stb. víz, de főleg a rengeteg E - tartalmú műanyag rákkeltő élelmiszer, ami 5 - 10 évet elvesz az életünkből, ezeket nagyon nehéz kikerülni, még ezek miatt sem futkosunk hatóságokhoz...
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Ezt azért "ne vedd úgy a szívedre!"!zoli73 írta: ↑2024.05.19., vas. 21:35Csak egy kérdésem van ezzel, és a hozzá hasonló förmedvényekkel kapcsolatban.lacy írta: ↑2024.05.19., vas. 20:56Azért vannak fokozatok ebben isRock60 írta: ↑2024.05.19., vas. 18:23Hát, ha totál belépő szintű analóg hangot szeretnél elmenteni, akkor az...![]()
Nem értek az analógozás ezen részéhez, de ha valaki normális lemezjátszón lejátszva szeretné elmenteni a lemez anyagát valami digit hordozóra, arra van valami korrekt megoldás ?
Vagy, ha úgy is mp3 - on végzi a nóta, akkor tök mindegy ?
először is az a 4-6 gramm (állíthatatlan ) tűnyomás már eleve kizárná normális lemeztulajdonosnál, hogy erre a bigyóra bármit is feltegyen úgy, hogy a tű is belekerüljön a barázdába.
Másrészt egy ilyen occoholmi belseje mennyire tartalmazhat valamicskét is komoly elektronikát? A phono része jó ha egy IC és akkor az még nem is a közepesen jó féle, hanem a legalja occo szintén kellő zajjal, és mennyire jó minőséggel?
Amúgy én SBlive 4.0 hangkártyával digiztem be a lemezeim a PC-be a vinyóra, aztán SoundForge-vel eldaraboltam számokká a teljes lemezoldalt ugye mert azt egyben mentettem le.
A SF még arra is kiváló volt, hogy a nagyobb pattogások és hibák simán kijavíthatók vele, konkrétan a görbében a tűhegyeket simán lehet egyenesíteni így aztán volt reccs nincs reccs.
Van erre valami automata mód is de nekem sosem sikerült ezt jól megcsináltatni, maradt a roppant időigényes kézi módszer.
Akkor ez még ugye wav de abból aztán akármivel is lehet akármivé konvertálni
Na igen kissé mókolósabb mint egy ilyen cuccal :)
Ugye beperelhetem a gyártót, miután ez a vacak tönkretette a lemezgyüjteményem?
Mert erre rendeltetésszerű használat mellett is minden esély megvan, és minden bizonnyal erre a használati útmutatóban sem hívják fel a figyelmet.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Mert erre rendeltetésszerű használat mellett is minden esély megvan, és minden bizonnyal erre a használati útmutatóban sem hívják fel a figyelmet.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3380
Csak egy kérdésem van ezzel, és a hozzá hasonló förmedvényekkel kapcsolatban.lacy írta: ↑2024.05.19., vas. 20:56Azért vannak fokozatok ebben isRock60 írta: ↑2024.05.19., vas. 18:23Hát, ha totál belépő szintű analóg hangot szeretnél elmenteni, akkor az...![]()
Nem értek az analógozás ezen részéhez, de ha valaki normális lemezjátszón lejátszva szeretné elmenteni a lemez anyagát valami digit hordozóra, arra van valami korrekt megoldás ?
először is az a 4-6 gramm (állíthatatlan ) tűnyomás már eleve kizárná normális lemeztulajdonosnál, hogy erre a bigyóra bármit is feltegyen úgy, hogy a tű is belekerüljön a barázdába.
Másrészt egy ilyen occoholmi belseje mennyire tartalmazhat valamicskét is komoly elektronikát? A phono része jó ha egy IC és akkor az még nem is a közepesen jó féle, hanem a legalja occo szintén kellő zajjal, és mennyire jó minőséggel?
Amúgy én SBlive 4.0 hangkártyával digiztem be a lemezeim a PC-be a vinyóra, aztán SoundForge-vel eldaraboltam számokká a teljes lemezoldalt ugye mert azt egyben mentettem le.
A SF még arra is kiváló volt, hogy a nagyobb pattogások és hibák simán kijavíthatók vele, konkrétan a görbében a tűhegyeket simán lehet egyenesíteni így aztán volt reccs nincs reccs.
Van erre valami automata mód is de nekem sosem sikerült ezt jól megcsináltatni, maradt a roppant időigényes kézi módszer.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Én minden vinyl rip-et minimum 94KHz 24bit wave formátumban mentek.Rock60 írta: ↑2024.05.19., vas. 18:23Hát, ha totál belépő szintű analóg hangot szeretnél elmenteni, akkor az...![]()
PHONO >ADC > PC
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
ennyiért még azt is ?
na neee
ennyiért még azt is ?
Azért vannak fokozatok ebben isRock60 írta: ↑2024.05.19., vas. 18:23Hát, ha totál belépő szintű analóg hangot szeretnél elmenteni, akkor az...![]()
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Na! Ennél jobb aztán kinek kellhet?lacy írta: ↑2024.05.19., vas. 10:26Na akkor itt a tuti :) olcsó szuper jól is néz ki, van benne erősítő, így a házimozi szetthez csatlakoztatható és az usb kimenetről azonnal menthető a lemez mp3 formátumba.
Mi ez ha nem a királyság?
https://www.klarstein.hu/Pureness-lemez ... 1246140343
A gondolkodás nem megerőltető...
Hát, ha totál belépő szintű analóg hangot szeretnél elmenteni, akkor az...
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 264
Nemjó, nincs is rajta blútúsz.lacy írta: ↑2024.05.19., vas. 10:26Na akkor itt a tuti :) olcsó szuper jól is néz ki, van benne erősítő, így a házimozi szetthez csatlakoztatható és az usb kimenetről azonnal menthető a lemez mp3 formátumba.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Na akkor itt a tuti :) olcsó szuper jól is néz ki, van benne erősítő, így a házimozi szetthez csatlakoztatható és az usb kimenetről azonnal menthető a lemez mp3 formátumba.
ELEX
Tudom, fátylat rá, a többire voltam kíváncsi...
Átnéztem vagy hat évet, sehol nem kritizálják őket, igaz, nem is került piacra túl sok...
Azért volt vele is probléma, a hajtása/egyenfutása volt a leggyengébb része a konstrukciónak, nem véletlenül az összes upgrade ezt a részét érintette a futóműnek.
A Rock Reference amúgy is teljesen más szint, ha nem is SME...
Abból egyetlen márkatársat sem találtam, pedig kettőről tudok, hogy van valamerre...
Pont egy korábbi csörte részleteire voltam kíváncsi - " Tűzifának sem alkalmas Linn Sondek, kazánba sem dobnám be "
Hát, nagyon érdekes olvasmány, ki mit írt akkoriban.
/ Most meg is keresem gyorsan, hol szidták a Townshend - et...
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5270
Nagyjából. De ha kiállításon hallják, akkor ezek is szorulnak.
- DeProtector
- Fórumlakó

Akkor mi is maradt? Tech Das meg Kronos?pärt írta: ↑2024.05.17., pén. 12:12A teljesség igénye nélkül pár lemezjátszó, amikről a fórumtársak évek alatt leírták, hogy ipari hulladékok/mesterségesen túlfújt márkák/pocsék hangúak/túl sterilek/nyávognak/dübörögnek/beállíthatatlanok/stb:
Linn
Rega
Townshend
Pro-ject
Pierre Lurne
Garrard
Lenco
Roksan
Technics
Kuzma
Michell
Soulines
...meg még jópár, tényleg nem emlékszem mindegyikre. Szóval sok felesleges kört megspórol, aki odafigyel.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5270
A teljesség igénye nélkül pár lemezjátszó, amikről a fórumtársak évek alatt leírták, hogy ipari hulladékok/mesterségesen túlfújt márkák/pocsék hangúak/túl sterilek/nyávognak/dübörögnek/beállíthatatlanok/stb:
Linn
Rega
Townshend
Pro-ject
Pierre Lurne
Garrard
Lenco
Roksan
Technics
Kuzma
Michell
Soulines
...meg még jópár, tényleg nem emlékszem mindegyikre. Szóval sok felesleges kört megspórol, aki odafigyel.
Linn
Rega
Townshend
Pro-ject
Pierre Lurne
Garrard
Lenco
Roksan
Technics
Kuzma
Michell
Soulines
Ja, nyilván...dixie-chicken írta: ↑2024.05.16., csüt. 19:24pedig megér egy misét,van egy jó pár szijhajtásos,amely helyett szivesebben látnám a polcomon !...
A poénnak van egy régi előélete. Annak ismerete hiányában gonoszkodásnak tűnhet, hogy a Technics - et a kazánba dobnám, meghallgatás nélkül...
Előbb meghallgatnám.
- DeProtector
- Fórumlakó

Na most vagy én nem értem a poénodat, vagy te az enyémet.
Csak az MM-ekhez van ilyen RigB. A 95-öshöz 83 font, az 500-ashoz 94, a 700-hoz 110 körül. Simon Clark, a The Audio Files UK csinálja ezeket.
- DeProtector
- Fórumlakó

Az enyém gyárilag full alu házas.Rock60 írta: ↑2024.05.16., csüt. 18:25Nem mondod...DeProtector írta: ↑2024.05.16., csüt. 17:43
A saját kérdésen természetesen költői volt, hisz rájöttem a válaszra, ezért adtam el.![]()
![]()
Amit írtál, a tunning fém tető az AT - ra, az a Tiedhez is kapható ? Was kost ?
Csak az MM-ekhez van ilyen RigB. A 95-öshöz 83 font, az 500-ashoz 94, a 700-hoz 110 körül. Simon Clark, a The Audio Files UK csinálja ezeket.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 658
Ja, persze... ezt a poént nem lehetett kihagyni... Mennyire unalmas, "sosem láttam, hallottam, de azért beszólok"DeProtector írta: ↑2024.05.16., csüt. 18:09A káva nagyon szépen egyben van, nincs szerencsére vetemedés. Minden frankón beállítható. A kardeszka is jó, bár azt sosem lehet tudni, hogy épp az eredeti van-e rajta, mert ugye volt többféle logóval az évek alatt. Mindenesetre rendes gazdái voltak előttem, az biztos.dixie-chicken írta: ↑2024.05.16., csüt. 17:01
étöm,köszi...káva vetemedés,kardeszka vetemedés volt-e ?...tudom most fog @supravox tapsolni
,de beszéljünk mint komoly emberek
![]()
Mind a mai napig pont ezért mennek a Linn MM hangszedők, mert most is csereszabatosak az AT tűkkel.
Egyébként amiben anno eltért a normál AT változattól az az, hogy a hangszedő felső részét a műanyag helyett precízen legyártott alumíniumra cserélték. Ez a plusz merevség és súly igen jót tett a hangnak.
Ennek apropóján egyébként ma "RigB" néven lehet kapni több AT családhoz is ilyen tuning testeket. Az angol fórumok szerint egynémelyik AT-vel szinte csodát tesz.
supravox-nak sajnos nem tudok élből beszólni a lejátszójára, mert még sosem hallottam... Vagy pont így lenne az igazi?![]()
![]()
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.