Egy használt Heed SI erősítőt érdemes volna kipróbálni hogyan passzolnak, meglepődnék ha nem...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dynaudio hangsugárzók
- Martin1
- Nincs visszaút

- Értékelés: 22
Re: Dynaudio hangsugárzók
kripo100 írta: ↑2025.01.10., pén. 12:32Upsza, kb 3 éve nem követtem a technika és árak alakulását :(Martin1 írta: ↑2025.01.10., pén. 12:00Szia!
Elég szűkös a keret, de belépő szinten ez jó lehet.
https://octogonaudio.hu/termekek/blueso ... 606d595921
Így sajna úgy látom, h lehet jobban járok a használt nézegetéssel...
Mivel mindig a Marantz vonal ált közel hozzám így ár/érték/szolgáltatás vonalon nem lenne jobb egy HM vas, ami szteróban is jól teljesít?
Én sztereó pári vagyok, nem ismerem a házimozi világot, de ilyesmit lehet találni használtan:
https://www.jofogas.hu/budapest/Marantz ... 529045.htm
Wiim Ultra --> Hegel H70 --> Kimber --> Dynaudio Contour 1.1
- kripo100
- V.I.P.

- Értékelés: 24
Upsza, kb 3 éve nem követtem a technika és árak alakulását :(Martin1 írta: ↑2025.01.10., pén. 12:00Szia!
Így sajna úgy látom, h lehet jobban járok a használt nézegetéssel...
Mivel mindig a Marantz vonal ált közel hozzám így ár/érték/szolgáltatás vonalon nem lenne jobb egy HM vas, ami szteróban is jól teljesít?
"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."
- Martin1
- Nincs visszaút

- Értékelés: 22
Szia!
Wiim Ultra --> Hegel H70 --> Kimber --> Dynaudio Contour 1.1
- kripo100
- V.I.P.

- Értékelés: 24
Sziasztok!
Emit M10 hf-hoz szeretnék új/valamennyi garis megfizethető (kb 300k környékén) sztereo erősítőt, mert a mostani vas megy a hálóba...
Elsőre hálózatosban gondolkodom azaz vagy Airplay vagy Hdni/optika jó lenne...
Többnyire mac mini illetve ipad/iphone a forrás s ritkán lenne tvról a hang "kivezetve", hab a tortán Heos kezelés lenne :)
Köszi a segítséget s az esetleges ajánlást is!
Emit M10 hf-hoz szeretnék új/valamennyi garis megfizethető (kb 300k környékén) sztereo erősítőt, mert a mostani vas megy a hálóba...
Elsőre hálózatosban gondolkodom azaz vagy Airplay vagy Hdni/optika jó lenne...
Többnyire mac mini illetve ipad/iphone a forrás s ritkán lenne tvról a hang "kivezetve", hab a tortán Heos kezelés lenne :)
Köszi a segítséget s az esetleges ajánlást is!
"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."
-
moleszka
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 6
Igen van egy pár EVOKE 20 még "használatban" ami eladóvá válik. Csak jövő hét végén fogok tudni talán eljutni az új vásárlásig . Amúgy még mindig nem döntöttem el mit szeretnék. Most voltam egy bécsi üzletben is próbálni, teljesen más krnyezet,orrások,erősítők. A véleményem még mindig hasonló a pestihez, tehát nem sikerült a döntést érvalapon eldöntenem. Vsz C20i lesz. Meghallgattam a confi 20-at is. Na ott tapintható volt a különbség...mondjuk az árban is.
Hegel + Dynaudio forever
-
moleszka
- Lefelé a lejtőn

És mit hallgattam volna az elmúlt egy évben?KLajos írta: ↑2024.12.11., szer. 05:13Drága dolog a türelmetlenség ...moleszka írta: ↑2024.12.06., pén. 11:45Mint minden folyamatosan változik az igényem és az ízlésem is. Mindig azt vásároltam ameddig a takaróm ért. Elképzelésem már az elején kialakult, de nem tudtam volna akkor megfinanszírozni, várni meg nem szeretek. Eléggé nyílt a piac és ezeket a termékeket könnyen lehet értékesíteni amennyiben új lépne a régi helyébe. Hála istennek a dyna azon kívül, hogy jó az értéktartása is kiemelkedő véleményem szerint.
Azért is jegyeztem, meg az utolsó mondatban az értéktartást.
Amennyiért jött "szinte" annyiért ment a háztól.
Hegel + Dynaudio forever
-
KLajos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 94
Drága dolog a türelmetlenség ...moleszka írta: ↑2024.12.06., pén. 11:45Mint minden folyamatosan változik az igényem és az ízlésem is. Mindig azt vásároltam ameddig a takaróm ért. Elképzelésem már az elején kialakult, de nem tudtam volna akkor megfinanszírozni, várni meg nem szeretek. Eléggé nyílt a piac és ezeket a termékeket könnyen lehet értékesíteni amennyiben új lépne a régi helyébe. Hála istennek a dyna azon kívül, hogy jó az értéktartása is kiemelkedő véleményem szerint.
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 62
Ha az ár másodlagos, akkor én csak a C20i felé mennék a helyedben. Annó én is hallgattam sok Dynot és volt is itthon, de az SF nekem csalódás volt. Korábban évente fél évente cserélgettem dobozokat, de a C20i megvan már majd 3 éve és eszemben sincs megválni tőle. Max majd egyszer egy Heritage jöhet szóba, ha felbukkanna valahol 
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
-
moleszka
- Lefelé a lejtőn

Mint minden folyamatosan változik az igényem és az ízlésem is. Mindig azt vásároltam ameddig a takaróm ért. Elképzelésem már az elején kialakult, de nem tudtam volna akkor megfinanszírozni, várni meg nem szeretek. Eléggé nyílt a piac és ezeket a termékeket könnyen lehet értékesíteni amennyiben új lépne a régi helyébe. Hála istennek a dyna azon kívül, hogy jó az értéktartása is kiemelkedő véleményem szerint.
Hegel + Dynaudio forever
-
KLajos
- Nincs visszaút

Bocsánat, de kikívánkozik belőlem a kérdés: ha most az SF és a Contour20i között meditálsz, forgalmazónál hallgatod, akkor miért ruháztál be nemrég Emitre (vagy Evoke-ra)?moleszka írta: ↑2024.12.04., szer. 21:00Én nem kiállításon, hanem kereskedőnél hallgattam a minap. C20i vagy S40 között gondolkozom. Megmondom őszintén, hogy Engem meglepett a tudása. Próbáltam kis h95-ös hegeleb és egy nagy csöves fezzel. Szerintem jó hangja van. Kellemes krémes hangzás. C20i viszont brutál részletező hozzá képest. Negatívként kettő dolgot tudnék felhozni. 1 lassú, egy kellemes pörgős rammsteinnál elvérzett a lábdob és a vokál-nál. (c20i-hez képest) Operánál pedig egy éjkirálynő áriánál a magasnál hát érződőtt a "korlátozottság".
Rengeteget értékesítenek belőle, mert ezért az árért egy jó hangfalat kaphat az ember.
A sok példány miatt biztos nem lesz értéktartó mint az előző példányai. ( Már most be-be kacsingat "használtan" 6-al,7-el kezdődő szám környékére.)
Bár hozzáteszem, hogy túl sok azért nem szokott felbukkani belőle a rengeteg eladott példányhoz képest.
Szerintem ha tényleg érdekel adj Neki még egy esélyt és hallgasd meg egy értékesítőnél nyugodt,alacsony háttérzajú körülmények között.
Amúgy a kidolgozottsága brutál komoly, gyönyörűen van lakkozva a furnér és nagyon szépek az éltörések kialakítása is.
Nem tudom még Én sem eldönteni, hogy s40 vagy c20i legyen a következő hangfalam. Pedig már hétfő óta kínlódok. Mind a kettő versenyzőnél van pro és kontra is.
Miért nem korábban mentél hallgatózni? Vagy voltál, de nem merült fel a két mostani céldoboz?
Mi tizenéve bő évet szántunk rá egy barátommal, az akkori szinte teljes fővárosi kínálatot végighallgattuk, és végül a Dynaudióknál kötöttünk ki. Azokból is füleltünk vagy 4-5 félét több helyen, mire eldöntöttük, melyikek a befutók. Azóta is itt van nálam az akkori választott. A barátom nemrég kategóriát ugrott márkán belül. Nem bánta meg.
-
moleszka
- Lefelé a lejtőn

Én nem kiállításon, hanem kereskedőnél hallgattam a minap. C20i vagy S40 között gondolkozom. Megmondom őszintén, hogy Engem meglepett a tudása. Próbáltam kis h95-ös hegeleb és egy nagy csöves fezzel. Szerintem jó hangja van. Kellemes krémes hangzás. C20i viszont brutál részletező hozzá képest. Negatívként kettő dolgot tudnék felhozni. 1 lassú, egy kellemes pörgős rammsteinnál elvérzett a lábdob és a vokál-nál. (c20i-hez képest) Operánál pedig egy éjkirálynő áriánál a magasnál hát érződőtt a "korlátozottság".rookakoma írta: ↑2024.10.10., csüt. 17:32Hallottátok a kiállításon a Spec 40-et?
Nekem nagy csalódás volt. Tipikus kisdoboz, ami sokat akar mutatni, de nem bír. Szörnyen mesterséges hang volt. Igaz a totál üres szoba biztos nem segített. Az álló dettó. De az valami olcsóbb széria lehetett, már nem követem. 1.3 se-vel szálltam ki a Dyno vonalból. Arról jó emlékeim vannak, de az idő szépít, tudjuk.
Most, a legutóbb eladott spec 25-ön elkezdtem fantáziálni, de hamar elment. Nem csoda, nagyon jó áron voltak. Anno szerintem pont ezeket hallottam a Hangtérben, csöves Rogue integrálttal, és olyan volt, mint egy szélessávú, hibák nélkül, jó basszussal. Gratulálok az új tulajnak! Biztos sok öröme lesz benne, ha meg tudja szelidíteni.
Rengeteget értékesítenek belőle, mert ezért az árért egy jó hangfalat kaphat az ember.
A sok példány miatt biztos nem lesz értéktartó mint az előző példányai. ( Már most be-be kacsingat "használtan" 6-al,7-el kezdődő szám környékére.)
Bár hozzáteszem, hogy túl sok azért nem szokott felbukkani belőle a rengeteg eladott példányhoz képest.
Szerintem ha tényleg érdekel adj Neki még egy esélyt és hallgasd meg egy értékesítőnél nyugodt,alacsony háttérzajú körülmények között.
Amúgy a kidolgozottsága brutál komoly, gyönyörűen van lakkozva a furnér és nagyon szépek az éltörések kialakítása is.
Nem tudom még Én sem eldönteni, hogy s40 vagy c20i legyen a következő hangfalam. Pedig már hétfő óta kínlódok. Mind a kettő versenyzőnél van pro és kontra is.
Hegel + Dynaudio forever
Nagyon doboz hangú volt, a rossz értelemben véve.
Szerintem nagyon nem éri meg az árát.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3663
Én itthon hallgattam meg, nekem sem nyerte el a tetszésemet.
Nagyon doboz hangú volt, a rossz értelemben véve.
Szerintem nagyon nem éri meg az árát.
Csak a Marantz! :-D
Hallottátok a kiállításon a Spec 40-et?
Nekem nagy csalódás volt. Tipikus kisdoboz, ami sokat akar mutatni, de nem bír. Szörnyen mesterséges hang volt. Igaz a totál üres szoba biztos nem segített. Az álló dettó. De az valami olcsóbb széria lehetett, már nem követem. 1.3 se-vel szálltam ki a Dyno vonalból. Arról jó emlékeim vannak, de az idő szépít, tudjuk.
Most, a legutóbb eladott spec 25-ön elkezdtem fantáziálni, de hamar elment. Nem csoda, nagyon jó áron voltak. Anno szerintem pont ezeket hallottam a Hangtérben, csöves Rogue integrálttal, és olyan volt, mint egy szélessávú, hibák nélkül, jó basszussal. Gratulálok az új tulajnak! Biztos sok öröme lesz benne, ha meg tudja szelidíteni.
Haaj Forumtarsak! Van egy Dynaudio 9S melyladam, amit a GLS jol szetvert szallitas kozben. A hatso potmeter deformalodott es szorul. A hivatalos szerviz a gyartora var, hogy engedelyt adjon (addig meg a szerviz helyet sem arultak el), nem ertem mindegy is. Kozel 2 honapja varok arra, hogy visszajelezzenek, hogy megjavitjak e, de semmi. A kerdesem az, hogy tud valaki mondani olyan szervizt, ahol hajlandoak lennenek es meg is tudjak javitani? A garanciarol mar lemondtam, ilyen supportal nincs is ertelme, uh nem baj ha bukik, csak mukodjon.
Mille grazie!
Mille grazie!
-
KLajos
- Nincs visszaút

Még mindig keresek olyan fórumtársat, akinél meghallgatható valamelyik kérdéses Contour. Hátha akad ilyen.
Nem mesélő, nekem is voltak dolgaim, a meghallgatás érdekel, nem a történetek.
Köszönöm.
Ez valóban így van!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 857
Müncheni Dyno újdonságok:
https://dynaudio.com/magazine/2024/may/ ... s_amp=true
Brutális Contour 20i, aktiv Confidence 20, Contour Legacy meg egy minimum érdekes koncepció. Dolgoznak a srácok.

https://dynaudio.com/magazine/2024/may/ ... s_amp=true
Brutális Contour 20i, aktiv Confidence 20, Contour Legacy meg egy minimum érdekes koncepció. Dolgoznak a srácok.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 885
Nekem volt Dynaudio 1.8 MKII es batram merem ajanlani, nagyon jo hangfal de fog kelleni hozza egy izmos erosito. Nekem volt Accuphase E-303 de a Crown DC-300 Series II lezenelte az Accuphase-t. Most is van fent egy elado, az eladot nem ismerem. Abban a Dynauidio-ban mar volt kello mely amit mindig keresek a hangfalakban es egyebkent meg gyonyoru hangfal is fa szinben. Volt egy kisebb Sony erosito is de azt kikapcsolta a Dynaudio ha megtekertem neki a hangerot, ezert is kell az izmosabb erosito hozza.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
-
KLajos
- Nincs visszaút

Keresek olyan fórumtársat, akinél megfülelhetnék Contour 1.8 mk2-t vagy T2.5-öt.
Köszönöm.
Köszönöm.
Ez igy van, de abban megegyezhetunk, hogy nem a vilag vege ami benne van. Hogy Nalad egy nagyszeru szinergia szamodra osszeallt veluk az egy pozitiv eredmeny, de altalanositani semmikeppen nem szabad, mint ultimate megoldast sugallani pedig vegkepp hibas dolog lenne…Alex_Aston írta: ↑2024.03.15., pén. 12:38De a Musicbookban nem csak egy belső hangerő szabályozó van, hanem egy előfok, analóg és phono bemenetekkel.
Nyilván nem Marantz SC-7 szintű előfok, de nem is Limetree szintű hangerő szabályozó.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Nyilván nem Marantz SC-7 szintű előfok, de nem is Limetree szintű hangerő szabályozó.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3663
De a Musicbookban nem csak egy belső hangerő szabályozó van, hanem egy előfok, analóg és phono bemenetekkel.
Csak a Marantz! :-D
Igen és ha Alexnek jó, akkor könnyen lehet másnak is jó, valakinek meg nem. Ennyi, se több, se kevesebb.