Ez nem igaz. A legjobb rendszerek mutatják meg igazán a kábelek minőségét! Minél jobb készülékek vannak egy rendszerben, annál érzékenyebb a kábelezésre!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Az emlitett gyarto tobb, mint 35 eve van a kabel uzletben, es ezalatt vagy 50-60 nemzetkozi elismerest gyujtott be a kulonbozo kategoriaju termekeivel.fülelek írta: ↑2024.05.15., szer. 22:21Attól hogy gyártó, és ugyanazt használja ide is meg oda is, még lehet hülye, a kábel biznisz lényege, hogy akinek igazán jó cucca van (dac, erősítő, hangsugárzó, akusztika), annak a kábel a majdnem mindegy kategória, akinek meg nincs elég jó cucca, az meg tejel, mint a katonatiszt anno...és bevesz szinte bármit
Utobbi evben kettot is a tobb ezer/tizezer szavazatot kapott IC es hangsugarzo kabeleikert, felhasznalok altal (lasd PF), tehat nem fizetett ujsagirok dijazottai meg mielott…
Azutan pedig el lehet donteni, vajon jogosan hulyezgetunk-e le barkit a nagyvilagban, aki mar letett az asztalra par dolgot.
Tudom, merjunk kicsik lenni meg minden, de ettol fuggetlenul megeri neha kibujni a tyukolbol.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Rock60 írta: ↑2024.05.15., szer. 20:21Nyilvánvaló, hogy a kapcsoló üzemű tápokhoz jól értesz, de a fentebb leírt összefüggésekről fogalmad sincs.MOT64 írta: ↑2024.05.15., szer. 19:03Egyszer volt, hogy "pl. egy márka kedvelői,......előszeretettel készítenek -........a cég hangszóró kábeleiből tápkábelt."Rock60 írta: ↑2024.05.15., szer. 12:07
Ennek az ellentmondásnak kissé ellentmondani látszik, hogy pl. egy márka kedvelői, akik használják az IC és a HSZ kábelét is a cégnek, előszeretettel készítenek - szakmai szempontból eléggé el nem ítélhetó módon- a cég hangszóró kábeleiből tápkábelt.
Elmondásuk alapján így teljes a synergia, jobban szól így a rendszerük, mint ha egy idegen márka két - háromszoros árú kábelét használnák powerdrótnak.
Nem árulom el, hogy az Audio Note - ról van szó.![]()
Ez főleg régen volt aktuális kérdés, amíg nem volt az AN - nek dedikált tápkábele.
Ma, ha valakinek van rá egy erősítőnyi pénze, már vehet akár gyári drótokat is.
Isis, Sootto...
Szerintem az Audio Note rajongók még a ruhaszárító kötelet is a cég hangszórókábeleiből készítenék, ha lenne rá elég sok pénzük. Biztosan található olyan magyarázat, hogy azon jobban szárad a ruha is.
De más a meggyőződés, meg az azt hiszem, és más a valóság. Hozzá teszem "amíg nem volt az AN - nek dedikált tápkábele." Aztán rájöttek ők is, hogy a tápkábelnek gyártott kábel mégis a jó tápkábel, így azóta ebből készítik a tápkábelt és nem hangszórókábelből.
Itt a mese vége!![]()
Mivel nem ismered ezeket a termékeket, hallgatási gyakorlatod sincsen velük kapcsolatban, így csak a levegőbe boxolhatsz mindhiába. Tapasztalatod hiányát rosszindulatú kötözködéssel palástolod.
A valóság az, amit leírtam, még ha az nem is passzol a függvénytáblázatodba.
A meggyőződés a valóság megtapasztalásán alapuló gyakorlat eredménye.
Az AN tápkábelt nem tápkábelből készítík a felhasználók, azt készen árulják feldugózva a márkakereskedők.
Akinek nincsen rá pénze, az mostanában is a fajlagosan sokkal olcsóbb AN hangszórókábelből készítí a tápkábeleit, mert jó. Van jobb, sokkal drágábban, de ez tökéletesen megfelel Nekik.
Nem Neked, hanem Nekik, békülj ki vele...

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Attól hogy gyártó, és ugyanazt használja ide is meg oda is, még lehet hülye, a kábel biznisz lényege, hogy akinek igazán jó cucca van (dac, erősítő, hangsugárzó, akusztika), annak a kábel a majdnem mindegy kategória, akinek meg nincs elég jó cucca, az meg tejel, mint a katonatiszt anno...és bevesz szinte bármit, amit ígérnek, legfeljebb eladja félpénzért és keres tovább...természetesen soha nem találja meg az igazit...
Sajnos ahogy írtam pár hozzászólással ezelőtt, a hivatkozott alpha audio teszt körülményeinek egy nem elhanyagolható része miatt erősen megkérdőjelezi a szubjektív eredményeket, és azok következtetéseit.
Egyébként viszonylag könnyű kiszámítani, hogy egy hangszórókábel ellenállása mennyiben befolyásolja adott hangsugárzó hangzási minőségét, de ezenkívül van még jó néhány egyéb faktor is, ami szintén fontos a keresztmetszeten kívül, emiatt balgaság arányosságot kimutatni a kábel keresztmetszet és a hangzási minőség között. (Az a jó focista, aki nagyot tud rúgni a labdába?? Többet ér egy vánszorgó gól, mint egy viharos kapufa)
A készülék összekötő kábelek egész más tészta, mert ott nagyon kicsi teljesítményt kell átvinni (max 0,0004W), kisebb távolságra, más impedancia arányokkal és más típusú zavarokkal fűszerezve.
Sajnos ahogy írtam pár hozzászólással ezelőtt, a hivatkozott alpha audio teszt körülményeinek egy nem elhanyagolható része miatt erősen megkérdőjelezi a szubjektív eredményeket, és azok következtetéseit.
Egyébként viszonylag könnyű kiszámítani, hogy egy hangszórókábel ellenállása mennyiben befolyásolja adott hangsugárzó hangzási minőségét, de ezenkívül van még jó néhány egyéb faktor is, ami szintén fontos a keresztmetszeten kívül, emiatt balgaság arányosságot kimutatni a kábel keresztmetszet és a hangzási minőség között. (Az a jó focista, aki nagyot tud rúgni a labdába?? Többet ér egy vánszorgó gól, mint egy viharos kapufa)
A készülék összekötő kábelek egész más tészta, mert ott nagyon kicsi teljesítményt kell átvinni (max 0,0004W), kisebb távolságra, más impedancia arányokkal és más típusú zavarokkal fűszerezve.
Inkabb az ellentmondo, amit megfogalmaztal… visszafele egy tapkbel nem lenne alkalmas IC-kabelnek?MOT64 írta: ↑2024.05.14., kedd 18:35Szerintem az a baj, hogy az IC vagy hangfalkábelek és a hálózati feszültségre készített tápkábeleknek alapvetően más kívánalmaknak kell megfelelnie. Ahová az egyik nagyon jó, oda nem biztos, hogy a másik megfelelő lesz. Gondoljunk csak bele, pl. frekvenciaátvitel szempontjából. A hangfal és IC kábelektől azt várjuk, hogy legalább 20kHz-ig vagy még az feletti frekvenciákig is lineáris átvitelt produkáljanak. A hálózati kábelektől meg azt várnánk, hogy 50Hz-en legyen nagyon jó az átvitelül, kicsi az impedanciájuk, a felett pedig ne engedjenek át lehetőség szerint semmilyen zavart. Eléggé ellentmondó.![]()
Nekem egy tapkabelem erenkent 18db tomor, negyszog keresztmetszetu vezetot tartalmaz.
Ugyanazon gyartotol a hangfalkabelem 144db ugyanilyen szalat tartalmaz.
Megadom a szamukat, hivd fel oket, hogy szerinted hulyek…
Mivel nem ismered ezeket a termékeket, hallgatási gyakorlatod sincsen velük kapcsolatban, így csak a levegőbe boxolhatsz mindhiába. Tapasztalatod hiányát rosszindulatú kötözködéssel palástolod.
Az AN tápkábelt nem tápkábelből készítík a felhasználók, azt készen árulják feldugózva a márkakereskedők.
Akinek nincsen rá pénze, az mostanában is a fajlagosan sokkal olcsóbb AN hangszórókábelből készítí a tápkábeleit, mert jó. Van jobb, sokkal drágábban, de ez tökéletesen megfelel Nekik.
Nyilvánvaló, hogy a kapcsoló üzemű tápokhoz jól értesz, de a fentebb leírt összefüggésekről fogalmad sincs.MOT64 írta: ↑2024.05.15., szer. 19:03Egyszer volt, hogy "pl. egy márka kedvelői,......előszeretettel készítenek -........a cég hangszóró kábeleiből tápkábelt."Rock60 írta: ↑2024.05.15., szer. 12:07
Ennek az ellentmondásnak kissé ellentmondani látszik, hogy pl. egy márka kedvelői, akik használják az IC és a HSZ kábelét is a cégnek, előszeretettel készítenek - szakmai szempontból eléggé el nem ítélhetó módon- a cég hangszóró kábeleiből tápkábelt.
Elmondásuk alapján így teljes a synergia, jobban szól így a rendszerük, mint ha egy idegen márka két - háromszoros árú kábelét használnák powerdrótnak.
Ez főleg régen volt aktuális kérdés, amíg nem volt az AN - nek dedikált tápkábele.
Isis, Sootto...
Szerintem az Audio Note rajongók még a ruhaszárító kötelet is a cég hangszórókábeleiből készítenék, ha lenne rá elég sok pénzük. Biztosan található olyan magyarázat, hogy azon jobban szárad a ruha is.
De más a meggyőződés, meg az azt hiszem, és más a valóság. Hozzá teszem "amíg nem volt az AN - nek dedikált tápkábele." Aztán rájöttek ők is, hogy a tápkábelnek gyártott kábel mégis a jó tápkábel, így azóta ebből készítik a tápkábelt és nem hangszórókábelből.
Itt a mese vége!![]()
Egyszer volt, hogy "pl. egy márka kedvelői,......előszeretettel készítenek -........a cég hangszóró kábeleiből tápkábelt."Rock60 írta: ↑2024.05.15., szer. 12:07Ennek az ellentmondásnak kissé ellentmondani látszik, hogy pl. egy márka kedvelői, akik használják az IC és a HSZ kábelét is a cégnek, előszeretettel készítenek - szakmai szempontból eléggé el nem ítélhetó módon- a cég hangszóró kábeleiből tápkábelt.
Isis, Sootto...
Itt a mese vége!

Szerintem a saját kábelei gyártásához kapcsolódó kísérletei tapasztalatáról, eredményeiről beszélt.
Az indoklása, hmmm...az már más tészta.
Cables nem szólt más által gyártott kábelekről.fülelek írta: ↑2024.05.15., szer. 07:40Tapasztalat?
Csoda?
Valószínűleg?
Nem jó a nagy huzalátmérő,...mert nekem csak kis átmérőjű kábelem van...
Egyáltalán volt bármilyen, más által készített/gyártott olyan kábel a tapasztalataid során, amire azt mondtad, hogy van olyan jó, sőt jobb, mint amit te faragtál? Vagy te minden kábelnél tudsz egy kicsit jobbat?
Szerintem a saját kábelei gyártásához kapcsolódó kísérletei tapasztalatáról, eredményeiről beszélt.
Az indoklása, hmmm...az már más tészta.

- a cég hangszóró kábeleiből tápkábelt.
Nem árulom el, hogy az Audio Note - ról van szó.
Isis, Sootto...
Ennek az ellentmondásnak kissé ellentmondani látszik, hogy pl. egy márka kedvelői, akik használják az IC és a HSZ kábelét is a cégnek, előszeretettel készítenek - szakmai szempontból eléggé el nem ítélhetó módon

Nem árulom el, hogy az Audio Note - ról van szó.

Isis, Sootto...
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Hát a fehér, mert az a legszebb…MrCollector írta: ↑2024.05.14., kedd 09:57Most akkor melyik lehet a "legjobb"?
pixelcables_powercables_audioharmonia.JPG
(Mint amikor a feleség autót választ)…
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Köszönet, a “nép” nevében…wittao írta: ↑2024.05.14., kedd 10:20Termeszetesen :)white-tiger írta: ↑2024.05.14., kedd 10:16Annak is megkaphatnánk a linkjét?wittao írta: ↑2024.05.13., hétf. 22:44Ezek IC kabelek, de a tipus alapjan meg lehet nezni, milyen osszefugges van a vekony-vastag vezetok kozott.
IMG_2328.png
https://www.alpha-audio.net/review/inte ... alyzed/24/
Hasonlo teszt analogiaval elkeszult a hangfalkabelek osszehasonlitasa is.![]()
https://www.alpha-audio.net/review/mega ... -measured/
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
És tényleg…Rock60 írta: ↑2024.05.14., kedd 13:08Áramot ?gomolalaci írta: ↑2024.05.13., hétf. 20:20
Én is azt gondoltam, hogy a vastag drót jobban vezet, mert kicsi az ellenállása...
Jól gondoltad, ezt még nem sikerült senkinek megcáfolnia.![]()
![]()
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Tapasztalat?cables írta: ↑2024.05.14., kedd 19:23Teljesen egyetértek MOT64 posztjával, nagyon logikus villamosmérnöki szempontból is. De... az audió tele van csodákkal, én azt tapasztaltam, hogy mindhárom említett kábelfajta esetén az éppen szükségesnél nagyobb huzalátmérő ront a hangon. Valószínűleg a nagyobb átmérő, több anyaghiba az oka.
Csoda?
Valószínűleg?
Nem jó a nagy huzalátmérő,...mert nekem csak kis átmérőjű kábelem van...

Egyáltalán volt bármilyen, más által készített/gyártott olyan kábel a tapasztalataid során, amire azt mondtad, hogy van olyan jó, sőt jobb, mint amit te faragtál? Vagy te minden kábelnél tudsz egy kicsit jobbat?
Az Alpha Audio tesztjeiben vannak hibák, nem a méréseknél, hanem a meghallgatás körülményeinél. rosszul elhelyezett akusztikai elemek, nem befordított hangsugárzó, minden olyan szubjektív vélemény, ami a sztereo tér milyenségére utal, erősen megkérdőjelezhető a rossz akusztikai setup miatt. A használt berendezésekkel nincs gond, bár a hangerőszabályzás részben digitális, de 10dB nem okoz még különösebb fülfájást.
Teljesen egyetértek MOT64 posztjával, nagyon logikus villamosmérnöki szempontból is. De... az audió tele van csodákkal, én azt tapasztaltam, hogy mindhárom említett kábelfajta esetén az éppen szükségesnél nagyobb huzalátmérő ront a hangon. Valószínűleg a nagyobb átmérő, több anyaghiba az oka.
Szerintem az a baj, hogy az IC vagy hangfalkábelek és a hálózati feszültségre készített tápkábeleknek alapvetően más kívánalmaknak kell megfelelnie. Ahová az egyik nagyon jó, oda nem biztos, hogy a másik megfelelő lesz. Gondoljunk csak bele, pl. frekvenciaátvitel szempontjából. A hangfal és IC kábelektől azt várjuk, hogy legalább 20kHz-ig vagy még az feletti frekvenciákig is lineáris átvitelt produkáljanak. A hálózati kábelektől meg azt várnánk, hogy 50Hz-en legyen nagyon jó az átvitelül, kicsi az impedanciájuk, a felett pedig ne engedjenek át lehetőség szerint semmilyen zavart. Eléggé ellentmondó.

Jól gondoltad, ezt még nem sikerült senkinek megcáfolnia.
Áramot ?gomolalaci írta: ↑2024.05.13., hétf. 20:20
Én is azt gondoltam, hogy a vastag drót jobban vezet, mert kicsi az ellenállása...
Jól gondoltad, ezt még nem sikerült senkinek megcáfolnia.

Termeszetesen :)white-tiger írta: ↑2024.05.14., kedd 10:16Annak is megkaphatnánk a linkjét?wittao írta: ↑2024.05.13., hétf. 22:44Ezek IC kabelek, de a tipus alapjan meg lehet nezni, milyen osszefugges van a vekony-vastag vezetok kozott.
IMG_2328.png
Hasonlo teszt analogiaval elkeszult a hangfalkabelek osszehasonlitasa is.![]()
https://www.alpha-audio.net/review/mega ... -measured/
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Annak is megkaphatnánk a linkjét?wittao írta: ↑2024.05.13., hétf. 22:44Ezek IC kabelek, de a tipus alapjan meg lehet nezni, milyen osszefugges van a vekony-vastag vezetok kozott.
IMG_2328.png
Hasonlo teszt analogiaval elkeszult a hangfalkabelek osszehasonlitasa is.
-
- Beköltözött
- Értékelés: 437
Most akkor melyik lehet a "legjobb"?
Ezek IC kabelek, de a tipus alapjan meg lehet nezni, milyen osszefugges van a vekony-vastag vezetok kozott.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Igen, van még néhány liter, de csak Neked

Ez nem bölcsesség, hanem hosszú évek tapasztalata. Én is azt gondoltam, hogy vastag drót jobban vezet, mert kicsi az ellenállása. NEM minden esetben, sőt.....
A gondolkodás nem megerőltető...
Vagy valakivel.
Szerintem keversz Sütivel...Rock60 írta: ↑2024.05.13., hétf. 19:46Minden esetre érdekes dolog ez.
Nagyon sokan a vékonyabb kábelek hangjában találják meg azokat a részleteket, finomságot, ami számukra fontos, míg mások a kellően stabil basszus és testes középtartomány miatt tartják jobbnak a vastagabb kanócokat.
Te is kikötöttél a 2.1 mm2 - es Neotech-nél, sőt a kis fogyasztású forráskészülékekhez az 1.3 mm2 - es SOCP 16 - ost is ajánlod.
Dugig vagyok én is a DIY Neotech - ekkel. Azon túl ugyi van egy szál Oyaide Tunami kábelem is, ami 4 mm2 feletti keresztmetszettel bír, és nehezen tudnám egyik drótot a másik elé helyezni.
Talán az Oyaide jobb, de nagyon készülékfüggő. Míg a csövi Mastersound többet kamatoztat a Neotech precízebb, szikárabb hangjából, vagy legalább is nem rosszabb, mint a másikkal, addig a hibrid Unison kifejezetten jobban szól az Oyaidé - vel, sőt talán a héteres még be nem azonosított kábelemmel még inkább, ami a csövessel kifejezetten ködösen, maszatosan szól.
Szóval, én nem csodálom, hogy annyira különbözőek a tapasztalatok.
Ha már itt tartunk, nagy fába vágtam a fejszémet.
Beszereztem egy másik gyártótól 12 - es és 16 - os drótból - 3.33 és 1.3 mm2 - jó pár métert - 14-es nincs a szortimentben - ha lesz rá időm, elkezdem őket leszabni, fonni, dugózni. Mindkettőből 3 - 3 kábelt készítek.
Később jutott eszembe, hogy ki kellene próbálni duplán a 16 - ost, de annyi alapanyag már nincs. Mindegy, ha ezek beválnak, egy újabb etap keretében nekirugaszkodok annak is.
Ha jutottam valamire - járatni is kell majd őket - beszámolok a fejleményekről.
Vagy valakivel.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Gondolom, a többi fontos paraméter mellett mindkettő hangjára csak rányomja bélyegét a keresztmetszetre jellemző tónus.
Ez biztosan így van, de ez igaz a vékonyabb és a vastagabb drótra is, nem ?
Gondolom, a többi fontos paraméter mellett mindkettő hangjára csak rányomja bélyegét a keresztmetszetre jellemző tónus.