Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: kargidje »

tibikecsoki írta:
2024.05.19., vas. 06:53

A másik amit írtál a hangfalról: Az is ott van,hogy 36%-os akcióban,(én direkt választottam olyan terméket,ami teljes áron van hirdetve) vagyis a teljes ára valahol 2,7 millió körül van.Persze,ez még mindig 500 ezres különbség,de gondolom,hogy ez adódhat abból is,hogy mégiscsak dániában,egy dán gyártó termékéről beszélünk. Szerintem a magyar gyártók sem annyiért adják itthon a termékeiket,mint a kinti piacokon,de legalábbis nagyobb a mozgásterük árazás tekintetében. De egy dolog biztosan jobban működik kint,ez pedig az akciózás.Több termék van,és tényleges akciók vannak,akár 40-50%,ez azért néha itthon is jó lenne,pl a black friday idején.
A Wharfedale nem dán gyártó terméke, angol. ;)

De pl. a Wharfedale holland oldalán is jelentős akciók vannak a legfelső kat. hangfalakra, itthon meg max. a kiállított darabokra pár %. Igaz, itthon már jobban élünk, megmondták a "nagyokosok" :smile30: , inflációnk is kétszer akkora, szóval ja, minkmegtehessssük... :smile51:

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 125

Hozzászólás Szerző: tibikecsoki »

wittao írta:
2024.05.19., vas. 17:51
Csak probalok gondolkodni ezen a “csak hazaviszem, leteszem a 100% letetet, es utana visszaviszem” dolgon.
A kereskedonek ez csak veszteseg (mielott: a gyartonak is).
Sokan tudnanak elni ezzel a lehetoseggel es kvazi 0Ft-bol hetente ezt-azt elhozogatnanak, mindenfele vasarlasi szandek nelkul.
A termek felbontasra kerul, amortizalodik.
Vevo nem lesz ra, mert ha ezt elhozza igy, elhoz mashonnan is (ott is ugyanugy vasarlasban remenykedve kibontjak, odaadjak).

Kicsit inkabb ahhoz hasonlitanam a megoldast erre, hogy a vevo 100%-nal kevesebb penzt kap vissza a letetbol. Ez kontrolalhatna ot is, es a kereskedo sem maradna teljes vesztesegben a demokeszulekkel.

Hozzateszem manapsag az mukodik, ha a vevo AKAR venni valamit, es keri, h. vigyuk ki, akkor kiviszik hozza a kereskedok. Egyedul ez a vasarlasi cel nelkuli probalgatok dolog, ami nem kivitelezheto jelenleg, de ugy gondolom talan nem is baj.
Erre céloztam én is,és ez a kereskedők részéről teljesen érthető is,de amint a Dán példa mutatja,nem mindenhol van ez így. A
saját rendszerben történő meghallgatás ellenszolgáltatásért,amúgy nem lenne rossz megoldás,de szerintem ezt sem választaná túl sok kereskedő,az általad említett okok miatt ( amortizáció,bontott termék stb) Amúgy nálunk ez már odáig fejlődött,hogy van olyan kereskedő,aki azért is pénzt kér,ha el akarok menni a bemutató termébe,és ott szeretnék meghallgatni valamit.Na oda meg én nem megyek,mert ez már a ló másik oldala szerintem.
Marantz SR-7013,Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Innuos Zenith Mk3,Holo Spring2 KTE, ProAc Respone D38,Behringer Truth B1031A ,JMlab Electra cc900,JMlab electra sr900,JMlab tantal505,2db Monitor Audio mrw-10 sub.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2010

Hozzászólás Szerző: wittao »

Csak probalok gondolkodni ezen a “csak hazaviszem, leteszem a 100% letetet, es utana visszaviszem” dolgon.
A kereskedonek ez csak veszteseg (mielott: a gyartonak is).
Sokan tudnanak elni ezzel a lehetoseggel es kvazi 0Ft-bol hetente ezt-azt elhozogatnanak, mindenfele vasarlasi szandek nelkul.
A termek felbontasra kerul, amortizalodik.
Vevo nem lesz ra, mert ha ezt elhozza igy, elhoz mashonnan is (ott is ugyanugy vasarlasban remenykedve kibontjak, odaadjak).

Kicsit inkabb ahhoz hasonlitanam a megoldast erre, hogy a vevo 100%-nal kevesebb penzt kap vissza a letetbol. Ez kontrolalhatna ot is, es a kereskedo sem maradna teljes vesztesegben a demokeszulekkel.

Hozzateszem manapsag az mukodik, ha a vevo AKAR venni valamit, es keri, h. vigyuk ki, akkor kiviszik hozza a kereskedok. Egyedul ez a vasarlasi cel nelkuli probalgatok dolog, ami nem kivitelezheto jelenleg, de ugy gondolom talan nem is baj.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

tibikecsoki írta:
2024.05.19., vas. 07:26
Amúgy meg nálunk még csak ez a lerakom az árát elhozom kipróbálni dolog sem nagyon működik. A minap a Muzix.hu-nak írtam,hogy egy Gustard u18-as DDC-t szeretnék kipróbálni,(ezt amúgy valós vásárlási szándékkal) na erre még csak nem is reagáltak,pedig már 2x is írtam. Szóval,ha valakinek van ilyen,vagy bármilyen más,ami jó lehet egy R26-hoz,azt letét ellenében szívesen kipróbálnám,ha bolt,ha magán személy. :D
Így szerintem nem sok magyar bolt fog adni.
Amúgy kint ez is 200e alatt megáll.

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

Amúgy meg nálunk még csak ez a lerakom az árát elhozom kipróbálni dolog sem nagyon működik. A minap a Muzix.hu-nak írtam,hogy egy Gustard u18-as DDC-t szeretnék kipróbálni,(ezt amúgy valós vásárlási szándékkal) na erre még csak nem is reagáltak,pedig már 2x is írtam. Szóval,ha valakinek van ilyen,vagy bármilyen más,ami jó lehet egy R26-hoz,azt letét ellenében szívesen kipróbálnám,ha bolt,ha magán személy. :D
Marantz SR-7013,Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Innuos Zenith Mk3,Holo Spring2 KTE, ProAc Respone D38,Behringer Truth B1031A ,JMlab Electra cc900,JMlab electra sr900,JMlab tantal505,2db Monitor Audio mrw-10 sub.

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

kargidje írta:
2024.05.18., szomb. 18:47
tibikecsoki írta:
2024.05.17., pén. 19:00
Gulka. írta:
2024.05.17., pén. 16:38
Egy kis szösszenet a vitához. Lehet így is.

https://hifi-freaks.dk/pages/direkte-til-dig-hifi
"Nincsenek boltok – próbálja ki otthon egyedül!
Megkíméltük a nagy, nagy üzleteket, amelyek tele vannak alkalmazottakkal, hogy jobb árakat tudjunk adni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mi, a HiFifreaksnél elfelejtettük, mennyire fontos, hogy a termékeket saját nappalijában is kipróbálhatja és tesztelheti. Ezért a vásárlást követő 30 napig visszaküldheti nekünk az árut, ha megbánta a vásárlást.
Ingyenesen kiszállítjuk (500 DKK feletti vásárlás esetén), és lemondás esetén a visszaküldést is fizetjük.
Ha tehát új hifiről álmodozik, akkor nem kell várakoznia – teljesen kockázatmentes, és hallhatja új berendezésének hangját a saját nappalijában és a többi berendezésével együtt."

Azért ez,lássuk be,nálunk nem nagyon működne. Én pl nagyon sok mindent kipróbálnék otthon,és igen,olyan cuccokat is,amiket esélyem se lenne kifizetni,tehát biztos,hogy vissza mennének a kereskedőhöz. Pláne,ha ingyen hozzák-viszik. Elképzelésem sincs,hogy ezt kint hogy kezelik,pedig gondolom,ott is vannak hozzám hasonlók szép számmal.

Amúgy meg csak találomra rákerestem az audiolab 6000cdt-re,ami ott kb 207 ezer ft,itthon meg kb 190 ezer volt a legdrágább áron,úgyhogy azért ott is van ám marketing duma
"Én pl nagyon sok mindent kipróbálnék otthon,és igen,olyan cuccokat is,amiket esélyem se lenne kifizetni,tehát biztos,hogy vissza mennének a kereskedőhöz."

gondolkodik.gif akkor ezt mégis hogyan oldanád meg? Hogy haza tudd vinni kipróbálni először is ki kellene fizetned az árát, nem ingyen adják oda az olyan termékeket "amiket esélyed se lenne kifizetni" és ha nem tetszik visszaviszed.
Szóval ezt úgy kezelik, hogy ilyen esetekből nincs is náluk, mivel aki nem tudja megfizetni pl. a 3millás erősítőt, az nem is viszi haza.
Ez ugyan az, mint a netes vásárlásnál a 14 napos elállás, ha nem tetszik valami, 14 napod van visszaküldeni és elállni a vásárlástól, sőt itthon is van olyan bolt ahol 30-60napra kitolták a 14-et.

Lehet az audiolab 6000cdt náluk drágább 17e Ft-tal, viszont egy Elysian 4 meg 1,9misi ami itthon 3,2misi. Na ez már érezhető difi...szerintem.
Igazad van,félreérthetően fogalmaztam.Tehát nyilván leteszem a teljes árát,de annak tudatában,hogy azt vissza is kapom.Az én írásom lényege itt az ingyen hozom-viszem szolgáltatásban van.Ez az,ami miatt ez itthon nem működne....Bár csak ne lenne igazam :D A másik amit írtál a hangfalról: Az is ott van,hogy 36%-os akcióban,(én direkt választottam olyan terméket,ami teljes áron van hirdetve) vagyis a teljes ára valahol 2,7 millió körül van.Persze,ez még mindig 500 ezres különbség,de gondolom,hogy ez adódhat abból is,hogy mégiscsak dániában,egy dán gyártó termékéről beszélünk. Szerintem a magyar gyártók sem annyiért adják itthon a termékeiket,mint a kinti piacokon,de legalábbis nagyobb a mozgásterük árazás tekintetében. De egy dolog biztosan jobban működik kint,ez pedig az akciózás.Több termék van,és tényleges akciók vannak,akár 40-50%,ez azért néha itthon is jó lenne,pl a black friday idején.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

tibikecsoki írta:
Gulka. írta:

Megkíméltük a nagy, nagy üzleteket, amelyek tele vannak alkalmazottakkal, hogy jobb árakat tudjunk adni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mi, a HiFifreaksnél elfelejtettük, mennyire fontos, hogy a termékeket saját nappalijában is kipróbálhatja és tesztelheti. Ezért a vásárlást követő 30 napig visszaküldheti nekünk az árut, ha megbánta a vásárlást.
Ingyenesen kiszállítjuk (500 DKK feletti vásárlás esetén), és lemondás esetén a visszaküldést is fizetjük.
Ha tehát új hifiről álmodozik, akkor nem kell várakoznia – teljesen kockázatmentes, és hallhatja új berendezésének hangját a saját nappalijában és a többi berendezésével együtt."

Azért ez,lássuk be,nálunk nem nagyon működne. Én pl nagyon sok mindent kipróbálnék otthon,és igen,olyan cuccokat is,amiket esélyem se lenne kifizetni,tehát biztos,hogy vissza mennének a kereskedőhöz. Pláne,ha ingyen hozzák-viszik. Elképzelésem sincs,hogy ezt kint hogy kezelik,pedig gondolom,ott is vannak hozzám hasonlók szép számmal.

Amúgy meg csak találomra rákerestem az audiolab 6000cdt-re,ami ott kb 207 ezer ft,itthon meg kb 190 ezer volt a legdrágább áron,úgyhogy azért ott is van ám marketing duma
"Én pl nagyon sok mindent kipróbálnék otthon,és igen,olyan cuccokat is,amiket esélyem se lenne kifizetni,tehát biztos,hogy vissza mennének a kereskedőhöz."

gondolkodik.gif akkor ezt mégis hogyan oldanád meg? Hogy haza tudd vinni kipróbálni először is ki kellene fizetned az árát, nem ingyen adják oda az olyan termékeket "amiket esélyed se lenne kifizetni" és ha nem tetszik visszaviszed.
Szóval ezt úgy kezelik, hogy ilyen esetekből nincs is náluk, mivel aki nem tudja megfizetni pl. a 3millás erősítőt, az nem is viszi haza.
Ez ugyan az, mint a netes vásárlásnál a 14 napos elállás, ha nem tetszik valami, 14 napod van visszaküldeni és elállni a vásárlástól, sőt itthon is van olyan bolt ahol 30-60napra kitolták a 14-et.

Lehet az audiolab 6000cdt náluk drágább 17e Ft-tal, viszont egy Elysian 4 meg 1,9misi ami itthon 3,2misi. Na ez már érezhető difi...szerintem.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6180

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

zoltanvarga írta:
2024.05.18., szomb. 13:29
tonee73 írta:
2024.05.18., szomb. 13:26
zoltanvarga írta:
2024.05.18., szomb. 13:02

Írd le, hogy én kivel személyeskedtem!
Te meg azt, hogy alto hogyan személyeskedett veled. gondolkodik.gif
Neked írtam? Kérdésre, kérdés? Válasz sehol?
Egyelőre ez még egy fórum - és igen: kérdésre kérdés.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoltanvarga
Isten Hozott! :)
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: zoltanvarga »

tonee73 írta:
2024.05.18., szomb. 13:26
zoltanvarga írta:

Neked írtam? Kérdésre, kérdés? Válasz sehol?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6180

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

zoltanvarga írta:

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoltanvarga

wittao írta:
2024.05.18., szomb. 12:31
Vicces, amikor te irsz arrol, hogy veled szemelyeskednek.
Tobb ellenpeldat es magarazatot is adtunk arra, a vilag miert nem ugy mukodik, hogy te azt elkepzeled.
Vannak gyartok, akik dirket ertekesitest vallatak, legtobbszor jelentosen kevesebb sikerrel, mint a kereskedelmi lancokat hasznalok. Ennek az az oka, hogy amit nem kolt el ebben az esetben reklamokra, show-kra stb, azt elkolti mashogy, nem marad szinte semmivel sem tobb a zsebeben, sot meg kisebb ismertseg is velejaroja a dolognak. Szoval a gyartoknak nem eri meg kereskedelmi lancokbol kimaradni. Hogy szerinted egy kereskedo semmit nem csinal, csak “tovabb passzol” a vevo iranyaba, az mutatja mennyire kivulallo vagy a dologban es halvany lila gozod nincs mi miert van igy, ahogy. Nincs ezzel gond, csupan akkor inkabb bolcsen hallgatnal, es nem zagyvalnal ossze itt hulyesegeket es termelned a felesleges hsz-eket. Ugyanis nekunk meg ki kell javitani a baromsagaidat, mert kulonben ez fog itt maradni es a vegen meg valaki komolyan veszi.
Írd le, hogy én kivel személyeskedtem! Senkit nem neveztem meg. Pontosan tudom, hogy működik a világ. De már nem sokáig.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Vicces, amikor te irsz arrol, hogy veled szemelyeskednek.
Tobb ellenpeldat es magarazatot is adtunk arra, a vilag miert nem ugy mukodik, hogy te azt elkepzeled.
Vannak gyartok, akik dirket ertekesitest vallatak, legtobbszor jelentosen kevesebb sikerrel, mint a kereskedelmi lancokat hasznalok. Ennek az az oka, hogy amit nem kolt el ebben az esetben reklamokra, show-kra stb, azt elkolti mashogy, nem marad szinte semmivel sem tobb a zsebeben, sot meg kisebb ismertseg is velejaroja a dolognak. Szoval a gyartoknak nem eri meg kereskedelmi lancokbol kimaradni. Hogy szerinted egy kereskedo semmit nem csinal, csak “tovabb passzol” a vevo iranyaba, az mutatja mennyire kivulallo vagy a dologban es halvany lila gozod nincs mi miert van igy, ahogy. Nincs ezzel gond, csupan akkor inkabb bolcsen hallgatnal, es nem zagyvalnal ossze itt hulyesegeket es termelned a felesleges hsz-eket. Ugyanis nekunk meg ki kell javitani a baromsagaidat, mert kulonben ez fog itt maradni es a vegen meg valaki komolyan veszi.

zoltanvarga

alto írta:
2024.05.17., pén. 15:28
zoltanvarga írta:
2024.05.17., pén. 09:59
wittao írta:
2024.05.15., szer. 21:35

Siman benne van, hogy 415-os HUF/EUR arfolyamot fagyasztottak a Forintunknak, es nem napi arfolyammal szamolnak (bele is orulnenek).
Termszetesen az orszag fizetoeszkozenek penzugyi bizonytalansagat is a vevo fizeti meg, soha nem nyel be egy fillert sem az importor (ebben az esetben meg 20Ft/EUR profitja is van). Mivel mar jartunk ezekben a penzugyi magassagokban, nem is olyan regen igy nem meglepo, hogy ott maradt. Ha tartosan lefele mozdul, akkor lejjebb fogjak vinni.

Ez egy picit hasonlit az 1USD=1EUR valtashoz nehany nagyobb ceg eseten…
" Igazából nem tudom a magyarázatát, és főleg a kereskedők véleménye érdekelne."

Erre a kérdésre egyetlen kereskedőtől sem fogsz hihető és érdemi választ kapni! A kereskedő abból él, hogy a te munkával nehezen megkeresett pénzedet, szinte semmi érdemi munkával, a lehető leghamarabb elszedje tőled! Nem a kereskedő gyártja a terméket! Nem a semmiért kötelezték a gyártókat, hogy kereskedőkön keresztül legyenek kénytelenek eladni a termékeiket. Így teret nyitva egy biztosan haszontalan kizsákmányoló rétegnek! Hajdanán nagyon jó kapcsolatom volt az egyik neves híradás technikai óriásvállalat kereskedelmi igazgatójával. Ő azt mondta, hogy a kereskedelem 100% -os haszonkulcsal dolgozik. Ugyanannyit keres az eladással, mint a gyártó az előállítás őszes költségével. Egy 100 Ft- os szart, 200 Ft-ért adnak tovább. Ezt alátámasztandó, mert rögtön meg akarják majd támadni amit írtam, hogy pár éve múlt, hogy úgy döntöttem veszek egy új hangsugárzót. A hangsugárzó akkori listaára 1.200000. Ft volt. Elmentem a Médiába, kértem egy ajánlatot, azt mondták 1.000000, ezzel az ajánlattal elmentem a márkakereskedőhöz, megmutattam az ajánlatot, mire rávágta, hogy "zárjuk rövidre a témát" 830000 Ft. Ezt nem tudta volna megtenni, ha nincs rajta akkora árrés. Ha a kereskedőnek nincs haszna, akkor csőd, ő nem állít elő semmit. És volt még pár hasonló esetem, még új autóval is! Úgyhogy a kérdésedre, hogy miért ennyi Magyarországon, a válasz, kereskedők gátlástalan kapzsisága! Lehet, hogy a Duna nyugati oldaláról még megkockáztatsz egy 3 órás utat Bécsbe, de attól keletre már ciccegnek az emberek,hogy messze van, sok a benyó, bla- bla. Úgyhogy megveszi itthon drágábban. És ezt tudják ők is! Én 26 év Ausztriai munka után bizton állíthatom, hogy ott minden más minőségű, és jobb. És nem olyan a mentalitásuk mint nálunk. Egy ottani befolyásos barátom mondta, hogy külön gyártósor van, ami keleti piacra megy, és másik gyártósor a nyugati piacra. Számtalan dolgot írhatnék még, de most ez nem erről szól. Ha eddig is Ausztriában vetted a cuccaidat, ezután is tégy úgy!

Zoltán
Azt javasolnám kedves Zoltán, hogy nyiss egy kereskedést, fektesd be és kockáztasd a 26 év Ausztria munkával összehozott megtakarításod, és aztán keress vele hatalmas vagyonokat "szinte semmi érdemi munkával"! Sok sikert!

Bírom az ilyen vulgármarxista megközelítést, esetleg sződd még bele a mondanivalódba a burzsoázia, imperializmus, kizsákmányolás (hopp, ez már benne is volt), extraprofit kulcsszavakat, hogy igazán autentikus legyen a szöveg, és Marx, Engels, Lenin és többi elvtárs is elégedetten mosolyoghasson a pokolban!
Ahogy írtam, semmi érdemi válasz. Helyette személyeskedés, és nyilvánvaló megalázás. Így kell ezt! Kb, erre számítottam. Kinek nem inge, ne vegye magára! De ezt felvették. Látván a weboldalukon büszkén kiposztolt 112,5 millió forintos éves árbevételt, nem is csoda. 10 év alatt ezt összehozni, "érdemi munkával", gratulálok! Nem semmi. További jó munkát kívánok! Isten áldja magukat!

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

Érdekes,de nekem pl a kereskedőkkel,és az árazásukkal sosem volt problémám,sőt,emberileg,szakmai segíségnyújtás terén kifejezetten jó tapasztalataim vannak,még olyanokkal is,akiktől valószínűleg sosem fogok tudni vásárolni,mert nem az én árkategóriám ( Core Viktor,vagy az NL Audió-s Nagy Lajos,Zalaegerszegen.)Tudomásul veszem,hogy az ő árazásukban benne van a szaktudás,bemutató terem,az eszközök beszerzése,hogy az idejüket rám szánják,ha csak hallgatózni,szájtátani megyek hozzájuk,stb.A bajom sokkal inkább azokkal a nepperekkel van,akik ma megvesznek itt valamit,majd holnap ugyanitt eladnák nem kis felárral,mondván,hogy a minden drágul,és különben is,annyiért adja,amennyiért akarja. Legutóbb egy Neat hangfalon akadtam ki,amit amúgy én is meg akartam venni. És értem én,hogy ez semmilyen szabályzatba nem ütközik,csak azért mégis kéne ezt valahogy szabályozni....De ez már tényleg nem a témához tartozik

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3150
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

tibikecsoki írta:
Gulka. írta:

Én dolgoztam egy évet Dániában. Ez ott úgy működik, hogy egészen más morális szinten van a dán társadalom, mint a magyar. Persze seggfejek ott is vannak, de a társadalmi alap - amit a túlnyomó és meghatározó többség követ és betart, az az, hogy korrekt kapcsolatokra törekszem és ezt elvárom másoktól is, nem okozok szándékosan kárt másoknak, legyen az a szomszédom, munkatársam, vagy egy kereskedő. Ők értik, hogy egy társadalom nem zéró összegű játszma alapon működik, ahol én csak akkor nyerhetek, ha a másik veszít. Ott számíthatnak arra a kereskedők, hogy szinte senki sem fog megrendelni egy nagyobb értékű készüléket ha esze ágában sincs megvásárolni, csak ingyen akar szórakozni vele 30 napig és utána visszaküldeni. Mert tudják, hogy ha sokan visszaélnek egy ilyen lehetőséggel, akkor az a lehetőség meg fog szűnni, és végsősoron mindenki veszít az ügyön. És ez igaz úgy általában mindenre. Bliccelni a tömegközlekedésben? Ilyesmire a dánok többsége nem vetemedik.

Nálunk mi a helyzet? Egy "utánvét ellenőr" nevű szolgáltatást célszerű manapság használni egy webáruházban, mert annyi az utánvéttel megrendelt és át nem vett csomag. A szolgáltatás által kiszűrhető az notórius seggarc réteg, aki sportot űz ebből, így megtagadható tőlük az utánvét lehetősége. Hát mi itt tartunk.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

Gulka. írta:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8893

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Totál eltértünk a tárgytól!

Mielőtt nagyon elfajulnának a dolgok, kéretik kulturált! mederben tartani a beszélgetést a téma szellemiségében.
:smile53:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Lindemann Limetree Network + Kenwood 5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990.

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Alex_Aston írta:
2024.05.17., pén. 15:55
zoltanvarga írta:
Egy ottani befolyásos barátom mondta, hogy külön gyártósor van, ami keleti piacra megy, és másik gyártósor a nyugati piacra.
Én eddig azt hittem, hogy külön elrontó embert alkalmaznak.
De lehet tényleg jobb megoldás száz milliókat belefeccölni egy külön gépsorba, majd azt üzemeltetni, erre nem is gondoltam!
Élelmiszer iparra ez sajnos igaz, de ott sem külön gyártósor van, hanem más alapanyag. A csomagolás azonos...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

zoltanvarga írta:
Egy ottani befolyásos barátom mondta, hogy külön gyártósor van, ami keleti piacra megy, és másik gyártósor a nyugati piacra.
Én eddig azt hittem, hogy külön elrontó embert alkalmaznak.
De lehet tényleg jobb megoldás száz milliókat belefeccölni egy külön gépsorba, majd azt üzemeltetni, erre nem is gondoltam!
Csak a Marantz! :-D

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Sajnos semmi sem változott. Talán a '80-as évek elején volt a Rádiótechnikában egy nagyon jó összefoglaló cikk erről a témáról. A gyártók panaszkodtak, hogy jó esetben 10-15% hasznot tudnak rátenni az általuk GYÁRTOTT készülékre, míg a kereskedő 100%-os árrést alkalmaz...

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3150
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

zoltanvarga írta:
wittao írta:
2024.05.15., szer. 21:35
Aszpirin írta:
2024.05.14., kedd 16:52
Valami foglalkoztat, ami kapcsolatban áll azzal, hogy miért vettem az értékes hifi-, házimozi-, és It- cuccaim egy igen jelentős részét Ausztriában. Igazából nem tudom a magyarázatát, és főleg a kereskedők véleménye érdekelne.
A dolog egyáltalán nem újkeletű, és mindig hasonló volt, nagyjából függetlenül a forint középtávú árfolyam-mozgásától.
Tehát adott egy termék, amely Ausztriában több helyen is 2500€-ért vesztegetnek, itthon pedig egyerlen helyen 1.280.000, a többin 1.300.000 (lásd képek, geizhals.at, ill. arukereso.hu - mellesleg a listában szereplő, és "zöld" árukészletet jelző osztrák Heimkinowelt-ben nem egy cuccot vásároltam már, korrekt hely, óriási bemutatótérrel...). A két ár mellett két alapvető különbség van a körülményekben:
- Ausztria: 20% ÁFA, Magyarország: 27% ÁFA
- Ausztria: 2 év garancia, Magyarország: 3 év garancia.

Na, akkor számoljunk. Az egyszerűség kedvéért legyen 395 Ft egy euró. 2500€ = 987.500 Ft. Ebből leszámolva 20% ÁFA-t (osztva 1,20-szal) a nettó ár 822.917 Ft. 27% ÁFA-val (1.27tel felszorozva) ez durván 1.045.000 forint. A legolcsóbb magyar ár ennél 235.000 forinttal, százalékosan mintegy 22,5%-kal drágább.

Na, az érdekelne, hogy mi indokolja ezt a több mint 20%-ot (ÁFA-beli különbséget ugye már leszámoltuk...) Ennyit érne +1 év garancia? Ennyire van beárazva a pénzügyi bizonytalanság itthon? A kizárólagos importőr extraprofitja? vagy mi?

Mi az, amiért nekem, magyar felhasználónak, aki 2 óra alatt Bécsben van, amikor épp kedve támad, érdemes lenne itthon vásárolnom több mint 20%-kal (ÁFAkülönbséget is beleszámolva majdnem 30%-kal) drágábban?

Egyébként hasonló nagyságrendű eltérés miatt mentem ki pár hónapja Bécsbe (egészen pontosan a Media Markt Shopping City Süd-be, azaz Vösendorf-ba) egy vadiúj Apple Studio Display-ért, illetve hasonló okokból vettem a DAC-omat és a fejhallgatómat is a Thomann-tól (amely eleve a magyar ÁFA-t teszi rá az áraira magyarországi küldés esetén, viszont ilyen értékű rendeléseknél már bőven ingyenes a küldés, ráadásul 3 év garanciát is vállal).

Egyszerűen nem stimmel, és egyértelmű, hogy nem az ÁFA itt a legnagyobb tényező. De akkor mi?
Siman benne van, hogy 415-os HUF/EUR arfolyamot fagyasztottak a Forintunknak, es nem napi arfolyammal szamolnak (bele is orulnenek).
Termszetesen az orszag fizetoeszkozenek penzugyi bizonytalansagat is a vevo fizeti meg, soha nem nyel be egy fillert sem az importor (ebben az esetben meg 20Ft/EUR profitja is van). Mivel mar jartunk ezekben a penzugyi magassagokban, nem is olyan regen igy nem meglepo, hogy ott maradt. Ha tartosan lefele mozdul, akkor lejjebb fogjak vinni.

Ez egy picit hasonlit az 1USD=1EUR valtashoz nehany nagyobb ceg eseten…
" Igazából nem tudom a magyarázatát, és főleg a kereskedők véleménye érdekelne."

Erre a kérdésre egyetlen kereskedőtől sem fogsz hihető és érdemi választ kapni! A kereskedő abból él, hogy a te munkával nehezen megkeresett pénzedet, szinte semmi érdemi munkával, a lehető leghamarabb elszedje tőled! Nem a kereskedő gyártja a terméket! Nem a semmiért kötelezték a gyártókat, hogy kereskedőkön keresztül legyenek kénytelenek eladni a termékeiket. Így teret nyitva egy biztosan haszontalan kizsákmányoló rétegnek! Hajdanán nagyon jó kapcsolatom volt az egyik neves híradás technikai óriásvállalat kereskedelmi igazgatójával. Ő azt mondta, hogy a kereskedelem 100% -os haszonkulcsal dolgozik. Ugyanannyit keres az eladással, mint a gyártó az előállítás őszes költségével. Egy 100 Ft- os szart, 200 Ft-ért adnak tovább. Ezt alátámasztandó, mert rögtön meg akarják majd támadni amit írtam, hogy pár éve múlt, hogy úgy döntöttem veszek egy új hangsugárzót. A hangsugárzó akkori listaára 1.200000. Ft volt. Elmentem a Médiába, kértem egy ajánlatot, azt mondták 1.000000, ezzel az ajánlattal elmentem a márkakereskedőhöz, megmutattam az ajánlatot, mire rávágta, hogy "zárjuk rövidre a témát" 830000 Ft. Ezt nem tudta volna megtenni, ha nincs rajta akkora árrés. Ha a kereskedőnek nincs haszna, akkor csőd, ő nem állít elő semmit. És volt még pár hasonló esetem, még új autóval is! Úgyhogy a kérdésedre, hogy miért ennyi Magyarországon, a válasz, kereskedők gátlástalan kapzsisága! Lehet, hogy a Duna nyugati oldaláról még megkockáztatsz egy 3 órás utat Bécsbe, de attól keletre már ciccegnek az emberek,hogy messze van, sok a benyó, bla- bla. Úgyhogy megveszi itthon drágábban. És ezt tudják ők is! Én 26 év Ausztriai munka után bizton állíthatom, hogy ott minden más minőségű, és jobb. És nem olyan a mentalitásuk mint nálunk. Egy ottani befolyásos barátom mondta, hogy külön gyártósor van, ami keleti piacra megy, és másik gyártósor a nyugati piacra. Számtalan dolgot írhatnék még, de most ez nem erről szól. Ha eddig is Ausztriában vetted a cuccaidat, ezután is tégy úgy!

Zoltán
Azt javasolnám kedves Zoltán, hogy nyiss egy kereskedést, fektesd be és kockáztasd a 26 év Ausztria munkával összehozott megtakarításod, és aztán keress vele hatalmas vagyonokat "szinte semmi érdemi munkával"! Sok sikert!

Bírom az ilyen vulgármarxista megközelítést, esetleg sződd még bele a mondanivalódba a burzsoázia, imperializmus, kizsákmányolás (hopp, ez már benne is volt), extraprofit kulcsszavakat, hogy igazán autentikus legyen a szöveg, és Marx, Engels, Lenin és többi elvtárs is elégedetten mosolyoghasson a pokolban!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2024.05.17., pén. 14:24
Nem akarok mar idezgetni, mert sorra elcseszitek az idezesi szinteket, inkabb irok uj hsz-t.

Kereskedoztok folyamatosan, es kozben maganszemelykenti peldakat hoztok fel mint “minta”.
Rendelj mar be USA-bol 1 raklapnyi arut mondjuk 300kg ossztomegben.
Ugyanigy tedd meg 2x 60kg vegfokkal, sajat dobozaban (garantalom a terfogatsulya boven magasabb lesz, amiert extra felar van), es termszetesen a teljes ertekre szamlaval egyutt koss biztositast, serulesi garanciat, mert mondjuk a raklapon 10MFt-nyi aru van.

Egy olvado biztositekot en is el tudok kuldeni 10€-ert, az nem nagy kunszt
Eddig az EU-ról volt szó:
"Ami 2000 EUR külföldön 10 éve, az kb. ma is nagyjából annyi, csak nálunk 600.000 Ft helyett 800.000 Ft + extra 4x áron szállítódik ide azóta"

Most meg már az USA-t hozod példának :goodmorning:

Egy 15kg-os csomagban nem 1 db olvadóbiztosíték van, mint ahogy 30-40db LP is kicsit nehezebb! ;)
Részemről vége, mert értelmetlen, mivel teljesen másról beszélsz az újabb hszeidben, mint amiről előtte szó volt. :smile51:

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Nem akarok mar idezgetni, mert sorra elcseszitek az idezesi szinteket, inkabb irok uj hsz-t.

Kereskedoztok folyamatosan, es kozben maganszemelykenti peldakat hoztok fel mint “minta”.
Rendelj mar be USA-bol 1 raklapnyi arut mondjuk 300kg ossztomegben.
Ugyanigy tedd meg 2x 60kg vegfokkal, sajat dobozaban (garantalom a terfogatsulya boven magasabb lesz, amiert extra felar van), es termszetesen a teljes ertekre szamlaval egyutt koss biztositast, serulesi garanciat, mert mondjuk a raklapon 10MFt-nyi aru van.

Egy olvado biztositekot en is el tudok kuldeni 10€-ert, az nem nagy kunszt

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2024.05.17., pén. 12:38
kargidje írta:
2024.05.17., pén. 12:15

Először is élelmiszer árakat hifihez hasonlítani badarság, abból bármilyen következtetést levonni erre az iparágra még nagyobb.
A gazdaságunk színvonala a béka segge alatt van, ennek megfelelő a fizetőeszközünk értéke is. 390 HUF/EUR. Nem olyan nagyon régen még a 300 miatt is húztuk a szánkat, sőt én rendeltem más hobbieszközt 180-as 200-as USD árfolyamon is.
A használt cikkek ára nem nagyon változott külföldön, van egy egészséges parabola, ami mentén alakul. Felső kategóriás termékeknél pedig van egy extra értéknövekedés, ahogy az OT járművek esetén is. Ami 2000 EUR külföldön 10 éve, az kb. ma is nagyjából annyi, csak nálunk 600.000 Ft helyett 800.000 Ft + extra 4x áron szállítódik ide azóta és a csalók száma is megnövekedett, ezt sem lehet kivenni a kalapból, mert bizony a hazai áraknál be van árazva az is, hogy itt van, megfogható, kipróbálható. A külföldről küldött áru pedig vagy egy doboz dunakavics, vagy a kiszemelt termék de kicsit karcosabban, erős dohány szagot árasztva magából stb. stb.
De ezt már többször kitárgyaltuk itt, nem tudom miért kell ezzel állandóan előhozakodni.
Az új termékek ára is először a Covid, majd az energia/háborús helyzet miatt felkúszott, brutális 30-40-50% inflációs rátákkal. Törvényszerű, hogy az új termékek árazása + a beszerezhetetlen termékek miatt a használtpiac rakétaszerűen kilő és ugyanolyan vagy még drágább lesz, mint az új. Akinek ez nem tetszik, két dolgot tehet: nyel egy nagyot és így is vásárol, vagy pedig várja, hogy jobb lesz (nem lesz).

"Először is élelmiszer árakat hifihez hasonlítani badarság, abból bármilyen következtetést levonni erre az iparágra még nagyobb."
Gyengébbek kedvéért nem összehasonlítás volt, hanem példa a magyar kereskedőkre!!!
Amúgy meg nem, nem és nem. Majd nézz körül kicsit odakint!
Kereskedőtől veszel, miért lenne benne kavics bazz!!! :smile51:

"+ extra 4x áron szállítódik ide azóta"
Fél éve vettem németből hifit ~15kg, 40€ volt a szállítás, 3 nap alatt itt volt sértetlenül...ésmivel banki utalással fizettem 2% kedvezmény még lejött a teljes árból. :smile53: Khm...

CD/LP rendeléseim vannak szerte az EU-ból folyamatosan kb. 2-3 havonta, 20-30€ a szállítás a ~7-8-10kg-os csomagra.

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”