És ettől lenne aktív elem?MrCollector írta: ↑2024.05.17., pén. 21:01Nem is tudom, próbáltál már kábelek nélkül hifizni?
Megengedjük Neked, hogy nálad emiatt aktív tag legyen, de az elektronikában passzív elem marad. Ha tetszik, ha nem.
És ettől lenne aktív elem?MrCollector írta: ↑2024.05.17., pén. 21:01Nem is tudom, próbáltál már kábelek nélkül hifizni?
Ha épp hallani VÉLIK ?fülelek írta: ↑2024.05.17., pén. 19:55
Ha van egy jó audio rendszer, amin a tulaj (és esetleg hifiben laikus hozzátartozói) élvezettel hallgat legtöbb ismert és ismeretlen zenéketl, akkor, ha egy passzív tagját (kábel, alátét, fotel párna, stb. kicserélem egy gyengébb típusra, akkor a zene élvezete akkor sem szenved csorbát, ha épp hallani vélik...
Hm. A saját rendszeremből kiindulva. Nem használom milliós kábeleket, (sőt!) de: Ha nem a jelenlegi, elég régóta preferált kábelek vannak bekötve akkor a zene fakó, nincs tere, nem elég részletező , nincsenek lecsengések stb. Számomra kb átlagossá válik. (Sajnos próbáltam páratfülelek írta: ↑2024.05.17., pén. 19:55A hozzászólásom meglehetősen különféleképp ihleti meg a fültársakat: Karinthy Frigyes jut eszembe: https://keptelenseg.hu/viccek/karinthy- ... itas-77293
Tehát mégegysző: Ha van egy jó audio rendszer, amin a tulaj (és esetleg hifiben laikus hozzátartozói) élvezettel hallgat legtöbb ismert és ismeretlen zenéketl, akkor, ha egy passzív tagját (kábel, alátét, fotel párna, stb. kicserélem egy gyengébb típusra (amit korábban mélyen szántott tesztek bizonyítottak), akkor a zene élvezete akkor sem szenved csorbát, ha épp hallani vélik, hogy ez vagy az a bizbasz nem annyira jó, mint a végleges változat. És ha ez nem így történik, akkor valóban a rendszer nem teljesíti a tulaj által óhajtott minőséget.
Aki ezt nem érti, avagy félre akarja érteni, az megveszekedett hifi buzerátor, avagy kényszeres tagadás mániás, vagy olvasott szöveget érteni nem képes féltollú indián.
Hozzateszem meg en sem valasztottam sohasem kinezet alapjan, sot inkabb neha meg kellett szoknom vagy a kezelhetetlenseget (ELROD AC-k) vagy eppen feltunoseget (Gryphon piros).
Nem is tudom, próbáltál már kábelek nélkül hifizni?Voyager írta: ↑2024.05.17., pén. 20:54Amiért egy ellenállás, vagy kondenzátor is az!MrCollector írta: ↑2024.05.17., pén. 20:43A kábel miért passzív tag?fülelek írta: ↑2024.05.17., pén. 19:55A hozzászólásom meglehetősen különféleképp ihleti meg a fültársakat: Karinthy Frigyes jut eszembe: https://keptelenseg.hu/viccek/karinthy- ... itas-77293
Tehát mégegysző: Ha van egy jó audio rendszer, amin a tulaj (és esetleg hifiben laikus hozzátartozói) élvezettel hallgat legtöbb ismert és ismeretlen zenéketl, akkor, ha egy passzív tagját (kábel, alátét, fotel párna, stb. kicserélem egy gyengébb típusra (amit korábban mélyen szántott tesztek bizonyítottak), akkor a zene élvezete akkor sem szenved csorbát, ha épp hallani vélik, hogy ez vagy az a bizbasz nem annyira jó, mint a végleges változat. És ha ez nem így történik, akkor valóban a rendszer nem teljesíti a tulaj által óhajtott minőséget.
Aki ezt nem érti, avagy félre akarja érteni, az megveszekedett hifi buzerátor, avagy kényszeres tagadás mániás, vagy olvasott szöveget érteni nem képes féltollú indián.
Megfordítva: miért (is) lenne aktív tag?
Amiért egy ellenállás, vagy kondenzátor is az!MrCollector írta: ↑2024.05.17., pén. 20:43A kábel miért passzív tag?fülelek írta: ↑2024.05.17., pén. 19:55A hozzászólásom meglehetősen különféleképp ihleti meg a fültársakat: Karinthy Frigyes jut eszembe: https://keptelenseg.hu/viccek/karinthy- ... itas-77293
Ha el van rejtve, nem mindegy, mennyire csili - vili ?
A kábel miért passzív tag?fülelek írta: ↑2024.05.17., pén. 19:55A hozzászólásom meglehetősen különféleképp ihleti meg a fültársakat: Karinthy Frigyes jut eszembe: https://keptelenseg.hu/viccek/karinthy- ... itas-77293
Fejèn találtad a szöget!
A megoldás kettővel lejjebb...
Figyelmesen elolvastam, arra válasz az utolsó mondatom.
Nem, ez lemaradt a sztori elejéről. Vadonat új volt, én vettem le a plombát a dobozról.
Nem ártott volna figyelmesen elolvasni, amit idéztél.Rock60 írta: ↑2024.05.17., pén. 03:45Nem rég beszereztem egy garnitúra Herb's készülék-alátétet.![]()
Olyan változást hozott az erősítő hangjában - a gyári, szemre igényes kivitelű lábakhoz képest - mint ha az összes gyári csövet kicseréltem volna ötször drágábbakra.
Én nem tudok elképzelni olyan olcsó, vagy drága rendszert, vagy olyan állomást, ahol ez ne befolyásolná érdemben a zenehallgatási élvezetemet.
Az előző tulaj már bejáratta nemde? Mert tudta, hogy be kell járatni. Akkor miért nem szólt nálad egyből jól?Rock60 írta: ↑2024.05.17., pén. 03:25
Ezzel szemben szerét ejtettem egy Black Rhodium Stream 1.7 - nek, ami gyakorlatilag hallgathatatlan volt vagy négy napig. Olyan visítozást csapott, hogy azt sem tudtam, hova szaladjak.
Az első hallgatózás után felhívtam az előző tulajt, hogy mi van má', de beszéltem a forgalmazóval is. - Akusztika -
Mindketten azt mondták, hogy nyugi van, térjünk vissza a kérdésre egy - két hét múlva.
Nagyon kifinomult, levegős, transzparens kábel vált belőle, gyönyörű magasakkal, azóta fix helye van a Metrum előtt.
Állítólag azért ilyen hosszú a betörési szakasz, mert ezüstözött a kábel.
Nem rég beszereztem egy garnitúra Herb's készülék-alátétet.
Ja, be kell járatni, pontosan.gomolalaci írta: ↑2024.05.16., csüt. 20:35
Be kell ,,járatni" ? Amelyik kábel, drót hatása azonnal nem hallható, azt járathatod életed végéig. Nem lesz más, legfeljebb valamit ,,finomodik" vagy hozzászoksz![]()
Pedig a gyakorlati tapasztalat mást mutat sok esetben. Persze nem mindegy kinek hol van ez az állomás.
Ameddig a rendszer tulajdonosának megvan az igénye és az anyagi lehetősége is rá. Egy JÓ rendszer hangján egy jobb kábel csak javít. Ha a tulaj nem elégedett a rendszerével, azon viszont egy kábellel csak elfedni, hangolni lehet a hibákat. A rendszer attól jobb nem lesz, csak elviselhetőbb esetleg.fülelek írta: ↑2024.05.16., csüt. 09:28.......A másik téma a kábelek fontossága. Igen, mindig lehet jobbat és jobbat találni, de kérdés, hogy meddig érdemes foglalkozni vele? .........
Igenis van olyan állomás, ahol már elég jól szól a rendszer, hogy egy bármilyen passzív összetevő (kábel, alátét, bizbaszok) cseréje nem befolyásolja érdemben a tulajdonos zenehallgatás élvezetét.
Eddig az AVX-en ez volt a legtisztább megfogalmazás kábel témában!
Nem biztos, hogy cáfoltad az első mondatodat, csak ki kell egészíteni: