Köszönet, a “nép” nevében…wittao írta: ↑2024.05.14., kedd 10:20Termeszetesen :)white-tiger írta: ↑2024.05.14., kedd 10:16Annak is megkaphatnánk a linkjét?wittao írta: ↑2024.05.13., hétf. 22:44Ezek IC kabelek, de a tipus alapjan meg lehet nezni, milyen osszefugges van a vekony-vastag vezetok kozott.
IMG_2328.png
https://www.alpha-audio.net/review/inte ... alyzed/24/
Hasonlo teszt analogiaval elkeszult a hangfalkabelek osszehasonlitasa is.![]()
https://www.alpha-audio.net/review/mega ... -measured/
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 87
Re: Kábelezzünk
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
És tényleg…Rock60 írta: ↑2024.05.14., kedd 13:08Áramot ?gomolalaci írta: ↑2024.05.13., hétf. 20:20
Én is azt gondoltam, hogy a vastag drót jobban vezet, mert kicsi az ellenállása...
Jól gondoltad, ezt még nem sikerült senkinek megcáfolnia.![]()
![]()
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Tapasztalat?cables írta: ↑2024.05.14., kedd 19:23Teljesen egyetértek MOT64 posztjával, nagyon logikus villamosmérnöki szempontból is. De... az audió tele van csodákkal, én azt tapasztaltam, hogy mindhárom említett kábelfajta esetén az éppen szükségesnél nagyobb huzalátmérő ront a hangon. Valószínűleg a nagyobb átmérő, több anyaghiba az oka.
Csoda?
Valószínűleg?
Nem jó a nagy huzalátmérő,...mert nekem csak kis átmérőjű kábelem van...

Egyáltalán volt bármilyen, más által készített/gyártott olyan kábel a tapasztalataid során, amire azt mondtad, hogy van olyan jó, sőt jobb, mint amit te faragtál? Vagy te minden kábelnél tudsz egy kicsit jobbat?
Az Alpha Audio tesztjeiben vannak hibák, nem a méréseknél, hanem a meghallgatás körülményeinél. rosszul elhelyezett akusztikai elemek, nem befordított hangsugárzó, minden olyan szubjektív vélemény, ami a sztereo tér milyenségére utal, erősen megkérdőjelezhető a rossz akusztikai setup miatt. A használt berendezésekkel nincs gond, bár a hangerőszabályzás részben digitális, de 10dB nem okoz még különösebb fülfájást.
Teljesen egyetértek MOT64 posztjával, nagyon logikus villamosmérnöki szempontból is. De... az audió tele van csodákkal, én azt tapasztaltam, hogy mindhárom említett kábelfajta esetén az éppen szükségesnél nagyobb huzalátmérő ront a hangon. Valószínűleg a nagyobb átmérő, több anyaghiba az oka.
Szerintem az a baj, hogy az IC vagy hangfalkábelek és a hálózati feszültségre készített tápkábeleknek alapvetően más kívánalmaknak kell megfelelnie. Ahová az egyik nagyon jó, oda nem biztos, hogy a másik megfelelő lesz. Gondoljunk csak bele, pl. frekvenciaátvitel szempontjából. A hangfal és IC kábelektől azt várjuk, hogy legalább 20kHz-ig vagy még az feletti frekvenciákig is lineáris átvitelt produkáljanak. A hálózati kábelektől meg azt várnánk, hogy 50Hz-en legyen nagyon jó az átvitelül, kicsi az impedanciájuk, a felett pedig ne engedjenek át lehetőség szerint semmilyen zavart. Eléggé ellentmondó.

Jól gondoltad, ezt még nem sikerült senkinek megcáfolnia.
Áramot ?gomolalaci írta: ↑2024.05.13., hétf. 20:20
Én is azt gondoltam, hogy a vastag drót jobban vezet, mert kicsi az ellenállása...
Jól gondoltad, ezt még nem sikerült senkinek megcáfolnia.

Termeszetesen :)white-tiger írta: ↑2024.05.14., kedd 10:16Annak is megkaphatnánk a linkjét?wittao írta: ↑2024.05.13., hétf. 22:44Ezek IC kabelek, de a tipus alapjan meg lehet nezni, milyen osszefugges van a vekony-vastag vezetok kozott.
IMG_2328.png
Hasonlo teszt analogiaval elkeszult a hangfalkabelek osszehasonlitasa is.![]()
https://www.alpha-audio.net/review/mega ... -measured/
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Annak is megkaphatnánk a linkjét?wittao írta: ↑2024.05.13., hétf. 22:44Ezek IC kabelek, de a tipus alapjan meg lehet nezni, milyen osszefugges van a vekony-vastag vezetok kozott.
IMG_2328.png
Hasonlo teszt analogiaval elkeszult a hangfalkabelek osszehasonlitasa is.
-
- Beköltözött
- Értékelés: 440
Most akkor melyik lehet a "legjobb"?
Ezek IC kabelek, de a tipus alapjan meg lehet nezni, milyen osszefugges van a vekony-vastag vezetok kozott.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 363
Igen, van még néhány liter, de csak Neked

Ez nem bölcsesség, hanem hosszú évek tapasztalata. Én is azt gondoltam, hogy vastag drót jobban vezet, mert kicsi az ellenállása. NEM minden esetben, sőt.....
A gondolkodás nem megerőltető...
Vagy valakivel.
Szerintem keversz Sütivel...Rock60 írta: ↑2024.05.13., hétf. 19:46Minden esetre érdekes dolog ez.
Nagyon sokan a vékonyabb kábelek hangjában találják meg azokat a részleteket, finomságot, ami számukra fontos, míg mások a kellően stabil basszus és testes középtartomány miatt tartják jobbnak a vastagabb kanócokat.
Te is kikötöttél a 2.1 mm2 - es Neotech-nél, sőt a kis fogyasztású forráskészülékekhez az 1.3 mm2 - es SOCP 16 - ost is ajánlod.
Dugig vagyok én is a DIY Neotech - ekkel. Azon túl ugyi van egy szál Oyaide Tunami kábelem is, ami 4 mm2 feletti keresztmetszettel bír, és nehezen tudnám egyik drótot a másik elé helyezni.
Talán az Oyaide jobb, de nagyon készülékfüggő. Míg a csövi Mastersound többet kamatoztat a Neotech precízebb, szikárabb hangjából, vagy legalább is nem rosszabb, mint a másikkal, addig a hibrid Unison kifejezetten jobban szól az Oyaidé - vel, sőt talán a héteres még be nem azonosított kábelemmel még inkább, ami a csövessel kifejezetten ködösen, maszatosan szól.
Szóval, én nem csodálom, hogy annyira különbözőek a tapasztalatok.
Ha már itt tartunk, nagy fába vágtam a fejszémet.
Beszereztem egy másik gyártótól 12 - es és 16 - os drótból - 3.33 és 1.3 mm2 - jó pár métert - 14-es nincs a szortimentben - ha lesz rá időm, elkezdem őket leszabni, fonni, dugózni. Mindkettőből 3 - 3 kábelt készítek.
Később jutott eszembe, hogy ki kellene próbálni duplán a 16 - ost, de annyi alapanyag már nincs. Mindegy, ha ezek beválnak, egy újabb etap keretében nekirugaszkodok annak is.
Ha jutottam valamire - járatni is kell majd őket - beszámolok a fejleményekről.
Vagy valakivel.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Gondolom, a többi fontos paraméter mellett mindkettő hangjára csak rányomja bélyegét a keresztmetszetre jellemző tónus.
Ez biztosan így van, de ez igaz a vékonyabb és a vastagabb drótra is, nem ?
Gondolom, a többi fontos paraméter mellett mindkettő hangjára csak rányomja bélyegét a keresztmetszetre jellemző tónus.

Nagyon sokan a vékonyabb kábelek hangjában találják meg azokat a részleteket, finomságot, ami számukra fontos, míg mások a kellően stabil basszus és testes középtartomány miatt tartják jobbnak a vastagabb kanócokat.
Te is kikötöttél a 2.1 mm2 - es Neotech-nél, sőt a kis fogyasztású forráskészülékekhez az 1.3 mm2 - es SOCP 16 - ost is ajánlod.
Dugig vagyok én is a DIY Neotech - ekkel. Azon túl ugyi van egy szál Oyaide Tunami kábelem is, ami 4 mm2 feletti keresztmetszettel bír, és nehezen tudnám egyik drótot a másik elé helyezni.
Talán az Oyaide jobb, de nagyon készülékfüggő. Míg a csövi Mastersound többet kamatoztat a Neotech precízebb, szikárabb hangjából, vagy legalább is nem rosszabb, mint a másikkal, addig a hibrid Unison kifejezetten jobban szól az Oyaidé - vel, sőt talán a héteres még be nem azonosított kábelemmel még inkább, ami a csövessel kifejezetten ködösen, maszatosan szól.
Beszereztem egy másik gyártótól 12 - es és 16 - os drótból - 3.33 és 1.3 mm2 - jó pár métert - 14-es nincs a szortimentben - ha lesz rá időm, elkezdem őket leszabni, fonni, dugózni. Mindkettőből 3 - 3 kábelt készítek.
Később jutott eszembe, hogy ki kellene próbálni duplán a 16 - ost, de annyi alapanyag már nincs. Mindegy, ha ezek beválnak, egy újabb etap keretében nekirugaszkodok annak is.
Minden esetre érdekes dolog ez.
Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál.
Tudsz még ilyen bölcsességeket?
Innám szavaidat.
Tudsz még ilyen bölcsességeket?
Innám szavaidat.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
A vastagság csak egy paraméter, még azon kívül csomó dolog számít.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
"Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál. "
Bocs, de ez így egyáltalán nem igaz, sőt...
'Az én rendszerem háttér zenéléskor sem vesz fel - fogyasztásmérő szerint - 0.2A-nél többet. Ahhoz minek a ,,bikakakábel" ???"
Ahhoz tényleg semminek.
De a számok bűvölete egy dolog, a kábel csere változtatásának hatása a rendszerben meg egy másik...
Bocs, de ez így egyáltalán nem igaz, sőt...
'Az én rendszerem háttér zenéléskor sem vesz fel - fogyasztásmérő szerint - 0.2A-nél többet. Ahhoz minek a ,,bikakakábel" ???"
Ahhoz tényleg semminek.
De a számok bűvölete egy dolog, a kábel csere változtatásának hatása a rendszerben meg egy másik...
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 363
Ha rám gondoltál én nem az a ,,belekötős" fajta vagyok!!!Rock60 írta: ↑2024.05.07., kedd 21:50Ja... És van aki észrevette és nem tulajdonított jelentőséget egy elütésnek és van aki alig várja, hogy beleköthessen valamibe...dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29
elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()
![]()
Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál. Az én rendszerem háttér zenéléskor sem vesz fel - fogyasztásmérő szerint - 0.2A-nél többet. Ahhoz minek a ,,bikakakábel" ???
A gondolkodás nem megerőltető...
Szerintem az a minimum...béres-jános írta: ↑2024.05.07., kedd 11:44Ó micsoda katasztrófa! Meg is köveztetem magamDe lehet hogy főbe kéne lőni
![]()

Ja... És van aki észrevette és nem tulajdonított jelentőséget egy elütésnek és van aki alig várja, hogy beleköthessen valamibe...dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29
elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.05.07., kedd 21:56-kor.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Ó micsoda katasztrófa! Meg is köveztetem magamgomolalaci írta: ↑2024.05.06., hétf. 20:34Lehet, sőt biztosan sok is![]()
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2680
aki akarta megértette,aki nem,az kötötte az ebet a karóhoz,és viccesre fogtawittao írta: ↑2024.05.07., kedd 10:39Alapvetően eléggé a való világtól eltávolodottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki 1.54m2 kábel keresztmetszetet valóságosnak gondoljon :)dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()
(és a belinkelt kábelek képén is ott van a valós mértékegység)

tévedni,elgépelni vlmit,emberi dolog..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)