Igen, elsőre nekem is azt javasolták, hogy fél év után kuka, de nálam ez nem opció, az ilyesmi pazarlásnak nem vagyok híve.Rock60 írta: ↑2024.05.25., szomb. 18:42Bevallom, én nem próbáltam erre a célra használni az ultrahangos tisztító - herkentyűt, de kizártnak tartom, hogy leszedje az ezüst, vagy réz oxidot.zoli73 írta: ↑2024.05.25., szomb. 10:46Ha nem is pont ez, de valami hasonló?: https://bshopy.hu/VLOXO-CD-3800-Ultraha ... C-EALw_wcBKopaszKutya írta: ↑2024.05.25., szomb. 09:29Sziasztok!
Van arra valamilyen módszer, amivel réz, ezüst, ezüstözött vezetéket mentesíteni lehet az oxid rétegtől?
Olyan kábelt (is) használok, ami "csupasz" kábel és elég hamar oxidálódik.
Vannak ezek az oxidáció eltávolító kontakt spay-k, jók lehetne erre is?
Köszönöm!
Amúgy nekem is kérdés, hogy egy ilyen készülék mennyire hatékony, mondjuk csatlakozók tisztítására.![]()
Egy eres kábelnél jól működhet a klasszikus ékszertisztító kence - leánykori nevén Sidol - sok ereseknél már nagyobb a kihívás, de egy próbát megér...
Kontakt spray - nél szerintem hatékonyabb, de "mechanikus " rásegítést igényel.![]()
Nekem csupasz kábellel csak a nagyon olcsó kategóriában van tapasztalatom - pamut szigetelésben volt, az persze az oxidáció szempontjából nem oszt, nem szoroz.
Amikor egy kis oxidációt tapasztaltam, egyszerűen kidobtam/kicseréltem újra.
/ Most látom...
Part által javasolt folyadék is jó választás./
Köszönöm mindenkinek, kipróbálom őket, egyelőre az oxidáció tisztító kontakt spay-t, mert az van itthon.